Saratele si Crackers facute acasa
Last Updated: Oct 23 2023 21:10, Started by
MindArchitect
, Oct 22 2023 15:22
·
9
#19
Posted 22 October 2023 - 21:25
Nici sa nu te gandesti! Chipsurile sunt imposibil de reusit acasa. Iese ceva ce nu are de-a face cu chipsurile adevarate.
|
#20
Posted 23 October 2023 - 08:57
Ghibos, on 22 octombrie 2023 - 21:25, said:
Nici sa nu te gandesti! Chipsurile sunt imposibil de reusit acasa. Iese ceva ce nu are de-a face cu chipsurile adevarate. ingerezi 2 tone de ulei dar macar faic tu acasa ai salvat banetul ala mare! https://www.mega-ima...wE&gclsrc=aw.ds |
#21
Posted 23 October 2023 - 09:07
alexandrualexww2, on 23 octombrie 2023 - 08:57, said:
ingerezi 2 tone de ulei dar macar faic tu acasa ai salvat banetul ala mare! https://www.mega-ima...wE&gclsrc=aw.ds |
#22
Posted 23 October 2023 - 16:58
Eu obisnuiam (n-am mai facut de mult dar cred ca ar trebui) sa fac singura un fel de crutoane. Mai mici, cam de 1 cm.
Mai intai am pus ulei de masline intr-un borcan (doar pt ca n-aveam sticla mica din sticla la vremea respectiva), am bagat cativa catei de usturoi zdrobiti cu cutitul, si niste busuioc si am lasat cateva zile sa traga gust uleiul. Uleiul asta il folosesc si la pizza, peste sosul de rosii, inainte sa pun mozarela, si peste paste la sfarsit. Mai am putin, ar trebui sa pregatesc altul . Tai painea cubulete (de obicei mai veche, dar merge si proaspata), o pun intr-o tava cu hartie de copt, presar uleiul aromat din belsug, pun si sare apoi o amestec usor, sa n-o sfaram dar sa se unga cu ulei toata, si dau la cuptor la foc nu mare pana se usuca, cred ca ~30-40 min maxim. Dupa o pun in punga de hartie (cea de la paine initial dar apoi am cumparat pungi de hartie pentru sanvisuri). Sunt putin uleioase, fix ca si cubeti/bakerolls. Le folosim la supe creme dar si rontaite asa ca snack. Pentru chipsuri - ulei foarte bine inchins, eventual pui sare direct in ulei, iei cartoful intreg, curatat de coaja, si cu un peeler din ala de cartofi tai feliute direct in ulei, nu aglomerezi prea tare tuciul, ii scoti intr-un castron/farfurie cu servetele de hartie sa absoarba uleiul in exces si presari ce condimente vrei tu peste si apoi o iei de la capat cu alt cartof pana faci cantitatea pe care o doresti. Saleuri (un fel de) - aluat de foietaj de la lidl/kaufland (la vitrina de proaspete, vreo 6-7 lei ala cu margarina) il tai betigase/patratele, ung cu putin ulei de masline si presar sare/susa/mac/ cascaval ras/ orice condiment peste si la cuptor vreo 10-15 min (cat sa se rumeneasca ). Pentru dulce (desi dureaza mai mult pregatirea) - cumperi acelasi aluat de foietaj de mai sus. Faci o pasta din cacao, geva gem/dulceata, putina nuca macinata (daca ai). Intinzi putin aluatul cu sucitorul, intinzi pasta peste, rulezi strans, bagi putin la congelator sa se intareasca si sa-l poti taia, tai felii de 0.5cm, pui in tava cu hartie de copt, la cuptor la foc mediu 10-15 min. Ca alternativa poti sa pui doar zahar brun (sau alb) amestecat cu scortisoara in loc de pasta de cacao. Cu zahar ies fix ca palmierii, daca ai rabdare poti sa-i rulezi jumate dintr-un sens, jumate din celalalt, sa se intalneasca la jumatate, la congelator inainte sa-i tai, si-ti ies fix forma de palmieri de cofetarie, gustul mai bun Sau rahar turcesc, acelasi aluat de foietaj, tai triunghiuri/dreptunghiuri mai mici, pui rahat, rulezi, in tava cu hartie de copt, bam "cornulete" Edited by WhimsicalPeanut, 23 October 2023 - 17:03. |
#23
Posted 23 October 2023 - 18:26
Comandorul, on 23 octombrie 2023 - 09:07, said:
wow, după ce că e 12 lei punga aia, mai trebuie să ți și prăjești singur pe vremea lui Ceașcă era plin de creveți din ăștia prin alimentări și nu-i prea cumpăra nimeni, acum au devenit delicatesă Defapt nici nu cred ca sunt creveti, e ceva cartof amidon thing.... Pai din cutia aia faci 6 castroane, sa-si faca zgarie branza astia de nu dau 5-10 lei pe niste crackanele. |
#24
Posted 23 October 2023 - 21:10
alexandrualexww2, on 23 octombrie 2023 - 08:57, said:
ingerezi 2 tone de ulei dar macar faic tu acasa ai salvat banetul ala mare! https://www.mega-ima...wE&gclsrc=aw.ds la metro sunt 9 lei... (cred ca inca sunt la pretul asta) Comandorul, on 23 octombrie 2023 - 09:07, said:
wow, după ce că e 12 lei punga aia, mai trebuie să ți și prăjești singur pe vremea lui Ceașcă era plin de creveți din ăștia prin alimentări și nu-i prea cumpăra nimeni, acum au devenit delicatesă Copiii (16/10 ani) nici nu ne lasa pe noi... le place cum se umfla, relativ brusc si instantaneu Attached FilesEdited by tclau, 23 October 2023 - 21:19. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users