Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Lasagna gata facuta de la Penny
Last Updated: Dec 07 2023 00:17, Started by
MindArchitect
, Nov 29 2023 18:34
·
13
#19
Posted 29 November 2023 - 20:14
#20
Posted 29 November 2023 - 20:27
MindArchitect, on 29 noiembrie 2023 - 19:33, said:
Sincer ma bucur ca am nimerit atatea persoane pe aceeasi lungime de unda. Sunt om care gatesc si din pacate stiu cum este sa stii sa gatesti, sa stii ce gust are un preparat si sa te duci in oras si preparatul sa nu fie gatit corect. Asa si cu lasagnia asta? M-am uitat cat costa toate ingredientele, este un preparat destul de scump daca este sa-l faci ca la carte, pe langa ca sunt ingrediente pe care trebuie sa le gatesti corect, mai sunt si scumpe, din cauza asta nu am luat in calcul sa o gatesc acasa. Si a fost dilema? Ce fac? O cumpar semipreparat sau o comand de la vreun restaurant. Pentru ca la o adica pot sa o faca naspa si aia livreaza cu glovo. Un preparat destul de scump vandut foarte ieftin de aia. Ar trebui sa-ti dea de gandit chestiunea asta. Nu as munca asa ceva nici amenintat cu arma. Singurul inconvenient este ca durează destul de mult timp prepararea. |
#21
Posted 29 November 2023 - 20:29
Rau am ajuns sa cumparam semipreparate din lidl RO care nici pe departe nu se compara cu cele din vest..
|
#22
Posted 29 November 2023 - 20:54
pai adu-le tu din vest ca le cumparam de la tine. fii eroul nostru!
Edited by laffin, 29 November 2023 - 20:56. |
#23
Posted 29 November 2023 - 21:01
Apetit cica's facute in Belgia. Cel putin asa zice pe ele.
|
#24
Posted 29 November 2023 - 21:34
La 20 de lei kilu', să zici merci dacă lasagna aia nu latră la tine din farfurie.
|
#25
Posted 29 November 2023 - 21:55
La banii aia,ambalajul are mai putin plastic decat continutul.
|
#26
Posted 30 November 2023 - 04:17
Dilemele omului astuia nu le-am inteles niciodata.
Cat de greu o fi sa te duci la un restaurant cu specific italian? Chiar si cel mai banal, tot e mult mai buna ca cea de 20 de lei si ca cea pe care o faci acasa. |
#27
Posted 30 November 2023 - 10:53
#28
Posted 30 November 2023 - 11:08
Si in Germania tot vreo 20 de lei costa lasagna aia din supermarket care-i gata facuta. Asa ca pretul nu mi se pare neaparat "ciudat", insa daca vrei sa vezi ce inseamna lasagna cu adevarat (fara sa gatesti) incearca altundeva. Orice restaurant italian decent care face asa ceva iti ofera o mancare mult peste ce gasesti in supermarket.
Pe de alta parte, ai gatit vreodata sos ragu pentru paste al ragu (bolognese)? Daca da, acelasi sos il bagi si in lasagna, mai pui mozarella din aia adevarata si faci un sos bechamel (asta nu stiu cum se face, dar nu poate sa fie f greu) si gata. A, si niste paste de calitate, italiene, nu monte banato, etc. Daca stau sa calculez, produsul facut acasa nu costa mai mult de 4-5€ daca nu cumpar cele mai de calitate produse, insa daca iau doar bio si calitate superioara ajung la pret dublu. |
|
#29
Posted 30 November 2023 - 13:02
Cum mai sa coste doar 4 - 5 euro?! Doar untul e vreo 12 lei, un pachet marca magazinului, mai trebuie lapte, faina, nucusoara pentru bechamel. Plus pastele, carnea si tot ce mai trebuie.
Edited by SharonCollins, 30 November 2023 - 13:03. |
#30
Posted 30 November 2023 - 14:12
SharonCollins, on 30 noiembrie 2023 - 13:02, said:
Cum mai sa coste doar 4 - 5 euro?! Doar untul e vreo 12 lei, un pachet marca magazinului, mai trebuie lapte, faina, nucusoara pentru bechamel. Plus pastele, carnea si tot ce mai trebuie. - Untul cat bagi acolo te costa vreo 50 de centi. - Laptele vreo 70-80 de centi, - pastele vreo 75 de centi un pachet, 1,5-2€ daca vrei De Cecco, Molisana, etc care si alea la reducere costa tot 75 de centi-1€. - 2€ 500g de carne de vita normala, 5€ carne bio - 50 de centi in total un morcov, o creanga de telina, o ceapa + ulei, sare, piper, nucsoara, faina. - 1€ un sos de rosii decent, 1,75€ daca te intinzi la Mutti sau ceva peste. Mie imi da cam 5,5€ daca iei produsele normale, vreo 10€ cu produse bio sau de calitate superioara. Astea-s preturile din Germania. Dar nah, poate ca efortul e si mai mic, in cazul meu am de toate deja acasa, si in cantitati mai mari incat a face o lasagna nu necesita nicio investitie in afara foilor de paste. |
#31
Posted 30 November 2023 - 15:24
Bulion am facut in casa, adevarul ca la aluat pt. paste nu ma bag si prefer sa fac "musaca bologneze" , mult mai bun decat lasagna .
Numai restaurantele cu stele, de la vest, fac mancare in bucataria proprie, majoritatea semipreparate de la supermarcheturi.. Dar sa fiu eu sanatos in cate crasme din RO am mancat mancare incalzita de la conserva. PS am luat demult lasagna de la selgros.. esec total si scumpa ! Deja am cumparat niste carne de vitel de la tzara, urmeza sos bolognese , hamburgeri.. Edited by crischir, 30 November 2023 - 15:35. |
#32
Posted 30 November 2023 - 17:04
Giuliani- El e in Romania! Nu cumpara nimeni nicaieri putina faina, putin lapte, o lingurița de condimente, etc! Ce e asa greu de inteles?! Si mai trebuie si pus la cuptor, sosurile facute, costa si aia. Hai sa nu fim mai catolici decat papa!
Edited by SharonCollins, 30 November 2023 - 17:04. |
#33
Posted 30 November 2023 - 17:35
Lasagna de la Lidl a ajuns de toată jena la gust, inclusiv aia mica, chiar si de vita la tava mica. La începuturi era ok, cea de 750g conținea si vita, besamel bun nu doar faina, si cu parmezan deasupra cat de cat ok, acum doar porc gust naspa.
|
|
#34
Posted 30 November 2023 - 17:42
crischir, on 30 noiembrie 2023 - 15:24, said: Numai restaurantele cu stele, de la vest, fac mancare in bucataria proprie, majoritatea semipreparate de la supermarcheturi Da, e clar, altul care “știe” ce vorbește. SharonCollins, on 30 noiembrie 2023 - 17:04, said:
Giuliani- El e in Romania! Nu cumpara nimeni nicaieri putina faina, putin lapte, o lingurița de condimente, etc! Ce e asa greu de inteles?! Si mai trebuie si pus la cuptor, sosurile facute, costa si aia. Hai sa nu fim mai catolici decat papa! Se propune ca le ai in casa. Tu nu ai lapte și unt in frigider? Quote
Deja am cumparat niste carne de vitel de la tzara, urmeza sos bolognese Posted Image, hamburgeri.. Hamburgherul trebuie sa fie gras, trebuie sa pui grăsime de vaca pe lângă carnea de vițel. |
#35
Posted 30 November 2023 - 18:12
Nu era vorba de mine, vrajitorule. Oricum o dai, nu iese prețul ala. Nu face nimeni o singura portie de lasagna.
|
#36
Posted 30 November 2023 - 18:20
MindArchitect, on 29 noiembrie 2023 - 18:34, said:
Nu am mancat niciodata lasagna si sunt curios daca sa cumpar cu 20 de lei de la Penny Lasagna 1Kg Edited by pasilla, 30 November 2023 - 18:20. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users