Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
cum se face un ceai?
Last Updated: Jun 21 2008 22:59, Started by
bogdan_iasi
, Oct 05 2007 08:37
·
0
#1
Posted 05 October 2007 - 08:37
salut, am o mare dilema.
ma cert de ceva ore cu colegii de birou despre modul cum se face un ceai (acea bautura calda din frunze... din vezi ce copac sau boschet), si unii ii dau ca trebuie sa ii faci infuzie da sa il acoperi pentru perioada de timp cat scrie pe eticheta ca de nu "rugineste apa", altii ca sa ii faci fiertura dar sa nu il acoperi ca tre sa se "aseriseasca" apa fierbinte, altii sa ii torni apa clocotita dar sa nu lasi plicul in ceai pana la sfrasit, altii sa il scoti imediat dupa 3 minute, altii ca e de preferat sa fierbi in apa plicul vreo 5-10 secunde.... deci lamuriti-ma si pe mine... beau un CEAI azi? |
#2
Posted 05 October 2007 - 08:39
Fii atent, că urmează: e incredibil că ai colegi, dar dacă ai, nu e bine să vă faceți ceai, mai bine ar fi, pentru toți, să fiți colegi de sex.
Edited by naughtydream01, 05 October 2007 - 08:39. |
#3
Posted 05 October 2007 - 09:24
cred ca multi din voi sunt acum la servici... vb serios.. vreau sa beau un ceai azi, si stau cu plicul in pahar, astept pareri pentru ceai
|
#4
Posted 05 October 2007 - 14:08
Eu fierb apa in fierbator electric. In timp ce apa se incalzeste, pun in cana un plic de ceai si zahar. Dupa ce apa a fiert, astept cateva secunde pana nu mai clocoteste, si o torn in cana peste plic si zahar (asa zaharul se topeste imediat, nu mai trebuie amestecat - mi-e lene). Eu las plicul acolo pana termin de baut. Nu acopar nimic. Ceaiul negru va fi putin amar, dar asa imi place mie.
|
#5
Posted 05 October 2007 - 14:25
Pe majoritatea cutiilor de ceai este scris un mod de preparare! Ma gandesc ca e cea mai buna metoda!
In cele mai multe cazuri iti zic sa torni apa fierbinte peste pliculet, astepti 5-10 minute, apoi il dai pe gat! Se indulceste pe gustul fiecaruia! |
#6
Posted 05 October 2007 - 15:39
dupa ce apa da in fiert , sting focul si pun pliculete cu ierburi .acopar ibricul cu o farfurie si las vreo 10 min
|
#7
Posted 05 October 2007 - 15:44
Poti afla si aici la fel de multe metode de a face ceai ca la tine la serviciu. Ba chiar mai multe si mai ai parte si de mojici (au aparut deja).
Dupa cum spunea Bursul, pe cutiile de ceai in general sunt trecute si instructiunile de preparare. Oricum depinde de tipul de ceai. Pana la urma insa conteaza cum iti place tie ceaiul. |
#9
Posted 05 October 2007 - 19:06
Depinde de ceai. Dacă e de tei prefer să-l las acoperit minim 3 minute. Dar cum de obicei mi-e prea lene, pun un pliculeț de ceai negru sub un jet fierbinte, umplu cana, adaug zahăr, și îl beau. La urmă arunc pliculețul (în caz ca nu se subînțelege, pliculetul nu-l beau, dar îl las prin cană).
|
#10
Posted 05 October 2007 - 19:08
Strict, on Oct 5 2007, 20:06, said: Depinde de ceai. Dacă e de tei prefer să-l las acoperit minim 3 minute. Dar cum de obicei mi-e prea lene, pun un pliculeț de ceai negru sub un jet fierbinte, umplu cana, adaug zahăr, și îl beau. La urmă arunc pliculețul (în caz ca nu se subînțelege, pliculetul nu-l beau, dar îl las prin cană). Bei ceai de tei? :o: |
|
#11
Posted 05 October 2007 - 20:31
De obicei nu, pentru că mi-e lene să-l fac. Dar la gust îmi place. E ceva rău în asta? :blink:
|
#13
Posted 05 October 2007 - 20:50
naughtydream01, on Oct 5 2007, 09:39, said: Fii atent, că urmează: e incredibil că ai colegi, dar dacă ai, nu e bine să vă faceți ceai, mai bine ar fi, pentru toți, să fiți colegi de sex. Nu inteleg ce cacat se baga moldoveanca asta de notidrim peste tot sa afca 5000 de posturi. Eu i-as da BAN urgent prea se baga peste tot cu replici aiurea. ONTOPIC: pentru ceai 1. se ia o cana curata 2. se fierbe apa cu zahar intr-un vas pentru care ai capac potrivit 3. cand fierbe apa. Se opreste focul. Se adauga pliculetul/plantele. Focul oprit. Se pune capacul 4. Se lasa 7 minute fix. 5. Se serveste deliciosul ceai. OFFTOPIC. Sunt fix 7 minute ca sa moara de ciuda MUCI-IN-ROZ. Edited by WHEEP26, 05 October 2007 - 20:52. |
#14
Posted 05 October 2007 - 21:00
WHEEP26, on Oct 5 2007, 21:50, said: 1. se ia o cana curata 2. se fierbe apa cu zahar intr-un vas pentru care ai capac potrivit 3. cand fierbe apa. Se opreste focul. Se adauga pliculetul/plantele. Focul oprit. Se pune capacul 4. Se lasa 7 minute fix. 5. Se serveste deliciosul ceai. Yep, asta-i adevarata reteta care-mi place si mie! Am observat ca daca las mai mult pliculetul aprox. 10-15 minute e cam naspa ceaiul! Sunt de acord cu cele 7 minute FIX :thumbup: |
#15
Posted 06 October 2007 - 04:06
sa nu bei ceai de tei :deadtongue: nu e bun pt "corp"
|
|
#16
Posted 06 October 2007 - 09:02
#18
Posted 06 October 2007 - 14:37
WHEEP26, on Oct 5 2007, 21:50, said: Nu inteleg ce cacat se baga moldoveanca asta de notidrim peste tot sa afca 5000 de posturi. Eu i-as da BAN urgent prea se baga peste tot cu replici aiurea. ONTOPIC: pentru ceai 1. se ia o cana curata 2. se fierbe apa cu zahar intr-un vas pentru care ai capac potrivit 3. cand fierbe apa. Se opreste focul. Se adauga pliculetul/plantele. Focul oprit. Se pune capacul 4. Se lasa 7 minute fix. 5. Se serveste deliciosul ceai. OFFTOPIC. Sunt fix 7 minute ca sa moara de ciuda MUCI-IN-ROZ. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users