Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...
 Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i
 Caut sugestii pentru achizitionar...

Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...
 De unde cumparati piese de schimb...

Iesirea din coproprietate

Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...
 

Negociere la reprezentanta

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#19
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,287
  • Înscris: 05.06.2002

 MembruAnonim, on 07 decembrie 2021 - 12:45, said:

Tu ai impresia ca dealerul discuta pt prima oara cu un client, ca este prima lui negociere? Crezi ca nu cunoaste si el arta negocierii astfel incat sa nu pice in plasa cliseeleor prezentate de tine? Posted Image
Ce prezinti tu este in genul celor ce auzeam acum ceva ani pe la reclamele tv la bijuterii "ultimul produs pe stoc, sunati acum sau il pierdeti etc".
ehh, aici e arta negocierii. sa poti sa aplici cliseele, fara ca celalalt sa se prinda.

eu personal nu sunt un negociator prea bun, dar ce am invatat pana acu e ca timpul joaca in echipa cu cel cu banii in cont. adica daca nu te grabesti, mergi pe la unul, te interesezi, faci conversatie pe marginea produsului, mai mergi pe la altul si procedezi la fel si nu te grabesti cu achizitia la un moment incep sa sara ofertele bune cu care incearca sa te convinga.

am patit ca am mers, am discutat cu un dealer, n-am reusit sa obtin mare lucru, mesajul era de genul iti fac ceva reducere daca te vad hotarat sa cumperi si dupa vreo luna si ceva (dupa ce deja cumparasem o alta masina) sa sara cu o ferta mult mai buna decat cea care ma asteptam initial.

deci inarmeaza-te cu multa rabdare, porneste discutii cu mai multi, freaca-i la cap pana cedeaza nervos. :)

#20
gabrieldanutsincu

gabrieldanutsincu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 08.07.2016

 Mihaitza07, on 07 decembrie 2021 - 12:43, said:


Si trebuia sa le spui alora de la Ford ca daca se caca pe ei pentru aia 144 euro sa ramana cu masina, ca nu mai calci acolo. Te ridicai si plecai.

Știi cu câtă lejeritate mi-a zis că îmi dă avansul înapoi daca nu mai vreau mașina? In secunda următoare vinde mașina ..și nu cu prețul dat mie.
Și orice ați spune mașinile s-au scumpit. Față de mai când căutam eu avem așa:
Corola hybrid - 20400 acum este minim 22k
Văzusem o reclama cu Camry hybrid vreo 28k acum minim 32k
Elantra cvt highway 15800 am avut oferta la ea- acum vreo 17k ( este una singura la vânzare pe Olx, cere ăla 18k)
Kia Sportage 21500 ..acum iau Ford puma in banii aia.
Cred că poți să obții reducere daca aștepți dupa ea. Dacă o mai vrei și repede nu îți rămâne decât să ai parte de un miracol.
Bafta


#21
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,358
  • Înscris: 22.10.2007

 JurasikMan, on 07 decembrie 2021 - 12:35, said:

Nu te lua dupa stirile alarmiste date de televiziuni cu criza cipurilor si scumpirea masinior. Este departe de adevar. Pana cand nu vezi coada la reprezentantele auto  ( si cam bate vantul  ) , poti discuta de reduceri. In primul rand trebuie sa stii ca sub un anumit pret , indiferent de abilitatile tale de negociator , nu poti cumpara . Nu iti vor vine o masina in pierdere . Ca sa poti porni o negociere trebuie intai sa te interesezi cum vinde concurenta directa , adica alte reprezentante Toyota din tara. Pentru asta , asa cum bine spunea mai sus un coleg , trimite cereri de oferta la toate reprezentantele din tara . Conteaza daca esti dispus sa cumperi ceva de pe stoc sau daca comanzi o masina personalizata . Cele mai bune reduceri le obtii la masina  de prezentare a reprezentantei la modelul care te intereseaza. Sunt de obicei masini full si dupa un numar de kilometri facut de cei care iau masina in teste , pretul ei scade drastic , mult mai mult decat devalorizarea normala . Un prieten si-a luat un Kodiaq varf de gama , RS , la un pret cu aproape 20 % mai mic , in conditiile in care era full option si avea un numar redus de km , inca nu se facuse prima revizie , iar anul era 2020 . Masina in stare practic noua .
Negocierea trebuie sa o duci decent , fara salturi mari pentru ca reprezentanta nu este talcioc . In primul rand nu te arata interesat de o masina . Daca ti se prezinta o masina de pe stoc , arata-te interesat de alte dotari pe care aceasta nu el are , parand ca acceptarea ofertei este un compromis din partea ta . Cam orice vanzator va face si el un compromis in situatia asta . Regula de baza , lasa-l sa vorbeasca primul. Nu te arata interesat de masina e care o prezinta . Cand tu soliciti ceva , el stie ca esti jumatate agatat cu achizitia. Deasemenea , uita-te la preturi la masini din aceeasi clasa si cam pe acelasi palier dar de la alti producatori. Tebuie sa cunosti bine concurenta indirecta , ce ofera ceilalti dealeri de producatori concurenti  sau , foarte important , daca acestia au anumite reduceri de sarbatori , sau de final de an , pe care le poti aduce in dicutie la modul : " nu sunt foarte hotarat , exista si la producatoru " X" , o oferta foarte avantajoasa , care la d-vstra pare sa nu fie posibila " .
Nu poti obtine pretul pe care il vrei tu la o reprezentanta , dar daca negociezi cu grija poti obtine cel mai bun pret pe care l-ai putea obtine la masina care te intereseaza .
Negocierea nu se face din vorbe.
Negocierea are la baza multa informare cu privire la produs , concurenta directa ( dealeri Toyota ) , concurenta indirecta ( dealeri ai altor producatori ) ,etc
Ce poti obtine tu direct de la vanzator , ca negociere , este sa il incarci cu niste atributiuni pe care el nu le are , dar tu sa le presupui . In general cei cu care discuti sunt vanzatori si atat . Ei vor sa vanda . Mai bun un comision mic decat nici un comision. Daca tu il incarci cu : " d-vstra puteti face o reducere substantiala ...daca doriti , si as dori sa inchei tranzactia cu d-vstra . nu cu altcineva " ....el se va simti cumva obligat sa obtina chiar niste avantaje care nu tin direct de vanzare , ci de eventuale servisari gratuite sau dotari extra ale masinii , cum ar fi schimbarea jantelor , a covoraselor . Orice obtii este ceva pe care nu va mai trebui sa dai bani .

in anul 2021 masinile second in conditii din alea costa mai mult decat una noua.
vremurile cu reduceri si super oferte s-au cam incheiat, dealerii nu mai au voie sa taie din pret ca inainte, preturile s-au dus in sus si vor fi tinute sus, fabricile au productia planuita pe urmatoarele 8-12 luni, stocurile sunt si nu prea samd.

#22
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,287
  • Înscris: 05.06.2002

 gabrieldanutsincu, on 07 decembrie 2021 - 13:30, said:

Și orice ați spune mașinile s-au scumpit.
s-au scumpit si prin faptul ca se vand la pretul de lista, nu acorda discount-uri.

#23
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

 MembruAnonim, on 07 decembrie 2021 - 12:45, said:

...
Mai citeste o data ce am scris . De data asta , mai relaxat si intr-un fotoliu . De la cap la coada , fara idei preconcepute .

#24
trandafirdoru

trandafirdoru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 11.03.2010
Atat timp cat oamenii sunt disperati sa cumpere, loc de negociere nu va fi, ba chiar vor creste preturile. Asa e piata de cand lumea...
Era unul zilele trecute care a ridicat un spring nou, gata lovit si carpit. L-a luat asa, numai sa i-l dea.
Oamenii isi bat joc de banii proprii dar na, e dreptul lor.

Am ridicat mașina în urma cu puțin timp, din păcate am preluat mașina cu o problema pe usa din spate stânga, este o diferență de nuanță, cred ca mașina a fost revopsita, se simte la atingere ca este gazata.
Daca notam acest lucru pe procesul verbal nu mai puteam ridica mașina.

Am preferat sa ridic mașina și sa fac aceasta sesizare prin mail către Dacia fiind o cale de mijloc și un risc pe care mi-l asum.

Attached Files


Edited by trandafirdoru, 07 December 2021 - 14:47.


#25
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 16.08.2016

 JurasikMan, on 07 decembrie 2021 - 13:54, said:


Mai citeste o data ce am scris . De data asta , mai relaxat si intr-un fotoliu . De la cap la coada , fara idei preconcepute .
Criza pe partea de componente e reala. Unele termene de livrare sunt duble.

Mai mulți producători o sa aleagă (pe lângă cei ce fac deja asta) sa ofere doar versiunile sau modelele mai scumpe unde marja de profit e mai mare.

Sistemul actual de logistica a arătat ca profitul pe termen scurt nu e bun și ca e bine sa ai și capacități de stocare mai mari.

#26
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,059
  • Înscris: 02.03.2003
Observ că mulţi se tem să negocieze, ba chiar se simt ruşinaţi de această idee.
Undeva este o problemă gravă de mentalitate...

#27
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,907
  • Înscris: 14.11.2004
Din pacate Toyota taie la sange din reduceri din cauza ca au unde sa vanda masinile alea si la preturile cerute de ei.

Dar cum au spus si antevorbitorii poti intreba la dealeri de modelele respective.
Mie anul trecut mi-au facut o oferta de C-HR 2.0 la putin peste 25K din cauza ca era MY2020 si intram in 2021, desi eu acolo am fost doar sa predau masina de schimb si sa imi iau Toyota de la reparat.

Vezi la Toyota Sud si Nord care sunt dealeri vechi si poate ai ceva noroc de un stoc mai mare, la fel si in provincie. Poti incerca pe zona Moldovei unde puterea de cumparare este mai mica, sau in vest unde oamenii sunt mai atasati de marcile germane. Unde nu poti negocia la pret trage ceva servicii sau accesorii.

#28
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 09.08.2005

 JurasikMan, on 07 decembrie 2021 - 12:35, said:

Nu te lua dupa stirile alarmiste date de televiziuni cu criza cipurilor si scumpirea masinior. Este departe de adevar. Pana cand nu vezi coada la reprezentantele auto  ( si cam bate vantul  ) , poti discuta de reduceri.
Că motivul e lipsa de cipuri sau altul, e irelevant. Criza e reală. Iar chestia cu nu e coadă la ușa reprezentanței ar fi fost valabilă atunci cînd reprezentanțele erau pline de mașini. Acu' fluieră vîntul. Înainte să înceapă nebunia asta termen lung însemna patru luni. Acum termenele de livrare pleacă de la șase luni în sus - vezi pe aici pe forum discuțiile despre cît durează să primească mașinile.
Nu zice nimeni să nu încerci o negociere. Dar argumente  să presezi vînzătorii nu prea ai - au cam vîndut ce aveau în stoc, merg 95% pe precomenzi. Dacă iei mașina aia pe care n-o vrea nimeni - greu de crezut că mai sînt din astea dar să zicem - poate merge ceva. Altfel...

#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 JurasikMan, on 07 decembrie 2021 - 12:35, said:

Nu te lua dupa stirile alarmiste date de televiziuni cu criza cipurilor si scumpirea masinior. Este departe de adevar.

Posted Image  Daca si pe ariile tehnice ati inceput cu conspiratiile si etc...

Criza cipurilor este cat se poate de reala. Scumpirea masinilor este cat se poate de reala. Sunt n colegi care ti-au spus asta. Sunt n postari ale colegilor care ne informeaza de termene extrem de mari pt livrare, chiar si 8 luni. In concluzie mai inceteaza cu teoria conspiratiei.

Edited by MembruAnonim, 07 December 2021 - 17:44.


#30
igor06

igor06

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 23.07.2007
Am fost cu un amic acum vreo 2 spatamani la Toyota sa ne interesam de Camry si Rav 4.
Nu ne-a bagat nimeni in seama.
Cand am cerut sa vorbim cu un consultant ne-a dat o carte de vizita, niste pliante, ne-a zis ca nu poate acum sa discutam si sa sunam noi Posted Image  (nu era cu nimeni la birou)

Am trecut si pe la Mazda (BDT parca) si nu mai aveau masini nici macar de afisat in showroom.
Puteai sa vezi vreo 2-3 MX-30 si cam atat.

Nu cred ca e momentul prielnic pt achizitia unei masini in perioada asta

Edited by igor06, 07 December 2021 - 19:08.


#31
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,907
  • Înscris: 14.11.2004
Nu, si asta se vede peste tot, pana si domenii de nisa precum modelismul sunt lovite, multe produse care inglobeaza electronica fiind indisponibile sau cu statut "backorder".

Am comandat un amarat de Sandero Stepway TCe90 CVT in primele zile ale lui August (semnat acte) si masina isi va face aparitia in Februarie 2022 si asta pentru o masina care nu include atatea calculatoare si sisteme.

#32
lyanna

lyanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 02.09.2007

 igor06, on 07 decembrie 2021 - 19:08, said:

Am trecut si pe la Mazda (BDT parca) si nu mai aveau masini nici macar de afisat in showroom.
Puteai sa vezi vreo 2-3 MX-30 si cam atat.

Nu cred ca e momentul prielnic pt achizitia unei masini in perioada asta
La fel era si in August. Sperau sa cumpere un CX-5 de la un client ca sa aiba masina de showroom.

#33
Mihaitza07

Mihaitza07

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 29.08.2007

 trandafirdoru, on 07 decembrie 2021 - 14:39, said:

Atat timp cat oamenii sunt disperati sa cumpere, loc de negociere nu va fi, ba chiar vor creste preturile. Asa e piata de cand lumea...
Era unul zilele trecute care a ridicat un spring nou, gata lovit si carpit. L-a luat asa, numai sa i-l dea.
Oamenii isi bat joc de banii proprii dar na, e dreptul lor.

Am ridicat mașina în urma cu puțin timp, din păcate am preluat mașina cu o problema pe usa din spate stânga, este o diferență de nuanță, cred ca mașina a fost revopsita, se simte la atingere ca este gazata.
Daca notam acest lucru pe procesul verbal nu mai puteam ridica mașina.

Am preferat sa ridic mașina și sa fac aceasta sesizare prin mail către Dacia fiind o cale de mijloc și un risc pe care mi-l asum.

Asta saracu, ce pretentii sa ai de la el. Dupa ce ca a dat banii pe petarda aia fara o vada sau sa mearga cu ea, mai si scrie pe forumuri sa il vada lumea in ce hal e. E bine totusi ca e cu reclamatiile, da mail. "Fiind o cale de mijloc" auzi... Vai de steaua lui si calea lui de mijloc.
Uite, tocmai din cauza unor astfel de specimene ca asta de mai sus, ajung dealerii sa aiba arfele astea si sa creada ca toata lumea e fraiera si merge cu orice cu oricine.

 gabrieldanutsincu, on 07 decembrie 2021 - 13:30, said:

Știi cu câtă lejeritate mi-a zis că îmi dă avansul înapoi daca nu mai vreau mașina? In secunda următoare vinde mașina ..și nu cu prețul dat mie.
Și orice ați spune mașinile s-au scumpit. Față de mai când căutam eu avem așa:
Corola hybrid - 20400 acum este minim 22k
Văzusem o reclama cu Camry hybrid vreo 28k acum minim 32k
Elantra cvt highway 15800 am avut oferta la ea- acum vreo 17k ( este una singura la vânzare pe Olx, cere ăla 18k)
KIA Sportage 21500 ..acum iau Ford puma in banii aia.
Cred că poți să obții reducere daca aștepți dupa ea. Dacă o mai vrei și repede nu îți rămâne decât să ai parte de un miracol.
Bafta


Si cu mai multa lejeritate il bagam in 'zdamasii direct pe fata ca nu ma rog de el sa-i cumpar masina. Aici mizeaza, ca stie ca oricat ar cere, vine imediat um fraier care citeste in mega discount si se arunca la pretul cerut de ei, pret oricum explodat si care clar, nu merita.

#34
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,358
  • Înscris: 22.10.2007
pai si cine pierdea mai mult? dealerul care oricum dadea masina aia in secunda 2? sau colegul ce trebuia sa lanseze o comanda noua si sa o ia de la capat?
asta e noul normal, cu preturi mari si termen de livrare ca pe vremuri la Dacia 1300, desi modelele de varf se livreaza ceva mai rapid, toti producatorii le prioritizeaza pt ca au profit mai mare per bucata.

Edited by _-livio-_, 08 December 2021 - 20:31.


#35
scutarovik

scutarovik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 30.06.2009

 Mihaitza07, on 08 decembrie 2021 - 11:57, said:

Asta saracu, ce pretentii sa ai de la el. Dupa ce ca a dat banii pe petarda aia fara o vada sau sa mearga cu ea, mai si scrie pe forumuri sa il vada lumea in ce hal e. E bine totusi ca e cu reclamatiile, da mail. "Fiind o cale de mijloc" auzi... Vai de steaua lui si calea lui de mijloc.
Uite, tocmai din cauza unor astfel de specimene ca asta de mai sus, ajung dealerii sa aiba arfele astea si sa creada ca toata lumea e fraiera si merge cu orice cu oricine.




Si cu mai multa lejeritate il bagam in 'zdamasii direct pe fata ca nu ma rog de el sa-i cumpar masina. Aici mizeaza, ca stie ca oricat ar cere, vine imediat um fraier care citeste in mega discount si se arunca la pretul cerut de ei, pret oricum explodat si care clar, nu merita.

cam mult hate la adresa unui coleg care are mai multa nevoie de masina decat de banii pe care i-am platit pe ea.

de ce esti supi? ai incercat sa lowball un dealer si te-a invitat ala politicos catre usa?

#36
gabrieldanutsincu

gabrieldanutsincu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 08.07.2016
Cel 144 de euro ceruți de mine au fost cumva suplimentari, pentru că am obținut vreo 700 de euro atunci când am semnat pentru ea. Nu a fost ca și cum nu am avut nimic la ea.
Aici eu am fost rromul, gen să mai trag ceva la ea.
Exact, -livio- a zis-o cel mai bine. Eu ieșeam in pierdere la toată faza asta. Cel puțin în vremurile acestea.
I-am zis-o și agentului..in alte condiții chiar îți renunțam la mașină pentru faza asta. Dar din păcate acestea sunt vremurile.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate