Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
cum se face un ceai?
Last Updated: Jun 21 2008 22:59, Started by
bogdan_iasi
, Oct 05 2007 08:37
·
0
#19
Posted 07 October 2007 - 14:12
eu pun ibricul cu apa pe aragaz si cand da apa in clocot o iau, o rastorn peste pliculetul cu ceai din cana, pun zahar si apoi acopar cana cu o farfurioara, las 5 minute, apoi iau pliculetul din cana, il arunc si beau ceaiul.. :thumbup:
|
#20
Posted 07 October 2007 - 18:32
Apa + plic la microunde 60-90 secunde. Pus 1 lingurita miere, mestecat nitel. Under 2 minutes! Apoi baut. Mie asa imi place (unele chestii), sa fie rapide!!
|
#21
Posted 07 October 2007 - 21:02
neah, gresiti toti... trebuie sa faceti facultate si sa dati ceva examene, ca altfel nu veti stii niciodata cum se face.. :P
hmm, abia acum realizez ca n-am baut un ceai de vreo 8-10 ani... :mellow: doar ice tea sau ceai negru, dar astea nu intra in calcul... |
#22
Posted 09 October 2007 - 00:38
ceaiu se prepara cum poti ... cel putin asa vad eu lucrurile adica diferenta este ff mica daca-i infuzie sau nu daca-i la plic sau la lingurita....ceaiurile care se gasesc la noi sunt de proasta calitate si oricum cel putin eu nu consider ca fac diferenta intre un ceai din india, iran sau din turcia deci sunt imi place sa beau ceai si beau ff mult dar sincer recunosc ca sunt cam afon cand vine vorba de soiuri si arome :) din pacate :(
|
#23
Posted 25 April 2008 - 13:05
simplu, pui apa la fiert, pui niste pliculete de ceai si e gata :thumbup:
|
#24
Posted 25 April 2008 - 17:17
Se incalzeste apa, se pune ceaiul se lasa cateva minute acoperit si se strecoara sau se scoate plicul.
Ptr anumite ceaiuri medicinale din plante sau scoarta sunt indicatiile pe ambalaj. ceai negru 100'C timp 3-5 min oolong 90' C - 4-7min verde si alb 82' C - 2-3min plante si fructe 100' - 5-7 min Punctul de fierbere al apei este foarte aproape de 100 °C. Asa ca sa fie o temp mai mica mai lasi putin apa dupa ce o iei de pe foc. Am inteles ca nu e bine sa folosesti vase oxidabile cand fierbi sau in cani oxidabile. Edited by mivan2007, 25 April 2008 - 17:18. |
#26
Posted 25 April 2008 - 22:51
herren, on Apr 25 2008, 18:45, said: Sunt sigur ca din 2007 a reusit sa faca ceaiul. :lol: Acuma serios: chiar si in 2008 cred ca e vlabil: dupa ce ati tinut ceaiul in apa la 80-90-100 de grade 2-3-4-5-6-7- minute, sau cat scrie pe ambalaj e bine sa-l "vanturati". Asta presupune turnatul dintr-o cana in alta "de la inaltime", de 3 ori, sa faca "bulbuci". Daca vi se pare inutila "manevra" comentati mai departe, dar nu inainte de a gusta... |
#27
Posted 02 June 2008 - 11:40
Chinezii prepara ceai de mii de ani, japonezii au transformat activitatea intr-o arta, cu ritualuri, etc, indienii la fel, si totusi, romanii sunt cel mai aproape de adevar, hm? Mivan2007, ai raspunsul cel mai apropiat cunostintelor mele, pentru ceilalti: urmati-l!
Daca totusi doriti informatii suplimentare, va propun sa nu va osteniti atat incat sa cautati pe un forum (mie mi se pare cu mult mai complicat decat sa bati google-ul pana spune tot). Informatii gasiti aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Tea http://demmer.ro/catalog/ind.swf - dincolo de reclama, cititi indicatiile si informatiile prezentate. Multumesc pe aceasta cale celor din spatele acestui site! Sper sa va fie de folos. :) |
#28
Posted 16 June 2008 - 15:23
iulyaaaa, on Oct 7 2007, 15:12, said: eu pun ibricul cu apa pe aragaz si cand da apa in clocot o iau, o rastorn peste pliculetul cu ceai din cana, pun zahar si apoi acopar cana cu o farfurioara, las 5 minute, apoi iau pliculetul din cana, il arunc si beau ceaiul.. :thumbup: De acord cu tine cu o mica precizare: pun o lingurita de miere in loc de zahar ;) |
|
#29
Posted 16 June 2008 - 15:47
bogdan_iasi, on Oct 5 2007, 09:37, said: salut, am o mare dilema. ma cert de ceva ore cu colegii de birou despre modul cum se face un ceai ... un ceai este intr-adevar o infuzie, daca pe cutie nu scrie ca sa poate face si altfel. adica apa clocotita se toarna peste pliculet sau peste o lingurita de frunze (ceaiul este o planta - arbust - originara din Asia, Thea Sinensis, parca, dar noi ne-am obisnuit sa numim ceai orice infuzie din plante medicinale si/sau aromatice), se acopera cana cu o farfurioara cateva minute apoi se strecoara. decoctul este atunci cand planta repsectiva (de regula scoarta de copac, la ceaiul impotriva constipatiei, sau la alte ceaiuri la care se folosesc ramurelele sau scoarta) trebuie fiarta in apa. Timpul de fierbere este scris pe cutie, sau asa ar trebui sa fie. Dupa ce fierbe, se strecoara. Nu stiu de ce trebuie strecurat, si nici nu ma intereseaza, desi unii spun ca deoarece dupa cateva minute plantele alea incep sa elimine si toxine in apa. Da' stiu ca sa se face si asa se bea un ceai. |
#30
Posted 21 June 2008 - 22:59
Daca doriti ca ceaiul sa aiba un efect maxim din punct de vedere terapeutic, nu este indicat sa il indulciti.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users