Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Declaratie venit si siguranta XTB

Comanda laptop Amazon UK

Sfat achizitionare laptop gaming

Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...
 A inviat Mudava

Import china alibaba

Facultate

Vouchere de vacanta
 Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI
 Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion
 

Vreau sa-mi cumpar un calculator de la Apple

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

Poll: Vreau sa-mi cumpar un calculator de la Apple (332 member(s) have cast votes)

Merita sa imi cumpar Apple?

  1. DA (192 votes [57.83%])

    Percentage of vote: 57.83%

  2. Categoric, NU (47 votes [14.16%])

    Percentage of vote: 14.16%

  3. Daca ai bani... cumpara-ti, eu prefer windows (93 votes [28.01%])

    Percentage of vote: 28.01%

Lptop sau Desktop

  1. Laptop (131 votes [39.46%])

    Percentage of vote: 39.46%

  2. Desktop (111 votes [33.43%])

    Percentage of vote: 33.43%

  3. Nu conteaza.. toate merg excelent (90 votes [27.11%])

    Percentage of vote: 27.11%

Vote Guests cannot vote

#19
muscalu

muscalu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 15.06.2005
cat o masina ? un monitor LCD e cat o masina ?  :D  cred ca te-ai uitat la altceva nu la IMAC ! poate te-ai uitat la mac pro, ala e ca un PC normal, dar nu ca o masina....in rest, Imac-urile sunt cat un monitor normal....fara unitate centrala....all in one !

#20
luciangpl

luciangpl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 08.05.2006
Salutare,


maine ma duc sa-mi iau si eu un MacBookPro. Abia astept. Cine se intreaba daca merita este rugat doar sa testeze unul si nu o sa mai fie nevoie sa intrebe pe cineva. Pt toti cei care nu au vazut inca un mac dar sustin ca e mai bun pc-ul, le recomand niste spoturi convingatoate  :D   http://www.apple.com/getamac/ads/

#21
Misiraul

Misiraul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.07.2007

 asdasd, on Dec 19 2006, 14:15, said:

Nu merita.
Apple stie sa se laude foarte mult.
Probabil ai vazut prezentarea de la leopard si faza cu time machine.
Sa stii ca Windows Vista avea asa ceva inainte ca Apple sa il faca, doar ca nu il face in stilul Harry Potter.
Eu rulez Vista si e excelent.MacOS nu are nimic in plus.
Mult superior lui Windows Xp.
Apple are putine programe, si suport hardware slab.
Nu sunt mai rapide(asta era acum 5 ani).
dupa ce ca Vista o copiat la greu MAC OS X ...<_<

Am un Apple PowerBook G4 cu procesor Motorola 550 MHz, 256 MB SDRAM PC133, pv ATI de 16 MB,combo, pe baterie zice ca-i din 2001  
1. merge MAC OS 10.4
2. merg dvd-video (pe config asta pe win nu merg dvdurile  :lol::))  )
3. bateria ma tine 1:30 - 1:40

suport hardwere slab ??? da-mi un exemplu
..ce-i adevarat ca sunt mai putine jocuri si programe pt MAC, dar daca te documentezi gasesti suficente aplicatii si pt MAC

#22
Ceatza

Ceatza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 05.01.2007
poti pune si pe Mac ,vista. cineva  a exprimat sa fie combinatie interesanta.

#23
apple_user

apple_user

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 13.01.2008
Se merita sau nu se merita......intrebare pusa pe o multime de treaduri
DA se merita. In ultimii 6-7 ani am avut numai laptopuri in folosinta.Penultimele doua au fost Sony Vaio. Nimic de comentat la inceput : design fain...mergeau normal totul fain frumos. Poate ca eu sunt mai ghinionist dar reinstalam Win-ul pe ele cam la 5-6 luni. Sa nu mai zic ca dupa 10-12 luni deveneau atat de zgomotoase ventilatoarele la ele de ziceai ca aveam uzina in camera nu un laptop.
Anu' trecut pretena mea si-a luat iMac de 24. Faina jucarie.Desi nu pusesem mana pe Mac inainte a doua zi deja stiam sa folosesc majoritatea programelor.Urmarea : dupa 2 saptamani mi-am luat si eu un MacBook Pro de 15". Sincer imi pare rau ca nu am incercat Macurile mai repede. Prietena mea avea un laptop HP inainte si e praful de un deget cred pe el la fel ca si pe vaio al meu.
Impresii despre ele?
Merg brici. Nu ingheata sau incetinesc ca nu le-ai dat un restart in ultimile 6 ore.laptopul meu vede cate un restart sau mai bine zis un shut down la 2-3 saptamanicand plec pe vre-undeva in rest cand il iau cu mine doar il inchid si intra in sleep.A...da de trezit se trezeste in 2-3 secunde nu ca pc-ul in 20. Sa nu facem comparatie la pornirea din restart:))
E primul calculator la care am pornit cam tot ce aveam pe el si mi-a aratat ca idle la 70 si ceva % . Si vorbesc aici de Photoshop. Bridge. Ad Ilustrator. roxio. Aperture ,mail, web etc... si mergea si un film fara sa se intrerupa. Daca imi zicea cineva ca pot face asta inainte sa vad Macurile ii ziceam ca fabuleaza.
Primul laptop sau calculator la care nu am reinstalat OS-ul in 14 luni ( and counting)
Alta experienta cu virushii :)) Am luat ceva de pe net  Parca Roxio si imi cerea codul. Am cautat un generator si am luat vre-o 2-3 sa fie acolo.frara sa vad ca sunt .exe:)) Ok le iau pe mac si le dau open...nimic evident. Ghinionul Hp-ului ei era ca era mai aproape asa ca am luat un sd card si i-am facut cadou exe-ul ca sa primesc instantaneu mesajul "virus detected...critical error...bla bla.bla" asta dupa ce trasesem totul pe mac intai si nu avea nimic evident ...pc-ul s-a virusat instant.
Programe sunt si pt mac destule. Am Office-ul si wordul arata la fel ca cel pe care il stiam pe pc. Cineva comenta ca esti obligat sa asculti muzica cu iTunes. Si?
Care e beleaua? De ce sa caut alt program daca asta merge bine? Tre sa mai avem inca 10 Playere diferite in functie de format? sau de moodul in care suntem cand ascultam muzica?
Jocuri poate nu sunt atat de multe pt mac dar eu unul nu ma pot plange , la cat ajung sa fol macul sa joc jocuri..... De aia au aparut Xbox si Playstation .
Si un ultim lucru , ceva ce nu am vazut la Pc-uri (laptopuri) - sau poate nu am cautat eu inainte. Au astia la mac tot felul de accesorii pt Bookuri. eu am luat o carcasa de lexan si am imbracat laptopul, am pus o folie protectoare pe track pad si buton si apoi inca o folie cauciucata pe portiunea pe care iti ti mainile cand scrii. Am laptopul deja de 14 luni si l-am "dezbracat " acum o saptamana si arata la fel de shiny ca in prima zi cand l-am luat.O alta imbunatatire ce i-am adus a fost un memory card reader in portul Express.
  Atat cu lauda ca iar m-a luat valu'

#24
morogi

morogi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.11.2006
In primul rand este o problema de bani, un laptop cu Windows cu o configuratie similara cu cea a unui laptop MAC costa aproape 30 de milioane - cu mai mult de 10 milioane mai ieftin. Dar daca esti hotarat sa-ti cumperi Mac, probabil ca asta nu mai constituie un impediment.

Nu stiu la ce vrei sa-l folosesti, pentru internet/Office ti-as sugera sa-ti iei un laptop, de exemplu MacBook alb, generatia mai noua cu chipset Santa Rosa si cu grafica integrata Intel GMA X3100, cu sistem de operare Mac OS X 10.5 Leopard. Evita generatia mai veche cu video integrat Intel GMA950 si cu sistem de operare Mac OS X 10.4 Tiger. Au lichidare de stoc pentru cele cu X3100 acum la www.apple.ro si www.istyle.ro pentru ca vine in curand generatia noua si trebuie sa-i faca loc.

Nici un alt laptop nu are "WOW Factor" cat de cat apropiat de MacBook alb, arata pur si simplu mirific. Nimeni nu te va invidia pentru nimic altceva.

Daca tii neaparat la programele tale Windows, poti instala linistit XP SP2 sau Vista pe Mac prin BootCamp (un utilitar free preinstalat pe orice Mac cu sistem de operare OSX 10.5 Leopard) - contine tot ce iti trebuie pentru a configura partitia de Windows, inclusiv driverele. Se va comporta exact ca orice alt laptop Windows. Adica instalezi pe el orice program Windows.

Daca Windows nu este indispensabil, ai o groaza de programe pentru Mac. Le poti cauta pe www.versiontracker.com -> Mac OS X  sau pe www.softpedia.com, sectiunea Mac. De exemplu, suitele office free (pentru uz individual) NeoOffice sau OpenOffice - sunt chiar OK. Nu stiu ce gen de programe te intereseaza, in general toate programele uzuale au versiuni pentru Mac sau macar exista alte programe echivalente care ruleaza sub Mac. De exemplu Yahoo Messenger merge superb pe Mac.
Singura lipsa notabila este Winamp dar poti sa il compensezi usor cu iTunes.  

Daca e pentru firma si Microsoft Office e indispensabil, tocmai s-a lansat Microsoft Office for Mac 2008 (tocmai.. de vreo 2-3 luni) , este 100% compatibil cu versiunea pentru Windows pentru ca e facuta... tot de Microsoft - nu-ti mai trebuie Windows (economie de 4 milioane). (il gasesti la aceleasi adrese)

Pentru jocuri, probabil mai potrivit ar fi un iMac. Prea multe jocuri pentru Mac nu au aparut, de obicei sunt cu compatibilitate dubla PC/MAC si chestia asta scrie clar in coltul din stanga-sus al cutiei jocului, le gasesti prin magazinele MediaGalaxy, Diverta, Flanco, AlteMagazineDeGenulAstaCaNuFacReclamaNimanui.

Internetul merge la fel, daca tii neaparat, poti instala Firefox in locul browserului Safari cu care vine Mac-ul. Ca sa ai continuitate.  

Despre Vista, nu stiu ce sa-ti spun, eu ma lupt cu el de aproape un an (l-am cumparat atunci cand a aparut) si regret din tot sufletul milionul pe care l-am dat in plus fata de un XP Home. Nu-mi merg toate jocurile, interfata mi se pare destul de confuza, in fine, m-am obisnuit cu ea dar XP-ul era parca mai usor de folosit si de configurat.  

In perioada de cand am Vista, l-am reinstalat de minim 7 ori. In aceeasi perioada, am reinstalat MacOS X o singura data, atunci cand a aparut versiunea noua de sistem de operare, Leopard si am facut upgrade.

Edited by morogi, 13 March 2008 - 19:32.


#25
MikaEL

MikaEL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 25.08.2003
once you go mac, you never go back ;)

in cazul meu a fost adevart... am trecut pe mac de 3 ani, intre timp am si desktop mac si laptop si vorba aia... nu regret nimic :)
iar pentru cine e ingrijorat de costuri... tineti cont, mai toate configuratiile apple sunt high end, deci nu comparati cu variante ieftine. iar costurile de intretinere sunt mai mici pe mac.

#26
misterazvan

misterazvan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 02.04.2007
eu am un macbook pro de prin ianuarie si pot sa spun ca e cel mai bun computer pe care l-am avut pana acum.
mac > pc.. programele sunt acolo.. nu stiu de ce toata lumea zice ca nu sunt programe pt mac. sunt si sunt destule.
eu ma lupt cu vista de ceva timp.. de cand am luat macul (cu leopard) nici nu am mai vrut sa aud de vista
si se vede treaba... tot mai multa lume trece la mac.. pana si gates are un mac de birou.. sunt mai stabile si mult mai performante ;)
btw... PCul meu acum e folosit doar pt download si jocuri... in restul timpului monitorul e conectat la mbp :D

#27
old lord

old lord

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 29.07.2006
ff scump

#28
yeeeeman

yeeeeman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 21.01.2007
Sa va zic eu de ce luati tzapa cu totii:pentru simplul fapt ca MAC-ul din punct de vedere hardware este identic cu un pc, cu mici, dar foarte mici diferente.Un mac de 40milioane, este in varianta pc vreo 20.Singura diferenta majora este softul, mac os care evident, si oare de ce stau si ma intreb, poate fi instalat si pe pc nu cu multa bataie de cap. :lol: Asa ca incercati sa fiti exclusivisti, dar pana la urma mac-ul nu renteaza.

#29
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003

 yeeeeman, on Jul 12 2008, 01:44, said:

Sa va zic eu de ce luati tzapa cu totii:pentru simplul fapt ca MAC-ul din punct de vedere hardware este identic cu un pc, cu mici, dar foarte mici diferente.Un mac de 40milioane, este in varianta pc vreo 20.Singura diferenta majora este softul, mac os care evident, si oare de ce stau si ma intreb, poate fi instalat si pe pc nu cu multa bataie de cap. :lol: Asa ca incercati sa fiti exclusivisti, dar pana la urma mac-ul nu renteaza.
:thumbup: :coolspeak:  
am crezut ca nu se prinde nimeni...

#30
nelu97

nelu97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 19.11.2006
Este posibil ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa imi cumpar si eu un Mac, desi cred ca diferenta consta in 2 lucruri.
1. Design, calitatea executiei.
2. Software, practic trebuiau sa faca ceva diferit ca isi creeze propria piata.


Mie in general imi place sa fiu putin diferit de ceilalti, adica sa detin nu neaparat lucruri scumpe, dar lucruri nu banale. Cred ca e un tip de snobism.
Pe de alta parte, nu imi place de exemplu ca Windows Vista, pe care teoretic lumea trebuie sa il inghita, mai are o cateva probleme si se pierde o gramada de timp sa il faci sa mearga bine, in timp ce un alt SO merge bine din prima. Nu imi place nici ca Windows a ajuns ceva bagat pe gat de exemplu la ECDL. De ce sunt obligat sa invat MicrosoftOffice si nu OpenOffice ? De ce o anumita instituie imi cere un document in word sau excel si nu accepta altceva, de exemplu PDF? Practic ma obliga sa "cumpar" MicrosoftOffice. Acest monopol nu este doar generat de Microsoft, ci dus mai departe de toti cei care nu vor sa deschida ochii sa vada ca mai exista si altceva.

Exista si sisteme de operare gratis care in 90% din cazuri au aplicatii (in mare parte tot gratis) echivalente celor din win.

Posibil ca Mac sa aiba anumite accesorii exclusiviste, dar o vizita in magazinele cu componente pc ne convinge ca nu toate componentele au suport pentru mac. Eu am observat de exemplu ca un tv tuner compatibil mac costa dublu. Poate m-am inselat, dar vad inca o gramada de accesorii care cer windows 2K/XP/Vista si atat. La a privire aruncata pe situl Logitech de exemplu la sectiunea camere web, am gasit 1 camera compatibila Mac si 10camere compatibile Windows.
In privinta programelor, observ ca mai toate tipurile de aplicatii se gasesc in forme asemanatoare si pentru Mac.

Reinstalarea windows-ului se face la cateva luni tocmai datorita posibilitatii de a instala zeci de programe inutile. Daca se instaleaza doar programele strict necesare si se pastreaza asa, un pc cu win sau alt sistem de operare va functiona tot atatea luni ca si un mac.
Virusi... am avut o singura data problema cu un virus, de fapt era un spyware de care nu am reusit sa scap decat prin reinstalare. Reinstalare care a durat 2 minute pentru ca am avut imagine creata cu ghost, deci nu am suferit decat cateva minute pentru un virus si nu m-a costat nimic.
Acum ma simt nevoit sa schimb informatii pe stick-ul de memorie si a trebuit sa imi instalez un antivirus, caci se pare ca aproape toti cei din jurul meu au virusi pe calculator. (pe memoria flash vad mereu fisiere de genul t.com, u.com). Nu deschid fisiere .exe daca nu stiu exact ce contin. Nu am activata optiunea de ascundere a extensiei unui fisier. Am activat afisarea fisierelor ascunse. Cred ca multi nici nu stiu ca exista asa ceva (nu ma refer la cei care intra pe acest forum si sunt interesati, ci la cei care utilizeaza in general computerul la serviciu, de la portari pana la tanti contabila care maine poimaine o sa auda ca mac e mai bun, ca are deja inclusa protectia antiprost la virusi-faci click pe ei si nu se deschid). Sa inteleg ca antivirusii pentru Mac (de exemplu Norton) sunt o mare teapa?

Cum spunea cineva...
"am vazut ce preturi mari au cei de la Apple! WTF! cred ca merg super! "
Cum poti sa vinzi un produs mai scump? Creind o imagine, o marca, un nume. Asta fac cei de la Mac, vind un computer mai scump,in timp ce altii se lupta sa scada preturile, taind din calitatea materialelor sau fabricand in tarile cu costul minim al fortei de munca.
Pretul mare induce ideea de calitate, dar de fapt platesti un design. Sa ne amintim ca un laptop costa acum cativa ani de 2 ori mai mult decat acum. Cu cateva sute de euro iti iei astazi un pc care merge foarte bine pentru programele de baza. Pe acelasi calapod sunt vandute si produsele iPod, care au o gramada de produse concurente cu performante chiar mai bune, la preturi asemanatoare si chiar cu cateva functii in plus (de exemplu nu prea am vazut la iPod radio sau inregistrare).

La Mac platesti firma. Ca sa argumentez iau de exemplu un anumit laptop de 400euro (1250ron - Aspire AS5315), asta e cel mai ieftin pe care l-am gasit in cateva secunde de cautare pe google.

Intel Celeron M550 (2.00GHz, 1MB L2, 533MHz FSB)
HD 80GB - RAM 1024MB - Display 15.4" TFT CrystalBrite
Wi-Fi 802.11a/b/g -  Linux Linpus 9
Webcam

Pe un calculator mai slab decat acesta rulez Ubuntu 8.04 si utilizez programe care ma ajuta sa fac aceleasi lucruri pe care le fac de obicei in windows. Am si win pe acelasi calculator.
Functioneaza foarte rapid si este si normal ca doar vorbim de aplicatii simple nu de jocuri de exemplu, care consuma resurse.
In cazul in care sistemul de operare nu convine, se poate schimba usor cu altul, oricum pretul ramane mic.


Un Mac se justifica insa daca este necesara o anumita aplicatie care se gaseste doar pentru mac.
Daca avem o aplicatie de grafica sa zicem sau CAD si aceast costa 2000euro, probabil ar fi mai putin importanta diferenta de pret dintre PC si Mac.
Daca ceasul pe care il am costa 500euro, desi indica aceeasi ora ca si unul de 200, probabil as putea sa imi iau si un Mac in loc de PC. Am un telefon care costa de 6 ori pretul celui mai ieftin telefon, dar il folosesc exact pentru acelasi scop: sa vorbesc si atat. Pentru ca pot si pentru ca am vrut sa fiu "la moda". Probabil urmatorul pe care il voi cumpara va fi unul si mai deosebit, desi il voi folosi tot doar la vorbit.
Probabil ca, daca ne permitem sa luam oricare lucru, nu mai conteaza atat de mult raportul performanta/pret. Este ca si cum m-as duce sa beau o bere la terasa si m-as gandi ca la supermarket e mult mai ieftina.


Cred ca se cultiva un tip de snobism, la care particip si eu.
Cred ca tinta este sa fim putin deosebiti si sa iesim in evidenta.
De aceea cred ca pentru cine isi permite sa isi ia Mac (si sunt multi) nu e nici o problema daca isi cumpara. Dar daca te intereseaza intr-adevar sa iei ceva ieftin si bun, sunt o gramada de alte variante mult mai ieftine.

 Misiraul, on Sep 21 2007, 16:36, said:

Am un Apple PowerBook G4 cu procesor Motorola 550 MHz, 256 MB SDRAM PC133, pv ATI de 16 MB,combo, pe baterie zice ca-i din 2001  

2. merg dvd-video (pe config asta pe win nu merg dvdurile  :lol::))  )


Am un comp PC cu un procesor AMD Duron de 1.6GHz, care sta ocupat la 10%-33% cand ruled un dvd, 256M RAM din care 32M memorie video. Merg DVD-urile video, are win XP si merg si in Linux Mandrake 10, instalat pe acelasi calculator.
Din nefericire nu il am langa mine, caci sunt departe de casa, imi place sa utilizez un produs pana se strica fizic, nu doar depasit moral.

Recunosc ca uneori arunc bani aiurea si sunt constient ca multe lucruri se pot rezolva folosind acelasi scule de acum cativa ani.

Edited by nelu97, 19 July 2008 - 03:39.


#31
goosebumps4

goosebumps4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 17.12.2007

 yeeeeman, on Jul 12 2008, 01:44, said:

Sa va zic eu de ce luati tzapa cu totii:pentru simplul fapt ca MAC-ul din punct de vedere hardware este identic cu un pc, cu mici, dar foarte mici diferente.Un mac de 40milioane, este in varianta pc vreo 20.Singura diferenta majora este softul, mac os care evident, si oare de ce stau si ma intreb, poate fi instalat si pe pc nu cu multa bataie de cap. :lol: Asa ca incercati sa fiti exclusivisti, dar pana la urma mac-ul nu renteaza.

mentalitatea tipica romaneasca .... pirateria ... care dupa mine mi se pare echivalenta cu furatul unei haine din magazin .....nu zic ca e corect, ca adevarul e ca la noi in tara e mare diferenta intre salarii si preturi, si nu oricine is poate permite sa isi cumpere soft original dar totusi ar trebui incurajata aceasta mentalitate de a cumpara soft original

atunci cum iti explici ca sunt oameni pe acest forum, dar si pe altele care au macuri vechi de 3 4 ani si merg brici, inclusiv programe mari (photoshop si altele)?

PS: nu am vrut sa jicnesc pe nimeni, doar am tras o concluzie pe care probabil multi au tras-o de-a lunglul anilor

#32
yeeeeman

yeeeeman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 21.01.2007

 goosebumps4, on Jul 25 2008, 08:27, said:

mentalitatea tipica romaneasca .... pirateria ... care dupa mine mi se pare echivalenta cu furatul unei haine din magazin .....nu zic ca e corect, ca adevarul e ca la noi in tara e mare diferenta intre salarii si preturi, si nu oricine is poate permite sa isi cumpere soft original dar totusi ar trebui incurajata aceasta mentalitate de a cumpara soft original

atunci cum iti explici ca sunt oameni pe acest forum, dar si pe altele care au macuri vechi de 3 4 ani si merg brici, inclusiv programe mari (photoshop si altele)?

PS: nu am vrut sa jicnesc pe nimeni, doar am tras o concluzie pe care probabil multi au tras-o de-a lunglul anilor
Uite sa te lamuresc, daca tot ai ajuns la piraterie.Salarul care il primesti aici in Moldova e de*****.7 milioane pe luna .2 mil intretinerea, inca nush cate la curent, telefon cablu, etc.Mancare, si toate lucrurile necesare in familie..Si cand te duci si te uiti:win xp..3 milioane..mda, hai ca iau si unul din asta..sa vad ce maruntis mai am.Hai sa fim seriosi acum, poate in alta parte se castiga mai bine, si lumea isi permite.
On topic:Mac-urile dupa cum am mai zis, si zicea cineva mai sus, sunt pc-uri, cu mici moduri din bios, si pe parte hardware.Ele sunt vandute cu niste carcase mai smechere, cu diverse accesorii, sa para mai exclusiviste, dar pana la urma tot pc-uri sunt.Pana si xbox360, si ps3 sunt pc-uri la baza.Deci..cam care e castigul la mac?

#33
Rhadoo824

Rhadoo824

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 03.03.2006

 yeeeeman, on Aug 6 2008, 22:41, said:

Uite sa te lamuresc, daca tot ai ajuns la piraterie.Salarul care il primesti aici in Moldova e de*****.7 milioane pe luna .2 mil intretinerea, inca nush cate la curent, telefon cablu, etc.Mancare, si toate lucrurile necesare in familie..Si cand te duci si te uiti:win xp..3 milioane..mda, hai ca iau si unul din asta..sa vad ce maruntis mai am.Hai sa fim seriosi acum, poate in alta parte se castiga mai bine, si lumea isi permite.
On topic:Mac-urile dupa cum am mai zis, si zicea cineva mai sus, sunt pc-uri, cu mici moduri din bios, si pe parte hardware.Ele sunt vandute cu niste carcase mai smechere, cu diverse accesorii, sa para mai exclusiviste, dar pana la urma tot pc-uri sunt.Pana si xbox360, si ps3 sunt pc-uri la baza.Deci..cam care e castigul la mac?
Castigul e ceva indus de Apple, este talentul lor de a-si vinde marfa. Au creat in jurul acestui nume un adevarat brand prin atentia la detalii si prin faptul ca se pun in pielea utilizatorului atunci cand realizeaza un produs. Astfel incet-incet s-a format o comunitate a utilizatorilor de produse Apple - un fel de club, care are de asemenea o contributie importanta la imaginea brandului.

Practic... nu stiu daca ai avantaje notabile, in afara faptului ca te poti mandri cu Mac-ul tau.

#34
apple_user

apple_user

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 13.01.2008
Mi-am spus parerea mai sus dar observ ceva, sau mai bine zis cred ceva si anume toti cei care comenteaza la adresa mac-ului ca e acelas lucru ca si pc-ul imi par apropiati de vulpea aia care se uita la strugurii de sus si ...zicea ca oricum sunt acri. Luati unul, folositi-l o saptamana , doua si apoi dati-va cu parerea.
Inainte sa-mi iau eu mbp-ul l-am intrebat pe unul care era pe post de consultant ce e diferit de un pc ca sa justifice pretul. Si a inceput ala cu sist de operare, apoi componentele de hardware care spunea el ca sunt testate pana nu mai dau erori (nu ca intr-un pc unde e un conglomerat de branduri care incep sa dea erori cand ti-e lumea mai draga) si nu in ultimul rand designul.
Asa ca o concluzie si Dacia si Audi sunt masini care te pot duce in acelas loc ideea e cum o fac si in cat timp.
QED :)

#35
mirceam26

mirceam26

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.11.2007
dragi forumusti, despre apple:

hardware-ul :
-ce este inauntrul carcasei este identic cu un pc, singura diferenta intre mac-uri si pc-uri este calitatea asamblarii. Nu poti sa compari un MacBook de 40 de milioane cu unu de 20 dar poti compara un nb de 30 milioane cu un macbook de 40 din toate punctele de vedere. [design, autonomie , calitate a asamblarii ]

soft:
-Vista a fost lansat cu 6 luni mai devreme decat trebuia, din cauza asta in momentul lansarii au fost niste probleme care acum sunt rezolvate si pot spune ca este un sistem de operare foarte stabil.  Intradevat 90% din cei care utilizeaza pc-ul sunt lozeri care habar nu au sa instaleze un soft, din cauza asta se confrunta cu probleme stupide si dau vina pe vista nu pe "naivitatea" lor. Leopard are o interfata idiot proof de aia sunt toti asa exaltati. Pe cei care lucreaza in DTP ii inteleg de ce utilizeaza MAC dar sa recunoasteti ca sunt multi macuseri care si-au luat hardware Apple pentru ca asa e cool

-Vista sucks si din cauza ca oamenilor carora  le este teama de schimbare

#36
KodrutZ

KodrutZ

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 17.05.2006

 mirceam26, on Aug 17 2008, 17:01, said:

dragi forumusti, despre apple:

hardware-ul :
-ce este inauntrul carcasei este identic cu un pc, singura diferenta intre mac-uri si pc-uri este calitatea asamblarii. Nu poti sa compari un MacBook de 40 de milioane cu unu de 20 dar poti compara un nb de 30 milioane cu un macbook de 40 din toate punctele de vedere. [design, autonomie , calitate a asamblarii ]

soft:
-Vista a fost lansat cu 6 luni mai devreme decat trebuia, din cauza asta in momentul lansarii au fost niste probleme care acum sunt rezolvate si pot spune ca este un sistem de operare foarte stabil.  Intradevat 90% din cei care utilizeaza pc-ul sunt lozeri care habar nu au sa instaleze un soft, din cauza asta se confrunta cu probleme stupide si dau vina pe vista nu pe "naivitatea" lor. Leopard are o interfata idiot proof de aia sunt toti asa exaltati. Pe cei care lucreaza in DTP ii inteleg de ce utilizeaza MAC dar sa recunoasteti ca sunt multi macuseri care si-au luat hardware Apple pentru ca asa e cool

-Vista sucks si din cauza ca oamenilor carora  le este teama de schimbare
Am folosit Mac timp de vreo trei luni, fortat de imprejurari (more or less), si pot spune ca din prima pina in ultima zi mi s-a parut o mare timpenie. Poate o sa jignesc pe unii, nu ma intereseaza, insa atit eu, cit si majoritatea amicilor care au folosit asa ceva, sintem de parere ca Macul e pentru redusi mintal.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate