Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Recomandari vinuri
Ultima postare: dec 13 2010 13:12, Inițiat de
codruta
, aug 02 2007 11:11
·
0
#37
Publicat: 03 ianuarie 2008 - 14:03
duculeana, on Jan 3 2008, 08:17, said: De ce? Nu tii la bautura? :D La un an odata merita, sa stii. Nu le mai descanta atata, ca tot in stomac ajung. Daca te ia ameteala tragi un pui de somn si-ti trece. :P Editat de bellatrix_, 03 ianuarie 2008 - 14:05. |
#39
Publicat: 04 ianuarie 2008 - 11:12
Cum am zis, la vinurile dulci, atractia e gustul, mai exact gustatul.
Fetele le prefera pentru ca doar atit fac, le gusta putin si le face placere. Cand e la masa, e altceva, doar nu bei un juma' de pahar la o masa ca cea de sarbatori ! Mai nou si la vinurile demiseci simt putin senzatia de saturatie la un moment dat, parca dulcele isi face simtita prezenta, mai ales la cele rosii (Comoara Pivnitei '93) Daca e sec, pur si simplu poti sa te infrupti linistit, nu apar alte efecte... decat ameteala :D Cu vinurile de casa e o poveste si aici, in general e o conceptie ca vinul de casa e curat si bun, pe cand cel din comert e falsificat. Are o anumita baza si idea asta, daca se compara cu vinurile proaste din comert, dar in general vinurile de casa sint slabute si rareori vinuri nobile. Trebuie sa ai soiuri nobile, si sa stii cum se face un vin, (si exista mici producatori din astia) dar altfel nu se compara cu cele srioase de pe piata. |
#42
Publicat: 28 ianuarie 2008 - 07:42
Morosanul, on Jan 4 2008, 11:12, said: Cum am zis, la vinurile dulci, atractia e gustul, mai exact gustatul. Fetele le prefera pentru ca doar atit fac, le gusta putin si le face placere. Cand e la masa, e altceva, doar nu bei un juma' de pahar la o masa ca cea de sarbatori ! Mai nou si la vinurile demiseci simt putin senzatia de saturatie la un moment dat, parca dulcele isi face simtita prezenta, mai ales la cele rosii (Comoara Pivnitei '93) Daca e sec, pur si simplu poti sa te infrupti linistit, nu apar alte efecte... decat ameteala :D Cu vinurile de casa e o poveste si aici, in general e o conceptie ca vinul de casa e curat si bun, pe cand cel din comert e falsificat. Are o anumita baza si idea asta, daca se compara cu vinurile proaste din comert, dar in general vinurile de casa sint slabute si rareori vinuri nobile. Trebuie sa ai soiuri nobile, si sa stii cum se face un vin, (si exista mici producatori din astia) dar altfel nu se compara cu cele srioase de pe piata. la Roquefort sau Camembert merge al dracului de bine un vin rosu sec... |
#43
Publicat: 29 ianuarie 2008 - 21:15
Intre timp am aflat cat de masluite sint vinurile de casa... :ack:
Nu-mi vine sa cred, ce-si face omu cu mana lui.... Luati vinuri bune ! Castel Bolovanu, Prince Mircea, River Route, La cetate, Bleack Pick si cele de valoarea asta. Un pahar daca bei, dar te simti bine. Daca iei o sticla pe saptamina din astea, e sub 1 mil pe luna, si merita ! |
#44
Publicat: 30 ianuarie 2008 - 07:12
Morosanul, on Jan 29 2008, 21:15, said: Intre timp am aflat cat de masluite sint vinurile de casa... :ack: Nu-mi vine sa cred, ce-si face omu cu mana lui.... Luati vinuri bune ! Castel Bolovanu, Prince Mircea, River Route, La cetate, Bleack Pick si cele de valoarea asta. Un pahar daca bei, dar te simti bine. Daca iei o sticla pe saptamina din astea, e sub 1 mil pe luna, si merita ! am baut un alt vin romanesc "celebru": 3Hectare. o mare porcarie! am avut niste arsuri pe gat... |
#46
Publicat: 30 ianuarie 2008 - 20:38
Ce parere aveti despre vinurile de Minis? In special Cadarca, la cca. 23 de lei butelcuta de trei sferturi. Fara fasoane de genul "cu gust usor fructat si o aroma de prune afumate..." ci un rosu sec plin "fara apa" in care mai simti bobul de strugure. La vinurile albe seci prefer Jidvei (dar rar ca totusi sunt pentru rosu) iar pentru cele licoroase Cotnari nu prea are concurenta (extrem de rar caci nu le caut ci vin singure).
Dintre vinurile din strainataturi Egri Bikaver cand mai gasesc, un Chianti de peste sau fructe de mare sau chiar un vin spaniol de masa usurel la intalnirile cu colegii (prin diverse parti ale tarii). Si ca sa inchei, odata la Tohani se faceau niste vinuri de export mama, mama. Am avut cateva cartoane de Pinot Noir dumnezeiesti. Am mai luat dupa '90 dar surpriza... posirca. Si la Panciu este cam aceeasi situatie, amestecatura. Am mai avut de-a face cu niste vin rosu de Vaslui la sticle prismatice dar au disparut acum doi ani. Era OK. |
|
#48
Publicat: 30 ianuarie 2008 - 21:47
Vanzatorul de Iluzii, on Jan 30 2008, 20:38, said: Ce parere aveti despre vinurile de Minis? In special Cadarca, la cca. 23 de lei butelcuta de trei sferturi. Fara fasoane de genul "cu gust usor fructat si o aroma de prune afumate..." ci un rosu sec plin "fara apa" in care mai simti bobul de strugure. La vinurile albe seci prefer Jidvei (dar rar ca totusi sunt pentru rosu) iar pentru cele licoroase Cotnari nu prea are concurenta (extrem de rar caci nu le caut ci vin singure). Dintre vinurile din strainataturi Egri Bikaver cand mai gasesc, un Chianti de peste sau fructe de mare sau chiar un vin spaniol de masa usurel la intalnirile cu colegii (prin diverse parti ale tarii). Si ca sa inchei, odata la Tohani se faceau niste vinuri de export mama, mama. Am avut cateva cartoane de Pinot Noir dumnezeiesti. Am mai luat dupa '90 dar surpriza... posirca. Si la Panciu este cam aceeasi situatie, amestecatura. Am mai avut de-a face cu niste vin rosu de Vaslui la sticle prismatice dar au disparut acum doi ani. Era OK. Tohaniul face numa prostii, sper ca merge undeva si "ala bunu", da sigur nu e pe piata de la noi. Cotnari licoros ? Io nu siu asa ceva, care-i ala ? Jidvei are un renume in vinuri albe, dar pana de vreo 3 ani baga la pastila puternic. Acum are vinuri adevarate, dar sint scumpi. Cotnariul e alaturi de Jidvei sint cele mai bune la vinuri albe, dar merg fiecare pe alte soiuri. |
#50
Publicat: 25 februarie 2008 - 05:29
daca titlul topicului cere recomandari despre vinuri din toata lumea, nu inteleg de ce dati exemple numai de vinuri romanesti. cotnari, calugareasca, grasa de panciu sau de mai stiu io unde, asa si pe dincolo. ba mai sunt unii care afirma, vezi draga, ca vinurile lor preferate sunt tot cele romanesti. -_-
simplu, nu ati baut vinuri din afara, adevarate, robuste si cu personalitate. eu inteleg ca preferam vinurile dulci si semidulci, dar nici aici nu ati nimerit-o, ca tot cele nemtesti si din africa de sud, in special riesliengurile, sunt de top. trebuia ca titlul sau cerinta celui care a initiat topicul sa fi fost mai clara: se referea la genuri de vinuri, de marci, de podgori, sau de tarile de origine? la inceput m-au atras vinurile albe, indeosebi sauvignonul blanc, care este mai proaspat, interesant, curat si un pic acidulat. si aici , cel mai bine stau australienii si neozeelandezii. nu este untos sau oaky ca chardonnai-ul . daca vreau un vin full-body, prefer unul rosu, are alta consistenta si textura. il poti bea by himself. si vinurile astea imi plac, ce nu au nevoie de anumite alimente , indeosebi branzeturi, pt a-si pune in evidenta calitatile sau a-si ascunde cantitatea exagerata de tannin. pt cele rosii prefer amestecurile, inseosebi cele cu shiraz. B) i love them. iar asta e preferatul meu. http://www.grantburg...ewines/?wine=24 -_- sunt mai echilibrate, mai versatile decat un pinot noir , dar cu mai mult caracter, buchet mai bogat, long finish. si aici, tot australienii stau bine, desi, nici cu spaniolii nu mi-e rusine. imi plac caberneturile, dar numai daca sunt smooth, elegante, chit, ca mai "grele". zinfandelul, are cantitatea de tannin preferata de mine, deci, pot sa-i iert buchetul prea floral-fructat.:P merlotul este echilibrat ca "body" , doar ca are prea putina aciditate, nu "pisca", nu e prea condimentat, alive. mult prea domestic. bourdeaux-uri, nu am avut 'onoarea' de a gusta. sper, pe viitor. chianti, e dezgustator. greu, dar cu lipsa de rafinament si finete. are gust de vin acrit , de proasta calitate. dar asta e doar parerea mea. :) ca sa-i mai 'salvezi' ceva,, mananca branzeturi pana se 'inmoaie'. :P nu sunt o fana a vinurilor, prefer tariile, dar vad degustarea vinurilor, ca pe o distractie, delectare, amuzament, si de ce nu, o largire a culturii generale. asa ca ganditi-va mai mult ininte de a bea un vin; incercati sa va largiti orizonturile, chit ca poate fi costisitor. cumparati rar, dar scump si de calitate. merita osteneala. parerea mea e ca un vin bun, bogat, greu si cu long aftertaste, nu merita a fi baut la o masa, ca acompaniament pt friptura, ci 'filosofic', mental, putin cate putin, incercand sa identificati soiurile vinifere, zona si varsta podgoriei respective, cat si dragostea cu care sunt facute, ca este o adevarata arta. :) have fun, si sa imi iertati, domniile voastre, numeroasele cuvintele imprumutate; nu stapanesc terminologia de specialitate in romana. Fișiere atașateEditat de irinuca8082, 25 februarie 2008 - 05:30. |
#51
Publicat: 26 februarie 2008 - 23:03
irinuca8082, on Feb 25 2008, 05:29, said: daca titlul topicului cere recomandari despre vinuri din toata lumea, nu inteleg de ce dati exemple numai de vinuri romanesti. cotnari, calugareasca, grasa de panciu sau de mai stiu io unde, asa si pe dincolo. ba mai sunt unii care afirma, vezi draga, ca vinurile lor preferate sunt tot cele romanesti. -_- simplu, nu ati baut vinuri din afara, adevarate, robuste si cu personalitate. eu inteleg ca preferam vinurile dulci si semidulci, dar nici aici nu ati nimerit-o, ca tot cele nemtesti si din africa de sud, in special riesliengurile, sunt de top. Am sa-ti raspund pe rand: Topicul zice "Vinuri din toata lumea" si Romania tot face parte din lumea asta, chiar daca arata asa :P Apoi nu toata lumea a calatorit suficient de mult sau a cheltuit pe vinuri in strainatate, pe cand cele importate la noi sint la un pret mut peste valoarea lor, din cauza taxelor si a intermediarilor. E firesc ca la un cost echivalent multi sa prefere vinurile romanesti. Acum in privinta vinurilor dulci, trebuie sa te contrazic, inafara de cele licoroase (metoda Malaga) specialistii sint in estul Europei ! Romania, Moldova, Ungaria, Grecia fac vinurile dulci cele mai rafinate, pentru ca aici e traditia. In vest sint rare vinurile dulci, cel mai adesea din Muscat, dar riesling e un soi special pt vinuri seci, nu poate da mult in domeniul dulce. In orice caz nici unul nu se poate apropia de Tamaioasa, Busuioaca sau Grasa de la noi. |
|
#52
Publicat: 27 februarie 2008 - 03:18
Morosanul, on Feb 26 2008, 23:03, said: Draga Irunica - sper ca nu esti baiat :D Am sa-ti raspund pe rand: Topicul zice "Vinuri din toata lumea" si Romania tot face parte din lumea asta, chiar daca arata asa :P Apoi nu toata lumea a calatorit suficient de mult sau a cheltuit pe vinuri in strainatate, pe cand cele importate la noi sint la un pret mut peste valoarea lor, din cauza taxelor si a intermediarilor. E firesc ca la un cost echivalent multi sa prefere vinurile romanesti. Acum in privinta vinurilor dulci, trebuie sa te contrazic, inafara de cele licoroase (metoda Malaga) specialistii sint in estul Europei ! Romania, Moldova, Ungaria, Grecia fac vinurile dulci cele mai rafinate, pentru ca aici e traditia. In vest sint rare vinurile dulci, cel mai adesea din Muscat, dar riesling e un soi special pt vinuri seci, nu poate da mult in domeniul dulce. In orice caz nici unul nu se poate apropia de Tamaioasa, Busuioaca sau Grasa de la noi. mdea domnule, sunt baiat. ^_^ tin sa te contrazic ca vinurile dulci sunt de cel putin doua feluri: vinuri regular, care sunt servite la inceputul sau pe parcursul mese, si cele licoroase, asa cum ai specificat si tu, de desert, numite si port-uri. sunt servite in momente diferite ale mesei, degustate diferit si in pahare diferite. eu insa,nu de ultimul discutam.;) acuma , poate ai si tu dreptate; asa cum mai zicea cineva pe aici, vestul si sua repudiaza vinurile dulci. de ex, chablizul, este vazut si utilizat doar in bucatarii, la preparea mancarii. nimeni nu-l serveste la masa. sherry-ul, la fel, este folosit in special in prepararea seafood. cand au auzit americanii ca noi bem chestia asta, s-au crucit, asa cum ne miram cum unii pot bea spirt, ca nu au bani de grey goose. :lol: vinurile din est si balcani, nu sunt prea populare, preferate fiind cele seci, ce ofera pe deplin buchetul , cunoscatorilor. si in felul acesta, rieslingul este vazut ca fiind cel mai decent vin dulce. am intrat in multe magazine de specialitate, si am reusit cu greu sa gasesc ceva vinuri moldovenesti si ungare. de cele romanesti si grecesti, inca nu a auzit nimeni, pe unde am umblat eu. :P si toti mi-au spus ca sunt prea slabe, cabernetul e mai mult merlot iar merlotul mai ca un pinot noir. asta , bineinteles, nu trebuie sa fie lege. fiicare cu obiceiurile si placerile lui. asa ca, toata lumea are dreptate, insa un pic mai multe rezerve in afirmati ca tot vinurile romanesti sunt cele preferate. -_- experimenteaza si catalogheaza, nu invers. Editat de irinuca8082, 27 februarie 2008 - 03:32. |
#53
Publicat: 27 februarie 2008 - 10:22
Sherry-ul american e un fel de slbz naspa cu sare (multa) in el (in unele cazuri nu-i nici macar facut din vin, ci din miran). N-are legatura cu ceea ce se numeste sherry de Jerez, care-i cel cunoscut de restul lumii.
Iar la capitolul vinuri, americanii sunt batuti crancen de chilieni. |
#54
Publicat: 27 februarie 2008 - 14:06
irinuca8082, on Feb 27 2008, 03:18, said: mdea domnule, sunt baiat. ^_^ vinurile din est si balcani, nu sunt prea populare, preferate fiind cele seci, ce ofera pe deplin buchetul , cunoscatorilor. si in felul acesta, rieslingul este vazut ca fiind cel mai decent vin dulce. am intrat in multe magazine de specialitate, si am reusit cu greu sa gasesc ceva vinuri moldovenesti si ungare. de cele romanesti si grecesti, inca nu a auzit nimeni, pe unde am umblat eu. :P si toti mi-au spus ca sunt prea slabe, cabernetul e mai mult merlot iar merlotul mai ca un pinot noir. asta , bineinteles, nu trebuie sa fie lege. fiicare cu obiceiurile si placerile lui. asa ca, toata lumea are dreptate, insa un pic mai multe rezerve in afirmati ca tot vinurile romanesti sunt cele preferate. -_- experimenteaza si catalogheaza, nu invers. "ofera pe deplin buchetul"...expresii tipice de bransa. E culmea cit de febril activeaza "specialistii" pentru a face din vin o moda. Contrar convenientelor iete ca uneori beau vin rosu sau chiar bere la peste. Asa ma simt eu bine. Pe de alta parte se gasesc chiar rafturi intregi cu vinuri romanesti prin multe magazine vestice, specializate pe vinuri sau nu n-are prea mare importanta. Ca o sticla de Cotnari nu ajunge la citeva sute de oiro se datoreaza poate marketingului si "specialistilor" care dicteaza pe piata nu calitatii. Cum naiba poate fi mai bun un vin austriac decit unul romanesc cind nici clima si nici solurile nu se compara nici macar din greseala? Judecind insa dupa preturi asa ar trebui sa fie?! |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi