Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...

SAMSUNG Galaxy A15,
 La ce ora se deschid urnele ?

Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot?

Adaptor USB-A to USB-C
 La multi ani @SorinGT!

Discursul sefei de promotie sau, ...

Ce aplicatie pentru supraveghere ...

Airbag volan Audi
 Cum deschid rezervor WC Geberit s...

Folie protectie solara efect mirror

Mașina electrica vs. maș...

Ambalaj cu Garantie - Te-ai aplec...
 

Cum arătau televiziunea și radioul de..."ieri"?! (vol. I)

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
3784 răspunsuri în acest subiect

#1369
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.934
  • Înscris: 28.11.2006

 Neaceasca85, on 13th October 2011, 13:00, said:

Revenind mai on topic, eu n-as fi crezut ca in anii '80 se putea difuza vreo melodie straina la TV sau Radio.
La radio mei scapau cate una, mia ales pe programul 3. Am mai scris despre asta pe topicul dedicat SRR. La TV nu mai stiu exact, pentru ca n-am avut televizor de prin 86 pana in ianuarie 90 :D

#1370
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.024
  • Înscris: 13.06.2004
Cum de nu ai mai avut televizor în perioada aia? :w00t:

#1371
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.427
  • Înscris: 14.10.2008
Pai nici nu merita sa ai televizor.  :lol: Probabil s-a stricat si nu a putut lua altul pana nu a cazut regimul porcomunist.

Logic ca maica-ta a fost dezgustata ca doar era femeie.  :naughty:

Editat de Neaceasca85, 14 octombrie 2011 - 10:21.


#1372
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.916
  • Înscris: 21.09.2003
Ca sa vezi "ce a vazut Ceauseasca", urmareste clipul de mai jos: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-9HWS9feqt4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pana pe la inceputul anilor '80 se dadea destula muzica internationala atat la radio cat si la televiziune. Prin 1985, odata cu scurtarea programelor RTV s-a decis eliminarea aproape in totalitate a muzicii straine, la radio axandu-se mai mult pe muzica usoara romaneasca. La TV se renuntase la emisiunea saptamanala, difuzata parca joia, "Meridianele cantecului si dansului", aceasta avand doar aparitii sporadice de 10-15 minute in grila de programe de dupa 1985. In acelasi an, cand s-a hotarat intreruperea programului de dupa-amiaza al zilei de duminica, cand se difuza Album duminical, televiziunea romana a difuzat "Billie Jean" al lui M. Jackson.

#1373
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.905
  • Înscris: 11.01.2006
PE RADIO 3 exista foarte multa muzica straina,nu mai tin minte daca noutati pana in 1989.
SI RADIO OLTENIA CRAIOVA avea muzica straina,la tv se difuzau putine videoclipuri straine,mai ales in programele de revelion:SALUTURI MUZICALE din ALTE TARI,dar la radio era inca destula.

#1374
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.916
  • Înscris: 21.09.2003
Incepand cu 1985, Studioul Teritorial de Radio Craiova (denumirea de atunci) isi inceteaza emisia, precum si celelalte studiouri teritoriale.

#1375
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.024
  • Înscris: 13.06.2004
KLMN, mai pusesem și eu clipul cu "Lambada" :bigwhitegrin:
Din postul tău nu am înțeles un lucru: când încă mai exista "Album Duminical" s-a difuzat clipul piesei "Billie Jean" a lui Michael Jackson sau din cauza videoclipului au interzis emisiunea?
Studiourile teritoriale le-au închis tot pe bază de "faceți economie, tovarăși", nu?

Sărind în timpuri mai recente, un alt serial difuzat de Pro(st) Tv la sf. aniilor '90 și începutul decadei 3 de 0 a fost "Expertul", serialul ăla chinezul polițist din San Francisco practicant de arte marțiale. Serialul se redifuzeză din câte am văzut.
"Walker, Texas Reanger/Walker, polițist texan" cu Chuck Noriss nu mai știu când a fost difuzat pentru prima oară. Dar a fost redifuzat din nou acum 1-3-4 ani.
"Starsky și Hutch" a fost difuzat pe la noi în anii '90? :huh: (că "Charlie's Angel/Îngerii lui Charlie" a fost difuzat în decada aia și eran curios dacă l-au difuzat și pe celălat).

#1376
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.905
  • Înscris: 11.01.2006
CLIPUL lui MICHAEL JACKSON intr-adevar s-a difuzat intr-o emisiune ALBUM DUMINICAL,chiar inainte de genericul de final,dar nu vad ce motiv ar fi existat ca din acest motiv sa se sisteze emisiunea.

#1377
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.916
  • Înscris: 21.09.2003
Intreruperea programului TV de duminica dupa-amiaza s-a facut doar din ratiuni politice, ca si inchiderea studiourilor teritoriale de radio. Difuzarea clipului lui Michael Jackson nu are legatura cu aceasta decizie.
@djl: Am observat, doar dupa ce postasem, ca mai puseses cineva clipul cu Lambada.
In ultimii ani ai deceniului IX, cand extrem de rar mai vedeam slagare internationale la TVR, ne puteam orienta antenele catre bulgari, care sambata seara inainte de Studio X, difuza circa 30 minute numai cu muzica straina. Imi amintesc ca acolo am vazut Arabesque, Cliff Richard sau Sandra.

#1378
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.934
  • Înscris: 28.11.2006

 djl, on 14th October 2011, 09:23, said:

Cum de nu ai mai avut televizor în perioada aia? :w00t:


 Neaceasca85, on 14th October 2011, 11:18, said:

Pai nici nu merita sa ai televizor.  :lol: Probabil s-a stricat si nu a putut lua altul pana nu a cazut regimul porcomunist.
Asa e. Ai mei au luat un Venus (pe tuburi, desigur) prin anii '70, dar si-a dat obstescul sfarsit prin 1985-86. Apoi ai mei n-au mai cumparat altul, ca nu prea aveau de ce. Iar in weekend ma duceam de obicei la bunici, unde aveau un Opera (tot pe tuburi) care se incalzea cam in 2 minute de la pornire :yawn: Apoi in ianuarie 1990 mi-am luat un Diamant (pe tranzistori, dar tot alb-negru), iar in '93 primul TV color, marca Megavision (de fapt Sharp montat prin Germania) care m-a tinut vreo 15 ani cu o singura reparatie minora.

Apropo de muzica straina la radio, se mai dadea prin emisiunile de umor. Existau pe vremea aia pe programul 3 niste emisiuni de 2 ore cu scenete vesele, glume si muzica. Iar muzica era in mare parte straina, dar erau doar fragmente de melodii, nu melodiile intregi. Probabil sa nu se poata inregistra de pe radio :death:

Editat de pufonel, 14 octombrie 2011 - 21:06.


#1379
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.905
  • Înscris: 11.01.2006
SI tv sarbesti difuzau muzica straina ,mai ales videoclipuri.LIVE au transmis in direct non-stop CONCERTUL pentru AFRICA sau PETER'
S POP SHOW.AM mai vazut in anii 80 pe TVBELGRAD 1 si un concert incendiar QUENN.JOIA seara aveau un program ce prezenta cele mai noi filme si videoclipuri,iar vinerea noaptea tot pe TVB1 era o emisiune culturala PETKOM U 22,fiindca pe TVB2 vinerea  erau filme erotice dupa ora 23.00
TVB 1 mai difuza dimineata cate o jumatate de ora de videoclipuri straine pe la 07.30,mi-a amintesc un colaj cu EDDY GRANT.
APOI a inceput nebunia cu PROGRAM PLUS,iar din 1987 receptonandu-se 3k [TRECI KANAL]si in ROMANIA,am putut sa ma delectez cu MTV EUROPE,care era preluat noaptea dupa inchiderea acestui canal,pana a doua zi la ora 13.00.3 K era dealtfel un program de divertisment ce difuza 70% numai filme americane si videoclipuri straine.PE 3k am vazut la sfarsitul anilor 80 si primul TOP 100 video BY YEAR de sarbatori.PROGRAMUL de REVELION la sarbi era incendiar,pe TVB2 in 1988 de REVELION dupa ora 2.00 noaptea au difuzat videoclipurile anului de pe MTV EUROPE.ETC
PE bulgari urmaream revelioanele,deoarece veneau multi artisti straini si cantau in studiourile din SOFIA,parea live ,dar erau inregistrate pt revelion emisiunile.
MUZICA non-stop, pop si disco de calitate, aproape toata noaptea,se alternau artistii bulgari cu cei straini,mi-amintesc de GOOMBAY DANCE BAND,A LA CARTE etc
BULGARII transmiteau sambata noaptea divertisment inregistrat de la nemtii din DDR,dar si de la MUSIK LADEN din RFG.
AM cautat pe torentele sarbesti si bulgaresti revelioanele de altadata dar nu am gasit.



IN CRAIOVA merita sa ai tv,dotat cu convertor UIF pentru SOFIA 2 si BELGRAD 2 si 3.
CEL putin pe cele 3 canale sarbesti aveai ce vedea,pe la sfarsitul anilor 80 se zvonea ca se dorea intrezicerea antenelor pe bloc.

#1380
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.024
  • Înscris: 13.06.2004
Atât de mare ajunsese plictiseala la televziunea română, încât cei din zona graniței cu U.R.S.S. ajunseseră să privească programele sovietice!
Cei mai norocoși erau cei din Timișoara, căci prindeau bine și sârbii, și ungurii (maghiarii) și cred că în condiții destul de bune și bulgarii.
Cei mai puțini norocoși erau cei din centru țării. Cică totuși ăia din Deva (unde se fabricau antene parabolice) își puseseră antente parabolice. Când Leana a întrebat ce-s alea i s-a răspuns "cuptoare pentru captarea energiei solare" :lol:
Apropos de bulgari, de la ei mai luai discuri cu muzică occidentală. Produse de la "Balkanton", desigur. De la "CTEPEO" (adică STEREO) mi s-a tras nick-ul de pe un alt forum :bigwhitegrin:
Nu-i de mirare că Nea Ceașcă (dictatorul, nu userul :) ) a picat. Păi dacă nici păpică, nici căldurică, nici lumină nu era, și mai iei poporului și distracția, atunci cum să mai stea oamenii cuminți la locurili lor?

Sărin iară la anii '90, un alt film văzut atunci a fost "Lady white/Femeia în alb" http://www.imdb.com/title/tt0095484/ (a nu se confunda cu filmul "Woman in white" făcut după romanul lui Wilkie Collins). Filmul l-am văzut prin '95-'97. Când am auzit că există și un roman "Femia în alb", m-am bucurat că am să citesc cartea după care a fost făcut filmul, dar dezamăgire când am văzut că-s 2 chestii diferite :(

#1381
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.867
  • Înscris: 11.10.2006
La bulgari erau celebre spectacolele de la Friederichstadt Palast. In timp ce TVr avea de revelion un program chinuit, cu bune si cu rele, la bulgari era un festin - pe B1 varietati, muzica, iar pe B2 filme artistice si de animatie (acolo am vazut "Cursa de pisici" (Macksafogo) si ceva SF cu aventuri prin spatiu, tot desen animat, "Masca de Fier"). Bine ca in Bucuersit nu se prindeau sarbii, ca iesea cu scandal la un singur televizor (si asa se lasa cu scantei)...
Cand TVR dadea Perinita la 5.00 altii erau in toi cu petrecerea televizata.
TV Bulgara era ce sunt acum posturile de la noi - zbantuiala speciala de revelion de la 22.00 pana pe la 2.00, dupa aia filme si concerte. Unele televiziuni nici n-au program special de revelion prea evident.
De amintirea revelioanelor teveristice se leaga momentul ceasurilor de la miezul noptii - acea cortina video si audio cu ceasuri si clopotei (un fel de 'chimes').
La Tv s-adifuzat muzica straina, daca nu videoclipuri, in genericele emisiunilor de tot felul (Cadran Mondial, La sfarsit de saptamana, Album duminical, Univers materie viata) - chiar daca acele piese erau de ambianta si nu piese comerciale. De Lambada am luat cunostinta de la bulgari, nu-mi amintesc s-o fi vazut la TVR.
Oricum programul TVR in 88-89 ajunsese o caricatura, cateva randuri in ziare.
Halul in care ajunsesera programele (septembrie - decembrie 1989): 2-3, 4, 9-10, 14, 16, 23- 24, 28, 30 septembrie-1, 6, 7-8, 12, 19, 21-22 octombrie). Sunt cuplate cele de sambata-duminica.

Fișiere atașate



#1382
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.427
  • Înscris: 14.10.2008
Misto de tot faza cu antenele de satelit in anii '80, meritau 100% si Leana cea proasta nu-si dadea seama ce sunt. Am citit un topic de genul parabole pe vremea lui Ceasca si unu zicea ca dupa ora 1 noaptea comunistii dracului luau curentul.

Apoi se trezeau cu ele aruncate jos de pe bloc. Cum mai prindeau rahatul de TVR daca interziceau orice fel de antene pe blocuri? Ca sigur ca domnii de la faceti ieconomie tovarasi nu emiteau cu cine stie ce puteri colosale de pe releele TVR ca sa se vada bec indoor.  :lol:

#1383
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.867
  • Înscris: 11.10.2006
(Modificat in urma postarilor ulterioare):

@djl. dar de asta ce zici:

Cтимaци тeлecпeктaтopи нy yитaци cэ дeкoнeктaци тeлeввзopyл.

Nu sa uit cat oi trai, asa se termina programul TV Moldova in 1988. Am ramas masca cand am vazut - era oerioada cand, desi limba romana, dar cu scriere kirilica (nu stiu daca mai zicea ceva "de priza", dar asa era).

Continuare propgrame TV, 2, 4, 7, 11-12, 15, 17, 18, 19, 29 noiembrie,   2-3, 9-10, 12, 13 sau 14, 15, 16-17, 18, 19, 20, 21 decembrie 1989.

Enerwant...

Fișiere atașate


Editat de malmoth, 15 octombrie 2011 - 03:19.


#1384
djl

djl

    A mai rămas o zi până la erecții

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 113.024
  • Înscris: 13.06.2004
Cică pe blocul ăla înalt din Berceni de la rondul Alexadru Obregia cu Resița și Emil Racoviță se prindeau sârbii.

#1385
Kukker2

Kukker2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 108
  • Înscris: 23.06.2009

 malmoth, on 15th October 2011, 02:35, said:

La bulgari erau celebre spectacolele de la Friederichstadt Palast. In timp ce TVr avea de revelion un program chinuit, cu bune si cu rele, la bulgari era un festin - pe B1 varietati, muzica, iar pe B2 filme artistice si de animatie (acolo am vazut "Cursa de pisici" (Macksafogo) si ceva SF cu aventuri prin spatiu, tot desen animat, "Masca de Fier"). Bine ca in Bucuersit nu se prindeau sarbii, ca iesea cu scandal la un singur televizor (si asa se lasa cu scantei)...
:)
Cursa de pisici (Macskafogó- 1986) a fost un mare succes al desenului animat din Ungaria. Nu stiu cum a tradus bulgarii ca in film si discursurile in maghiara aveau un farmec, pline de dialoguri ca radeai in hohote. Chiar saptamana trecuta am revazut cu un cpoil...sa nu zic  cu mare placere.!!!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/d4LTlRrCdEg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

un alt desen animat tot de mare succes era vulpea Vuk.(1981)  (parca in 1982 la em. in . lb. maghiara de la tvr s-a dat acest desen in 4 parti... dupa 1989 stiu sigur ca da  )

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/c9WOmPCzBj0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

are cineva genericele de la "1001 de seri " in special cele din anii 70 ?

#1386
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.867
  • Înscris: 11.10.2006
Macksafogo a fost dublat la bulgari - era o fina parodie la adresa gangsterismului american, a filmelor americane de gen.
Genericul de la 1001 de seri, unul din ele; un fragmentel scurt apare si in Generatia desenelor animate (cand se culca Azorel in cotet) http://www.youtube.c.../50/6rbfb0JRiKE

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate