Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
De ce expira apa minerala?
Last Updated: Apr 18 2006 10:58, Started by
o_mores
, Apr 17 2006 01:55
·
0
#1
Posted 17 April 2006 - 01:55
De ce expira apa minerala? :huh:
Apa amblata la PET, am zis eu... ca e de la plastic... dupa un an probabil apa prinde gust de plastic....(nu am experimentat inca... ) Dar apa imbuteliatate "la sticla"? - nu ar trebui sa tina forever? Pina la urma ce se poate intampla?... incepe sa faca reactii cu peretii sticlei... :naughty: ce factori si-ar putea baga nasul...? Care are o explicatie stiintifica? E interesant sa vezi pe raft apa minerala glaciara...10.000 de ani vechime... dar care-ti expira in cateva luni... <_< |
#2
Posted 17 April 2006 - 02:19
Poate ca e de la capacul metalic sau de plastic. :P
Cred ca ar trebui imbuteliata ca vinul cu dop de pluta, ceara...., si ce mai are pe acolo ca sa reziste o vesnicie, dar pana si ala cu invechirea isi schimba gustul. Si apoi mai ai si bule prin apa aia daca e carbogazoasa si le poti pierde in timp. Edited by Neuron, 17 April 2006 - 02:24. |
#3
Posted 17 April 2006 - 02:58
Neuron, on Apr 17 2006, 03:19, said: Poate ca e de la capacul metalic sau de plastic. :P Cred ca ar trebui imbuteliata ca vinul cu dop de pluta, ceara...., si ce mai are pe acolo ca sa reziste o vesnicie, dar pana si ala cu invechirea isi schimba gustul. Si apoi mai ai si bule prin apa aia daca e carbogazoasa si le poti pierde in timp. vinul din comert are si el termen de valabilitate, cred cel din crame, foartevechi, e tinut in conditii foarte bune, recipiente speciale, e miscat la perioade regulate, sa nu se depuna pe fund etc. pana la urma, nimic nu dureaza o vesnicie |
#4
Posted 17 April 2006 - 03:50
De conditii pentru vin stiam dar de miscat periodic nu stiam -_-
|
#5
Posted 17 April 2006 - 06:24
#6
Posted 17 April 2006 - 10:01
Spirtul (alcoolul sanitar) are si el perioada de garantie nelimitata.
|
#7
Posted 17 April 2006 - 10:35
dupa primul mesaj, fiecare a continut in el o bautura alcoolica. betivilor!
|
#8
Posted 17 April 2006 - 10:46
sandossu, on Apr 17 2006, 03:58, said: vinul din comert are si el termen de valabilitate, cred cel din crame, foartevechi, e tinut in conditii foarte bune, recipiente speciale, e miscat la perioade regulate, sa nu se depuna pe fund etc. pana la urma, nimic nu dureaza o vesnicie si pe caisata din comert (aka spirt cu gust de caisata) scria : termen de valabilitate, chiar m-am mirat un pic ... dupa 2 ore faceam :puke: |
#9
Posted 17 April 2006 - 11:00
Exista un topic pe ask.jeeves.com sau ask.yahoo.com. Se pare ca bacteriile intra printre moleculele de plastic si patrund in apa.
|
#10
Posted 17 April 2006 - 11:58
si sa nu uitam ca plasticul este facut din petrol...ceea ce o substanta toxica pana la urma...
si plasticul nu dureaza o vesnicie...asta e garantat... |
|
#11
Posted 17 April 2006 - 18:38
o_mores, on Apr 17 2006, 02:55, said: De ce expira apa minerala? :huh: Apa amblata la PET, am zis eu... ca e de la plastic... dupa un an probabil apa prinde gust de plastic....(nu am experimentat inca... ) Dar apa imbuteliatate "la sticla"? - nu ar trebui sa tina forever? Pina la urma ce se poate intampla?... incepe sa faca reactii cu peretii sticlei... :naughty: ce factori si-ar putea baga nasul...? Care are o explicatie stiintifica? E interesant sa vezi pe raft apa minerala glaciara...10.000 de ani vechime... dar care-ti expira in cateva luni... <_< E de la chiuveta... |
#12
Posted 17 April 2006 - 18:51
Intr-adevar, de exemplu pe Vodka scrie termen de velebilitate nelimitat, si in general mai pe toate bauturile cu un procent ridicat de alcool in compozitie.
Alcoolul asta, mancal-ar mama :D |
#13
Posted 17 April 2006 - 19:28
e vorba de impuritatile si microorganismele din apa. Nimic din ceea ce bem nu e lipsit de microorganisme. In timp,bacteriile se dezvolta si afecteaza calitatile apei. De aceea fiecare apa minerala are cate un termen de valabilitate. Mai ales ca multe din comert sunt imbogatite artificial cu tot felul de chestii...
|
#14
Posted 17 April 2006 - 21:54
Airwaves, on Apr 17 2006, 20:28, said: e vorba de impuritatile si microorganismele din apa. Nimic din ceea ce bem nu e lipsit de microorganisme. In timp,bacteriile se dezvolta si afecteaza calitatile apei. De aceea fiecare apa minerala are cate un termen de valabilitate. Mai ales ca multe din comert sunt imbogatite artificial cu tot felul de chestii... As fi o explicatie... dar pe majoritatea etichetelor scrie la loc vizibil "Produs microbiologic pur"... deci cade faza cu bacteriile... :rolleyes: Edited by o_mores, 17 April 2006 - 22:04. |
#15
Posted 18 April 2006 - 10:28
|
#17
Posted 18 April 2006 - 10:58
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users