Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum sa ma asigur ca tuica primita nu are alcool metilic?
Last Updated: Oct 30 2023 18:36, Started by
dch
, Oct 24 2023 10:25
·
8
#1
Posted 24 October 2023 - 10:25
Salut,
Am primit 100L de tuica. Am auzit ca cel care a facut-o s-a laudat ceva de genul "cum sa arunci fruncea ca aia e cea mai buna!" Rezultatul este ca nu am curaj sa beau din ea... Intrebare: Daca o distilez inca o data dispare pericolul...? Sau tot asa, trebuie avut grija sa fie aruncata de fiecare data "fruncea"...? Multumesc anticipat! |
#2
Posted 24 October 2023 - 10:32
La a doua distilare dispare pericolul. Evident trebuie sa arunci fruncea (sau o pastrezi pentru frectie).
|
#3
Posted 24 October 2023 - 11:04
Din câte știu, alcoolul metilic are temperatura de evaporare mai mică decât alcoolul etilic, de aia se evaporă la început grosul belelei.
|
#4
Posted 24 October 2023 - 11:12
#5
Posted 24 October 2023 - 11:13
@ManelistDeSuccesMaxim se evapora, apoi face condens si asa apare "fruncea".
O noua procesare poate creste gradul de siguranta, pentru una 100%, nu o consuma. Edited by vestale, 24 October 2023 - 11:15. |
#6
Posted 24 October 2023 - 11:14
#7
Posted 24 October 2023 - 11:26
Punctul de fierbere al alcoolului metilic este de aproximativ 64,7°C iar cel al alcoolului etilic este 78,37 °C
Ca atare, încălzești cei 100l la 65-66°C constant, timp de 4 ore. Metanolul se va evapora iar etanolul îl vei bea cu cinzeaca. Mai simplu: o bei numai ca „țuică fiartă”. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/lwpCvxhCw8E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Rubin1977, 24 October 2023 - 11:38. |
#8
Posted 24 October 2023 - 11:44
Cel de la care ai primit bautura, se simte bine, e sanatos ?
|
#9
Posted 24 October 2023 - 12:04
Initiator, daca ti-e frica si n-ai dat bani pe ea poti sa o donezi.
Sigur gasesti amatori pe forum. |
#10
Posted 24 October 2023 - 12:04
|
#11
Posted 24 October 2023 - 12:15
D-aia-i mai bine sa soliciti cash din start. Sau bitcoini
Lichiditatile astea vin cu riscuri... Edited by __Dan__, 24 October 2023 - 12:15. |
#12
Posted 24 October 2023 - 12:37
Dar daca o dai doar intr-un fiert asa, cat sa scada oleaca, nu se evapora fruncea si nu mai e nevoie apoi de distilare?
|
#13
Posted 24 October 2023 - 13:08
Recomand să o distilezi încă o dată și arunci fruntea. Din cei 100 litri de țuică vor ieși cca. 70 de litri de pălincă la 52 gr., asta în funcție de câte grade a avut țuica. O pui intr-un butoiaș de dud și după ce a prins culoare o tragi în sticle. Medicament curat, dacă e băut cu măsură.
|
#15
Posted 24 October 2023 - 15:30
Cum sa fie metilic in tuica naturala ? Foarte rar se intampla asta.
Poti testa asa ( https://www.kanald.r...etilic-20081092 ): Primul test se poate face prin fierbere: alcoolul metilic are un punct de fierbere mai scazut si va incepe sa se evapore la 65 de grade Celsius. Alcoolul etilic are un punct de fierbere mai mare, de 78 de grade Celsius. Un alt test prin care poate fi deosebit alcoolul etilic de alcoolul metilic este prin ardere. Alcoolul metilic arde cu o flacara de culoare verzuie, in timp ce alcoolul etilic arde cu o flacara de culoare albastra. Un alt test pe care se poate face este cu un cartof. Un cartof curatat lasat timp de cateva ore in alcool metilic isi va schimba culoarea si va deveni rozaliu. Pus in alcoolul etilic, cartoful nu isi va schimba culoarea. |
|
#17
Posted 24 October 2023 - 16:00
dch, on 24 octombrie 2023 - 10:25, said:
Salut, Am primit 100L de tuica. Am auzit ca cel care a facut-o s-a laudat ceva de genul "cum sa arunci fruncea ca aia e cea mai buna!" Rezultatul este ca nu am curaj sa beau din ea... Intrebare: Daca o distilez inca o data dispare pericolul...? Sau tot asa, trebuie avut grija sa fie aruncata de fiecare data "fruncea"...? Multumesc anticipat! Plus ca majoritatea arunca metilicul odata cu toate impuritatile de pe tevi si cazan, care ar schimba si gustul intr-unul neplacut. Trebuie sa stii sa intrebi ce si cum, pentru a nu exista confuzii de limbaj. Edited by Cr1spy, 24 October 2023 - 16:01. |
#18
Posted 24 October 2023 - 16:07
Eu am doar o curiozitate...
Premise: a) În România, învăţământul primar este gratuit şi obligatoriu. b) În ciclul primar, cred că prin clasa a 7-a sau a 8-a sunt predate noţiunile de bază despre distilare, aparatură şi principii, inclusiv cu informaţii clare despre temperaturile de fierbere ale combustibililor în discuţie. Întrebare: Bă, da' nu foloseşte nimeni o coloană de reflux şi un termometru înaintea condensorului??? Şi dacă ar fi chine ştie ce aparate de laborator, care oricum nu sunt foarte scumpe, o coloană de reflux pentru fracţionare e extrem de simplă şi e egală unei bucăţi de ţeavă de cupru în plus la instalaţie... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users