Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente
 Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute
 Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!
 Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 

Margarina, un aliment care rastoarna orice regula a nutritiei

- - - - -
  • Please log in to reply
201 replies to this topic

#19
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Am auzit de niste cazuri in Germania cand au dezgropat niste persoane din diverse motive dupa cativa ani de 2 metri sub si erau cam intacte. Vina se presupune a fi a mancarurilor cu multi conservanti. :scratchchin:

Atata timp cat la un reportaj pe DW un restaurant Ritz din nord-vestul Germaniei (nu mai tin minte, din pacate, orasul) foloseau rumegus pentru prepararea mancarurilor... in mancare... :eek:

#20
Bebeluska

Bebeluska

    Bebeluşka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Rumegus!



Atunci pregatitiva pentru aparitia condimentelor pe baza de vata de sticla! :w00t:





AlexIP: merci :kisstogether:

#21
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
BAN TRANS FATS
Mai multe despre campania de interzicere a uleiurilor partial hidrogenate.
Au inceput procesele in instanta(la altii).
http://www.bantransfats.com/

#22
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View PostBebeluska, on Jul 18 2006, 14:08, said:

AlexIP: merci :kisstogether:

Cu placere... :kisstogether: dar pentru ce? :)

#23
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002
In America pe toate pachetele de mancare exista informatii nutritive: total fat, saturated fat, trans fat, cholesterol, protein, sodium......   Pe toate care m-am uitat pana acum scrie grasimi trans 0g. Sunt produse care au scris mare pe ele ca au grasimi trans 0, deci probabil ca nu au inceput de mult aceasta schimbare, insa lumea a fost constientizata prin campanii.
Margarina aici nu face exceptie, nu mai are grasimi trans. Insa de exemplu margarina care o am in frigider are ulei de soia hidrogenat si partial hidrogenat, de unde deduc ca au decoperit un mod de a face numai grasimi cis la hidrogenare.
Imaginea cu celule care au in membrana lor numai grasimi trans mi se pare prea apocalipitica. :lol:
Am citit si eu un studiu clinic care arata ca grasimile trans cresc LDL-colesterolul si scad HDL colesterolul. Acum am ajuns sa mananc margarina pt ca in America untul nu imi inspira incredere.

Edited by Neuron, 20 July 2006 - 02:22.


#24
naughtydream01

naughtydream01

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,797
  • Înscris: 13.03.2005
De parca ar fi singurul cacuta pe care il bagam in gurita, zilnic...

Edited by naughtydream01, 20 July 2006 - 02:22.


#25
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Neuron ....my friend,pacaleala este mare,citeste mai atent cum este treaba.
Cu aprobarea (binecuvantarea FDA),zero grame trans fat pe ethicheta ,poate insemna  0,5 grame de grasimi trans in produs.Pentru ca s-a decis(o mica frauda la cererea companiilor ) ca virgula, cantitatile sub 0,5 grame sa fie trecute pe ethicheta ca zero grame.Acum imagineaza-ti simplu ca mananci biscuiti cu "0" grame si , hamburgher cu "0" grame,si altele in aceeasi zi cu "zero" grame.Asa in mod real la sfarsitul zilei, ai cateva grame de grasimi trans la bord.
Cat priveste margarina cis total hidrogenata aceasta este gaselnita secolului de pacalire a lumii.Cum lumea nu stie chimie se incearca pacaleli de marketing.Margarina  obtinuta prin hidrogenare totala este o grasime SATURATA .....,dar si untul este la fel o grasime SATURATA.De ce ar fi mai buna o grasime saturata obtinuta prin procesare industriala(cu o serie de alte reziduuri chimice in ea ) fata de o grasime saturata de origine animala(care in plus are si o gramada de vitamine si minerale).

ethicheta margarinei - 65 grame saturated fat
                               - 0 grame trans

ethicheta untului    - 65 grame saturated fat

Care-l preferati?

Edited by midelic, 20 July 2006 - 12:46.


#26
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002

View Postmidelic, on Jul 20 2006, 05:45, said:

Neuron ....my friend,pacaleala este mare,citeste mai atent cum este treaba.
Cu aprobarea (binecuvantarea FDA),zero grame trans fat pe ethicheta ,poate insemna  0,5 grame de grasimi trans in produs.
Si eu care ii credeam oameni seriosi  :death:

View Postmidelic, on Jul 20 2006, 05:45, said:

ethicheta margarinei - 65 grame saturated fat
                               - 0 grame trans

ethicheta untului    - 65 grame saturated fat

Care-l preferati?
La atatea grasimi nu ar fi de preferat niciunul. Dar si eu cand eram in Romania mancam unt cu 80% grasime, aici din fericire pt mine inca nu am gasit. :deadtongue:

#27
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Nu vreau sa intru in polemica,dar organismul are nevoie de grasimi saturate  pentru energie ,integritate celulara si fabricarea hormonilor.Deasemeni grasimile saturate( animale si vegetale au proprietati antibacteriale si antivirale .Este de notorietate faptul ca la tara(inca se mai practica) carnea se conserva in untura de porc.

Organismul uman (de altfel orice alt organism)produce grasimi saturate din carbohidrati ,pe care le foloseste cum am spus si surplusul il depoziteaza in tesuturi pentru zile grele.Cu ce ar fi mai nocive cele ingerate decat cele produse de propriul organism?Problemele apar cu grasimile trans ...,pe vremuri nu se facea nici o diferenta intre grasimile saturate cis si grasimile saturate trans.
De aici si confuzia din ultimii 50 de ani cu blamarea grasimilor saturate ca produc diferite boli.
Dar nu exista nici o dovada solida cum ca grasimile saturate(animale) ar provoca toate aceste boli.Numeroase studii mai vechi au folosit margarine,in cercetarea bolilor,la vremea respectiva ,aruncandu-se apoi vina mai mult sau mai putin interesat pe grasimile saturate  animale.
A nu se uita deasemeni ca vitamina A si vitamina D sunt liposolubile si ajung in organism via grasimi saturate animale.

Edited by midelic, 20 July 2006 - 18:09.


#28
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002
Te asigur ca exista studii in privinta relatiei intre nivelul colesterolului sanguin si bolile cardiovasculare.
Pe vremuri lumea la tara nu resimtea efectele negative ale alimentatie pentru ca avea o activitate fizica de invidiat. Si oricum nu traiau asa de mult pe cat ai vrea sa crezi, speranta de viata a crescut in ultimul secol.

Edited by Neuron, 20 July 2006 - 18:56.


#29
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Studiile de care vorbesti privind relatia intre cholesterol si bolile de inima au dat gres in a arata relatia intre colesterol si bolile de inima.Si crede-ma ca s-au straduit din rasputeri de 40 de ani,sa arate o relatie cauzala intre colesterol si bolile de inima.Eu pot sa-ti arat numeroase studii in care exista o legatura inversa intre colesterol si boli de inima si cancer.Deasemeni sunt tari in lume care consuma cantitati de colesterol si grasimi saturate mai mult decat altele si totusi au o incidenta scazuta de boli cardiovasculare.Aceste sunt numite "paradoxuri",paradoxul francez ,spaniol,.....pentru ca nu se incadreaza in teoria oficiala.

Colesterolul este deasemeni o substanta produsa de organism si este o substanta benefica pentru repararea tesuturilor,intra in componenta membranei celulare, intra in componenta sarurilor biliare, este deasemeni un precursor al vitaminei D.
Vitamina D ,cand stai la soare se produce din colesterolul pe care -l ai in organism.Deasemeni sunt cercetari care arata ca colesterolul se comporta ca un antioxidant.Organismul uman produce colesterol si chiar daca nu mananci deloc alimente care contin colesterol ,chiar daca esti vegan.
Dar n-am inteles legatura cu grasimile saturate.Grasimile saturate nu sunt acelasi lucru cu colesterolul,sunt substante diferite.
Eu cand nu inteleg ceva,ce altii incearca sa-mi bage pe gat incerc sa ma conduc de bun simt.Cum o substanta pe care organismul meu o produce in mod natural ,este nociva pentru mine?
"Cresterea" sperantei de viata se datoreaza in special imbunatatirii conditiilor de igiena si a medicinei de interventie ,nu dietei.Se datoreaza faptului ca mai multi oameni ajung la maturitate,reducerii mortalitatii infantile,fata de inceputul secolului trecut.In schimb incidenta bolilor de inima a crescut,numarul oamenilor bolnavi de cancer deasemenea obezitate ,diabet si asta in conditiile in care consumul(datorita fricii induse)de grasimi saturate animale a scazut dramatic.Oamenii la 65-70 de ani se duc. La inceputul secolului trecut se murea la 70-80 de ani dar din alte cauze(lipsa de igiena ,accidente de munca,bacterii,virusuri).Speranta de viata e calculata la media aritmetica.Pacalirea cu media aritmetica.Se ia un om care moare la 70 de ani si unul care moare la 12 ani si se face media de 41 ani si ti se spune ca asta era speranta de viata la inceputul secolului trecut.Cum acum oamenii nu mai mor la 12 ani ca inainte ,ti se spune ca a crescut speranta de viata.

Uite aici un site promovat de cercetatori ,profesori in medicina ,academicieni din lumea intreaga, care cred ca te va lamuri mai bine decat mine la toate intrebarile pe care le ai.Vei gasi deasemeni si legaturi directe catre studiile respective:

http://www.thincs.org/
http://www.thincs.org/links.htm

Edited by midelic, 20 July 2006 - 20:16.


#30
Hammers

Hammers

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.07.2006
io mananc margarina indiferent de risk.

#31
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002
Sceptici o sa existe intotdeauna, chiar in fata unor evidente solide :death:
In privinta colesterolului liber sanguin, LDL si HDL exista numeroase studii clinice care arata beneficiile anumitor valori.
O idee generala se poate face chiar de pe wikipedia:
http://en.wikipedia....cholesterolemia
Acolo gasiti denumirea studiilor si puteti sa le cautati pe net. Vreau si eu studii serioase cu mii de pacienti care sa arate pe dos :naughty:
In momentul de fata medicina este evidence based.
Grasimile sunt utile pentru organism, dar totul trebuie sa fie cu masura, iar guideline-urile medicale o sa va spuna masura pentru diverse situatii. Un link cu diverse guideline-uri de toate felurile inclusiv pentru lipide:
http://guidelines.go...line_index.aspx

Edited by Neuron, 20 July 2006 - 20:39.


#32
Cimpoacă

Cimpoacă

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 17.07.2006
Io tot nu înţeleg de când evitarea consumului margarinei este o crimă prevăzută în Codul Penal. Ceapa fără praz e dăunătoare? Dar laptele fără pahar?

#33
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002
Si pe de alta parte eu nu sunt sigur cata grasime mancau satenii romani inainte sa vina industria alimentara peste ei. Taiau saracii de ei un porc de Craciun pentru toata familia si mancau un an la el din canta de untura. In timpul anului cand taiau cate o gaina, rata sau un pui la cate o saptamana nu cred ca era mare lucru, mai ales ca pasarile astea alergau tot timpul prin batatura si erau numai fibra musculara.

#34
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Sunt de acord ca medicina trebuie bazata pe evidente.Speram ca sa treci de motto si sa citesti in detaliu.Ma vad nevoit astfel sa te indrum spre cateva dintre ele.Le-am cam amestecat nu sunt sortate.Deasemeni vei gasi dovezi intre colesterol mic si cancer.Asta ca sa vezi ca sunt serioase dubii legate de colesterolul mic.Acceseaza-le pe toate dar da in special click pe ultimul link si citeste cu atentie ,vei descoperi ceva interesant.Daca crezi ca nu este suficient cand o sa am timp o sa le pun si pe celelalte.O sa spui ca sunt  pe net si o multime de evidente pentru CVD.Eu spun ca asocierea nu este acelasi lucru cu  cauza si adevarul despre un lucru nu poate fi si alb si negru in acelasi timp.

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://intl-aje.oxfo...stract/114/1/11

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract

http://bmj.bmjjourna...type=1,2,3,4,10

http://bmj.bmjjourna...ll/327/7415/591

http://aje.oxfordjou...tract/112/3/388

http://qjmed.oxfordj...amp;keytype=ref

http://intl-aje.oxfo...stract/114/1/21

http://translate.goo...e...8859-1&sa=N


http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
http://www.second-op...rol_myth_2.html
http://www.thincs.or....htm#sep16-2004
http://www.thincs.or...colm.French.htm

http://www.ajcn.org/...stract/84/1/237

http://www.ajcn.org/...ourcetype=HWCIT

P.S.Nu am incredere in guideline-urile guvernamentale pentru ca servesc interese economice.Dovada este ca acum cativa, nu multi ani in urma se spunea in guideline-urile guvernamentale sus si tare ca margarina este buna pentru inima(heart-healthy),si untul provoaca boli cardiovasculare.Rezultatul,....o multime de oameni mintiti si bolnavi de inima, diabet si altele care se vor mai descoperi despre grasimile trans.

Edited by midelic, 20 July 2006 - 23:18.


#35
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002
Astea mi-au placut cel mai mult  :lol:
http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract
http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract
Cu HDL crescut toate ghidurile sunt de acord ca e bun.
Multe studii care le dai, ca de exemplu:
http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract
nu tin cont de faptul ca avem Colesterol total=LDL+HDL+VLDL, unde VLDL=Trigliceride/5 si masoara de fapt doar colesterolul total.
Oricum ideea care am inteles-o uitandu-ma la primele vreo 15 studii este ca nivelul colesterolului este corelat invers cu cancere de tot felul.Despre bolile cardiovasculare nu am gasit nici o dovada care sa contrazica ce se aplica in practica medicala actuala.
Insa ce este frumos la medicina din zilele noastre este ca hipercolesterolemia se trateaza cu statine care aparent scad riscul pt unele cancere (colorectal, pulmonar, san, prostata). Asa ca bucuria poate fi totala: lumea mananca grasimi, industria alimentara este in extaz, colesterolul creste, cardiologii se bucura si prescriu statine, colesterolul scade si riscul de boli cardiovasculare scade, iar statinele protejeaza de cancer. Toata lumea e fericita, industria prospera si unii se imbogatesc. :)

Si pe langa toate astea insa aveti grija ca obezitatea, rezultata din consumul exagerat de grasimi si nu numai, dauneaza peste tot, si pt boli cardiovasculare si pt cancere, un exemplu de studiu:
http://www.ncbi.nlm....l=pubmed_docsum

Edited by Neuron, 20 July 2006 - 23:23.


#36
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Exista un studiu foarte mare(Framingam Heart study) la care fac referire toti ,si o parte si cealalta ,ale carui concluzii au fost falsificate(fapt recunoscut indirect multi ani dupa)care arata in datele prezentate( nu in concluzii) ca nu exista nici o legatura intre colesterolul dietar si cel din sange,sau dintre grasimile saturate si nivelul colesterolului din sange.Logic daca colesterolul dietar nu mareste colesterolul din sange ,deasemeni daca grasimile saturate nu maresc colesterolul din sange ,atunci logic cum poate afecta aceasta boala CVD,in lumina ipotezei oficiale? N-am gasit pe internet acest studiu dar am gasit cateva date interesante cu privire la acel studiu si altele.Se prezinta foarte interesant niste date care cred ca incearca sa elimine elimina confuzia care se face intre colesterol si grasimi saturate.Citeste cu atentie este un articol interesant,eu nu sunt medic ,dar se aseaza foarte bine pe logica mea inginereasca.

http://www.thincs.or....choltheory.htm

Stii cum s-a decis limita colesterolului total la 200 mg/dl?S-a decis la un congres NHLBI in 1984.Uite aici relatat de un martor ocular un biochimist de renume american(money make the world round):
http://www.second-op.../enig_chol.html

P.S Ai vreo dovada care arata ca obezitatea este cauzata de grasimi saturate?Pentru ca eu am dovezi contra.Sunt dovezi care arata ca consumul de grasimi saturate duce la slabire.

Edited by midelic, 21 July 2006 - 00:46.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate