Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Poluare radio - Azi in Oradea, la anul si la voi...

- - - - -
  • Please log in to reply
114 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,633
  • Înscris: 07.02.2003
Apropo de pozitia telefoanelor, e bine sa fie schimbata periodic la convorbirile lungi, astfel minimizezi expunerea unei sungure parti a capului.

Eu practic din reflex de regula 5 min pe o parte, 5 pe cealalta... (exceptind cind vreau sa testz pe mine daca radiaza prea mult  ;) ).
De fapt nici nu pot sta prea mult cu el pe o parte nu de alta dar dupa ce incepe telefonul/finalul sa se incalzeasca calumea si mai e si cald afara ma deranjeaza ca e cald la ureche si ca sa nu transpir cu el la ureche, ca e mai nasol, trebuie sa schimb...

#38
Swap

Swap

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 529
  • Înscris: 28.07.2003
Am o nelamurire ! Se pare ca nu sunt singurul ...

Quote

Originally posted by Greuceanu
Cu telefoanele normale, sau de casa, sau cum sa le zic?! :-) DECT cum sta treaba?
Am un General Electric cordless ... este periculos sau nu ?

#39
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Mai bine ma duc in padure... :)

#40
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,633
  • Înscris: 07.02.2003

Quote

Originally posted by swentfos
Am o nelamurire ! Se pare ca nu sunt singurul ...
 
Am un General Electric cordless ... este periculos sau nu ?

Cordless-urile de casa DECT sunt inofensive, au 10-20 mW (alea care bat 20-50m indoor si vreo max 200m outdoor).
Emisia lor e asa slaba incit nici nu conteaza fata de alte surse mai puternice, posturi Tv / Radio etc...

#41
curiosul

curiosul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 07.07.2003
Iata o adresa plina cu :

"Statements made herein are based on published scientific reports that, generally, have been ignored by the media and unpublicized by the telecommunication and power industries."


http://www.emfbioeffects.org/

#42
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Iata ceva despre Pompiliu Tripa, Manager Europa de Est pentru Atlas Telecom, cel cu DECT-urile in discutie aici la noi...

Articol aparut azi in Gazeta de Oradea

Quote

POMPI, SCULA SRI?  

[ http://www.gazetadeoradea.ro/html/images/topics/pozaa.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Serviciile secrete nu risca sa se implice direct in activitati care, daca ar fi descoperite de autoritatile statului pe teritoriul caruia se realizeaza, le-ar putea atrage in scandaluri din care ar iesi cu imaginea sifonata. Este mult mai lesnicios sa incredintezi operatiunea murdara unor “societati” de prestari servicii, unor firme de detectivi sau unor oameni de incredere “independenti” si “agreati”. Prin legaturile directe cu astfel de persoane - a caror loialitate a fost minutios verificata in prealabil, se evita potentialele conflicte diplomatice. Daca sunt prinsi cu mata in sac, “oamenii de incredere” cad sub incidenta unor legi ordinare, care prevad sanctiuni minore. De multe ori, pana si aceste minime pedepse pot fi evitate cu ajutorul unui avocat inteligent sau a unui magistrat bine intentionat. Ce se intampla daca fostul “om de incredere” incalca legea tacerii? Dar daca un oarecare individ, care nu a avut nici in clin si nici in maneca cu activitatile “speciale”, lanseaza zvonul ca a lucrat si mai lucreaza pentru baietii cu ochi albastri? Rahatul poate fi acoperit in multe feluri. Si chiar “rahatul” ,ca atare, in toata puturosenia lui, poate fi doar o simpla gainarie, precum o mica evaziune fiscala, o raspandire de materiale obscene etc.  

Statul roman este si acum aparat, in anumite domenii, de acte normative adoptate in perioada Odiosului, depasite ca formulare, ca scop dar, de cele mai multe ori, chiar de progresele tehnice din domeniul reglementat. Aplicarea lor da nastere unor situatii hilare, dar si constatarii amare ca am ramas in urma pana si in domenii despre care ni se spunea candva ca suntem cei mai ai dracu’…  

Cine emite de pe strada Graurilor?  

“Va informam ca, in urma controlului prin receptie efectuat in perioada februarie – martie 1998, s-a constatat aparitia unei emisiuni neautorizate pe frecventa de 379,7250 MHz. Din investigatiile facute de noi a rezultat ca aceasta emisiune provine de la un echipament radio de tipul “Long Range Cordless” instalat in Oradea, pe Dealul Ciuperca, stada Graurilor, pilon ROMSILVA, echipament ce este in proprietatea firmei SC TEXCAN CO. SRL Oradea. Echipamentul este conectat la reteaua publica telefonica, avand numarul de telefon 434838. Fapta constituie infractiunea prevazuta de Decretul nr. 340/81 privind regimul emitatoarelor radioelectrice, motiv pentru care va rugam sa intreprindeti o ancheta pentru verificarea acestei situatii si sanctionarea persoanelor vinovate. Totodata solicitam sa luati masurile legale privind indisponibilizarea echipamentului respectiv”. Aceasta este adresa pe care o adresa in martie 1998 Inspectoratul General al Comunicatiilor, Directia Teritoriala Cluj, organelor de cercetare penala. La Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea s-a format dosarul penal nr.2232/P/1998, in care Politia Oradea a dispus inceperea urmaririi penale la 6 iunie, in acelasi an. Reclamanta oferea si asistenta tehnica de specialitate, recomandand organelor de ancheta cu cine sa ia legatura.  

Alo, Pompi, sunt in pom…, nebunaticule!  

Se parea ca este o simpla formalitate prinderea si sanctionarea intrusului. Inca din 17.07.1996, intre ROMSILVA RA, Filiala Oradea, reprezentata de directorii Ovidiu Bargau si Eles Alexandru, in calitate de locator, si SC TEXCAN COMERCIAL OPERATION SRL Oradea, reprezentata de Tripa Pompiliu Sabin, in calitate de locatar, s-a incheiat un contract de locatiune avand ca obiect instalarea de aparatura tehnica pe sistemul de radiocomunicatii al Romsilva, situat in strada Graurilor. Locatarului i se mai permitea accesul la aparatura pentru intretinere, revizii si reparatii contra unei taxe modice de 35.000 lei pe luna, plus TVA. In baza acestui contract, Pompiliu Tripa a montat pe pilonul de radiocomunicatii un echipament LONG RANGE CORDLESS. In timpul cercetarilor s-a mai stabilit ca pe acelasi pilon mai erau instalate si o antena de radiocomunicatii si o cutie cu echipamente ce nu fusesera autorizate sa functioneze in acel plasament. Alimentarea cu energie electrica a echipamentului amplasat pe pilon se facea printr-un cablu de la o priza de 200 volti, din incaperea cu echipamente din apropierea pilonului. In perioada 2 – 8 martie 1998 emisiunile au incetat, dar au fost reluate din 9 martie, ora 13,30.  

Cine pe cine sicaneaza  

Politistii au constatat ca tot acest echipament nu era autorizat sa functioneze, iar utilizarea lui in banda de frecventa 379,7250 MHz este interzisa. SC TEXCAN nu detinea nici o autorizatie de functionare a unui sistem de radiocomunicatii in judetul Bihor. Firma lui Pompil Tripa nu avea acordul de frecventa nici in calitate de beneficiar al Inspectoratului General de Comunicatii Cluj. De altfel, specialistii audiati de ofiteri au subliniat ca acest sistem de radio nici nu poate fi autorizat si poate avea ca efect perturbarea altor frecvente. In ciuda tuturor circumstantelor care ii erau atat de nefavorabile, Pompiliu Tripa a adoptat o atitudine ofensiva in raporturile judiciare cu politistii. A refuzat sa se prezinte la audieri. S-a dat cetatean american sicanat de organele de ancheta. A formulat plangeri si rapoarte. “ Am fost instiintat de organele de politie in repetate randuri sa ma prezint la sediul acestora existand o plangere penala de un anumit numar de telefon (?!). Deoarece am aparator ales am formulat o declaratie care a fost predata organelor de politie, de catre acesta. Orice declaratie doresc sa o dau numai procurorului si nu politiei care ma sicaneaza in nenumarate randuri, atat pe mine cat si pe familia mea”, scria Pompi.  

Dizident fara voie, vreau dreptul meu constitutional la un telefon erotic!  

In cele din urma, dupa peripetii ale dosarului ce ar merita o povestire separata, Tripa Pompilu a fost trimis in judecata in decembrie 1998. Timp de doi s-a judecat cu statul roman iar acuzatia a ramas, la sfarsitul procesului, in coada de peste. S-a considerat de catre instante ca nimeni nu a fost prejudiciat si ca fapta este minora si de-a dreptul anticeausista. Credeti ca Pompiliu al nostru s-a plans cuiva si a cerut repararea daunelor suferite, asa cum ar face un american mediu, darmite ditamai marele om de afaceri? Nu. A tacut, la fel ca dupa arestarea sa din 15-19 octombrie 1993. Si ce toamna nebun de frumoasa era la Oradea! Dar nu atat incat sa omitem amanuntele picante ale unui oarecare 519/P/1993. S-a facut tarziu. Numai zvonurile cu afaceri semiclandestine, cu fete cazate undeva pe strada Graurilor (a dracului de intamplatoare coincidenta), cu telefoane erotice si linii fierbinti mai staruie prin amintirea concitadinilor nostri. Reale sau fictive, nimeni nu vrea deocamdata sa vorbeasca. Dar, ca prostii, ne intrebam: daca tot erau sculele numai pentru bruiaj, iar comunicarea externa a spionilor nu se mai face de aprope juma’ de secol prin unde radioelectrice, ce rostul naibii or fi avand instalatiile lui Pompiliu. Si de ce nu se mai plange omul asta nimanui? Ne este dor de un telefon erotic, chiar dat pe sest si cu taxe deviate de la fisc. Pana atunci, dam legatura cu cititorii nostri.  

Sorin BADEA

Gazeta de Transilvania    


Sa fie asta motivul pentru care se instaleaza DECT-ul whatever reason exista impotriva lui? :hmm:

Greets,
Speedo

#43
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Interesant materialul!.
Nu cred ca doar pentru ''baietii cu ochi albastri'' a fost instalat sistemul, are dubla utilitate,daca vreti (oricum ''baietii'' nu se supara deloc)
Se vor plimba comod cu dubele pe langa stalpi,mai dau un REC cand e ceva interesant...

P.S.Nici nu va puteti imagina cate fonduri le intra ''baietilor'' din activitatile comerciale proprii (aproape in toate domeniile au cate ceva)

#44
curiosul

curiosul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 07.07.2003
Felicitari lui Sorin pentru initiativa de a scrie despre afacerile necurate ale lui Pompi.
Cred ca a dat peste un izvor nesecat de stiri...

#45
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Harta cu planurile de intindere ale "flagelului" DECT in Romania.

[ http://gsm.softnews.ro/ATLAS/AtlasDeploy.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Greets,
Speedo

#46
curiosul

curiosul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 07.07.2003
Observ ca a trecut o luna de la lansarea retelei DECT si nici o veste despre pornirea comerciala...
Sincer nu o astept in mod deosebit.
Poate va fi ca si la "oferta de trafic international": pornita pe furis, apoi oprita cind RTC a taiat fluxurile.
Dar cine ar mai putea "taia" acum dupa mult dorita liberalizare...

#47
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,633
  • Înscris: 07.02.2003
Oricum, nu va fie frica, DECT este viitorul telefoniei fixe digitale in lume, nu mai instaleaza nimeni intreg la minte fire de cupru analogice acuma iar catv-ul este destul e naspa ca sa merite.

Deci pe viitor vor fi toate strazile dublate prin dect. Si Romtelecom va instala dect-uri in viitor ca sa mareasca capacitatea in zone ce nu au confitii tehnice in prezent, fara sa instaleze firele care sunt foarte scumpe intre noi fie vorba.

Proiectul pilot este pur pentru testare tehnica, nu stiu ce asteptati comercial... e doar de test cum a facut zapp inainte sa dea drumul oficial.

#48
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
In ultimul numar din Connect (august) este un amplu material despre lansarea DECT.
Este un articol pro DECT, nicidecum anti...
Sunt expuse si parerile unor oficialitati (Varujan Pambuccian, Dan Bedros - directorul Alcatel Ro,etc.)
Numai cuvinte de lauda!

#49
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
DECT de viitor , cea mai mare prostie pe care ai scris-o pe forum vreodata Andrei...

Viitorul este FO si numai FO. Afaik RTC se da de ceasul mortii sa scape de DECT, nici un operator serios de afara din tarile civilizate nu mai foloseste tehnologia asta, e obsolete !


Citeste ORICE revista de telecom din ultimii 2 ani si vei vedea acelasi lucru.

Greets,
Speedo

#50
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,633
  • Înscris: 07.02.2003
Nu cred ca e o prostie pentru ca daca te uiti in Taiwan la VTech, firma care a inventat dect-ul in 5.8 GHz... s-ar putea sa te razgandesti. China si Taiwan sunt in prezent cele mai mai piete dect  :cool:
Tehnologia nu este obsolite, si in Germania verisoara mea tot pe dect merge, se aude perfect, ca o linie fixa normala si e proaspat "upgradat", inainte avea pe cupru.

Fibra optica nu o sa o gasesti la abonat la noi, e mult prea scumpa !

#51
curiosul

curiosul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 07.07.2003
Ok, dl. Cioaca, fie si lansare oficiala atunci.
Daca e asa de bun, ma asteptam sa-mi bata la usa si sa-mi bage  aparatul sub nas...
Inclin sa cred ca se tinteste doar segmentul business, nu si utilizatorul cu factura RTC sub  1 milion Lei.
Antenele alea sunt mai ales in zonele cu mare aglomeratie de firme, chiar si la parterul blocurilor (cazul meu nefericit...).

#52
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,633
  • Înscris: 07.02.2003
Curiosul, o sa asteptam sa vedem ce iese... timpul le spune pe toate.

In rest, am o erata de facut, am omis intr-un mesaj mai sus o chestie cind am spus de viitorul telefoniei fixe "in romania" trebuia mentionat expre dar am uitata din graba si Speedo mi-a atras atentia :)

In lume normal ca FO e viitorul dar la noi daca auzi cit costa metrul sau modemul de optica... te sperii, nu pot pune la abonat, numai la firme cit de cit.

#53
curiosul

curiosul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 07.07.2003
Probabil off-topic:
Pe aici in Oradea RTC a modernizat reteaua plasind niste dulapuri metalice in strada. Cred ca, cuprul se termina in ele si de acolo merge pe fibra optica. Evident ei aveau deja fire de cupru trase pina la usa apartamentelor.

#54
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002

Quote

Originally posted by curiosul
Probabil off-topic:
Pe aici in Oradea RTC a modernizat reteaua plasind niste dulapuri metalice in strada.  
Curiosule, nu eshti chiar asha curios! Alea sunt de ani de zile in Oradea!
(cauta la Alcatel produsul 1575 AN; nu reushesc sa produc un link direct)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate