Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente
 Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute
 Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!
 Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 

Întrebare despre virusul gripal

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
36 replies to this topic

#19
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,078
  • Înscris: 23.09.2005
Dar ce sunt acele fragmente biologice?

#20
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 08.10.2004
cele mai multe sunt de baccilumm conspirationistum periculosus. dar se vindeca doar cu alcool, aplicare directa

#21
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View PostComandorul, on 12 ianuarie 2022 - 18:44, said:

Deci unii viruși pot fi eradicați, alții nu...
Daca sunt mai greu transmisibili, sunt mai usor de eradicat. In plus, trebuie sa ai si cu cine sa-i eradichezi. La nivelul de "inteligenta" la care s-a ajuns in societate (bașca nivelul mare demografic), cu greu ai mai putea eradica vreodata un virus.

#22
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Pacolino, nu mai pune link-uri la bloguri vai-mama-lor.
Și fără teorii conspiraționiste gen Parerea mea e ca politicienii stiu de aceste lucruri si provoaca starea asta sociala intentionat. Citește asta:
https://forum.softpe...ake-news-urile/

#23
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Dacă nu terminați cu vaccinurile anticovid închid topicul. Sunt zeci de alte locuri unde puteți scrie despre ele absolut din orice direcție vă dă prin cap, lăsați-l pe ăsta pentru vaccinul antigripal.

#24
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Virusurile gripale vin de la pasari. Pasarile sunt purtatoare ale tuturor familiilor de virusuri gripale umane. Fiind un virus de succes, permanent, undeva in lume , sunt focare de gripa. Gripa se manifesta ca infectia cu COVID, unica diferenta fiind aceea ca in cazul Covid imunitatea de turma inca nu este atinsa. Virusul gripal are doar 13 gene, insa este foarte adaptat pentru transmiterea de la om la om. In fiecare an , intre un sfert de milion si o jumatate de milion de oameni mor de complicatii ale gripei. Ca la orice infectie cu virus, nu prea exista ceva care sa il omoare. Medicatia nu are de a face cu eliminarea virusului ci cu gestionarea efectelor produse in organism de catre acesta. Nimeni nu stie de ce vine cand vine si nici de ce pleaca cand pleaca. Pare stire de Sosoaca dar este purul adevar. Omenirea este departe de a intelege cu adevarat interactiunea corpului uman cu virusurile.
Sistemul imunitar .....aici este o discutie larga, parerile sunt impartite, exista medici si medici. Cercetatorii in virusologie si profesorii universitari care fac cercetare pentru activarea si functionalitatea sistemului imunitar au pareri total opuse medicilor pe care ii pregatesc prin facultati vanc vine vorba despre actiunile care ar trebui intreprinse impotriva unei infectii virale.
Ce trebuie stiut despre un sistem imunitar functional, este ca devine ineficient ( printre altele ) la niveluri ridicate ale zaharului in sange. Cele nefunctionale ....ghinion( cum ar zice primul dezvoltator imobiliar al tarii ). Pe astea isi fac mana medicii infectionisti care incearca marea cu degetul. In majoritatea cazurilor habar nu au ce fac cand intalnesc astfel de situatii. Ca sa iti faci o parere , toti medicii de infectioase , la 8 luni dupa primul caz de infectare cu covid ( ma refer la medicii romani ) ziceau la televizor la digi24  citez : " nu stim cum actioneaza covid, dar invatam impreuna " .
De gripa ne apara imunitatea naturala. De aceea mortalitatea este cam la un sfert din cea a infectiei cu COVID. Cea mai mare imbecilitate a fost promovarea vaccinarii antigripale a populatiei sanatoase. Este OK ,sa vaccinezi antigripal grupele de risc. Este noaptea mintii sa schimbi raspunsul imunitar al unor oameni sanatosi din considerente de profitabilitate .
Legat de ce spune ADM ....partial corect. Virusul gripal sufera mutatii dar nu in ritmul acesta. A se vedea prin comparatie cate mutatii a suferit un virus mult mai transmisibil ( COVID ) si care pana la varianta Omicron a fost cam acelasi cu mutatii minore ( in doi ani )  . Motivul pentru care se vaccineaza populatia la 6 luni este ca gripa este sezoniera. Vine si pleaca de doua ori pe an , adica la 6 luni . si virusul gripal este un virus ARN. Nevoia revaccinarii se face din acelasi motiv la ca Covid, stiinta nu stie sa faca vaccinuri impotriva unor virusuri ARN care sa fie eficiente in timp. Punct. Cine spune altceva este pe langa subiect.

Edited by JurasikMan, 12 January 2022 - 20:13.


#25
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Auzi, am o intrebare ,

1. inainte de gripa spaniola sau influentza cum ii zicea existau alte gripe si raceli sau infetcii respiratorii? sau atunci a fost prima data.

Am auzit si eu teza aia a lui popcalino7 sau cum e numit cineva, e intradevar printre anticaxeri si printre ceilalti insa.
Insa totusi restul explicatiilor cred ca sunt plauzibile. Eu racesc anual si doar daca in anume anotimp rece nu fac deplasari si nu am cotact cu lume atunci nu racesc. Deci e clar, ca virusul se ia de undeva si in funtie de cat de rezistent esti poti evita simptomele. Dar raceli se pot declansa si daca nu iei virusul se pare probabil de la bacterii in corputile slabite sau tinute in frig.

Eu am citit ca virusul ala al varicelei sau al pojarului sau varsat de vant care face boala aia odata in viata ar ramane lantent in corp si cu o posibilitate de reactivare in anumite cazuri ducand la boala zona zooster, adica e virusul zoosterian. Deci e valabila si situatia ca noi depozitam ceva gunoaie d-astea periculoase in corp, probabil sunt celule undeva care se infecteaza lent iar sistemul imunitar mentine constanta rata lor de infectare omorandu-le si eliminandu-le pe cele bolnave. Am date xemplul acesta ca intreba pe aici cineva ca daca virusurile stau in corp. Probabil unele stau

2. si mai am o intrebare importanta, ma gandesc ca nou-nascutii sunt cei mai sanatosi si se simt cel mai bine pt ca nu au inca nici boli si nici efortul ala cu tinut in frau virusi si bacterii. Sistemul lor imunitar este zero poate ca nu are inca interactiuni cu infectii.

Edited by pisoiu_22, 12 January 2022 - 20:38.


#26
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,689
  • Înscris: 07.02.2003

View PostPacolino7, on 12 ianuarie 2022 - 18:57, said:

Si tu zici ca ai invatat la biologie adevarul ?
Adevarul il iei doar la biserica, la biologie afli stiinta, adica cum stau lucrurile de fapt.

View PostPacolino7, on 12 ianuarie 2022 - 18:57, said:

Eu stiuu asa, din cercetarile mele,
Mare cercetator...

#27
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Si mai am o precizare importanta ca o observatie experimentala, in iarna 2019 -2020 de prin noiembrie dupa o mica tentativa de raceala-gripa nu stiue xact am ramas apoi cu o stare in care eram bine doar ca din cand in cand incepeam sa am un fel de cadere ca o raceala (parca in unele seri )si o puteam evita consumand in special smantana si ciocolata, n-am inteles de ce. Se intapla chiar si-n lipsa contactului cu lume. Uneori mai aveam si transpiratii ciudate chiar la rece. Uterior prin februarie pe fondul unui stres si a slabirii imunitare si foarte posibil corelat si cu o noua contactare de virusi s-a pornit o raceala destul de nasoala de am facut si topic aici pe forum ca nu-mi mai trecea complet nici dupa 2 saptamani. Apoi treptat mi-a trecut complet si am devenit mai bine decat inainte de declansare si nu m-am mai imbolnavit deloc decat la un an de atunci cand am luat covid si am ramas cu sechele chiar si acum.

Edited by pisoiu_22, 12 January 2022 - 20:47.


#28
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 12.09.2021
Mă bucur că ne-am întors la subiectul inițial al topicului, chiar nu voiam să vorbesc despre covid. Am început topicul acesta findcă mă contraziceam cu prietena mea... să vă spun despre ce era vorba. De trei ani încoace (până săptămâna trecută) nici eu nici prietena mea nu am mai făcut gripă sau răceală, nici chiar în sezonul rece, și în acest timp, ne-am trăit viețile normal, nu am stat izolați nu ne-am dezinfectat pe mâini ca disperații etc. Menționez iar că amândoi avem un stil de viață sănătos, nu consumăm alcool, nu fumăm, facem multă mișcare, suntem vegani, nu mâncăm nimic procesat (eu așa mai rar, cam odată la 2 săptămâni mă mai răsfăț cu o ciocolată, ăsta e singurul meu viciu ca să zic așa)
Știm că avem sistemele imunitare puternice, chiar ne bucuram că ce fain că noi nu mai răcim, ne-am zis, gata, de acum suntem imuni... apoi, săptămâna trecută, prietena mea a făcut gripă, prezenta toate simptomele, febră, gât iritat, tușea, îi curgea nasul... sigur a contractat gripa de la servici. Bineînțeles că după două zile m-am îmbolnăvit și eu, am luat gripa de la ea, doar locuim împreună.
În fine, după treaba asta, am început să ne contrăm pe tema răcelii și gripei, prietena mea susținea că e normal să răcim în sezonul rece, că se ajustează corpul, iar eu îi spuneam să termine cu prostiile că de fapt virusul e în noi tot timpul și se activează în anumite condiții... se pare că ne-am înșelat amândoi.

#29
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,078
  • Înscris: 23.09.2005

View PostJurasikMan, on 12 ianuarie 2022 - 20:07, said:

Legat de ce spune ADM ....partial corect. Virusul gripal sufera mutatii dar nu in ritmul acesta. A se vedea prin comparatie cate mutatii a suferit un virus mult mai transmisibil ( COVID ) si care pana la varianta Omicron a fost cam acelasi cu mutatii minore ( in doi ani )  . Motivul pentru care se vaccineaza populatia la 6 luni este ca gripa este sezoniera. Vine si pleaca de doua ori pe an , adica la 6 luni . si virusul gripal este un virus ARN. Nevoia revaccinarii se face din acelasi motiv la ca Covid, stiinta nu stie sa faca vaccinuri impotriva unor virusuri ARN care sa fie eficiente in timp. Punct. Cine spune altceva este pe langa subiect.

Aici te-as contrazice. Nu pentru ca stiu eu ca nu e asa, vorbesc din ceea ce am auzit.

Exista un microbiolog controversat, Sucharit Bhakdi se numeste, controversat pentru ca e considerat reprezentatul antivaccinistilor (cu ARN mesager), totusi tipul nu e chiar nimeni in drum dupa cum arata si:

Spoiler

In fine, nu despre covid e vorba aici, dar el spunea intr-un clip in care explica modul in care un virus de covid poate patrunde intr-o celula (redau cu cuvintele mele, din amintiri):

Un coronavirus poseda un cap de prindere de celula, ca un fel de cheie, cheie recunoscuta de anticorpi. Aceasta cheie sta pe un brat care poate fi mai lung sau mai scurt, ca un fel de prelungitor, dar cheia ramane aceeasi.

Totusi, la diferite mutatii, virusul poate sa modifice lungimea acestui prelungitor, insa niciodata nu va putea modifica cu totul acel brat de prindere, fapt pentru care nu va putea niciodata pacali pe deplin sistemul imunitar, care il va recunoaste pana la urma. Coronavirusurile pur si simplu nu pot face asta. Nu pot. De asta daca odata am avut contact cu un coronavirus,  nu suntem niciodata total neajutorati in fata noilor tulpini de coronavirus.

Si a mai adaugat: "Spre deosebire de virusurile gripale, acestea sunt cele care pot cu adevarat provoca pandemii, pentru ca-si pot modifica cu totul forma acelui brat de prindere devenind de nerecunoscut de sistemul imunitar".

Evident reprezentarea era varianta "babeasca", lucrurile nu stau chiar asa, dar a explicat pe intelesul tuturor.

Concluzia era ca virusurile gripale pot suferi mutatii mult mai radicale decat cele de Covid.

Acuma, daca el minte, mint si eu. Dar poate ca stie ce spune.

Edited by Phobos, 12 January 2022 - 21:35.


#30
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 08.10.2004
..si daca vrei sa vezi vrajeala fa untest de anticorpi, ca acolo nu mai tine nimeni sa iesi pozitiv. intre 4-8 zile fa IGM, intre 8-25 fa IGG cu anti nucleocapsida..si te edifici ce ati avut. ce conteaza acolo 100 lei pentru stiinta ? :)

#31
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 12.09.2021

View Postpasilla, on 12 ianuarie 2022 - 21:18, said:

Esti sigur ca intelegi ce inseamna o testare PCR ?
Sunt curios de unde ai scos-o pe asta cu CDC.

Se știe de anul trecut de treaba asta... e plin netul... https://www.puterea2...vid-208803.html

#32
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostComandorul, on 12 ianuarie 2022 - 21:33, said:

Se știe de anul trecut de treaba asta... e plin netul... https://www.puterea2...vid-208803.html
E plin netul de prostii. De ce nu te informezi de la sursa ?
https://www.cdc.gov/.../lab/naats.html

NAATs can use many different methods to amplify nucleic acids and detect the virus, including but not limited to:
    Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR)

Edited by pasilla, 12 January 2022 - 21:46.


#33
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 12.09.2021

View Postpasilla, on 12 ianuarie 2022 - 21:44, said:

E plin netul de prostii. De ce nu te informezi de la sursa ?
https://www.cdc.gov/.../lab/naats.html

NAATs can use many different methods to amplify nucleic acids and detect the virus, including but not limited to:
Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR)

Păi tot pe siteul lor zice, citez - NOT FOR DIAGNOSTIC TESTING USE
Reagents manufactured from these sequences may not be used for diagnostic testing under FDA’s authorization of the CDC 2019-nCoV Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel.
Oricum tu ai ales deja să mergi pe mâna guvernelor și să stai în frică... pot să-ți spun orice, degeaba... cu asta închei, n-are rost...

#34
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
https://www.cdc.gov/...onavirus_1.html

Quote

Does the retirement of this test apply to all RT-PCR-based tests or all SARS-CoV-2 tests that have received Emergency Use Authorization from FDA?
No. The discontinuation of Emergency Use Authorization (EUA) only applies to the CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel test. It does not affect any other SARS-CoV-2 test that has received EUA from FDA.

Is CDC retiring the CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel because it has produced inaccurate results?
No. There are no performance concerns with this test. The CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel is a highly accurate test. It has been used to successfully detect SARS-CoV-2 since February 2020.

Does the CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel detect both SARS-CoV-2 (the virus that causes COVID-19) and influenza (flu)?
No. The CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel was specifically designed to only detect SARS-CoV-2 viral genetic material. It does not detect influenza or differentiate between influenza and SARS-CoV-2. The presence of influenza viral genetic material within a specimen will not cause a false positive result.

There are other multianalyte tests available, including the CDC Influenza SARS-CoV-2 Multiplex Assay,  that can simultaneously detect and differentiate Influenza A, Influenza B, and SARS-CoV-2.

Does the CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel confuse influenza with SARS-CoV-2?
No. The CDC 2019-nCoV Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel does not confuse influenza with SARS-CoV-2. It is a highly accurate test that detects the presence or absence of SARS-CoV-2 viral genetic material within a patient specimen.

Dacă ai gripă testul CDC de covid nu zice că ai covid.
Dacă ai gripă testul CDC de covid nu zice că ai gripă.
Dacă ai covid testul CDC de covid nu îți zice că ai gripă.
Doar dacă ai covid testul CDC de covid zice că ai covid.

Dacă ai gripă îți trebuie un test de gripă ca să ieși pozitiv la gripă, alternativ exista niște teste care pot detecta atât covid cât și gripa, dacă ai gripă aceste teste îți vor zice că ai gripă și nu ai covid, iar daca ai covid aceste teste îți vor zice că ai covid și nu ai gripă.

View PostComandorul, on 12 ianuarie 2022 - 21:33, said:

Se știe de anul trecut de treaba asta... e plin netul... https://www.puterea2...vid-208803.html
O traducere de 2 lei a unei interpretări greșite a unui utilizator de rețele sociale care a cauzat o isterie...

Edited by tavitu, 12 January 2022 - 22:34.


#35
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Posttavitu, on 12 ianuarie 2022 - 22:19, said:

Dacă ai gripă testul CDC de covid nu zice că ai covid. Dacă ai gripă testul CDC de covid nu zice că ai gripă. Dacă ai gripă îți trebuie un test de gripă ca să ieși pozitiv la gripă, alternativ exista niște teste care pot detecta atât covid cât și gripa, dacă ai gripă aceste teste îți vor zice că ai gripă și nu ai covid, iar daca ai covid aceste teste îți vor zice că ai covid și nu ai gripă.
Ai dat tuturor contestatarilor BSOD Posted Image

Edited by pasilla, 12 January 2022 - 22:23.


#36
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012

View Postcorinadaniela, on 12 ianuarie 2022 - 18:49, said:

...
În alta ordine de idei, de când cu pandemia, purtatul măștilor, spălatul mai des pe mâini și restul masurilor aplicate, au dus la o scădere simțitoare a cazurilor de gripa. În iarna 2019-2020 nici nu a existat epidemie de gripa, au fost mult mai puține cazuri în comparație cu anii anteriori.

1.dă-mi voie să fiu „paranoicul de serviciu”: TOȚI pacienții erau listați cu sarcov... :(

2.și tot așa, se ȘTIE că la virusurile gripale NU EXISTĂ imunizare de turmă, datorită mutațiilor frecvente ale acestora, DAAAR NICIUN medic nu a luat atitudine să înfiereze informațiile elucubrate ale OMS că după vaccinarea a 70% dintre celavieci va interveni imunizarea de turmă :( :(
2.1. bineînțeles că covid-ul 19 s-a transformat din alfa, în beta, gama, delta, omicron (în miu nu s-a putut, că s-a opus președintele chinei :P ), acum pregătindu-se ieșirea din pandemie cu variantele theta, zeta :P

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate