Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Utilizare struguri cu care nu am ce face
Last Updated: Sep 23 2023 20:50, Started by
MindArchitect
, Sep 11 2023 10:45
·
4
#1
Posted 11 September 2023 - 10:45
In urma cu cativa ani am plantat struguri/bolta, nu imi place ce gust au struguri. Asa ca ma gandeam? pot sa fac ceva cu ei fara sa ii arunc sau sa cumpar zahar?
Ma gandeam sa ii trec prin blender sa fac must. Nu stiu sa fac nici must si nici vin. Intuiesc ca mustul este sucul care ramane dupa ce zdropsesti struguri. Asa ca ori ii pun intr-o cuva de 90 de litri si ii zdropsesc si apoi scurg lichidul intr-un butoi de plastic. Si asta intuiesc ca este mustul. Ori ii trec prin blender. Ca nu folosesc toti struguri ca nu am ce face cu atata must. Si nu imi iese mie vinul in butoaie de plastic de cati litri or avea in care tineam branza. Smootie de struguri? Subliniez ca nu imi plac struguri si ca o sa pun alta bolta. In caz ca ma intreaba careva ce sunt? Struguri negri. [attachment=2768672:20230822_121107.jpg] |
#2
Posted 11 September 2023 - 10:51
Par a fi soiul ala de struguri salbatici care se gasesc cam peste tot. Am si eu la bloc.
Nu prea imi plac nici mie la gust. In blender ies nasol, de la coaja si seminte. Strugurii se zdrobesc in teasc... |
#3
Posted 11 September 2023 - 11:01
ii vinzi. Poate gasesti pe cineva care ii foloseste la facut vin sau tarie.
Edited by dacibesti, 11 September 2023 - 11:01. |
#4
Posted 11 September 2023 - 11:03
MindArchitect, on 11 septembrie 2023 - 10:45, said:
In urma cu cativa ani am plantat struguri/bolta, nu imi place ce gust au struguri. Asa ca ma gandeam? pot sa fac ceva cu ei fara sa ii arunc sau sa cumpar zahar? Ma gandeam sa ii trec prin blender sa fac must. Nu stiu sa fac nici must si nici vin. Intuiesc ca mustul este sucul care ramane dupa ce zdropsesti struguri. Asa ca ori ii pun intr-o cuva de 90 de litri si ii zdropsesc si apoi scurg lichidul intr-un butoi de plastic. Si asta intuiesc ca este mustul. Ori ii trec prin blender. Ca nu folosesc toti struguri ca nu am ce face cu atata must. Si nu imi iese mie vinul in butoaie de plastic de cati litri or avea in care tineam branza. Smootie de struguri? Subliniez ca nu imi plac struguri si ca o sa pun alta bolta. In caz ca ma intreaba careva ce sunt? Struguri negri. 20230822_121107.jpg Nu-i buna nici pentru vin, nici pentru tuica de tescovina. Io aveam cateva randuri sa dea volum la productie. Deci ii lasi sa se usuce, cad singuri si ingrasa pamantu' de dedesupt. Adicatelea circuitu' apei (strugurelui) in natura. Mai mult e cooperativa munca in zadar. |
#5
Posted 11 September 2023 - 11:04
MindArchitect, on 11 septembrie 2023 - 10:45, said:
Intuiesc ca mustul este sucul care ramane dupa ce zdropsesti struguri.Asa ca ori ii pun i Exista verbul a zdrobi, precum si verbul a stropși (cam acelasi lucru inseamna). Ce capacitate are blenderul tau? De cate ori trebuie sa-l umpli ca sa termini toti strugurii? Cu siguranta cu el nu obtii mustul pe care-l speri. Cel mai bun must e primul (must ravac), cel care curge dupa zdrobire dar inainte de presare. Dar ca sa nu te complici cel mai bine iti vinzi productia de struguri. Mie imi plac strugurii din soiul ala (nova), mi se par buni la gust, de asemenea si mustul facut din ei. Edited by Eminescian, 11 September 2023 - 11:05. |
#6
Posted 11 September 2023 - 11:04
Mustul are prostul obicei sa fermenteze si sa se transforme in vin. La tine se va transforma in otet. Poti sa storci strugurii, sa lasi mustul sa se aseze doua zile, apoi il tragi la PET-uri de apa plata sau minerala si il pui in congelator.
Altfel sa nu-l inchizi ermetic, ca il transformi in bomba. Ala-i o porcarie de soi, nu cumpara nimeni asa ceva. |
#7
Posted 11 September 2023 - 11:11
Iei un storcator electric si faci must fara batai de cap. Cu blender-ul te chinui.
|
#9
Posted 11 September 2023 - 11:20
Trompeti de astia am avut si eu,piscau de buze cand mancam,am inlocuit cu mure,taie si aruca tot daca nu-ti plac,pierzi timp aiurea.
|
#10
Posted 11 September 2023 - 11:24
Asa o sa fac, o sa scot bolta sa pun tata vaci.
Este bun soiul de bolta, se intinde, tine umbra. Dar struguri ori sunt de zaibar, adica de beau aia pe la tara. Dar nu sunt struguri de masa, nu au gust ca ochiul boul, tata vaci. Ca stiu ca tata vaci este Victoria, dar ochiul boului si ce se mai zicea pe la tara... naiba stie. Aveam niste strugir roz spre rosu, super dulci. Dar cine stie ce mai era pe la tara. Si in mod ciudat sunt struguri cu bob mare. Se fac la inceput un rosu superb si apoi negru... Edited by MindArchitect, 11 September 2023 - 11:25. |
|
#11
Posted 11 September 2023 - 13:20
#12
Posted 11 September 2023 - 13:26
Din strugurele de masa Victoria nu am ce must sa mai fac.
|
#13
Posted 11 September 2023 - 14:00
Victoria este unul dintre putinele rezultate exceptionale ale cercetatorilor romani. Este o vita de vie de masa foarte apreciata peste tot in lume. Iar strugurii vitelor de masa se mananca...
Daca vrei must/vin, cumperi vite de vie de vin, Dar intai trebuie sa pui burta pe carte, apoi sa plantezi si la urma sa investesti in scule. Ceea ce nu merita avand doar o bolta... Ti-as fi recomandat altoirea, dar poate este mai bine sa scoti tot si sa replantezi ce doresti. Tine minte insa un lucru: pentru bolta ai nevoie de vite de vie viguroase. PS. In unele regiuni ale tarii, soiul romanesc Victoria se mai numeste "Tata Vacii". PS2. Regele strugurilor de masa este Muscatul de Hamburg. Numai ca, ca orice nobil, trebuie ingrijit si nu te vad in stare. Edited by adip1962, 11 September 2023 - 14:08. |
#14
Posted 11 September 2023 - 14:09
Victoria am la tara.
Dar o sa cumpar butasi de la pepineira, cat sa coste 3 butasi? Hai sa zic 50 de lei bucata. Eu struguri/butasi astia i-am primit gratuit, i-am plantat in urma cu cativa ani, au facut umbra dar ete ca de anul trecut au facut struguri si am observat este cam naspa sa te uiti la bolta/struguri si sa nu poti sa ii mananci. Adica poti dar nu sunt gustosi ca aia de masa. Am gasit o pepiniera: https://florafruct.c...ra/vita-de-vie/ Victoria. 3 butasi imi trebuie. Anul trecut sau primavara asta am cumparat: https://www.horticul...at-de-poloskei/ Din leroy merlin, doar ca nu stiu cum or sa se faca. Ma gandeam sa pun 3 bete, 1 astaia poloskei, 1 sau 2 Victoria si poate gasesc un soi de strugure rosu de masa. Dar nu mai vreau strugure negru. |
#15
Posted 11 September 2023 - 14:25
Nu intelegi...
Nu prea merge asa. Unul alb, unul rosu, fara negru.. 1. Zona plantarii: Oltenia, merge cam orice vita de vie. 2. Forma de conducere: bolta. Forma de conducere da densitatea butasilor. Deci probabil 0,5-1 m cel mult intre butasi, pe distanta boltei. Plantare pe ambele parti sau nu? 3. Perioada de maturare. Dai in benga culegand toti strugurii odata sau vrei sa ai din iulie-august pana in noiembrie? 4. Posibilitate de irigare. Ai sau n-ai? 5. Bolta va rezista la greutate? Fiecare vita poate dupa 5 ani, da intre 3-5 kg de struguri, daca ai 20 de butasi inseamna 100 kg plus vegetatia. 6. Burta pe carte pentru calendarul de stropiri si recunoasterea bolilor/daunatorilor. Vermorel, substante in stoc. Ultimul lucru este culoarea strugurilor... Edited by adip1962, 11 September 2023 - 14:26. |
|
#16
Posted 11 September 2023 - 20:16
Faci must cu un teasc nu cu storcător/blender etc. pentru că sâmburii sparți dau un gist rău mustului.
Mustul e foarte bun dar trebuie băgat rapid la congelator. |
#17
Posted 23 September 2023 - 20:50
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users