Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

Campanie antiortodoxa in Catavencu?

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
309 răspunsuri în acest subiect

#73
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajRamunc, pe Aug 19 2007, 11:03, a scris:

Ce dovezi ai ca preotul acela era ofiter?
O sa vezi dovezile cand o sa se deschida dosarele... ca o sa se deschida oricat s-ar impotrivi BOR. :D

#74
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.794
  • Înscris: 12.06.2006

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 11:05, a scris:

O sa vezi dovezile cand o sa se deschida dosarele... ca o sa se deschida oricat s-ar impotrivi BOR. :D


BOR nu s-a împotrivit: http://www.romaniali...-dosarelor.html

E clar ca duci munca de aburire pe forum, fie ca o faci premeditat fie involuntar, datorita urii viscerale fata de Ortodoxie.

#75
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajRamunc, pe Aug 19 2007, 11:08, a scris:

BOR nu s-a împotrivit: http://www.romaniali...-dosarelor.html

E clar ca duci munca de aburire pe forum, fie ca o faci premeditat fie involuntar, datorita urii viscerale fata de Ortodoxie.
Aia e de ochii lumii, dar cand se trece la fapte, uita ce au declarat

Ierarhii BOR nu se lasă ușor căutați la dosare

Investigarea trecutului candidaților la scaunul patriarhal de o instituție condusă de un reformat îi irită pe liderii ortodocși.

CNSAS va verifica dosarele tuturor celor 52 de membri ai Sinodului BOR, ca răspuns la apropiatele alegeri pentru noul Patriarh și la acuzațiile de tergiversare în acest domeniu venite din zona societății civile.


CNSAS a demarat de ceva vreme o serie întreagă de investigații în privința unor înalți prelați, printre care se numără mitropolitul Moldovei, Daniel, și cel al Olteniei, Teofan. Oficial, BOR a promovat ideea că nu se opune demarării acestor investigații. Pe canale neoficiale, potrivit unor surse din cadrul CNSAS, reprezentanții Bisericii nu sunt deloc încântați de perspectiva verificării propriilor prelați ortodocși de către o instituție condusă de un reformat, Ladislau Csendes.

Potrivit legii, prelații sunt verificați doar la cerere după ocuparea funcției respective, nu din oficiu, ca în cazul altor demnitari. Membrii Colegiului au decis ieri să facă o excepție de la regulă, dat fiind apropiatele alegeri pentru noul Patriarh și controversele iscate de presupusul trecut securist al unor potențiali candidați la acest scaun.

CNSAS a fost însă criticat de președintele Forumului Civic Românesc (FCR), Adrian Iurașcu, pentru performanța verificării, într-un an de zile, a unui singur prelat din 26 de lideri BOR ceruți spre investigare. "În ritmul ăsta avem nevoie de 25 de ani pentru verificarea ierarhilor din listă", a apreciat Iurașcu. El a făcut apel către membrii Sinodului, care se știu atinși de păcatul colaborării cu Securitatea, să nu candideze pentru funcția de Patriarh, pentru a feri Biserica de perspectiva conducerii de către "o persoană care a făcut pactul cu diavolul".

Csendes, "cel mai neiubit" dintre membrii CNSAS
Membrii Colegiului CNSAS au decis să solicite instituțiilor deținătoare de arhivă reverificarea prelaților BOR. "Noi suntem abia la litera M cu verificările. Până la litera P avem de verificat 70.000 de dosare. Dacă cei de la FCR doreau verificarea cu prioritate a solicitării lor, trebuiau să-și motiveze cererea pentru a-i da un grad de urgență.

Acum, odată cu alegerea noului Patriarh suntem într-o situație care impune urgență", ne-au explicat surse din cadrul CNSAS. Conform altor membri CNSAS, toți membrii Sinodului vor fi verificați, "pentru că nu știm care dintre ei va candida". Decizia de verificare a celor 52 de membri ai Sinodului riscă să pună instituția într-o situație dificilă.

"Societatea civilă vrea o verificare cât mai rapidă, Patriarhia, deloc. Să nu uităm ce s-a întâmplat data trecută în cazul unor simple verificări, când Patriarhia a sărit ca friptă. Acum, cu un președinte reformat în frunte vom ajunge într-o situație pe­ni­bilă", ne-a declarat sursa citată. Potrivit unor mem­bri ai Colegiului, unii reprezentanți BOR și-au manifestat deja pe căi neoficiale nemulțumirea în materie.

Pe de altă parte, Mircea Dinescu, membru al Colegiului, nu crede că noile solicitări către deținătorii de arhive vor avea vreun efect."Am stat cu mâna întinsă și nu am primit nimic. Ni s-a spus că e vorba de o dramă națională, să-i lăsăm măcar să moară. Unii au circulat foarte mult în străinătate, alții ar putea fi încă activi, aici e toată drama", a spus Mircea Di­nescu.

Candidații, atinși de „sutana" Securității
Temerile FCR față de presupusele activități de poliție politică ale unor clerici au oarecare temei. Printre prelații aflați pe lista acestui ONG se regăsesc mitropolitul Moldovei, Daniel, al Olteniei, Teofan, al Clujului, Bartolomeu, și arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Tomitanul. Alături de episcopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuț, numele celor patru ierarhi au fost vehiculate ca posibili candidați la cârja patriarhală. Mai toți par a se fi pus și în slujba fostului aparat represiv comunist, nu numai a Bisericii.

Atât Teodosie Tomitanul, cât și Andreicuț și-au recunoscut angajamentele de colaborare cu Securitatea, dar au contestat caracterul de poliție politică a activității lor informative. Exponentul aripii con­ser­vatoare din Biserica Română, Bartolomeu Anania, le-a urmat exemplul, el fiind bănuit că a fost și agent acoperit al Direcției de Informații Externe, folosit pentru a dezbina și controla exilul românesc.

Doctorul Sinescu a operat ca la carte
Colegiul Medicilor din București (CMB) nu a depistat nicio eroare medicală în intervenția chirurgicală la care a fost suspus Patriarhul Teoctist. Fără a intra în amănunte legate de desfășurarea operației, președintele CMB, prof. Sorin Oprescu, a precizat ieri că Patriarhul a fost tratat în conformitate cu literatura de specialitate. Acesta a mai spus că va lua în discuție declarațiile făcute de prof. Nicolae Ursea și de alți medici legat de acest caz, întrucât afirmațiile acestora nu au avut o bază reală. Medicii respectivi vor fi chemați la CMB pentru a da mai multe explicații.

Pentru a evita orice suspiciune referitoare la corectitudinea analizării documentelor, având în vedere că prof. Ionel Sinescu este membru în Consiliul director al CMB, biroul executiv al instituției a decis, ieri, să trimită dosarul Colegiului Medicilor din România. După decesul Patriarhului, Comisia de Disciplină a CMB s-a autosesizat în legătură cu informațiile din presă referitoare la nerespectarea procedeului de internare și cel preoperator. În paralel, ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, a dispus o anchetă administrativă la Clinica de Chirurgie și Transplant Renal a Spitalului Fundeni. (Mirela Dădăcuș)

Sf. Sinod ar fi de acord cu cercetarea dosarelor
Poziția BOR a fost reafirmată pentru "Adevărul" de Pr. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Acesta ne-a spus că "Sf. Sinod este de acord cu deschiderea dosarelor clericilor aflate la CNSAS". Dar ar putea Sf. Sinod să aleagă un Patriarh, chiar dacă acesta va fi dovedit drept colaborator al Securității? Pentru această postură nu se depun candidaturi precum în sistemul politic, a precizat Pr. Stoica, ci, "cei doi sau trei candidați sunt propuși de Sf. Sinod prin vot secret.

Rămâne la latitudinea fiecărui membru al Sf. Sinod și, ulterior, la latitudinea fiecărui membru al Colegiului Electoral Bisericesc să țină sau nu cont de o astfel de situație." Care va fi atitudinea Sf. Sinod dacă totuși vor fi găsiți ierarhi care au făcut poliție politică? "Biserica are propriile sale organe de judecată. Este clar că pentru înalții ierarhi, numai Sinodul va fi cel care poate lua o decizie în acest sens. Și rămâne la latitudinea Sf. Sinod", a subliniat purtătorul de cuvânt. În aceeași ordine de idei, în pofida promisiunilor Sf. Sinod, încă nu a fost dată publicității oficial lista membrilor Colegiului Electoral Bisericesc. (Marius Vasileanu)

Editat de Megara, 19 august 2007 - 10:17.


#76
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005
eu nu am nimic impotriva desconspirarii preotilor securisti (in eventuala lor existenta). oricum nu intereseaza pe nimeni. decat pe tatulici sa faca emisiune cu duduia lui blonda sa strige "Aha, v-am spus eu!" :roflmao:
dar cand ma gandesc ca ne sunt servite niste "adevaruri supreme" pe tava de CNSAS mi se face greata. :puke:
CNSAS este cea mai nociva institutie a statului roman de la securitate incoace.


edit: am gresit. cea mai nociva institutie este chiar institutia presedintelui. :yes:


Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 11:16, a scris:

...
CNSAS a demarat de ceva vreme o serie întreagă de investigații în privința unor înalți prelați, printre care se numără mitropolitul Moldovei, Daniel, și cel al Olteniei, Teofan. Oficial, BOR a promovat ideea că nu se opune demarării acestor investigații. Pe canale neoficiale, potrivit unor surse din cadrul CNSAS, reprezentanții Bisericii nu sunt deloc încântați de perspectiva verificării propriilor prelați ortodocși de către o instituție condusă de un reformat, Ladislau Csendes.

Potrivit legii, prelații sunt verificați doar la cerere după ocuparea funcției respective, nu din oficiu, ca în cazul altor demnitari. Membrii Colegiului au decis ieri să facă o excepție de la regulă, dat fiind apropiatele alegeri pentru noul Patriarh și controversele iscate de presupusul trecut securist al unor potențiali candidați la acest scaun.
...

serios Megara, tie ti-ar placea ca prelatii Bisericii Greco-Catolice sa fie verificati de niste musulmani?  :D

iar de exceptii de la reguli sunt satul. :puke:

Editat de Pollux, 19 august 2007 - 10:24.


#77
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 57.714
  • Înscris: 11.04.2005
De dovezi este nevoie la tribunal.
In rest, nu iti trebuie dovezi ca sa stii ca cineva este un ticalos.
Simti instinctiv.

#78
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005

Vizualizare mesajtomaso, pe Aug 19 2007, 11:21, a scris:

De dovezi este nevoie la tribunal.
In rest, nu iti trebuie dovezi ca sa stii ca cineva este un ticalos.
Simti instinctiv.

atunci care mai este rolul CNSAS?  :rolleyes:

edit: imi place semnatura ta. :lookoflove:

Editat de Pollux, 19 august 2007 - 10:29.


#79
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.794
  • Înscris: 12.06.2006

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 11:16, a scris:

Aia e de ochii lumii, dar cand se trece la fapte, uita ce au declarat

Ierarhii BOR nu se lasă ușor căutați la dosare

[b]Investigarea trecutului candidaților la scaunul patriarhal de o instituție condusă de un reformat îi irită pe liderii ortodocși...........

Articolul e opera unui tembel care nu stie ca Biserica nu poate fi controlata de societatea civila fiindca ea se supune doar lui Dumnezeu. Deci, chiar daca s-ar descoperi ca un ierarh ar fi fost general de Securitate, nimic nu opreste alegerea lui, potrivit rânduielilor BO, singurele care conteaza la alegerea în functie a unui ierarh.

Ce am zis eu ramâne valabil: BOR nu s-a opus desecretizarii dosarelor; deci titlul articolului e o minciuna, nu a existat vreo opozitie a ierarhilor ci doar precizarea ca BO nu e o institutie lumeasca ca sa fie controlata de societatea civila. În concluzie, tu continui munca de aburire.

#80
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajRamunc, pe Aug 19 2007, 11:25, a scris:

Articolul e opera unui tembel care nu stie ca Biserica nu poate fi controlata de societatea civila fiindca ea se supune doar lui Dumnezeu. Deci, chiar daca s-ar descoperi ca un ierarh ar fi fost general de Securitate, nimic nu opreste alegerea lui, potrivit rânduielilor BO, singurele care conteaza la alegerea în functie a unui ierarh.
Crezi ca risca BOR alegerea unui patriarh patat? Daca o face inseamna ca nu ii duce capul mai mult decat un pui de gaina. BOR exista atata timp cat exista si credinciosi. Nu mai exista credinciosi... nu mai exista nici BOR.

#81
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 12:09, a scris:

Crezi ca risca BOR alegerea unui patriarh patat? Daca o face inseamna ca nu ii duce capul mai mult decat un pui de gaina. BOR exista atata timp cat exista si credinciosi. Nu mai exista credinciosi... nu mai exista nici BOR.

stai tu linistita Megara ca credinciosi vor exista mereu. pentru ca credinta vine de la Dumnezeu nu de la Patriarh. deci e absolut neinteresant pe cine aleg patriarh.

sa-ti dau exemplul BC. au existat pe la inceputul mileniului trecut o serie de papi pacatosi. cu toate acestea BC a rezistat iar in zilele noastre este una dintre cele mai puternice Biserici.

Papii, patriarhii sunt si ei suspusi greselii ca doar sunt oameni si ei...

Editat de Pollux, 19 august 2007 - 11:17.


#82
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajPollux, pe Aug 19 2007, 12:15, a scris:

stai tu linistita Megara ca credinciosi vor exista mereu. pentru ca credinta vine de la Dumnezeu nu de la Patriarh. deci e absolut neinteresant pe cine aleg patriarh.

sa-ti dau exemplul BC. au existat pe la inceputul mileniului trecut o serie de papi pacatosi. cu toate acestea BC a rezistat iar in zilele noastre este una dintre cele mai puternice Biserici.

Papii, patriarhii sunt si ei suspusi greselii ca doar sunt oameni si ei...
sunt destui credinciosi care nu fac parte din BOR... nu confunda religia cu credinta.

yeap... dar cand alegi deja unul patat, biserica are de suferit... credinta in Dumnezeu ramane. BC a tras ponoase dupa greselile ei. Cu atat mai mult, BOR ar putea trage invataminte din asta.

Editat de Megara, 19 august 2007 - 11:28.


#83
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 12:25, a scris:

yeap... dar cand alegi deja unul patat, biserica are de suferit... credinta in Dumnezeu ramane. BC a tras ponoase dupa greselile ei.

arata-mi tu unul nepatat si eu devin canibal si ma duc sa il mananc de viu.  :lol:

#84
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.794
  • Înscris: 12.06.2006

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 12:09, a scris:

Crezi ca risca BOR alegerea unui patriarh patat? Daca o face inseamna ca nu ii duce capul mai mult decat un pui de gaina. BOR exista atata timp cat exista si credinciosi. Nu mai exista credinciosi... nu mai exista nici BOR.


Oamenii de valoare din conducerea BOR au prea putina influenta pentru ca decizia finala sa fie alegerea unui patriarh asa cum trebuie, adica Anania sau Andreicut. Probabil ca influenta societatii decrestinate îsi va spune cuvântul.


Gresesti când spui ca BO trebuie sa se supuna multimii, asta se întâmpla cu BC care se schimba  în învatatura de credinta dupa poftele credinciosilor ei. La noi, cel putin oficial,  Biserica a ramas ceva duhovnicesc, adica nedemocratic.




Citat

sa-ti dau exemplul BC. au existat pe la inceputul mileniului trecut o serie de papi pacatosi. cu toate acestea BC a rezistat iar in zilele noastre este una dintre cele mai puternice Biserici.

Nu conteaza câti cai putere are o Biserica ci cât de adevarata e învatatura ei.

#85
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005

Vizualizare mesajRamunc, pe Aug 19 2007, 12:27, a scris:

Nu conteaza câti cai putere are o Biserica ci cât de adevarata e învatatura ei.

m-am ferit sa intru in discutii dogmatice pe topicul asta.
pentru astfel de discutii este aria de religie.

#86
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajRamunc, pe Aug 19 2007, 12:27, a scris:

Oamenii de valoare din conducerea BOR au prea putina influenta pentru ca decizia finala sa fie alegerea unui patriarh asa cum trebuie, adica Anania sau Andreicut...
Anania si Andreicut :lol: doi dintre cei mai de seama colaboratori ai securitatii.
Pacepa spunea ca Anania chiar a fost agent DIE in perioada in care s-a aflat in Statele Unite si baga bete in roate Mitropolitului Americii si Canadei.

#87
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 12:40, a scris:

Anania si Andreicut :lol: doi dintre cei mai de seama colaboratori ai securitatii.
Pacepa spunea ca Anania chiar a fost agent DIE in perioada in care s-a aflat in Statele Unite si baga bete in roate Mitropolitului Americii si Canadei.

cine-i Pacepa si de cata credibilitate e demn el?

#88
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajPollux, pe Aug 19 2007, 12:42, a scris:

cine-i Pacepa si de cata credibilitate e demn el?
http://ro.wikipedia....on_Mihai_Pacepa

#89
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.339
  • Înscris: 28.02.2005

Vizualizare mesajMegara, pe Aug 19 2007, 12:46, a scris:


Citat

Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, București) a fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) a României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu. În anul 1978 el a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite", Pacepa este cetățean american și acum trăiește în SUA.

este un comunist care din diverse motive si-a tradat fratii comunisti. un tradator.

#90
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.515
  • Înscris: 26.09.2006

Vizualizare mesajPollux, pe Aug 19 2007, 12:49, a scris:

este un comunist care din diverse motive si-a tradat fratii comunisti. un tradator.

Concluzia raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (pagina 628), aprobat de Președintele României și publicat la 18 decembrie 2006, subliniază “rolul excepțional jucat în demascarea naturii criminale a regimului și a Securității" de generalul Pacepa. Potrivit acestui raport, el "a contribuit la degradarea dramatică a imaginii lui Ceaușescu". Informațiile oferite de Pacepa au fost de asemenea un important revelator al caracterului criminal al dictaturii în influente cercuri politice și de media din Vest. Securitatea și moștenitorii săi nu i-au iertat vreodată lui I. M. Pacepa ceea ce ei consideră a fi fost o „trădare”.

Editat de Megara, 19 august 2007 - 11:52.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate