![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Protectie intre lemn si beton
Last Updated: Jun 30 2023 19:03, Started by
GML
, Jun 30 2023 09:53
·
7

Posted 30 June 2023 - 09:53

Urmeaza sa montez zilele urmatoare o casuta de lemn cumparata de la Leroy. E o casuta de 3x3m si va fi folosita strict pentru depozitare scule, trotinete, etc.
Ideea e ca o sa vina montata pe o placa de beton, dar parca n-as pune scandura direct pe beton. As vrea sa am o protectie intre lemn si beton, astfel incat lemnul sa nu stea direct pe ud. In afara de ceva platbanda de PVC sau niste polistirent extrudat de 2cm, jur ca n-am alte idei si nici n-am gasit pe net nimic sa ma ajute. Are cineva vreo idee? ![]() Am aici si un printscreen din instructiunile de montaj si am trasat cu rosu zona , in caz ca n-am explicat suficient de bine ce vreau ![]() Attached Files |
Posted 30 June 2023 - 10:14

Cauta pavele permeabile. Nu cred ca am vazut asa ceva la noi.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ml7hDu1fOqM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Leo2006, 30 June 2023 - 10:19. |
Posted 30 June 2023 - 10:21

Parca se punea membrana bituminoasa, sau ceva rudă cu aceasta
|
Posted 30 June 2023 - 11:03

Corect ... asta e procedura
+ 1 pentru membrana bituminoasa ![]() |
Posted 30 June 2023 - 11:08

Eu am o astyfel de cabana, este cumparata de muuulti ani, si are si pardoseala, pusa pe niste patrati de aprox 5X5 cm. Astfel ca nu am avut nevoie de ceea ce spui tu . A ta nu are pardosaela ?
In plus, streasina era mai in afara decat baza. |
Posted 30 June 2023 - 11:47

Exista in magazinele de bricolaj role mai mici sau mai mari, late de 10-20 cm, asemanatoare cu cartonul bituminat.
Cum a facut eu: - o mana de hidroizolatie cu bitum direct pe placa de beton, cum se spunea mai sus - un strat cu matrialul la rola - un perimetru din scandura de 2 cm peste care pui apoi casuta. Latimea scandurii o alegi in functie de grosimea peretilor tai, maxim 10 cm. Daca apar probleme ulterior muti casuta si schimbi doar perimetrul de scandura. |
Posted 30 June 2023 - 12:02

Un prieten și-a pus căsuța pe borduri de trotuar ( a facut un caroiaj din ele) sa nu stea direct pe placă. Ultima scandura de jos pe fiecare latura a dat-o cu bitum.
|
Posted 30 June 2023 - 12:23

Cauta cornier din aluminiu , cu cat mai mare...cu atat mai bine !
|
|
Posted 30 June 2023 - 16:22

Ideea e ca o sa vina montata pe o placa de beton, dar parca n-as pune scandura direct pe beton. As vrea sa am o protectie intre lemn si beton, astfel incat lemnul sa nu stea direct pe ud. In afara de ceva platbanda de PVC sau niste polistirent extrudat de 2cm, jur ca n-am alte idei si nici n-am gasit pe net nimic sa ma ajute. Sunt mai multe solutii posibile. Ca sa te feresti de umezeala care vine din beton poti sa-l impermeabilizezi la preparare si/sau sa-l vopsesti sau poti folosi (clasic) o banda bituminoasa pe perimetru. Dar asta nu te fereste de umezeala care vine in jos de pe peretii casutei (ex la ploile cu vant) si se aduna la baza primului rand de scanduri. Eu as vopsi pe toate fetele primul rand de scanduri inainte de montaj, ca sa reziste cat mai bine la umezeala. |
Posted 30 June 2023 - 19:03

prea puțină apă vine din beton comparat cu apade ploaie și zăpada care intră peste tot.ridic-o 5-10 cm și scapi de griji.dacă o pui pe carton asfaltat tot așa înoată prima scândură în apa de ploaie
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users