Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Clipboard files copy/paste, filen...

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024
 De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...
 Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS
 Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 

Probleme cu Asociatia de Proprietari, cu Administratorul....

- - - - -
  • Please log in to reply
319 replies to this topic

#37
Catalin_geolog

Catalin_geolog

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 26.04.2009
Salut! M-am mutat de curand intr-o garsoniera in Drumul Taberei, zona Drumetul si sunt curios cat mai costa un metru cub de apa rece/ calda, cat ar trebui sa costele gazele de persoana (daca nu exista contorizare la gaze). O sa discut si cu administratora dar sunt curios care sunt costurile si in alte parti (Din Bucuresti in principiu), date oficiale, etc

Va multumesc anticipat si va urez o intretinere cat mai ieftina! :))

#38
andreeatg

andreeatg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.11.2009
Am o administratora de bloc care vrea neaparat sa ii iasa comision la orice. nu mai putem orice se intampla in aceasta scara trebuie sa fie "validat" de administratora.
1. Am reparat la subsol teava de evacuare a deseurilor, nu a vrut sa faca cu firma, nu a vrut decat nu nu stim ce baieti de la nu stiu ce santier cu care se descurca ea. Avem o lucrare facuta nu se stie cum, fara garantie, fara factura si cu 200 lei de apartament (mie mii s-a parut cam mult) dar banii ca bani eu nu inteleg de ce fara sa am o garantie pentru un lucru atat de important.
2. platim fond de reparatii nu se repara nimic pe scara niciodata, noi locatarii platim becurile care se sparg, geamurile care se sparg. Banii din fondul de reparatii stau la banca si fac dobanda pe care noinu o vedem niciodata.
3. Exista un fond de rulment, nici pe asta nu i vedem daca esti restant se imparte la restul. Este legala treaba asta?????
4. Vrea mereu sa facem orice cu oamenii ei si sa nu vedem facturi. Nu se poate asa ceva. si oamenii platesc niste sume fabuloase pentru orice reparatie.
5. Am vrut sa punem usi de termopan la intrare pt ca cele vechi s-au dus e tot. Ne-am certat la propriu 5 luni de zile de unde aluam. Pana la urma toate scarile au renuntat ca nu mai puteam cu ofertele. Pana la urma am renuntat la serviciile ei de administrator si scara la care sunt eu ne-am apcat si am contractat o firma care nii le-a pus.
6. Am vrut sa ne zugravim in vara asta. A tras cu dintii pana in toamna (sf sept.) sa facem zugraveala cu nu stim ce oameni ai ei. de data asta scara noastra s-a opus si s-a sta pana in toamna cu discutiile pana un vecin s-a oferit sa zugrveasca el pentru o suma modica (chiar e modica - a cerut 2000 lei manopera in conditiile in care orice gigel pe strada nu discuta fara 5000 lei) toate bune si frumoase. I-a dat un prim set de bani pentru materiale si mereu caraind ca ea a gasit mai bine la materiale. acum noi in scara avem o GHERETA INFECTA in care o femeie de serviciu supra platita cica se schimba. pe car vrem ori sa o dramam si sa facem alta in loc, ori sa o daramam definti. De data asta administratora nu vrea sa cedeze. Si a venit azi cu nu stiu cine sa vopseasca cosmalia aia plima de microbi. A sarit lumea ca nu se fac lucrurile asa si ea a inceput sa ameninte in stanga si in dreapta ca noi avem usa de termopan pentru ca ea mi-a permis pe banii mei, Omul ala care ne-a zugravit sa fie atent ca o sa aibe probleme cu ea, ca noi sa ne vedem lungul nasului ca noi facem ce vrea ea.

Eu personal nu mai pot. Nu vedem nici un act, nici o justificare a intretinerii,  nici o justificare a dobanzilor atat de importante pentru asociatia noastra, nimic. Nu stiu unde sa ma adresez. Nu stiu cum sa fac sa scap de nebuna asta.

STIE CINEVA CUM POT SCAPA DE NEBUNA???

Vreau sa o reclam. Stie cineva? Vreau sa scapam de ea. se poate cumva?

Edited by andreeatg, 26 November 2009 - 22:57.


#39
b30kdt

b30kdt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 14.02.2006
nu inteleg de ce o mai tineti in functia de administrator
presedintele ce pazeste?
faceti o adunare generala si va alegeti alt presedinte alt comitet va angajati alt administrator,sunt atatea firme care presteaza servicii de administrare blocuri si incasari,schimbati si omul dela curatenie.
inainte de a face asta trebuie verificata administratora actuala la bani.cei care sunt pe hartii cu cei fizici.in mod sigur nu o sa iasa bine.sa o dati in judecata ca va recuperati paguba.

#40
rashta_81

rashta_81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 26.05.2009
Buna!
Am si eu po problema cu locul in care isi desfasoara activitatea asocitia de locatari a blocului meu....eu locuiesc la et 1 intr-un bloc cu 4 etaje desupra asociatie....asociatie isi are sediul la una din iesirile din bloc (mai exact iesirea din bloc prin spate care din cate stiu eu e iesirea de urgenta...).Asi vrea sa stiu daca e legal sa isi desfasoare activitatea asociatia in acel loc si ce ar trebui sa facem ca sa pentru a putea folosi acea iesire a blocului(nu de alta dar ca sa ajungi la containerul de gunoi din spatele blocului ai de mesrs mult vreo 4 scari de inconjurat).
Va multumesc anticipat !

#41
catalin22

catalin22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 687
  • Înscris: 16.03.2006
Locuiesc in Bucuresti in sectorul 4. Ieri si azi am citit in presa ca zilele urmatoare RADET va incepe furnizarea agentului termic datorita temperaturilor scazute. In seara asta am fost platesc intretinerea si o intreb pe administrator ce se aude cu caldura. Administratora  ridica din umeri si spune ca nu cred ca se furniza caldura pana la 1 noiembrie deoarece membrii asociatiei de locatari (care sunt majoritatea persone in virsta) refuza sa dea drumu la vane din subsolul blocurilor pentru a evita facturile mari. Toti locatarii din bloc au contoare pe calorifere, deci platesc atat cat consuma. Pe mine la fel ca si ceilalti vecini care muncesc, isi platesc facturile la timp si ajung seara acasa nu vor sa suporte frigul, nu sunt de acord cu aceasta situatie. Nu ma intereseaza 1 milion dat in plus sa fac frigul si asa am racit saptamana asta din cauza frigului din casa. Iar solutiile alternative de incalzire gen focul de la aragaz, aeroterme, calorifer electric oricum ma vor costa mai mult.
Exista vreun cadrul legal prin care administratorii refuza furnizarea agentului termin in bloc?  Au acest drept sau e un abuz? Ce cai de atac exista pentru a opri acest abuz? Sau ce s-ar putea face pentru a rezolva aceasta situatie ? Multumesc !

Edited by scheleton, 14 October 2011 - 22:57.


#42
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
Din cate stiu, furnizarea agentului termic se face atunci cand trei nopti consecutiv temperatura scade sub o anumita valoare. Dar sa iti indic unde scrie asta, e prea mult pentru mine la ora asta....

#43
sandu635

sandu635

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 27.10.2006

 Wittmann2, on 13th October 2011, 22:12, said:

Din cate stiu, furnizarea agentului termic se face atunci cand trei nopti consecutiv temperatura scade sub o anumita valoare. Dar sa iti indic unde scrie asta, e prea mult pentru mine la ora asta....
3 nopti sub 10 grade , dar asta e doar pt entitatile gen RADET  si nu are treaba cu asociatiile

#44
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,540
  • Înscris: 18.10.2011
Eu sunt hotarat ca la anul dupa luarea bacalaureatului sa dau la facultate numai ca exista o problema privind finantarea acestuia.

Concret vreau sa dau la calculatoare.

Problema este urmatoarea - asi finanta studiile mele in felul urmator: construiesc adaposturi de pasari eu stand la apartament de 3 camere spatioase m-asi fi gindit ca se poate face o afacere supraetajand aceste ca un fel de cosciuge in care le voi aseza suspendate de pereti.

Posed 1 camera goala de 10 metrii patrati care va deveni goala problema este ca nu stiu cata distanta trebuie lasat intre adaposturi pe varticala si pe orizontala.

Nu stiu ce temperatura sa las la calorifer.

Pentru inceput sunt hotarat sa incep cu pasari in mare se stie cresterea si asi gasi si un medic veterinar etc. Problema este inmultirea si ritmul de crestere ca sa poti face profit. Adica din 2 gaini faci 4, apoi din 4 opt etc dar cum procedezi concret ?

Camera da in balcon deci cred ca se va putea aerisi.

Pentru inceput vor fi m-am gandit 20 de pasari de curte - gaini in principal.

Multumesc

#45
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
:roflmaofast:

Apropo, peste cateva ore nu trebuie sa te duci la scoala?

Edited by dan84, 18 October 2011 - 04:00.


#46
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
In afara "pasarelelor" astea mai ai si alte animale in plan ?

Sigur este interzisa cresterea acestora in bloc intr-un numar asa de mare.

#47
freem19

freem19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 04.03.2011

 catalin22, on 13th October 2011, 21:48, said:

Locuiesc in Bucuresti in sectorul 4. Ieri si azi am citit in presa ca zilele urmatoare RADET va incepe furnizarea agentului termic datorita temperaturilor scazute. In seara asta am fost platesc intretinerea si o intreb pe administrator ce se aude cu caldura. Administratora  ridica din umeri si spune ca nu cred ca se furniza caldura pana la 1 noiembrie deoarece membrii asociatiei de locatari (care sunt majoritatea persone in virsta) refuza sa dea drumu la vane din subsolul blocurilor pentru a evita facturile mari. Toti locatarii din bloc au contoare pe calorifere, deci platesc atat cat consuma. Pe mine la fel ca si ceilalti vecini care muncesc, isi platesc facturile la timp si ajung seara acasa nu vor sa suporte frigul, nu sunt de acord cu aceasta situatie. Nu ma intereseaza 1 milion dat in plus sa fac frigul si asa am racit saptamana asta din cauza frigului din casa. Iar solutiile alternative de incalzire gen focul de la aragaz, aeroterme, calorifer electric oricum ma vor costa mai mult.
Exista vreun cadrul legal prin care administratorii refuza furnizarea agentului termin in bloc?  Au acest drept sau e un abuz? Ce cai de atac exista pentru a opri acest abuz? Sau ce s-ar putea face pentru a rezolva aceasta situatie ? Multumesc !

Si eu ma aflu exact in aceeasi situatie. M-am mutat de curand in acest bloc iar de la inceputul lunii octombrie stau si tremur in casa. Pensionarii din bloc se incalzesc cu aragazul, nu vreti sa stiti ce caldura iese de la ei din casa cand deschid usa de la intrare. Eu ca prostul, imi platesc facturile la timp, platesc si gazul lor consumat pt a isi incalzi cocioaba si ma mai si inbolnavesc in casa. Aveam si asa oricum destule probleme in bloc printre care gandaci de 3 cm, iar oamenii nu sunt dispusi sa faca o deratizare. Va jur ca pana acum aveam un sentiment de compasiune pt cei batrani care stim cu totii ce pensii au, dar frigul din casa m-a facut sa-i detest pe acesti oameni. Au repartitoare in casa, nu-i obliga nimeni sa dea drumul la caldura, cu ce drept imi iei tu mie dreptul de a ma incalzi si ma mai si obligi sa-ti platesc gazul. Daca nu iti permiti viata la bloc cumpara-ti dracu o casa la tara si din diferenta de bani traiesti bine merci acolo pana la sfarsitul vietii!
Intrebarea e unde pot face o reclamatie la RADET? Astia sunt singurii care pot rezolva problema. Trebuie data o lege prin care daca temperatura scade la 10 grade sa zicem, locatarii sa fie OBLIGATI sa porneasca robinetul. Altfel o sa ne debransam cu totii iar RADET-ul o sa ramana cu pensionarii care oricum nu-si pornesc caloriferele.

#48
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,540
  • Înscris: 18.10.2011

 keta, on 18th October 2011, 06:05, said:

In afara "pasarelelor" astea mai ai si alte animale in plan ?

Sigur este interzisa cresterea acestora in bloc intr-un numar asa de mare.

M-asi mai fi gandit la canari sau ceva pasari de agrement dar nu cunosc cum se intretin.

Pentru pasari ar trebui autorizatie ?

#49
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

 aaaa4567, on 18th October 2011, 12:40, said:

M-asi mai fi gandit la canari sau ceva pasari de agrement dar nu cunosc cum se intretin.

Pentru pasari ar trebui autorizatie ?
DA, se cheama VTP/AF si se pot elibera pt maxim 2 ani. cred ca skele se amuza copios.

Edited by octavianlaz, 18 October 2011 - 20:11.


#50
Aether

Aether

    AirGod.

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,334
  • Înscris: 01.01.2011
Asa de traumatizant o ajuns bacalaureatul?

#51
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
sunt pus in situatia de-a sanctiona offtopicul, dar nu stiu care e ontopicul  :dontgetit:

 aaaa4567, on 18th October 2011, 12:40, said:

Pentru pasari ar trebui autorizatie ?
pt. cam orice faci intr-un bloc, iti trebuie acordul locatarilor -il ai ?
Inclusiv pt. deschiderea unei firme .. iar pt. firma trebuie sa precizezi intai domeniul de activitate. Comunica-le cele de mai sus vecinilor si vezi ce parere au.

#52
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Oameni buni! Eu zic să nu vă ambalați prea tare... Eu cred că aaaa4567 este un vechi amic al Softpedia sau vreun urmaș de-al lui. "Să moară peștii lui carman" dacă nu-i așa!  :naughty:

Edited by raduk, 18 October 2011 - 21:46.


#53
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,540
  • Înscris: 18.10.2011

 scheleton, on 18th October 2011, 21:19, said:

sunt pus in situatia de-a sanctiona offtopicul, dar nu stiu care e ontopicul  :dontgetit:

pt. cam orice faci intr-un bloc, iti trebuie acordul locatarilor -il ai ?
Inclusiv pt. deschiderea unei firme .. iar pt. firma trebuie sa precizezi intai domeniul de activitate. Comunica-le cele de mai sus vecinilor si vezi ce parere au.

Pai eu nu asi intentiona sa le comunic lor aceasta activitate care de altfel e una temporara si provizorie . Nu este ceva de anvergura doar asa ...

ce este acela VTP/AF ?

Pe mine ma intereseaza in special zgomotul facut de aceste pasari ca in apartament la mine in acea camera  nu va intra nimeni. Nu este afacere cine stie ce. Adica acele gaini canta in special in zori si ma gandesc sa nu trezesc vecinii ? Iar gunoiul va fi aruncat pe un tobogan dorect peste balustrada balconului find in cantitati minime . Voi pune ziolatie cu bureti ca sa nu miroase. Alte probleme nu cred ca mai sunt.
Si ca curiozitate acum ceva ani vecinul avea unul doi cocosi pe balcon si nu a patit nimic, nu a intrebat vecini, atata numai din cauza zgomotului ...

Edited by aaaa4567, 18 October 2011 - 23:49.


#54
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008

 scheleton, on 18th October 2011, 21:19, said:

sunt pus in situatia de-a sanctiona offtopicul, dar nu stiu care e ontopicul
Eu zic sa-l muti la bancuri ca e prea trasa de par :coolspeak: , un om cu asa IQ in mod normal cu stie sa foloseasca un computer.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate