Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania
 AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului
 Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video
 Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

datasheet crawling
 

HDD Server Retea sau NAS ( Network Attached Storage )

- - - - -
  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#55
lucky

lucky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 31.03.2005

 eBE, on 27th May 2009, 11:11, said:

Aici vad ca explica cam tot . De testat nu am avut ocazia .

M-am mai documentat  si s-ar parea ca accepta orice tip de formatare deci si NTFS. De fapt accepta orice formatare a hdd-ului pe care o suporta sistemul. Singurul incovenient ar fi ca nu permite acces full read-write la toti userii, dar in cazul meu o sa-l folosesc doar eu. Vroiam o solutie simpla de extindere a resurselor acasa, am un laptop si un router ca' tot omu' ... si s-ar parea ca asta e solutia cea mai buna. O sa-l cumpar pe trekstor in iulie, dupa aceea o sa revin cu un review....



multumesc

#56
ioio69

ioio69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.08.2009
Salutare.
Sunt la prima aparitie pe softpedia si primul post asa ca imi cer scuze pentru eventualele greseli comise fara intentie.
Cautand pe internet tot felul de comenturi si descrieri despre acest subiect, am ajuns pe acest topic care este exact ceea ce caut si m-ar ajuta foarte mult cteva idei sau impresii sau sfaturi despre acest subiect.
Problema este ca vreau sa implementez acest tip de componenta la firma unde lucrez si as avea nevoie de o parere avizata in acet domeniu sau de la cineva care foloseste un astfel de sistem ca sa-i spun asa.
Adevarul este ca am cautat foarte mult pe internet pentru o componenta de acest gen si ceea ce am gasit initial este un Thecus n4100pro care mi-a atras atentia si care raspunde la cerintele mele.
Tot cautand am gasit acest topic si astfel am vazut ca multi dintre voi vorbesc despre produsele Qnap care sunt mult mai performante din acest punct de vedere iar diferenta de pret este mica.
Ma intereseaza in special cum lucreaza acest Qnap439pro, despre care am vazut vorbindu-se pe acest topic, determinat de faptul ca am studiat cite ceva despre al si s-ar parea ca este ceea ce caut

Pentru a putea intelege de ce caut acest tip de produse o sa va explic pe scurt cam care sunt cerintele mele de la acest tip de produse si daca ma puteti ajuta cu sfaturi sau indicatii in acest sens.

Firma pentru care vreau sa implementez are de fapt 4 locatii in 3 judete. In fiecare locatie sunt legate in retea intre 4 si 10 calculatoare.
Asadar imi trebuie ceva care sa centralizeze datele la nivel de locatie, sa poata fi accesate prin retea in fiecare locatie dar cu grade diferite de acces la fisiere (rad-write), nevoie mare de protectie a datelor (ma refer la protectie de genul raid mirror plus backup automat pe un alt hard separat de unitatea principala), accesarea lor prin intermediul internetului intre diferite locatii, precum si securizarea datelor transmise prin internet, precum si un regim de lucru independent de calculatoare si in acelasi timp 24/24 ore (un fel de miniserver). Poate ca mai am nevoie si de alte cerinte de la o astfel de unitate dar acum nu imi vin in cap toate. In principal cam ceea ce am scris mai sus este absolut necesar.

Momentan in locatia unde lucrez am creat anul trecut un fel de centralizare a datelor, dar la nivel foarte mic, adica:
-am cumparat un rack extern Akasa cu conexiune rj45 pentru retea (din pacate 10/100 mb) cu un hard pe ide pentru ca rackul nu permite sata si am centralizat datele prin retea pe acest hdd.
Problemele care se pun la aceasta inginerie este ca nu poate fi accesat prin internet, nu permite un raid mirror adecvat (are posibilitatea dar e cam slabut), nu are viteza de reactie necesara cind se lucreaza cu 5 calculatoare odata pe el, etc.
Este pur si simplu un hdd extern legat pe retea si care centralizeaza datele si cam atit, iar utilizatorii legati au full-acces la toate informatiile de pe el.
Singurul aspect placut este acela ca partitiile create pe el se vad ca si partitii ale calculatorului din retea. Pentru a nu se confunda, nu este o greseala de a mea, deci nu folderele de pe el se vad ca partitii (cum este cazul lui Thecus sau Qnap care necesita MAP NET... din windows si poti vedea folderele ca partitii) ci chiar partiile create pe el se vad ca si partitii (si nu removable drive) ale fiecarui calculator legat in retea. (probabil este singurul aspect placut al lui - dar si dezavantaj pentru ca toti userii au aces full).

In mometul de fata problema se pune de a crea o legatura intre locatii si a centraliza datele pe locatie, cu toate cerintele care le-am descris mai sus (useri diferiti in grupuri diferite de aces, cu grade diferite de aces, etc).
De citeva luni de zile studiez problema asta dar se pare ca ajunge la limita tolerantei de timp - in ideea ca am la dispozitie maxim 2 saptamini pentru a realiza acest lucru in cel putin una din locatii, si am si unda verde din partea sefului (inclusiv la cheltuieli) dar ma preseaza timpul pentru ca vrea sa o relizez cit mai repede cu putinta. Asa ca va dati sema de situatia si urgenta mea...... :)

Asa cum am spus mai sus, am tot studiat acel Thecus n4100pro (este cel mai ieftin pentru cerintele mele) dar din cite am vazut se pare ca acest Qnap despre care am vazut foarte multe comenturi, raspunde mai bine cerintelor, iar diferenta de pret intre ele nu este mare (undeva la 800 lei).
Vazand ca sunt destul de multi interesati de acesta componenta unii dintre ei chiar fericiti posesori ai unui astfel de sistem, as veni cu rugamintea catre voi daca nu este prea mare deranjul, sa ma ajutati cu citeva sfaturi, impresii, idei de achizitie despre aceste produse, si chiar indrumari privind achizitionarea sau nu, a unui astfel de componenta.

Deasemenea, exclud din calcul ideea de server, desi am studiat si acest aspect si in principal cam iese din discutie determinat de preturile care implica si deasemenea de marimea firmei (nu este atit de mare incit sa fie nevoie de un server). Aceste produse mi-au atras atentia pentru ca sunt destinate small sau medium business, adica exact ceea ce caut si pentru nevoile firmei.

In speranta ca nu v-am rapit foarte mult din timpul vostru cu acest post, precum si in speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.

#57
eBE

eBE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 30.03.2003
Acum depinde cum ai reteaua sau retelele configurate
Daca am inteles bine cele cateva locatii au retele independente si nu ai de ex. o retea VPN centrala cu autentificare in AD

Intr-o situatie asemanatoare am luat un NAS instalat la sediul firmei, am configurat pe el un IP public si simplu un server de FTP , restul sta doar in drepturile utilizatorilor de a vedea, accesa si scrie pe diferite foldere ale FTP-ului. Ca aplicatie de manipulare a datelor folosesc simplu Total Commander :)

Intr-o alta retea unde am doua locatii dar sunt legate intre ele prin VPN permanent si un server AD am configurat MAP Drive din drepturile utilizatorului . Astfel folderele sunt vizibile prin MAP drive automat la log-in

Acum nu am inteles exact pentru ce ai nevie de el .  Simplu colecatre date , centralizare back-up , sharepoint activ ...

#58
ioio69

ioio69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.08.2009
In primul rind iti multumesc pentru raspuns. In al doilea rind nu am folosit niciodata retea VPN desi am cunostinta vaga despre ceea ce inseamna si un prieten ma initiat sa zic asa cit de cit in ale VPN-ului, dar nu am considerat-o foarte utila, determinat probabil si de necesitatea de a avea un calculator deschis in fiecare locatie pentru comunicare. Nu stiu daca m-ar ajuta foarte mult un VPN dar este o idee de luat in calcul.

Acuma, ca sa pot fi inteles mai bine, am 4 retele independente in 4 orase din 3 judete. Fiecare retea este structurata cam haotic, inclusiv cea in care lucrez eu desi am reusit sa o pun la punct sa fie cea mai putin haotica.
In fiecare retea am mai mult de 2 compartimente (de ex: secretariat, economic, marketing, etc.). Fiecare compartiment are de la 1 la 5 useri.
Problema se pune ca fiecare user al unui compartiment sa poata avea aces full in tot compartimentul lui, dar sa aiba numai aces read in compartimentul vecin.
Intre locatii vreau sa existe aces numai read pentru toate compartimentele din celelalte locatii prin intermediul internetului.
Din acest punct sunt 2 variante: VPN sau FTP.
VPN are dezavantajul ca nu poti intra de acasa sa zic sau de pe drum in sistem decit daca exista cineva acolo care sa aiba calculatorul aprins.
Asadar  FTP iti ofera posibilitatea de a intra de acasa sau de pe drum in retea chiar daca nu e nimeni in birou, pentru a vizualiza ceva ce te intereseaza.
Ceva de genul asta caut eu dar protectia datelor este primordiala chiar si securitatii acestora.
Adica nu lucram cu secrete ca sa zici ca cel mai important este sa nu fie gasite sau furate, etc. Poate numai din punct de vedere concurential ar prezenta un interes mai mare.
Nevoia cea mai mare este de protectie a lor impotriva distrugerii, stergerii accidentale, modificarii accidentale, etc. determinat de faptul ca noi le cream respetivle documente sa zicem asa. Deci in felul lor fiecare lucrare este unica pentru ca, contine materie cenusie si din punctul asta de vedere daca ceva dispare (stergere, distrugere, modificare) atunci trebuie sa o refaci de la capat si crede-ma nu prea e convenabil.
daca aveam nevoie numa de stocare sau backup poate ca era mai simplu, dar eu am nevoie de toate la un loc: centralizare date pe locatie, stocare, protecie maxima, backup in cit mai multe locuri si daca se poate automat pentru ca in fiecare zi se creeaza destul de multe, aces la ele din orice loc ai fi (inclusiv cind esti in deplasare), etc.
In ce priveste protectia ma gindesc serios de la un raid mirror in sus (raid 5, 6 plus backup separat).
In ce priveste securitatea, nu vreau domeniu public desi nu este o problema daca se acceaseaza datele (dar numai download nu si upload), dar o simpla securitate de genul user plus parola ar fi suficient pentru marea masa a populatiei.
In ce priveste acceasarea datelor si eu folosesc Total comander inca de la inceputuri (chestie de gusturi si preferinte - si mia placut inca de la inceput programul asta - este mai mult decit excelent daca stii sa lucrii cu el) dar problema este ca in toate locatiile sunt si useri incepatori in ale calculatoarelor si folosesc My computer pentru a lucra (windows explorer) si pentru ei vreau sa le fie cit mai simplu sa lucreze ca sa nu ii bag in ceata de la inceput.
Implementarea sistemului o sa o fac treptat, dar nu o sa am timp sa stau sa-i explic fiecaruia cu ce se minca pc-ul si de aia am nevoie de o cit mai usoara acesare pentru ei.

In speranta ca am reusit sa explic cit de bine ceea ce doresc sa fac, astept niste opinii pareri impresii, sfaturi daca ma orientez bine sau nu pentru achizitionarea de astfel de echipamente.

#59
starpom

starpom

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,953
  • Înscris: 06.09.2006

 ioio69, on 5th August 2009, 15:10, said:

Acuma, ca sa pot fi inteles mai bine, am 4 retele independente in 4 orase din 3 judete. Fiecare retea este structurata cam haotic, inclusiv cea in care lucrez eu desi am reusit sa o pun la punct sa fie cea mai putin haotica.
In fiecare retea am mai mult de 2 compartimente (de ex: secretariat, economic, marketing, etc.). Fiecare compartiment are de la 1 la 5 useri.
Problema se pune ca fiecare user al unui compartiment sa poata avea aces full in tot compartimentul lui, dar sa aiba numai aces read in compartimentul vecin.

daca stii linux iai un NAS cu Debian pe el si faci ce vrei sa obtii.

#60
ioio69

ioio69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.08.2009
@starpom

Iti multumesc pentru idee dar din pacate linux nu cunosc desi era probabil o solutie viabila. :)

#61
starpom

starpom

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,953
  • Înscris: 06.09.2006

 ioio69, on 5th August 2009, 18:19, said:

@starpom

Iti multumesc pentru idee dar din pacate linux nu cunosc desi era probabil o solutie viabila. :)

te cred dar poti apela la un serviciu profesional in domeniul storage si sa nu faci "chinezarie".

#62
salvero

salvero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 16.11.2008
Fara linux nu o sa ai o securitate buna, transfer rapid de fisiere,etc
O sa-ti dea cu zecimala la un moment dat

#63
ioio69

ioio69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.08.2009
@ starpom

Iti multumesc pentru sfat, dar din pacate serviciile profesionale in acest domeniu sunt cam rare sau slabute sa zic asa si pe linga faptul ca ma costa inca pe o data investitia, nu ma ajuta cu nimic atita timp cit trebuie sa fac contract si de mentenanta cu firma respectiva (alti bani alta distractie).
Asta este un aspect, iar al doilea aspect, fara suparare, desi exista oameni foarte bine pregatiti in diferite domenii IT si Hardware (dupa cum vad si tu esti unul dintre ei si daca o sa am vreodata nevoie de recuperare de date voi stii la cine sa apelez :) ), din pacate marea majoritate sunt "mecanici de calculatoare" care dupa ce iti executa o lucrare, poti sa uiti ca mai ai nevoie si sa mearga lucrarea respectiva.
Asta o zic din experienta, pentru ca la firma la care lucrez acuma, in momentul cind am venit, toata reteaua era ...... n-am cuvinte, imi venea sa o arunc pe geam cu tot cu cabluri. Iar dupa ceva timp pierdut (cu folos), cu multa rabdare si tenacitate, am reusit sa creez o retea sa mearga bine.
Acuma practic vreau sa ii fac acest upgrade printr-un NAS de acest gen si crede-ma ca nu am curajul sa las pe mina nimanui dupa ce m-am chinuit atita.
Oricum iti multumesc pentru sfat, dar pentru mine nu prea este nici asta o solutie, plus ca eu stiu mai bine ce nevoi am in retelele mele si configuratie vreau sa creez. Cred ca este maibine daca o fac singur.
Oricum m-am hotarat sa achizitionez unul din cele doua produse si vad ce pot face. Promit sa revin cu niste posturi dupa ce reusesc sa le pun la capat si sa le testez, cu privire la functionarea lor.

@ salvero

Stiu ce inseamna linux (adica ce avnataje majore are fata de alte sisteme de operare) dar din pacate mai mult decit am vayut si eu cum arata o interfata, nu stiu sa lucrez cu el. Si daca as vrea sa ma apuc sa invat linux, la ora actuala timpul nu imi permite.
Multumesc oricum pentru sfat.

#64
eBE

eBE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 30.03.2003

Quote

VPN are dezavantajul ca nu poti intra de acasa sa zic sau de pe drum in sistem decit daca exista cineva acolo care sa aiba calculatorul aprins.

:) VPN pe scurt insemna O retea peste o alta retea/retele

Cu alte cuvinte, permite accesarea resurselor mai multor retele ca si cum ar fi una singura, ca si cum ai fi acolo si mai ales de oriunde ai access la internet
Mai detaliat http://ro.wikipedia....private_network

Acum sa ne intoarcem la oile noastre

Cum as face eu in, conditiile explicate de tine minimizand costurile obtinand o solutie semiprofesionala care nu are nevoie de mentenanta sustinuta sau cunostinte avansate

1. achizitie solutie de back-up hardware.
  Criterii: - Spatiu suficient pentru cazul dat
              - RAID pentru reduntanta, viteza este pe locul doi avand in vedere ca accesarea nu se face local si este vorba de back-up
              - software de back-up proiectat special pentru NAS -ul achizitionat si eventual cat mai inclus in pret

EX.
http://www.seagate.c...blackarmor_nas/
Te costa aproximativ 1000 euro pentru aparat cu 2 TB si 10 licente ( users ) software back-up

2. configurarea pe NAS a unui IP public

3. Instalarea pe statiile care au nevoie de back-up a programului de back-up

4. facut clar un fisier PDF cu instructiuni " PENTRU TOnTI" care este procedura

5. facut proces verbal cu semnatura utilizatorului ca a inteles despre ce este vorba si ca este unicul responsabil daca nu face ce scrie la PDF

6. ATAT :)


Quote

Fara linux nu o sa ai o securitate buna, transfer rapid de fisiere,etc
O sa-ti dea cu zecimala la un moment dat

Ce legatura are ?

#65
starpom

starpom

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,953
  • Înscris: 06.09.2006

 salvero, on 6th August 2009, 07:19, said:

Fara linux nu o sa ai o securitate buna, transfer rapid de fisiere,etc
O sa-ti dea cu zecimala la un moment dat

fac pariu ca si pe windows se poate face si securitate "buna" si transfer rapid. linuxul este un consumator mai mic desi ultimii montri merg mult mai prost decat versiunile lor de la microsoft.

deci sa continuam tema si sa-i dam omului voie sa se apuce de treaba. las sa ia un nas cu Debian si prin SSH sa configureze drepturile pentru fiecare utilizator. pe net sunt o multime de-a exemple cum se poate face iar daca de stat si de gandit se pot face scripturi de automatizare.

#66
ioio69

ioio69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.08.2009
Salutare.

Multumesc pentru sfaturi si indrumari dar pina la urma am comandat QNAP-ul TS 439 PRO si de abia azi mi-a ajuns acasa (la firma).
Toate bune si frumoase dupa un lung sir de telefoane, si citeva yile de nervi si una alta, lam montat pe birou si i-am dat drumul.

PROBLEMA> apas POWER porneste, imi apare pe display "SYSTEM BOOTING" cu liniute de genul ">>>>" care se succed si de aici nu mai face nimic.
La/m lasat circa 10 min, am incercat sa-l sting si sa-l aprind, reset, etc, am instalt softul pe calc, si programul de cautare pe retea nu il gaseste, pe retea nu il gasesc, ledul de retea de pe el mai blink din cind in cind dar ar trebui sa stea aprins dupa ca gaseste reteaua, si tot asa.
lam pornit si cu hdd si fara hdd, nu am pus doua hdduri inca pentru ca nu am doua disponibile, dar probabil ca asta urmeaza sa incerc.
Idea e ca din faza cu "SYSTEM BOOTING" si liniutele care merg una dupa alta, nu mai face nimic.
Am luat si manualul la rind si netul si troubleshoting si ce vreti voi (inclusiv filmelete pe youtube cum ar trebui sa porneasca) si peste tot se explica foarte simplu: il pornesti, dupa citeva secunde se aude un bip, mai astepti circa un minut si se aude inca un bip. dupa al doliea bip sistemul este ready.
La mine: il pornesc, se aude un bip dupa vreo 2-3 sec, si ramane cu system booting (si cu liniutele care devin stresante) si nici dupa 10 min,nu se aude al doilea bip.
O sa il las sa mearga toata ziua, poate cine stie...
Nu stiu daca este defect sau altceva sau pr si simplu prima oara cind il pornesti este ceva de genul ca isi instaleaza sistemul sau ceva asemanator.
E sambata si nu am cu cine vorbi la firma, asa ca astept o  opinie parere sfat, sau de la cineva care poseda asa ceva sa imi spuna ce sa fac: il trimit in garantie sau astept ca mai are de boot-at.

In speranta ca ma poate ajuta cineva ca sa nu il arunc pe geam pina luni, va multumesc anticipat.

#67
enderlabs

enderlabs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 09.08.2005

 ioio69, on 8th August 2009, 15:19, said:

Salutare.

Multumesc pentru sfaturi si indrumari dar pina la urma am comandat QNAP-ul TS 439 PRO si de abia azi mi-a ajuns acasa (la firma).
Toate bune si frumoase dupa un lung sir de telefoane, si citeva yile de nervi si una alta, lam montat pe birou si i-am dat drumul.

PROBLEMA> apas POWER porneste, imi apare pe display "SYSTEM BOOTING" cu liniute de genul ">>>>" care se succed si de aici nu mai face nimic.
La/m lasat circa 10 min, am incercat sa-l sting si sa-l aprind, reset, etc, am instalt softul pe calc, si programul de cautare pe retea nu il gaseste, pe retea nu il gasesc, ledul de retea de pe el mai blink din cind in cind dar ar trebui sa stea aprins dupa ca gaseste reteaua, si tot asa.
lam pornit si cu hdd si fara hdd, nu am pus doua hdduri inca pentru ca nu am doua disponibile, dar probabil ca asta urmeaza sa incerc.
Idea e ca din faza cu "SYSTEM BOOTING" si liniutele care merg una dupa alta, nu mai face nimic.
Am luat si manualul la rind si netul si troubleshoting si ce vreti voi (inclusiv filmelete pe youtube cum ar trebui sa porneasca) si peste tot se explica foarte simplu: il pornesti, dupa citeva secunde se aude un bip, mai astepti circa un minut si se aude inca un bip. dupa al doliea bip sistemul este ready.
La mine: il pornesc, se aude un bip dupa vreo 2-3 sec, si ramane cu system booting (si cu liniutele care devin stresante) si nici dupa 10 min,nu se aude al doilea bip.
O sa il las sa mearga toata ziua, poate cine stie...
Nu stiu daca este defect sau altceva sau pr si simplu prima oara cind il pornesti este ceva de genul ca isi instaleaza sistemul sau ceva asemanator.
E sambata si nu am cu cine vorbi la firma, asa ca astept o  opinie parere sfat, sau de la cineva care poseda asa ceva sa imi spuna ce sa fac: il trimit in garantie sau astept ca mai are de boot-at.

In speranta ca ma poate ajuta cineva ca sa nu il arunc pe geam pina luni, va multumesc anticipat.

Ti-am dat cateva idei pe pm.
Mai multe gasesti aici .

#68
ioio69

ioio69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.08.2009
Intre timp am gasit problema, acuma urmeaza rezolvarea.

O sa va rog sa ma scuzati de offtopic dar cred ca ar trebui sa postez aici aceasta problema, poate ajuta sau va ajuta pe cineva in luarea unei decizii sau de ce nu in rezolvarea problemei (sper sa nu aveti ghinionul asta)

Cu ajutorul lui enderlabs tot cautand pe forumurile indicate de el am descoperit care e problema:
DOM-ul e picat (flash-ul intern - un fel de bios)
Inca 2 persoane au avut aceeasi problema iar unul dintre ei chiar dupa o perioada de functionare in bune reguli, s-a trezit cu problema.
Asta ma face sa cred ca produsele QNAP sunt cam "la baie" (trebuia sa aleg Thecus) dar asta e, am dat o roaba de bani si nu imi da mina sa il las deoparte si sa iau altul (oricum cu firma QNAP cred ca am gatat pe veci)
Asa ca baietii de la QNAP - cred ca sunt constienti, pentru ca au venit foarte repede in intampinare cu rezolvarea problemei. Au urcat deja pe un ftp daca nu ma insel niste fisiere (niste usb boot image si un full image al DOM-ului) precum si documentatii despre rezolvarea problemei si cica ar merge asa, desi unul dintre ghinionisti spune ca ar fi incercat si totusi nu vrea sa booteze.
In momentul de fata, tot ce trebuie e un monitor, o tastatura pe usb (trebuie cumparata), un stick de sacrificiu minim 2 gb pentru ca imaginea de bootare are 1.8 gb plus dom-ul vreo 122 mb (care probabil va ramane pe post de depanare daca va mai fi nevoie) si un PC cu, atentie .... LINUX.
Asta e partea cea mai dureroasa, ca eu nu stiu linux, iar in apropiere (adica in oras) nu am pe nimeni sa cunoasca linux (cel putin pana acuma).
Deci in concluzie luni dimineata ma prezint la cumparaturi la prima ora (tastatura plus stick de sacrificiu) si dupa aia incep cautarile pentru un utilizator de linux sa ma ajute cu problema asta.......

Acuma cel putin m-am mai linistit si mi-am dat seama ca partea cu service-ul ramane pe locul 2, si daca mi-l schimba cu unul bun tot asa exista riscul sa crape intr-o zi si trebuie sa ma invat sa-l rezolv singur.
Vreau sa va spun ca de prima oara cind am vazut la cit e ceasul m-am gindit la o problema de genul asta, nu de alta dar am mai avut o gramada de probleme cu bios-uri de MoBo si alte asemanatoare, asa ca......numai la mine se putea intampla :)   totusi nu-mi vine sa cred ca e ....... (a se citi stricat), DOM-ul de nou.

Sper ca nu v-am deranjat atat de tare cu postul asta dar ma gindesc ca poate cineva,  1 la 1 milion, gaseste folositor si poate ii este de ajutor
O seara buna in continuare si o sa revin cu informatii daca intereseaza pe cineva.

#69
musso

musso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 27.06.2005

 eBE, on 3rd July 2007, 14:37, said:

Hai ca am avut ceva timp sa instalez astazi My Book World Edition WDG1NC5000G032
Primele impresii :

  In manual nu specifica nici o setare implicita de IP . A trebuit sa instalez aplicatia Mionet care vine o data cu HDD-ul, aplicatie care nu porneste decat dupa ce faci cont la ei pe website prin intermediul aplicatiei si se autentifica .

Parola si user name aleasa la autentificarea pe website, se configureaza automat si pe device.
Eu nu am reusit sa pun un IP manual din prima pe device si a trebuit sa montez hdd-ul intr-o retea cu DHCP , dupa care am aflat IP-ul cu un netscan.
Incredibil, daca accesezi hdd-ul cu un browser pe ip-ul configurat ( ex. http://192.168.0.1 ) ai acces la o interfata de configurare de unde poti sa activezi KKT-ul ( scuze de limbaj ) de Mionet.

Am uitat sa zic . Mionet este binenteles o versiune basic cu limitarrile de vigoare , daca vrei sa beneficiezi de optiunile PRO cum ar fi accesarea remote prin MioNEt Website trebuiesc platiti 7 $ pe luna.
Partea buna ( repet nespecificata nicaieri ) este ca dupa configurarea initiala Mionet poate fi si complet sters din computer , Interfata web a HDD -ului este mai mult decat suficienta pentru configurarile ulterioare.

Cat despre sharing , in afara de interfata Mionet singura posibilitate este cautarea si montarea cu MapNetworkDrive dupa un IP , de unde se poate specifica userul si drepturile configurate din interfata web a hdd-ului. Nu am gasit posibilitatea de a configura un FTP server pe el . De altfel optiunile de configurare sunt destul de putine , se pot adauga useri cu diverse drepturi de citire sau scriere pe folderele hdd-ului , se poate configura IP manual sau automatic , numele devicelui care va fi vazut in retea sau reteaua din care face parte si cam atat.

O sa ma apuc sa-l stresez de astazi sa vedem ce mai descoperim


un astfel de device mi-am luat si eu cu ceva timp in urma, insa l-am conectat direct la calculator pprin cablul de retea , fara router. Partea cea proasta a venit dupa un timp, cand desi puteam - si pot in continuare - accesa continutul de pe hard, in schimb nu mai pot copia nimic pe el. (pur si simplu se blocheza chiar si la fisiere/foldere mici de 5-6 mb). Practic am ocupat cam 300 gb din totalul de 1 tb, si cam atat. Fiind comandat online si adus prin curierat imi e greu sa-l duc in service sau garantie, mai ales sa nu pierd ce am pe el. In fine, asta e! Nici nu mai stiu cat avea garantie. Oricum dupa o lunga perioada nu i-am dat de cap ce ar cauza ac problema cu blocarea la copiere.

#70
k0k0m0k0

k0k0m0k0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 28.03.2007
Salut,
Ma bate si pe mine gandul sa iau asa ceva si tot cautand am ajuns la acest post.
M-ar interesa ce ai vrut sa spui ca se misca mai bine N1200? La copiere sau la ce? Nu am nevoie de acel feature de switch. in rest ce deosebiri ar fi? Si totusi e dublu ca pret.
Stie partitii ntfs? Vrea una singura sau mai multe?
Merge si cu harduri mai mari de 500 Gb? Pe site la ei e un test facut in 2008 si spune ca peste 500 Gb recomandabil dar de ce nu stiu.
Ma intereseaza pentru o solutie de stocare acasa. Fara raid.
Horia

 rokomoko, on 19th April 2009, 02:11, said:

Eu am un Thecus N1200 cu un Seagate 500GB NS in el si imi satisface perfect necesitatile retelei de 5 calculatoare si 2 camere IP. Am avut un N199 pana acum o luna si a mers destul de bine si acela dar N1200 se misca mult mai bine. Il recomand cu caldura. Se configureaza superusor are 5 porturi ethernet (1WAN+4LAN), doua porturi USB 2.0, si un port eSATA si merge si wireless cu un dongle pe USB. Copiaza rapid (one-click) orice stick usb (am testat de 1GB, 2GB, 4GB, 8GB si 16GB si a mers fara cusur) si se poate si expanda capacitatea prin portul eSATA cu un hdd extern inclusiv in raid.
Ca sa nu mai spun ca pretul este mai mult decat OK (N199 ~ 400lei, N1200 ~ 800lei)


#71
k0k0m0k0

k0k0m0k0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 28.03.2007
Mi-am luat pana la urma un Thecus N199 cu 400 RON. Am pus in el un hard Seagate Pipeline HD de 1 Tb.
Ce am observat:

1. el vine cu firmware 1.0.24. Dupa instalarea hardului si punerea lui pe JBOD (single drive) trebuie facut un update la firmware. Very strange dar asta e procedura. Pe cd-ul lui exista un firmare 1.0.28. Eu am gasit pe net la http://naswebsite.co...s_N299_Firmware si alte firmware mai noi (am pus pe 1.0.37 beta). Update tb facut imediat dupa ce ai facut raid JBOD. Dupa da erori. Oricum mare lucru nu pot face pana nu faci chestia asta. Adica tot spune sa urmezi procedura de setup. Adica chestia cu update de firmware. Oricum firmware pt 199 si 299 e comun.

2. daca nu aveti router cu dhcp el vine default cu ip 192.168.1.100.

3. hardul a mers impecabil chiar daca ei pe site spun ca limita unul de 500 Gb. Ca rate de trasnfer cel mai bine a mers pe smb (cu mapare de disk in windows). Scriere la 6MBytes/s, iar citire la 9MBytes/s (deci mega mari)

4. ma asteptam sa mearga mai rapid pe serverul de ftp dar nu acolo rata e de 5.6MBytes/s

5. Am cam luat teapa crezand ca pot trasnfera fisiere pe el prin esata. Acest port e doar pentru extrensie hard. Adica cum il pui ti-l formateaza ext3 si pierzi tot de pe el. Practic in acest fel poti face raid intre cel intern si cel atasat pe esata.

6. Am pus un printer HP 5150 pe usb legat direct la N199 si a mers impecabil. Printerul e apeleaza pe ip. Cand instalezi printerul pe pc iti cere driverele.

7. in firmare 1.0.37 exista si setarea de hdd standby care poate fi setata la 30 min, 1 ora, 2 ore sau never. Nu am testat sa vad daca opreste hardul.
Cam asta e experienta mea. Momentan sunt multumit.

#72
nsdady

nsdady

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.06.2006
pot sa va aduc eu produse QNAP la preturi bune.  contactati-ma cu PM daca sunteti interesati

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate