Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Receptie terestra (TV)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
250 replies to this topic

#73
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,081
  • Înscris: 29.04.2006

 chatnoir401, on Jun 1 2006, 16:38, said:

Sunt curios cu ce vor umple programul studiourile teritoriale si cam de cand vor incepe sa emita pe aceste noi frecvente.


SRTV spera sa dea drumul tuturor celor cinci studiouri regionale anul acesta.
Pentru inceput cred ca nu vor emite mai mult de 6 ore program propriu si mai cred ca va fi retransmis in timp partajat TVR Cultural.

#74
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Nu e o idee rea, insa problema e daca vor reusi sa acopere toata zona pe care ar trebui s-o deserveasca.
Referitor la TVR 2 in zona Moldovei la capitolul receptie terestra sta cam slab se prinde deocamdata doar in Iasi si Piatra Neamt.

#75
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,680
  • Înscris: 21.04.2004

 rvic77, on May 25 2006, 09:47, said:

Cred TVR 2 (C22) de pe Costila care abia intra (seara si dimineata)in Bucuresti, nu emite momentan cu 20 KW.
Ieri a fost ceva propagare tropo : pe canal 25 mi-au intrat Sarbii2, in rest canal 24, 27, 28 (si cu sonor de TVR1 - RM Sarat :coolspeak:), 30,32 BTV, canal 29 CTN - impecabil, canal 21, 44 Nova.
Din pacate in zona 21-32 intra aproape in exclusivitate BTV :cursing:.
Pe VHF nu am observat nimic desi pe 88-108 s-a simtit foarte tare proapagarea !


In acest moment se pare ca TVR 2 Costila - canal 22 UHF - UIF emite cu doar 100 W; Puterea maxima pana la care poate merge ca si in cazul TVR 1 pana la 20 KW.

La finele lui 2006 dupa cum spune Radio Com TVR 2 va acoperi 91 % din Romania.

Canalele regionale vor emite doar din orasul de unde sunt pe un singur canal dar cu putere mare.

Ex: la Iasi din Pietrarie va trasmite TVR Iasi cu aceeasi putere ca si TVR 2 - aria de acoperire fiind aceeasi ca si a TVR 2.

La Craiova, Timisoara, Cluj, Tg. Mures se va intampla la fel. Nu exista insa frecventa deocamdata pentru TVR Bucuresti ca televiziune metropolitana.

Este foarte posibil ca dupa cele 6 - 8 ore de emisie regionala sa intre TVR Cultural. Lucru ce mi se pare excelent.

#76
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Ce inseamna acest 91%? Va fi in masura sa deserveasca toate orasele mici si mijlocii din tara? Sau vor ramane in continuare "gauri" in acoperirea cu semnal, in unele zone deloc si in altele poate chiar pe 2-3 frecvente? La concursul de alocare a frecventelor din mai 2006 a castigat, spre exemplu la Bacau ANTENA 1 o frecventa de mare putere - canal 54, desi in prezent este retransmis de EURO TV Bacau - canal 51. Ar insemna ca in curand sa se prinda pe 2 frecvente - aceasta bineinteles daca EURO TV nu se afiliaza cu alt post.

#77
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,081
  • Înscris: 29.04.2006
Cum adica TVR Bucuresti?

SRTV are de gand sa deschida un sudio regional si pentru zona de sud?

#78
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,680
  • Înscris: 21.04.2004

 chatnoir401, on Jun 7 2006, 16:11, said:

Ce inseamna acest 91%? Va fi in masura sa deserveasca toate orasele mici si mijlocii din tara? Sau vor ramane in continuare "gauri" in acoperirea cu semnal, in unele zone deloc si in altele poate chiar pe 2-3 frecvente? La concursul de alocare a frecventelor din mai 2006 a castigat, spre exemplu la Bacau ANTENA 1 o frecventa de mare putere - canal 54, desi in prezent este retransmis de EURO TV Bacau - canal 51. Ar insemna ca in curand sa se prinda pe 2 frecvente - aceasta bineinteles daca EURO TV nu se afiliaza cu alt post.


Pai 91 % inseamna fara satele uitate din muntii Apuseni, fara depresiunile rar populate, fara Delta in totalitate.

Uite ce am gasit pe site-ul Ministerului de Finante cand SNR-ul a cerut bani pentru proiectul "Modernizarea si
Extinderea Retelelor de TV":

Dezvoltarea ariei de acoperire a TVR 2

În prezent se derulează proiectul „Dezvoltare și modernizare rețele de televiziune”, finanțat prin credite externe garantate de statul român.
  
Proiectul și-a propus următoarele obiective:
- extinderea si modernizarea rețelei de emițătoare și translatoare ce transmit programul public “TVR2” la  91%.

- modernizarea rețelei de emițătoare și extinderea celei de translatoare ce difuzeaza programul public “TVR1” la  99%.

- instalarea a 5 emițătoare de mare putere pentru  transmiterea TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Tg. Mures, TVR Iasi si TVR Craiova.

- istalarea a 2 emitatoare DVB-T la Herestrau (Bucuresti) si Paltinis (Sibiu).

- modernizarea rețelei de radiorelee pentru transmitere modulației la emițătoarele de televiziune precum si monitorizarea automata a rețelelor de emițătoare TV

Pentru o parte din procentul de 91%, care reprezintă acoperirea “TVR 2“, s-au ales unele soluții provizorii. Si asta din cauza ca finantarea garantata de stat nu s-a ridicat la nivelul necesar acestui proiect. Aceste soluții permit totuși atingerea, parțiala, a obiectivelor inițiale.

Obiectivul final pentru TVR2 este insa o acoperire de 98%.

Renunțarea la releele provizorii, prin înlocuirea lor cu relee definitive, precum și creșterea procentului de acoperire a “TVR 2” sunt obiective pe care Radiocom și le propune în perioada in viitorul apropiat (2007).

De aceea unei acoperiri de 98% a populatiei cu TVR 2, e necesara instalarea unor emițătoare și translatoare de televiziune de mică putere în locațiile nedeservite.
Proiectul de dezvoltare și modernizare pentru extinderea ariei de acoperire a “TVR 2” nu poate fi acoperit din surse proprii, fondurile necesare putând veni de la unicul client al serviciului – TVR.

Implemetarea acestui proiect (in valoare de 22 milioane USD) concomitent cu proiectul in curs „Dezvoltarea și modernizarea rețelelor de televiziune” ar reduce costurile, având în vedere locațiile comune în care urmează să fie instalate echipamentele.

Echipamentele necesare, împreună cu sursa de finanțare, au fost atribuite în urma unei licitații publice organizată conform reglementărilor legale în vigoare.

Rambursarea efectivă se face din sursele financiare ale Radiocom a căror componentă o reprezintă veniturile din tarifele de televiziune pe care TVR le datorează și care de fapt sunt asigurate prin alocație bugetară anuală. Acest lucru impune asigurarea nivelului acestei subventii bugetare astfel încât tarifele să reprezinte costurile reale de exploatare a echipamentelor.

#79
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,081
  • Înscris: 29.04.2006
Sedinta CNA 8 Iunie:

5. Decizii de autorizare.
SRTV – Studiouri teritoriale: la Cluj – va merge domnul Grigore Zanc; la Tg. Mures va merge domnul Attila Gasparik; la Craiova va merge domnul Serban Pretor; la Iasi si Timisoara vor merge inspectorii teritoriali;

#80
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006
Iata o stire care se adreseaza in primul rand locuitorilor din judetul Bihor, preluata din cotidianul Crisana de marti, 13 iunie:

TVR1 nu se mai recepționează pe canalul 3!

Tot mai mulți cititori ne-au sesizat deficiențele pe care le întâmpină, în ultima perioadă, la recepționarea postului public de televiziune. De menționat că problemele de recepție au apărut după data de 31 mai, când Stația locală a TVR a anunțat schimbarea frecvenței de emisie pentru TVR1.

"Frecvența nu a fost schimbată pentru că am dorit noi. Pur și simplu emițătorul care a funcționat până la 31 mai 2006 utiliza o frecvență de emisie care s-a desființat (trebuia să-și înceteze emisia începând din 31 decembrie 2005, dar s-a mai prelungit până la această dată, cu toate că societatea plătea penalizări pentru că o folosea încă). La ora actuală, pe frecvența C 44 funcționează un emițător nou, achiziționat din SUA anul trecut.
Desigur, în locurile în care și cu vechiul emițător erau condiții grele de recepție, la ora actuală, vor fi condiții și mai grele, mai pe scurt, vor apare zone de umbră, și asta nu din cauzza echipamentului, ci a frecvenței de emisie utilizate", precizează Sorin Sfâra, șef Stație TV Oradea. De menționat că noua frecvență nu a fost aleasă de societate, însă era singura disponibilă în această zonă și la această putere (20 Kw), fiind cunoscută încă de prin anii 1980, atunci când a fost rezervată pentru un eventual post TVR3.
"Noi îi sfătuim pe utilizatorii de televiziune radiodifuzată să încerce soluții alternative de recepție (Stația Șiria sau Stația Bihor de pe Vf. Cucurbata). Oricum cu vechile antene pentru canalul 3, canalul 44 nu se poate recepționa. Trebuie confecționate antene pentru canalul 44, care trebuie orientate strict către Oradea, acolo unde există vizibilitate directă, sau, în cazul unor locații cu zone de umbră, trebuie încercată recepția prin reflecție. Aș mai preciza că ceea ce afișează receptoarele ca și 44 pe ecran nu este canal de recepție, ci număr de program din memoria tv. A nu se confunda programul cu canalul de recepție. Utilizatorii trebuie să-și acordeze receptoarele pe frecvența de recepție a canalului 44. Pentru a le fi mai ușor celor care se află în această situație, e bine de știut că TVR 1 se găsește în spectrul de frecvențe undeva deasupra PROTV și sub ANTENA 1, lucru valabil doar pentru cei care nu au televiziune prin cablu, ci utilizează pentru recepție antene YAGI individuale", a mai adăugat șeful Stației TV Oradea.

Loredana POPOVICI

(sursa: www.crisana.ro)

#81
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,174
  • Înscris: 05.05.2003
O veste buna pentru brasovenii necuplati ca cablu... la o banala scanare, am observat un nou canal local (Panoramic TV) care retransmite in acest moment Antena 3 (in UIF) !
Mai mult... tot la aceeasi scanare mi-a intrat perfect si TVR 1 (tot in banda UIF, chiar langa Antena 1)

In acest moment, in Judetul Brasov, se pot receptiona terestru (analog) :

TVR1
TVR2
PROTV
ANTENA1
PRIMA TV
NATIONAL TV
REALITATEA TV
ANTENA 3
MIX 2

#82
vasmir

vasmir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 29.01.2006

 chatnoir401, on Jun 2 2006, 16:24, said:

Nu e o idee rea, insa problema e daca vor reusi sa acopere toata zona pe care ar trebui s-o deserveasca.
Referitor la TVR 2 in zona Moldovei la capitolul receptie terestra sta cam slab se prinde deocamdata doar in Iasi si Piatra Neamt.

Din decembrie 2005 TVR2 se prinde terestru si in  Suceava

#83
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,680
  • Înscris: 21.04.2004

 rz, on Jul 9 2006, 17:52, said:

O veste buna pentru brasovenii necuplati ca cablu... la o banala scanare, am observat un nou canal local (Panoramic TV) care retransmite in acest moment Antena 3 (in UIF) !
Mai mult... tot la aceeasi scanare mi-a intrat perfect si TVR 1 (tot in banda UIF, chiar langa Antena 1)

In acest moment, in Judetul Brasov, se pot receptiona terestru (analog) :

TVR1
TVR2
PROTV
ANTENA1
PRIMA TV
NATIONAL TV
REALITATEA TV
ANTENA 3
MIX 2


Vezi daca-ti intra TVR 1 pe canalul 54 UIF. Daca da, vezi c-ar putea fi releul de la Paltinis ce va porni din toamna in digital. SNR-ul tocmai l-a montat si ii face probe pentru a nu intra in bruiaj cu celelalte canale analogice.

#84
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,174
  • Înscris: 05.05.2003
Atat de puternic sa emita ???
Intr-adevar, m-am uitat acum la frecventa Antena 1 Brasov si am vazut ca emite pe canalul 55 UIF... acest TVR1 este chiar inaintea Antenei 1, deci cel mai probabil canalul 54 (din pacate TV-ul nu afiseaza frecventele)
Dar repet, se vede oglinda cu o antena tip gratar si amplificator (fara amplificator se vede aproape la fel de bine!

Am si receptor DVB-T dar parca nu-mi vine sa cred ca o sa pot receptiona releul din Paltinis

#85
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,680
  • Înscris: 21.04.2004

 rz, on Jul 10 2006, 09:23, said:

Atat de puternic sa emita ???
Intr-adevar, m-am uitat acum la frecventa Antena 1 Brasov si am vazut ca emite pe canalul 55 UIF... acest TVR1 este chiar inaintea Antenei 1, deci cel mai probabil canalul 54 (din pacate TV-ul nu afiseaza frecventele)
Dar repet, se vede oglinda cu o antena tip gratar si amplificator (fara amplificator se vede aproape la fel de bine!

Am si receptor DVB-T dar parca nu-mi vine sa cred ca o sa pot receptiona releul din Paltinis

Vream sa zic: vezi daca-ti intra TVR1 pe canalul 7 FIF. Daca da, inseamna ca releul din Paltinis ajunge pana la Brasov.

Se poate sa fi situat intr-o deschidere la vedere spre Sibiu.

Bine ar fi ca TVR sa renunte la canalele de mare putere obtinute pentru studiourile regionale. Ca tocmai au stabilit ca vor transforma TVR2 in canal regional. In felul acesta ar putea sa le aloce transmisiilor digitale intr-o prima faza.


Nu pricep insa, daca Prima TV a renuntat sa fie al 6-lea canal in digital iar un alt post privat nu vrea sa participe, de ce oare nu se introduce TVR 3 Cultural?

#86
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

 rz, on Jul 9 2006, 18:52, said:

O veste buna pentru brasovenii necuplati ca cablu... la o banala scanare, am observat un nou canal local (Panoramic TV) care retransmite in acest moment Antena 3 (in UIF) !
Mai mult... tot la aceeasi scanare mi-a intrat perfect si TVR 1 (tot in banda UIF, chiar langa Antena 1)

In acest moment, in Judetul Brasov, se pot receptiona terestru (analog) :

TVR1
TVR2
PROTV
ANTENA1
PRIMA TV
NATIONAL TV
REALITATEA TV
ANTENA 3
MIX 2
Felicitari brasovenilor, stati mai bine ca bucurestenii la capitolul asta ! Noi nu avem Mix, Antena3 si National dar avem Student  si TVKlumea :D , dar asteptam DVB-T -ul cu alte canale decat pe analogic  :D .
Am observat ca pe langa TVR2 canal 22 Costila mai este un emitator TVR 2 pe canalul 27. Problema este ca acolo intra foarte bine BTV de la Ruse si practic cele 2 canale se acopera reciproc (desi un mic mai tare vin bulgarii).  Stie cineva de unde si ce-i cu canal 27 TVR2 ?!

#87
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,174
  • Înscris: 05.05.2003
Stam bine si la TV si la FM dar e nasol la TV caci exista si destule programe locale... adica se baga ''peste'' emisunile de la Bucuresti (mai ales pe Realitatea - unde intra MIX TV, sau Prima TV - unde intra RTT)
MIX 2 este cu adevarat local... fara nimic de la posturile nationale

#88
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004
Trustul Mix > Realitatea, Mix 2, National Tv
Trustul Union Media> Antena1, Antena3, Prima Tv, OTV
Trustul Media Pro > Pro Tv
Trustul TVR > TVR1, TVR2

in BV cu o antena se receptioneaza 10 posturi tv.

la capitolul radio, avem ceva asemanator ...

Edited by amadeus79, 10 July 2006 - 14:43.


#89
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

 amadeus79, on Jul 10 2006, 15:42, said:

Trustul Mix > Realitatea, Mix 2, National Tv
Trustul Union Media> Antena1, Antena3, Prima Tv, OTV
Trustul Media Pro > Pro Tv
Trustul TVR > TVR1, TVR2

in BV cu o antena se receptioneaza 10 posturi tv.

la capitolul radio, avem ceva asemanator ...
Eu receptionez 12 posturi dar 5 sunt bulgaresti  :D . Culmea e ca seara cel putin se vad mai bine decat unele locale. La radio stam mult mai bine ca voi :peacefingers: avem peste 30 de radio-uri ca nu pot sa le memorez pe toate in amplituner, avem si pirati la greu si mai intra din cand in cand cu timiditate si statii din Campina, Ploiesti, Oltenita, Ruse;practic la o scanare banala gasesc peste 70 de statii

Edited by rvic77, 10 July 2006 - 14:55.


#90
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,680
  • Înscris: 21.04.2004
Cu ce se mai lauda Radiocom?

Am gasit de curand un plan de modernizare al Radiocom cu desfasurare pana in anul 2025.

Au trei etape intinse intre 2003-2005; 2005-2006; 2006-2012/2016 si pana in 2025

Iata ce se spune acolo:

Servicii oferite SRR:

Romania Actualitati
59 emitatoare FM
23 emitatoare AM
Acoperire circa 99,9 % din populatia tarii.

Romania Cultural:
39 emitatoare FM
Acoperire circa 95% din populatia tarii.

Studiourile Regionale:
Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova, Constanta, Resita, Targu Mures, Romania Muzical, Radio Bucuresti, Antena Satelor;

Radio Romania International
in Unde Scurte prin emitatorii din Tiganesti, Saftica si Galbeni cu tuburi electronice

Alte servicii oferite Societatii Romane de Radiodifuziune prin reteaua de radiorelee digitale SDH.

Servicii oferite TVR :

TVR 1:
38 emitatoare de mare putere, 33 emitatoare de mica putere si 391 translatoare cu tuburi electronice. Acoperirea inainte de modernizare de cca. 98,50% din populatia tarii.

TVR 2:
34 emitatoare de mare putere, 9 emitatoare de mica putere si 13 translatoare cu tuburi electronice. Acoperirea inainte de modernizare era de cca. 45,0% din populatia tarii.

TVR INTERNATIONAL
prin Statia de la Cheia.

Alte transmisii ocazionale de televiziune prin reteaua de radiorelee SDH.

Transportul programelor nationale si regionale de radio si televiziune printr-o retea moderna de radiorelee digitale SDH cu o lungime de peste 2500 km.

Strategia viitoare pana in 2010 prevede instalarea unei noi linii de radioreleu digital, de 3500 km.  

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A SECTORULUI DE RADIODIFUZIUNE

ETAPA I – (finalitate in 2006) Modernizarea RADIO-TV

Dupa modernizarea incheiata a tuturor emitatoarelor de radio (cu exceptia undelor scurte) in acest moment se desfasoara:

Extinderea si modernizarea programului de televiziune public national TVR 1

Finalizarea proiectelor de modernizare si extindere a retelelor analogice de televiziune pentru programele publice nationale si regionale.

- modernizarea translatoarelor si emitatoarelor de mica putere pentru TVR 1 ce va duce la o crestere a deservirii populatiei cu inca 2.1% (242 translatoare);

- modernizarea emitatoarelor TV de mare putere pentru programul TVR 1 ce va duce la o deservire de circa 97.72% din populatia tarii (38 emitatoare);

- se va extinde deservirea populatiei cu programul TVR 1 in 108 de noi localitati.

La finalul anului 2006 populatia deservita cu programul TVR 1 - 99.73% (mare putere + mica putere).

Extinderea programului de televiziune public national TVR 2:

La finalul anului 2006 se va incheia procesul de extindere a retelei de emitatoare TV de mare putere pentru programul public national TVR 2 ce va duce la o deservire a populatiei de circa 96.32%.

Programul va fi difuzat de o retea modernizata formata din 52 emitatoare de mare si medie putere functionand in banda de frecventa UHF si 21 emitatoare si translatoare de mica putere ce vor functiona in benzile UHF si VHF.

Transmiterea programelor regionale de televiziune ale TVR:

Incepand cu 2005 au fost instalate 5 emitatoare de mare putere pentru transmiterea programelor regionale ale TVR care vor deservi circa 25.68% din populatia tarii: Cluj, Iasi, Timisoara, Targu Mures si Craiova.

Au fost demarate proiectele pilot:
Radiodifuziune Digitala –T-DAB si Televiziune Digitala – DVB-T

S-au instalat deja 2 emitatoare de televiziune digitala in Bucuresti-Herastrau (2005) si Paltinis-Sibiu (2006) dintr-o viitoare retea SFN (Single Frequency Network) cu 6 canale TV.

De asemenea a fost instalat si un emitator DAB-T la Herestrau in Bucuresti.

ETAPA II – (termene 2012/2016) Digitalizarea TV

Finalizarea procesului de extindere a retelelor radio-tv de translatoare si emitatoare de mica putere:

- Se vor instala pana la 320 emitatoare analogice de mica putere pentru asigurarea deservirii a 100% din populatia tarii cu programul public national TVR 1
- Se vor instala 296 emitatoare analogice de mica putere pentru asigurarea deservirii a circa 99.0% din populatia tarii cu programul public national TVR 2

Modernizarea emitatorilor in Unde Scurte. Incepand cu anul 2006 vor fi modernizati 5 emitatori de unde scurte din amplasamentele Tiganesti, Saftica si Galbeni cu posibilitate de trecere in sistemul DRM (Digital Radio Mondial). Introducerea radiodifuziunii digitale in AM Unde Scurte standard DRM (Digital Radio Mondial) din anul 2010.

Implementarea unei retele nationale de radiodifuziune digitala terestra in perioada 2006-2011. Dezvoltarea DAB-T care urmeaza sa deserveasca 90% din populatia Romaniei (prin Acordul de la Wiesbaden 1995, Romaniei i s-a alocat canalul 12 VHF (Banda III) si banda L).

Implementarea unei retele nationale de televiziune digitala terestra. Se va realiza o retea nationala care va deservi circa 90% din populatie cu 6 programe de televiziune si programe de radio digitale (Finalitate 2011) Emitatorii UHF din programul de dezvoltare TVR 2 permit trecerea emisiei in digital cu cheltuieli minime.


ETAPA III (finalitate 2025) Digitalizarea RADIO

Trecerea emitatorilor AM unde medii din analog in digital. Toate emitatoarele modernizate prin proiectul Harris pot fi modificate in digital cu cheltuieli minime. Acoperirea cu un program digital DRM va fi de peste 87% din populatia tarii.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate