Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...

Configuratie PC

Mufa TV
 PPC Energy

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...

Gaoyue 858
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 

Redarea trece la un alt minut!

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Valentin98

Valentin98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.01.2018
Salutare am o problemă pe care nu știu cum să o rezolv !

Folosesc un stick USB 16GB pentru a putea viziona pe TV Filme/Seriale dar a apărut o problemă și aceea este că
în timpul redării unui episod dintr-un serial dintr-o dată sare de la un minut la altul și se întâmplă de câteva ori !

Folosesc MKVToolNix Gui și Clever FFmpeg Gui pentru a adăuga subtitrări !
Am un TV Samsung Smart Full HD 1920x1080p !
Sistemul meu PC: Procesor AMD A10 6800K 4.1Ghz
                              Placă Video AMD R9 270x 2GB
                              Memorie 8 GB RAM

#2
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,004
  • Înscris: 28.10.2006
La orice episod face asa sau doar la unul anumit?
Incearca un alt film si vezi daca se repeta fenomenul.
Daca doar la un anumit film si la acelasi minut "sare", de vina este exact acel film/episod.
De ce trebuie sa inglobezi subtitrarea in .mkv?
TV-ul reda foarte bine si cu subtitrare externa. Am 2 Samsung FHD si un LG 4K si toate merg cu subtitrare externa.

#3
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 25.01.2002
de obicei problema este fisierul video si nu hardware-ul care reda. e posibil sa fie incomplet sau corupt (de ex. din cauza descarcarii incomplete)

#4
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,520
  • Înscris: 01.08.2006
Cel mai probabil fisier descarcat incomplet. Probabil de pe torrente.

#5
Valentin98

Valentin98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.01.2018

View Postviceroy56, on 02 aprilie 2024 - 13:30, said:

La orice episod face asa sau doar la unul anumit?
Incearca un alt film si vezi daca se repeta fenomenul.
Daca doar la un anumit film si la acelasi minut "sare", de vina este exact acel film/episod.
De ce trebuie sa inglobezi subtitrarea in .mkv?
TV-ul reda foarte bine si cu subtitrare externa. Am 2 Samsung FHD si un LG 4K si toate merg cu subtitrare externa.
Memoria USB am schimbat-o de curând ADATA 16GB / 2.0 !
AM încercat pe mai multe seriale și e aceiași situație la aproape orice episod !
Nu am încercat cu subtitrare externă ! (Trebuie să pui subtitrarea în memoria usb lângă episod?)

View PosttEo, on 02 aprilie 2024 - 13:38, said:

de obicei problema este fisierul video si nu hardware-ul care reda. e posibil sa fie incomplet sau corupt (de ex. din cauza descarcarii incomplete)

Pe calculator merge perfect doar când folosesc programele care introduc subtitrarea atunci are problema !

#6
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,520
  • Înscris: 01.08.2006
Ai gasit problema singur. Cumva anume programul de subtitrari face prostioare sau nu faci tu ceva bine.

#7
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 25.01.2002
ca sa verifici ipoteza asta, incearca sa redai fisierul pe tv INAINTE de a introduce subtitrarea. daca face problema, e fisierul, daca nu, e (foarte posibil) programul pt subtitrare.

daca vrei sa folosesti subtitrare externa, va trebui sa se gaseasca in acelasi loc cu fisierul video si sa aiba exact acelasi nume precum fisierul video, doar extensia sa fie de subtitrare

de ex:
filmul_meu_2024.mkv
filmul_meu_2024.srt

e posibil ca un pc (care foloseste player software) sa redea  bine un fisier pe care un player hardware sa-l refuze.

mai ai si posibilitatea sa "arzi" acea subtitrare in fisierul video, ceea ce o face parte a acestuia, neselectabila, adica se va vedea pentru ca este parte din film. asta implica insa recomprimare a fisierului video, se poate face cu handbrake, poti folosi pentru asta acest tutorial, sau acesta.

Edited by tEo, 02 April 2024 - 14:02.


#8
Valentin98

Valentin98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.01.2018

View Postbai3tzash, on 02 aprilie 2024 - 13:54, said:

Ai gasit problema singur. Cumva anume programul de subtitrari face prostioare sau nu faci tu ceva bine.

Folosesc Clever FFmpeg GUI și MKVToolNix GUI !
Nu fac decât să introduc la multiplex subtitrarea împreună cu fișierul video + audio după care export !

View PosttEo, on 02 aprilie 2024 - 13:58, said:

ca sa verifici ipoteza asta, incearca sa redai fisierul pe tv INAINTE de a introduce subtitrarea. daca face problema, e fisierul, daca nu, e (foarte posibil) programul pt subtitrare.

daca vrei sa folosesti subtitrare externa, va trebui sa aiba exact acelasi nume precum fisierul video, doar extensia sa fie de subtitrare

de ex:
filmul_meu_2024.mkv
filmul_meu_2024.srt

e posibil ca un pc (care foloseste player software) sa redea  bine un fisier pe care un player hardware sa-l refuze.

mai ai si posibilitatea sa "arzi" acea subtitrare in fisierul video, ceea ce o face parte a acestuia, neselectabila, adica se va vedea pentru ca este parte din film. asta implica insa recomprimare a fisierului video, se poate face cu handbrake, poti folosi pentru asta acest tutorial, sau acesta.

Și de exemplu dacă sunt mai multe fișiere video incluse în memoria usb nu se încurcă subtitrările sau contează că au același nume ?

#9
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,004
  • Înscris: 28.10.2006
Si eu folosesc MKVTolnix, dar pentru a elimina din fisierul .mkv subtitrarile si pistele audio nedorite de mine.
Niciodata nu am avut probleme la redarea pe TV. Dar eu folosesc un HDD extern pentru stocarea filmelor.
Cum a zis si @tEo, asa trebuie sa ai pe stick.
Daca spui ca fenomenul apare la orice episod "tratat" de tine, atunci ceva nu e in regula la folosirea programelor.
MKVToolnix scrie in log-uri daca exista probleme de inconsitenta in fisierele audio - video in timpul demux ori remux. Verifica log-urile si vezi daca scrie ceva acolo.
Playerele software de PC sunt mult mai avansate decat cele de pe TV. SI pe TV tot playere software sunt, specifice fiecarui sistem de operare(Tizen, WebOS, Android TV, etc.) si nu uita ca resursele hardware ale TV-ului sunt limitate si de multe ori neoptimizate in raport de softul folosit.

Nu le incurca daca fiecare e cu a mamii lui!

Serial S01E01.mkv
Serial S01E01.srt
Serial S01E02.mkv
Serial S01E02.srt

Si asa mai departe

Edited by viceroy56, 02 April 2024 - 14:20.


#10
Valentin98

Valentin98

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.01.2018

View Postviceroy56, on 02 aprilie 2024 - 14:17, said:

Si eu folosesc MKVTolnix, dar pentru a elimina din fisierul .mkv subtitrarile si pistele audio nedorite de mine.
Niciodata nu am avut probleme la redarea pe TV. Dar eu folosesc un HDD extern pentru stocarea filmelor.
Cum a zis si @tEo, asa trebuie sa ai pe stick.
Daca spui ca fenomenul apare la orice episod "tratat" de tine, atunci ceva nu e in regula la folosirea programelor.
MKVToolnix scrie in log-uri daca exista probleme de inconsitenta in fisierele audio - video in timpul demux ori remux. Verifica log-urile si vezi daca scrie ceva acolo.
Playerele software de PC sunt mult mai avansate decat cele de pe TV. SI pe TV tot playere software sunt, specifice fiecarui sistem de operare(Tizen, WebOS, Android TV, etc.) si nu uita ca resursele hardware ale TV-ului sunt limitate si de multe ori neoptimizate in raport de softul folosit.

Nu le incurca daca fiecare e cu a mamii lui!

Serial S01E01.mkv
Serial S01E01.srt
Serial S01E02.mkv
Serial S01E02.srt

Si asa mai departe

Mulțumesc frumos ! O să încerc și dacă face tot așa cel mai probabil memoria USB e de vină..etc !

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,494
  • Înscris: 15.06.2004

Citat

Folosesc Clever FFmpeg GUI și MKVToolNix GUI !
Clever ala nu stiu cu ce se mananca, dar nu e nevoei decat de LKVToolnix GUI ca sa inglobezi o subtitrare in fisier.

Dar atentie - la TV-uri e bine sa folosesti versiuni mai vechi de MKVToolnix. Depinde de anul in care a fost facut TV-ul.
Altfel e posibil sa nici nu fie recunosctut fisierul, sau sa apara desincronizari, artefacte... Nu iese ceva compatibil cu playerul TV-ului daca e o versiune mult mai noua decat TV-ul.

Eu folosesc 33.1.0. - e ok ptr Samsungul meu de-acum 5 ani.

#12
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,246
  • Înscris: 01.12.2001
Rulează fișierul exportat (cu problema) pe PC. Daca nu sare, e problema la TV
Acel fișier "sare" exact în aceeași secunda daca îl rulezi iar pe TV? Sau sare aleator?

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,494
  • Înscris: 15.06.2004
Playerele de PC sunt mai tolerante la erorile fisierului video. Pe PC s-ar pueta sa nu sara deloc.

Ar mai trebui luat in calcul ca in general cand treci un fisier corupt prin MKVTools el devine rulabil. Imi aduc aminte de o chestie de genul - mi s-a busit un HDD si s-au corupt 2 fisiere video - nici sa le sterg nu am putut (bad-uri pe hard ). Am reusit sa le copiez dar se blocau la un moment dat - probabil in zona corupta cand le puneam poe TV. Remuxate in MKVToolnix au putut fi rulate - au sarit cam o secunda din film in zona cu problema.

#14
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,004
  • Înscris: 28.10.2006

Vizualizare mesajValentin98, pe 02 aprilie 2024 - 14:25, a scris:

O să încerc și dacă face tot așa cel mai probabil memoria USB e de vină..etc !

Este posibil ca stickul sa fie OK si sa ai o problema cu TV-ul.
Nu scrie suficient de rapid in cach-eul programului de redare si e nevoit sa citeasca incontinuu din stick. Asa pot aparea "sughituri" in redare, dar de obicei apare pe ecran imaginea ststica si apoi se reia redarea fie la acelasi punct, fie "sarita".
Se intampla la TV-uri vechi, cu hardware depasit si la fisiere video cu bitrate mare si foarte mare.
Tu spui ca e vorba de un TV FHD. Aici nu trebuie sa ai probleme, ca la FHD nu ai bitrate asa de mare incat sa sughita playerul.
DAR: intortocheate sunt caile Domnului!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate