Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 

reconditionare usi interior

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
TheKhan

TheKhan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 21.06.2007
Buna!
Vreau si eu sa reconditionez usile vechi comuniste, dar tocurile trebuiesc schimbate. Stiti cumva unde as putea apela pentru schimbarea tocurilor (nume, adresa...)
Multumesc!

#2
Fl0rinell

Fl0rinell

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 28.09.2005
Si pe mine m-ar interesa asa ceva. Are cineva vreo sugestie?

#3
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
s-ar putea sa te coste mult doar schimbarea tocurilor si rezultate sa nu fie tocmai de calitate
o usa nou cu tot cu toc cred ca e mai potrivit, iar din acestea gasesti la praktiker, brico, etc.

doar pentru tocuri cauta atelier tamplarie/mobila

#4
ciocris

ciocris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 20.07.2007

View PostTheKhan, on Jul 11 2007, 00:53, said:

Buna!
Vreau si eu sa reconditionez usile vechi comuniste, dar tocurile trebuiesc schimbate. Stiti cumva unde as putea apela pentru schimbarea tocurilor (nume, adresa...)
Multumesc!
    Ma ocup cu reconditionarea de usi si ferestre din lemn din anul 2000.
Sfatul meu pentru cei care isi renoveaza casa este sa ia in calcul si varianta reconditionarii usilor vechi mai ales cele din casele vechi de peste 30 de ani, care in general au o timplarie foarte buna si este pacat sa fie schimbata. Sunt putini cei care reconditioneaza deoarece e nevoie de experienta si rabdare. In general cind se renoveaza o casa se da  importanta   peretilor, izolatiilor,zugravelii, accesoriilor, instalatiilor si pe ultimul loc este timplaria. Dar o timplarie buna va dura mai mult decit toate celelalte iar una proasta mai putin decit acestea. Prin urmare, o timplariedin lemn,  peste cate au trecut 30 de ani, si este in buna stare, prin reconditionare i se dubleaza perioada de functionalitate. Pretul reconditionarii unui obiect este reflectat in proportie de 60-70% de manopera, restul fiind materialele. Din cauza faptului ca nici o timplarie nu seamana cu alta, nici timpul de reconditionare nu este acelasi. Diferentele depind de ce finisaj (vopsea sau lac) are timplaria si ce finisaj se doreste dupa reconditionare.Se poate scoate o timplatie finisata initial in vopsea la finisaj lacuit dar acest lucru depinde de cit de bine s-a pastrat lemnul sub stratul de vopsea si mai ales de experienta mesterului.
Un avantaj al reconditionarii este ca puteti controla calitatea materialelor (lacuri, chituri, vopsele) care se vor aplica pe timplaria dvs. Produsele cumparate din magazin prezinta finisaje economice ca pret  si calitate mai slaba care se vor deteriora intr-un timp de maxim 5 ani. Metodele traditionale de luru pentru finisare (lacuitul, vopsitul de mina la pensula) confera o pelicula mai groasa si deci mai reziztenta in timp fata de vopsirea prin pulverizare iar aspectul este foarte aproape datorita maiestriei in minuirea pensulei.
In concluzie, este bine sa cereti si parerea unui specialist in reconditionarea timplariei inainte de a o schimba.
Pentru a schimba tocurile trebuie sa va adresati unui atelier de timplarie si apoi unui mester care sa va monteze tocurile si usile . Dar este posibil sa schimbati numai pervazul tocului si restul sa fie reconditionat , la fel si cu usile.
Daca aveti usi celulare mai vechi de 1989 este bine sa le pastrati deoarece ele sunt facute altfel decit cele de acum si sunt mult mai rezistente. in plus le puteti acoperi cu un strat nou  de furnir (din lemn si nu autocolant) pe care i-l puteti alege personal dintr-o gama foarte mare. Nu recomand autocolant deoarece se zgirie usor si nu mai poate fi retusat, iar deca doriti sa-l schimbati se da jos foarte greu si ramine acel adeziv pe usa care este si el greu de scos.

#5
Berti

Berti

    233SP09

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,068
  • Înscris: 02.03.2006

View Postciocris, on Jul 20 2007, 12:50, said:

Daca aveti usi celulare mai vechi de 1989 este bine sa le pastrati deoarece ele sunt facute altfel decit cele de acum si sunt mult mai rezistente. in plus le puteti acoperi cu un strat nou  de furnir (din lemn si nu autocolant) pe care i-l puteti alege personal dintr-o gama foarte mare.

Poti sa ne dai mai multe detalii despre procedeul de furniruire a usilor celulare gata asamblate?

Edited by Berti, 20 July 2007 - 13:08.


#6
ciocris

ciocris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 20.07.2007

View PostBerti, on Jul 20 2007, 14:04, said:

Poti sa ne dai mai multe detalii despre procedeul de furniruire a usilor celulare gata asamblate?
Pentru a aplica furnirul pe usile celulare de bloc (acele usi drepte,simple) acestea trebuie foarte bine curatate de lac prin slefuire cu slefuitor cu banda in sensul fibrei furnirului vechi. Apoi trebuie tinut cont ca noul strat de furnir, avind grosime de 1mm, poate sa mareasca dimensiunile  usii.Deci cu usile pe toc, inchise trebuie verificat prin introducerea unei fisii de furnir intre usa si toc. Aceasta trebuie sa intre usorpe tot perimetrul usii. Daca in anumite parti nu intra usor va trebui sa slefuim grosier cantul usii in acele zone pe care le putem marca. Prin slefuire cu banda p40 (granulatie) slefuirea se face mai repede si rezulta o suprafata mai poroasa la car adezivul pentru lipit furnirul adera mai bine.
Usa se curata de praf si se sterge cu o cirpa umezita. Apoise croieste furnirul pentru o fata astfel incit sa depaseasca suprafata fetei de usa cu 1,5-2 cm pe margini. Este posibil sa nu gasiti furnir dintr-o bucata atiit de lata cit este o usa si atunci trebuie facute imbinari ale furnirului.
Pregatirea furnirului:
Se aleg fisii de furnir care sa depaseasca lungimea usii deoarece furnirul nu poate fi imbinat decit in lungul fibrei  altfel imbinarile se vor vedea.
Aceste fisii trebuie imbinate lateral. Deci se ia prima fisie se asaza pe usa(care este asezata la orizontala pe o masuta mai joasa). Linga aceasta se asaza  urmatoarea astfel incit sa o suprapunem 1,5 cm peste prima  . Se prind cu cirlige de rufe la capete pe portiunea suprapusa.
Se trage o linie (de reper) cu creionul de-a lungul fisiei pe centrul zonei de suprapunere de la un capat la altul. Se aplica scoci transparent lat de 3cm.intre cele doua fisii si pe o parte si pe alta astfel incit sa mentinem foarte bine cele doua fisii de furnir suprapuse. Se taie cu o foarfeca mai mare  tinind linia trasata cu creionul de la un capat la altul fara sa incercam sa taiem foarte drept ci mai ales dintr-o bucata. Rezulta doua muchii care, desi nu sunt drepte sepotrivesc perfect.
Identic se va proceda si cu restul fisiilor. Se prind in final toate fisiile pe rind intre ele doar pe fata cu scoci si rezulta o fisie de dimendiunea usii (+1,5cm pe margini).
Se va folosi un adeziv de contact (prenadez) de cea mai buna calitate (ex. cel de la Bison).
Se intinde pe dosul fisiei de furnir cu ajutorul unei spatule flexibile din metal acoperind perfect si fara sa incarcam. dupa care se intinde la fel si pe fata de usa. Se lasa 20min . Este bine daca suprafetele adezivate sunt mai poroase sa se mai dea inca o mina de adeziv si dupa alte 20-30min se asaza pe usa transversal citeva fisii de lemn desprafuit (sau teava de PVC pt. instalatii electrice), una pe mijloc ,cite una la capetele usii si intre mijoc si capete alte doua. Peste aceste fisii se asaza furnirul astfel incit el sa nu atinga usa. Adezivii de contact nu permit reasezarea dupa lipire si de aceea trebuie sa fim atenti sa asezam cit maibine fisia in pozitia cea mai optima. Se scoate fisia de lemn din mijloc si furnirul ia contact cu usa numai pe mijloc. Cu ajutorul unui lemn de latime 8 cm (care are fata lata rotunjita laun capat iar la celalalt forma de miner)se apasa pe furnir si incepind din mijloc prin tragere apasata  se trage catre margini treptat dar nu inainte de a incalzii locul cu un fier de calcat.Se procedeaza treptat din aproape in aproape inlaturind  fisia de scocisi fisiile de lemn  inainte de a incalziisi apoi presa.
Incalzirea furnirului se face pina simtiti ca e fierbinte la mina si acest lucru e necesar datorita fenomenului de condens(la evaporarea solventului din adeziv se raceste suprafata adezivului si apa din atmosfera poate condensa pe adeziv,ceea ce compromite priza acestuia) In acelas timp
furnirul se dilata prin incalzire si se lipeste dilatat. La racire el se intinde prin  stringere.
Furniruitul cantului usii se face dupa furniruitulfetelor. inlaturarea surplusului  de furnir de pe margini se face cu un cutter bine ascutit si prin slefuire manuala.
Astfel lipit furnirul se lasa o zi apoi se fac retusuri si se mai chituieste cu chit la nuanta pentru lemn. Dupa uscarea chitului se va slefui suprafata furnirului in totalitate cu slefuitor cu excentric
granulatia abrazivului fiind P120. Uniformitatea suprafetei se controleaza cu mina. Se sterge bine de praf si se poate lacui. Nu este bine sa lacuim prea devreme  deoarece daca adezivul nu e uscat el poate reactiona cu solventul lacului. Deasemenea nu e bine sa folosim lacuri dure pentru parchet sau cele pe baza de acetona (nitrodiluanti) deoarece sunt contraindicate datorita agresivitatii solventilor. Se recomanda lacurile poliuretanice acrilice si baiturile pe baza de solvent (in special cele italiene)

Sper ca am explicat suficient de clar metoda mea de lucru.
Mentionez ca in industrie procedeele folosite nu seamana cu acesta.
Acest procedeu l-am descoperit si perfectionat de-a lungul anilor obtinind rezultate foarte bune.
Succes!

#7
Berti

Berti

    233SP09

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,068
  • Înscris: 02.03.2006
OK, se pare ca omu stie despre ce-i vorba! Puteti sa apelati cu incredere la el!

Poate totusi o sugestie, eu as recomanda slefuirea finala cu 150 si tuderea nu cu cutteru', ci cu un cutit cu lama rigida!

Edited by Berti, 21 July 2007 - 09:16.


#8
getodac

getodac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.11.2006

View Postciocris, on Jul 21 2007, 09:03, said:

Sper ca am explicat suficient de clar metoda mea de lucru.
Mentionez ca in industrie procedeele folosite nu seamana cu acesta.
Acest procedeu l-am descoperit si perfectionat de-a lungul anilor obtinind rezultate foarte bune.
Succes!


Nu oferi si servicii de renovare a usilor altora, contra pret evident ;) ? Mailul meu este, daca doresti sa vezi despre ce e vorba, :nonobad: @yahoo.com. Merci.

Edited by Astra_rullz, 03 February 2008 - 18:25.


#9
ciocris

ciocris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 20.07.2007

View PostBerti, on Jul 21 2007, 10:14, said:

OK, se pare ca omu stie despre ce-i vorba! Puteti sa apelati cu incredere la el!

Poate totusi o sugestie, eu as recomanda slefuirea finala cu 150 si tuderea nu cu cutteru', ci cu un cutit cu lama rigida!
Din experienta am constatat ca cel mi bine este sa tai cu un cutter surplusul de furnir lasind cam 2mm latime pe care sa-i inlaturi prin slefuire ( dar numai cu slefuitor cu banda ). Slefuitoarele cu  banda slefuiesc intr-o singura directie si astfel se poate slefui astfel incit sa nu riscam dezlipirea furnirului obtinind in acelasi timp o muchie perfecta.
Cele mai bune cuttere sunt cele metalice de la "Stanley".

#10
stefasus

stefasus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.11.2007
Exista alte metode de schimbat  numai culoarea  usilor de interior ? Inafara de folia autocolanta si furnir ...adica ma gindesc la vreo vopsea-lac, sau vreun amestec conceput pentru asa ceva...Usile la care ma refer sunt dintr-acelea celulare si la exterior furniruite.

#11
ay05078

ay05078

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.09.2007

View Postciocris, on Jul 20 2007, 12:50, said:

Ma ocup cu reconditionarea de usi si ferestre din lemn din anul 2000.
...
Daca aveti usi celulare mai vechi de 1989 este bine sa le pastrati deoarece ele sunt facute altfel decit cele de acum si sunt mult mai rezistente. in plus le puteti acoperi cu un strat nou  de furnir (din lemn si nu autocolant) pe care i-l puteti alege personal dintr-o gama foarte mare. Nu recomand autocolant deoarece se zgirie usor si nu mai poate fi retusat, iar deca doriti sa-l schimbati se da jos foarte greu si ramine acel adeziv pe usa care este si el greu de scos.


am dori si noi sa reconditionam usile vechi. Imi poti spune, cu aproximatie, cat costa o usa refacuta? Adresa mea de e-mail este :nonobad: @yahoo.com.
Multumesc.

Edited by Astra_rullz, 03 February 2008 - 18:26.


#12
melcu79

melcu79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 22.03.2006
Vreau si eu sa reconditionez usile!
Astept PM.

#13
octav1974

octav1974

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.06.2007
Am 10 usi de interior si tocurile aferente de reconditionat. Are cineva vre-o sugestie?

#14
ciocris

ciocris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 20.07.2007

View Postoctav1974, on Jan 21 2008, 16:39, said:

Am 10 usi de interior si tocurile aferente de reconditionat. Are cineva vre-o sugestie?
Pentru a primi o oferta un meserias trebuie sa le vada si sa propuna solutii in functie de cum sunt construite usile (celulare, cu tablii, cu fete din placaj, cu furnir,etc) , ce finisaj prezinta (lac, bait+lac, vopsea, autocolant, etc.).In functie de aceste aspecte meseriasul propune solutii diverse.
Din aceste soutii se alege impreuna cu clientul solutia cea mai potrivita acestuia.
In general nu exista un pret anume per usa deoarece diferentele acestea intre usi sunt destul de mari. Fiecare caz in parte este unul particular deoarece si solutiile sunt mai multe pentru acelasi caz.
Deci pentru a putea afla nu un pret orientativ ci chiar pretul exact pentru ceea ce se obtine printr-o reconditionare  profesionala  fara sa va coste nimic ma puteti contacta pe PM.
Mentionez ca ma ocup cu asemenea lucrari.

#15
ciocris

ciocris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 20.07.2007

View Poststefasus, on Nov 20 2007, 23:04, said:

Exista alte metode de schimbat  numai culoarea  usilor de interior ? Inafara de folia autocolanta si furnir ...adica ma gindesc la vreo vopsea-lac, sau vreun amestec conceput pentru asa ceva...Usile la care ma refer sunt dintr-acelea celulare si la exterior furniruite.
Acest tip de usi se curata de obicei de lacul vechi printr-o slefuire atenta. Rezulta o suprafata curata a furniruluiun pic mai deschisa  decit  inainte de slefuire. Daca furnirul nu prezinta pete atunci se poate aplica un bait colorat in doua rinduri cu ajutorul unui tampon dintr-o cirpa cu vata in interior. Fiecare strat se lasa sa se usuce. Dupa uscare se aplica un lac incolor in trei straturi.

O alta metoda mai simpla dar cu rezultate mai putin spectaculoase ar fi sa slefuiti usor stratul vechi de lac astfel incit sa-l matuiti un pic dupa care sa aplicati un lac colorat  in doua straturi. Lacul acesta color este dificil de aplicat pentru un novice.

#16
bogdandru

bogdandru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.12.2006
Intrebare de baraj: unde se gaseste furnir de cumparat in Bucuresti. Eu caut de o saptamana si nu am gasit. Ma refer aici la vanzare cu amanuntul ca producatori industriali am gasit dar nu-mi vinde niciunul o foaie....

#17
alungu

alungu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 23.10.2005

View Postciocris, on Jan 29 2008, 14:46, said:

Deci pentru a putea afla nu un pret orientativ ci chiar pretul exact pentru ceea ce se obtine printr-o reconditionare  profesionala  fara sa va coste nimic ma puteti contacta pe PM.


As vrea sa imi reconditionez usile din apartament.

Sunt usi vechi, de vreo 35 de ani de cand e aprtamentul. Sunt vopsite cu o vopsea de ulei alba, si sunt cu sticla in mijloc - sticla care as vrea sa o scot. Se poate umple locul unde e sticla, astfel ca usa sa redevina plina, sau ar fi mai bine sa inlocuiesc usa, pastrand doar tocurile care sunt din lemn.

Ce sugestii imi dai pentru reconditionare? asa cum am spus usile si tocurile, sunt vopsite, vopsea de care as vrea sa scap, si sa redau lemnului o culorea naturala, pentru tocuri de usi ce recomanzi ?
se poate lipi furnir peste ?

#18
adi_master

adi_master

    sef de tura!-in retragere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 19.07.2007

View Postalungu, on Apr 19 2008, 22:12, said:

As vrea sa imi reconditionez usile din apartament.

Sunt usi vechi, de vreo 35 de ani de cand e aprtamentul. Sunt vopsite cu o vopsea de ulei alba, si sunt cu sticla in mijloc - sticla care as vrea sa o scot. Se poate umple locul unde e sticla, astfel ca usa sa redevina plina, sau ar fi mai bine sa inlocuiesc usa, pastrand doar tocurile care sunt din lemn.

Ce sugestii imi dai pentru reconditionare? asa cum am spus usile si tocurile, sunt vopsite, vopsea de care as vrea sa scap, si sa redau lemnului o culorea naturala, pentru tocuri de usi ce recomanzi ?
se poate lipi furnir peste ?
mai eu le-am reconditionat la parinti!la fel au fost vopsite si cu geam in mijloc.
Foile de usa le-am slefuit cu un flex la care am adaptat un disc cu foaie abraziva de 60 si la sfarsit de 120(dar e mai bun un slefuitor cu banda),asa am redat fibra lemnoasa la foaie!sticla a ramas numai am schimbaß sipcile,töcul la-m slefuit  cu un slefuitor unghilar si ä iesit la fel de bine.Le-am dat cu lac de vre-o 3 ori si arata impecabil de vre-o 3 ani. :peacefingers:
in privinta umplerii golului,poti sa pui niste sipci pe interior prinse cu aracet si coltare,de o parte si de alta a foii vii cu placaj astfel incat sa fie la acelas nivel cu foaia,imbinarea o chituiesti cu chit de lemn,dai un baitz sa se vada si fibra si ai usi noi!!

Edited by adi_master, 19 April 2008 - 22:59.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate