Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Au revenit in tara, sa schimbe lumea....

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
154 replies to this topic

#55
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,939
  • Înscris: 25.06.2007

View Postaaaa4567, on 28 iulie 2022 - 21:32, said:

Tot aud de oameni din astia, care, zic ei, au revenit in tara, sa schimbe lumea (Romania), sa incerce ceva etc. Nu zic de lucratorii sezonieri, ci chiar si de cei cu studii superioare -  medici/stomatologi etc. Unii par convinsi...
Păi încearcă tu, ca medic, să mergi la Ministerul Sănătății să schimbi sistemul sanitar.

Te întreabă jandarmul de la intrare “ ce treaba ai aici, nene?”
Zici “Am venit să schimb sistemul!”

Păi ăla, în secunda 2 scoate bulanul și începe sa-ti facă masaj peste cocoașă, apoi cheamă o ambulanță să te ducă la spitalul de “glumeți” :lol:

#56
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,391
  • Înscris: 24.09.2017

View PostKarhu, on 29 iulie 2022 - 09:08, said:


Pãi încearcã tu, ca medic, sã mergi la Ministerul Sãnãtãții sã schimbi sistemul sanitar.

Te întreabã jandarmul de la intrare “ ce treaba ai aici, nene?”
Zici “Am venit sã schimb sistemul!”

Pãi ãla, în secunda 2 scoate bulanul și începe sa-ti facã masaj peste cocoașã, apoi cheamã o ambulanțã sã te ducã la spitalul de “glumeți” :lol:

Bagati schimbarea in duba!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eW0Ey2Y2rXk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by bobitad, 29 July 2022 - 09:19.


#57
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,760
  • Înscris: 12.08.2008
Am 2 familii de prieteni in I (stranieri romani) ce au venit luna asta in RO, 1 saptamana, sa vanda cam tot ce detin aici ca la "ei" gasesc case/ apartamente la 1/2 din pretul unuia din Vaslui Posted Image.. sau chiar doua sate Posted Image Deci schimba lumea !
PS Dar au zis ca "posibil" sa se retraga la pensie in RO ...

Edited by mihaiC1, 29 July 2022 - 10:13.


#58
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,121
  • Înscris: 03.07.2008

View Postvictor29cr, on 28 iulie 2022 - 21:41, said:

...

Ce naiba sa schimbe? Avorturile si legile lgbt?

...

Doar avorturile si legile lgbt sunt de schimbat in tara asta? Doar astea merg prost? Din cauza celor 2 probleme suntem ultimii in UE?

#59
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,453
  • Înscris: 10.08.2005

View Postaaaa4567, on 28 iulie 2022 - 21:32, said:

Tot aud de oameni din astia, care, zic ei, au revenit in tara, sa schimbe lumea (Romania), sa incerce ceva etc. Nu zic de lucratorii sezonieri, ci chiar si de cei cu studii superioare -  medici/stomatologi etc. Unii par convinsi...

How so?

Ce le spuneti astora?

Ce situatii, argumente ati intalnit? Ii credeti? pe cuvant? Au reusit sa faca ceva? Pe bune, fara interventii? Si daca da, nu au totusi de interactionat cu statul, cu alti cetateni tepari sau neseriosi, fie ei chiriasi, clienti, profesori, medici, instalatori etc? Nu i-a apucat dorul de duca? Cum s-au impacat?

Unii zic ca "e coruptie si dincolo," ca "la noi sunt oportunitati" etc.
Dacă nu au venit o soluție la birocrație le urez spor la eșuat.

#60
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
Sunt inca multi care vin din alte parti cu idei noi si incearca sa le puna in practica pe la noi. Pana acum am remarcat cateva dar personal nu am vazut nici o reusita. In toate cazurile s-au lasat de "afaceri romanesti" si s-au carat inapoi la ..indiferent ce faceau prin vest sau us (capsuni, it, constructii, soferi, ingineri..). Ceva nu merge la noi

#61
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,522
  • Înscris: 02.09.2006

View PostGer0nimo, on 28 iulie 2022 - 23:01, said:

Presa scrie!


"Potrivit Antena 3, Guvernul României a prezentat la Bruxelles un document care prevede înghețarea pensiilor. Guvernul și-a asumat reforma pensiilor la Bruxelles pentru a primi cele 30 de miliarde de euro.




Conform documentului, pensiile vor fi înghețate pe termen scurt și mediu, ceea ce înseamnă că marea recalculare nu se va face și nu vor fi creșteri de pensii. Același document prevede interzicerea pensionării anticipate, fără a se specifica data. Totodată, documentul prevede și creșterea perioadei de cotizare și corelarea vârstei de pensionare cu speranța de viață.
Acelaşi lucru l-a spus şi Traian Băsescu, şi el europarlamentar.
Europarlamentarul Traian Băsescu a spus că discuţiile de la Bruxelles privind PNRR vizează îngheţarea salariilor bugetarilor şi a pensiilor în România.
"Trebuie înghețate salariile și pensiile. Anvelopa salarială la bugetari trebuie înghețată. Asta a convenit Guvernul României cu Comisia Europeană la discuțiile despre PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). (...) Acordul vorbește și de depolitizarea companiilor de stat și închiderea minelor. Nu poți să-i spui austeritate când am avut creșteri explozive de pensii și salarii. Sunt date, nu pot luate înapoi decât cu costuri politice foarte mari. Sunt condiții pentru acordarea banilor din PNRR", a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la România TV."

daca e vorba de salariile bugetarilor, nu-i nici o problema. salariile plus sporurile, care de care mai nesimtite, le asigura oricum o viata decenta in urmatorul deceniu!

View Postpasilla, on 28 iulie 2022 - 23:30, said:

Eu cunosc.
Am niste prieteni plecati inainte de '89.
Veneau pe aici in vacante si se simteau excelent. Viata, nene, nu ca la ei Posted Image
Au incercat sa revina definitv, pana cand nu au mai fost in vacanta si au luat contact cu adevarata realitate. Le-a trecut.
cam toti cei care au revenit in RO ca sa ne ridice nivelul, sint doar cei care nu s-au adaptat in restul lumii! sigur, au nascocit diverse pretexte, doar nu era sa recunoasca ca au ratat! si sint multi asemenea lor, dar le este jena sa o faca! inca!

View PostFriend310, on 28 iulie 2022 - 23:26, said:

Și nici nu o sa se întâmple curând o schimbare rapida și majora.

Din punctul meu de vedere, în România trăiesc doua categorii de persoane: una care trăiește în orase mari, are locuri de munca din ce în ce mai bine plătite, acces la educație și sănătate din ce în ce mai de calitate, având un standard de viata asemănător cu tarile din vest, iar pe de alta parte exista cei vârstnici cu pensii mizerabile sau care trăiesc în mediul rural și care din păcate nu vreo speranța sau energie sa mai viseze la o schimbare. Cel mai trist mi se pare ca diferențele dintre cele doua devin din ce în ce mai mari.

Din păcate, nu cunosc pe nimeni care sa fi plecat din România la studii sau la munca când avea sub 35 de ani și sa mai ia vreodată în considerare sa se întoarcă...
Draga, e ceva ciudat in povestile astea cu pensiile! sau e vorba de fostele pensii de CAP! sau si sint multi asa, care au frecat-o cu tot felul de pensii de boala! am avut de-a lungul timpului destui angajati care s-au pensionat! toti simpli muncitori, dar care au avut 35-38-40 de ani lucrati! nu au avut cele mai mari salarii, dar niciunul nu a avut pensia mai mica de 2500 de lei! fara munca in conditii deosebite sau alte sporuri de neam prost! sigur, suma a fost diferita in timp, dar samine cum am spus, nimeni nu a avut o pensie de ''mizerie''!

#62
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,076
  • Înscris: 02.09.2009

View Postaaaa4567, on 28 iulie 2022 - 22:48, said:

Si nu e? Posted Image

Oameni buni, am fost ca student si lucrat ca rezident, in spitale, in anii 2000 si 2010, pun aproximativ, ca sa nu ma recunoasca lumea... Ce vedeti voi in Moartea dlui Lazarescu e bland... Daca ai o urma de umanitate fugi mancand pamantul. Si daca esti barbat la 30-40 de ani si tot te apuca, uneori, plansul..
Aha,este de vina sistemul?
Pentru cei mai putin informati ""SISTEMUL"" este format din oameni,adica medici ,asistente ,infirmiere... etc,toti stau cu mana intinsa.
Poate ar trebui amputata mana aia intinsa.
De curand la Fundeni s-a cerut spaga 9000 lei ,pana la urma s-a negociat cu mare greutate la 6000 ,norocul doctoruluiPosted Image ca a intervenit......politia

Edited by florinellll, 29 July 2022 - 12:16.


#63
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021

View Postaeon, on 29 iulie 2022 - 11:25, said:

Ceva nu merge la noi

Trebuie bani suficienti la plecare iar daca ai facut calculele profitabilitatii bine, merge. Probleme ar mai putea aparea la calitatea personalului dar rezolvata asta..merge.
Daca ai terminat banii inainte de a deschide te intorci inapoi. Nu devii patron in Romania cu salariul pe 6 luni in strainatate. Cand ai terminat investitiile si ai deschis trebuie sa mai ai capital inca pe-atat

Edited by Ger0nimo, 29 July 2022 - 12:23.


#64
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,522
  • Înscris: 02.09.2006

View PostAlltrack, on 29 iulie 2022 - 00:06, said:

Eu zic ca la asta cu ''schimbatu''...sa isi vada de treaba lor ! Sunt prea batran sa mai cred vrajelile astea cu altruismul si cu facerea de bine .
Cine s-a intors...s-a intors strict pentru el si familia lui , ori ca aici e mai bine , ori ca pe acolo au dat chix , ori ca s-au gandit ca s-au desteptat ei tare pe acolo si aici vor face multi mai multi bani , restul e cancan !
Daca aici e mai bine , de ce ar schimba ceva !
Nu as vrea sa intru in discutia in care diaspora ''si-a luat tara inapoi...obligandu-ne cu votul lor sa stam de 2 ori cu Basescu si de 2 ori cu IohanisPosted Image " !
............................
Da, am ratat-o pe Veorica presedinte sau pe Puie Monta! in rest, ai dreptate!

Edited by tytysor, 29 July 2022 - 12:18.


#65
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,076
  • Înscris: 02.09.2009
Da, am ratat-o pe Veorica presedinte sau pe Puie Monta! in rest, ai dreptate!
Edited by tytysor, 13 minutes ago.
Like This
Nimeni care a absolvit 8 clase pe cinstite, nu foloseste aiurea cuvintul ''gen''!

#66
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,530
  • Înscris: 18.10.2011

View Postflorinellll, on 29 iulie 2022 - 12:35, said:

Da, am ratat-o pe Veorica presedinte sau pe Puie Monta! in rest, ai dreptate!
Edited by tytysor, 13 minutes ago.
Like This
Nimeni care a absolvit 8 clase pe cinstite, nu foloseste aiurea cuvintul ''gen''!
Chiar, cum se numeste "chestia aia" in care folosesti intentionat expresii incorecte sau de argou, specifice unui grup, de obicei cu conotatie peiorativa, cu scopul de a colora sugestiv discursul? Parca avea o denumire,  nu stiu daca se incadreaza la figuri de stil...

#67
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

View Postunu999, on 29 iulie 2022 - 07:02, said:

Carnaciorule, hai ca n-am uitat de cine era propus Iohanis pe post de premier. Hai ca n-am uitat cine conduce toata bugetarimea din tara. Hai ca n-am uitat cine conduce toate regiile "autonome" din orase. Hai, bes!
Gandacel , nici eu nu am uitat ! De toata cloaca politica si securista de la Cluj PSD/PNL/etc. ...via GermanicaPosted Image ! Si nu cred ca vei gasi prea multi mai anti bugetari ca mine !
Hai pa !

View Postgushpi, on 29 iulie 2022 - 07:22, said:

și reușesc!
99% din răspunsuri sunt contra, dar din cauză că v-a scăzut acuitatea vederii Posted Image

păi comparați google earth de acu 10 ani cu cel de ieri!
ce observați?
io văz de departe: cartiere întregi de case - NOI

deci, concluzie: DA, reușesc să schimbe „lumea”!!! Posted Image
Acum am inteles ! Deci daca vine cu bani de afara si cumpara ciment francez , fier beton din China , electrice din China/etc. , gresie din Polonia sau Italia...s-a inteles principiul si isi face CASA LUI aici...SCHIMBA RomaniaPosted Image  ??? Cartierele noi de pe ''google earth'' sunt facute de dezvoltatori in procent majoritar de mafiotii locali si mafiotii straini ! Deci care e progresul si ce ne invata...ca mie imi da cu virgula ???
Seamana destul de mult cu ''plangerile'' tineretului ca Ceausescu nu le dadea internet si FacebookPosted Image !!!
Seamana si mai mult cu aia care vand hectarele de pamant arabil ale bunicilor...ca ei nu au contribuit cu nimic , ca sa isi ia apartament...beamv si haudi , astia sunt mama dezvoltarii si progresului Posted Image !!!

Edited by Alltrack, 29 July 2022 - 15:54.


#68
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,908
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAlltrack, on 29 iulie 2022 - 15:46, said:

Cartierele noi de pe ''google earth'' sunt facute de dezvoltatori in procent majoritar de mafiotii locali si mafiotii straini ! Deci care e progresul si ce ne invata...ca mie imi da cu virgula ???

Progresul este dat de cei care castiga banii cu care cumpara apartamentele alea. Nu de dezvoltatori.

#69
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 Tsunnnami, on 28 iulie 2022 - 22:29, said:

Sa vrei sa schimbi Romania inseamna sa fi irealist


Thx
Tsu, hai la o bere. Avem de povestit.....

#70
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020

 Tsunnnami, on 29 iulie 2022 - 15:54, said:

Progresul este dat de cei care castiga banii cu care cumpara apartamentele alea. Nu de dezvoltatori.
Inseamna ca avem idei diferite despre progres , eu nu consider faptul ca progresul material la nivel personal se poate incadra la nivelul titlului din topic ''de a schimba lumea'' in sensul dezvoltarii tarii .

In rest putinii aia...varfurile umane inteligente care au plecat din Romania , au plecat direct DESTEPTI DIN Romania , nu au plecat prosti...i-a lovit lumina pe acolo Posted Image  si s-au intors ''einsteini'' Posted Image !
Cel mai deranjant lucru pentru cei de aici , e ca pleaca vai de capul lui Dorelu'' autohton si dupa ce spala la fund batrani...capsuni...pune gresie fapt care este MEGA LAUDABIL , cand se intoarce iar aici e problema li se pare ca sunt ''einsteini'' iar basinile lor miros a Armani .

 overseas, on 29 iulie 2022 - 08:55, said:

Asta cu  'schimbatul Romaniei' e slogan de presa. Am cunoscut destui diasporezi intorsi in tara si nici unul nu a folosit vreodata asemenea expresii bombastice.
Eeeee , aici e vorba doar despre unii...mai bine tac , carora li se inventeaza o poveste de succes desigur TOTAL NEDEMONSTRABILA , unii cu mega ''diplome'' din nou nedemonstrate , fara realizari CONCRETE...doar ca au lucrat la banca din ''polu' nord , polu' sud , estu' si vestu' globului'' .
Sau mai rau , daca in occident era ''cersetor statuie'' la noi e bun de condus tara spre dezvoltare/schimbe lumea Posted Image !
Cam asta e baza !
Si de fapt , ''unii'' vor sa-i incadreze pe acesti ''parasutati politic cu fenta de la briusell'' la diaspora , iar daca ii demasti sa se simta persecutati oamenii care muncesc cu adevarat in afara tarii . Cam asta e spilul !!!

PS - Cati dintre diasporezi considera ca personaje de gen Catu si Bulai sunt din categoria lor si ii reprezinta ??? Mai sunt si altii dar nu am chef de cautat !

Edited by Alltrack, 29 July 2022 - 16:20.


#71
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,908
  • Înscris: 20.10.2015

 viotl, on 29 iulie 2022 - 16:00, said:

Tsu, hai la o bere. Avem de povestit.....

ma voi gandi la asta

#72
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Ai stat cam putin in America....
Unul din obiceiurile bune care au facut America great e ca.... they first shoot, then ask.
'Ai drequ s-o bem si te gandesti dup-aia.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate