Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2
 ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București
 BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta
 Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s
 

Unde v-a prins Revolutia ?

* * * - - 6 votes
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#37
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Gherlean, on 03 decembrie 2021 - 21:51, said:

Pai ati fost revolutionari nu mercenari platiti.
Regret ca nu am fost in stare sa ducem la bun sfarsit ceea ce am inceput.
Eu imi cer iertare fata de copii mei si de toti copii Romaniei.

Noi am vrut, dar nu am reusit.

Edited by pasilla, 03 December 2021 - 21:59.


#38
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Ce-ati vrut sa faceti voi mai @pastila?

Credeati ca cu Aro veti concura cu Jeep?
Credeati ca cu HC 2000 veti concura cu Dell cu pentium 2?

In rest s-a indeplinit tot, mai ramane de eliminat granitele intrereuropene adoptat moneda unica limba unica presedinte unic la Bruxeless si copiat sistemul vestic complet si aici. Un sistem de tip american.

Edited by cipri2bau, 03 December 2021 - 22:06.


#39
mediasick

mediasick

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,122
  • Înscris: 21.08.2017
cu arma in mana, in fata primariei din arad

#40
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 cipri2bau, on 03 decembrie 2021 - 22:04, said:

Ce-ati vrut sa faceti voi mai @pastila?
Nu conteaza, pentru tine .

P.S. Cred ca nu e greu un copy paste. Ce zici ?

#41
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Deci se pare ca numai eu eram în casa. Ce îmi aduc clar aminte, e ca la radio se dădea muzica de doliu ... o muzica ciudata. Asta înainte sa între "revolutionarii" în studio sa spună fraților am învins! Nu știu de ce dădeau muzica aia ciudata ... poate nu aveau alta banda ... habar nu am!

#42
Manjo

Manjo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 14.09.2011
Generoasa întrebarea ,,unde v-a prins ...,, Oricine poate raspunde orice ,unii și-au obținut si certificat.Spre rușinea mea muream de foame atât eu cat si familia nefacand parte din tagma descurcaretilor, inspirația m-a îndrumat spre o Alimentara mai ascunsa pe o străduță de linga Biserica Luterana unde speram sa găsesc daca nu tacâmuri macar o conserva doua de ,,Merlucius in Sos Tomat,,.Canci - am găsit doar gogonele murate si de nervi am luat o punga plina.Da,punga d'aia care se rupea exact de undeva o tineai -,,ti-ar polimerii ai dreaq,, ... unii recunosc expresia .De acolo m-am propagat spre Calea Victoriei printre  niste uslași cu caști si scuturi de ma căcasem pe mine de frica trecând printre aia care erau bine hrăniți in timp ce pe mine ma bătea vântul si am ajuns la CC exact cu câteva minute înainte de a zbura ventilatorul cu aia doi.Nebunie de mulțime de oameni si mirare imensa ca nu ne lua nimeni la omor.In toată imensitatea si nebunia de mulțime m-am întâlnit cu Geagea si cu Gâza (nume conspirative) cu care împreună am plecat in ,,Primăverii,, sa vedem si noi garsoniera confort III a lui Ceaușescu.Am fost primii care au intrat pe porțile deschise larg de nenea administratorul - unu înalt si bine hrănit ,scuze dar chiar invidiam osânza unora semnul bunastarii care noua ne lipsea si am ieșit repede dezgustați de comportamentul bulevardistelor care îmbrăcau hainele de blana si al țăranilor orășenizați care goleau de jucării camera nepoților lui Ceascā.Iarăși spre rușinea mea noi n-am furat nimic,am plecat pur si simplu.

#43
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010
Eu încă nu eram în proiect, dar taică-meu a prins evenimentele din martie 1990 de la Târgu-Mureș. Ieșise de la lucru, și văzuse cum românii se fugăreau cu ungurii, ambele tabere înarmate cu bâte și alte obiecte contondente.

Unul dintre bunici era cadru militar în 1989, și a fost detașat în acele zile fierbinți ale Revoluției într-o unitate militară de tancuri din Cernica (prin acea zonă a județului Ilfov), era clar ce atmosferă era în cadrul familiei în acele zile, mai ales când zvonistica era la prim pas, și nu exista încă telefonia mobilă... Bine că a scăpat teafăr.

Edited by c4n1b4lul, 03 December 2021 - 22:16.


#44
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 c4n1b4lul, on 03 decembrie 2021 - 22:15, said:

dar taică-meu a prins evenimentele din martie 1990 de la Târgu-Mureș.
Aia a fost o alta diversiune pusa la cale de rusi impreuna cu Iliescu.
Nu a iesit cum trebuie si atunci au recurs la Mineriada din iunie.

Edited by pasilla, 03 December 2021 - 22:21.


#45
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Eu am fost foarte aproape sa fiu impuscat la revolutie. Auzisem ca vin convoaie de securisti si se facuse baricada la intrarea in oras. Impreuna cu doi prieteni am plecat spre primarie sa cerem arme ( nu pusesem in viata mea mana pe o arma , dar parea o idee buna ) . Cand ne-am apropiat de primarie , doi dintre oamenii cu cele mai multe dioptrii pe care i-am cunoscut , un vecin si inca unul care canta la nunti la orga . Amandoi pazeau primaria cu ZB-uri in mana . Ne-au vazut si au zis : "  stai ca trag " . Am incercat noi sa le explicam ca ne cunoastem , ca suntem prieteni ...nu am avut spor, aia erau orbi ca niste lilieci , nu ne-auu recunoscut de la 50 de metri  . Am hotarat impreuna cu prietenii ca nu are rost sa murim impuscati de doi chiorbeti si ne-am retras la mine acasa unde am facut planuri marete de lupta , la un pahar de vin si un pui la gratar.
O alta faza misto, baiatul nasilor mei a iesit la Modarom ( unde era centrul revolutiei in Brasov , si unde se tragea in draci ) ...si cand a vazut ca e groasa s-a dus la niste prieteni acasa. Nasa mea a vazut ca nu mai vine acasa si l-a trimis pe nasul : " du-te si gaseste-mi copchilu , ca moare pentru libertatea noastra si tu stai pe fotoliu". Nasul a plecat , evident nu l-a gasit , dar langa Modarom erau barurile de la Aro si Capitol , unde nasul meu avea prieteni buni , cu care s-a aghesmuit bine si s-a culcat intr-un fotoliu. A doua si a treia zi a facut la fel , ca nu avea ce cauta acasa fara copchil ...si cum nu avea cum sa dea de el a zis ca mai periculos este acasa decat in mijlocul Revolutiei . In final , peste cateva zile s-au intalnit si s-au dus amandoi acasa , unde nasi-mea facuse curat in toata casa , se imbracase in negru si scosese prosoapele  de inmormantare , convinsa ca au murit amandoi .
Revenind la mine , cand "autoritatile " s-au prins ca chiorbetii aia doi nu au ce cauta cu arme in mana , le-au luat pustile si le-au dat ....unei curve celebre a orasului si unui cioban beat mort , care se sprijineau in pusti si fluturau niste steaguri in fata primariei.
Eu am tot zis ca Revolutia a fost o comedie dar nimeni nu m-a crezut .

#46
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,854
  • Înscris: 11.10.2006
Eram la bunici, de cum a inceput vacanta m-am infiintat acolo. Auzisem de la radio - pe unde mai ascultau ei,  Deutsche Welle (Doi Cevele :D), BBC, Europa Libera, Vocea Americii - de evenimentele de la Timisoara. Televizorul, pe lampi, era defect iar programul "se urmarea" la radio, asa am "vazut" comunicatul cu starea de ur.. necesitate din seara de 20 decembrie, dupa ce s-a intors Ceausescu din Iran. O voce grava, de rau-augur... sa vezi ca incep represalii, cine stie ce ne mai paste si in Bucuresti.... Joi, pe 21, m-am dus cu bunica in vecini, ca taiau porcul de pe lista; la un moment dat vine un vecin sa ne anunte sa dam drumul la tv ca s-a intrerupt mitingul din piata - era momentul ala de dinaintea reluarii, cu cladirile din jur si celebrul alo, alo!. S-a reluat mitingul si odata cu el ne-am reintors la Ghita, ramas neterminat. Mai spre seara vine si bunicul disperat ca unde stam atat, ca a sunat o matusa ca fata ei tocmai a venit din oras si e groasa, da cu tunul in oameni. Televizorul se reparase iar programul de seara era impanat cu chemari impotriva elementelor de la Timisoara.
Vineri, o zi nefiresc de calda, stateam cu prietenii in capul strazii si ne uitam la masini, dandu-ne cu parerea asupra evenimentelor. Masinile clacsonau cu farurile aprinse, in memoria celor de la Timisoara iar cei dinauntru faceau semnul victoriei. Nu trece mult timp si vine vecinul care taiase porcul sa ne anunte ca se da la televizor, e revolutie. Era asa, o senzatie ciudata, emisie in timpul zilei si altceva decat eram obisnuiti. Lume in curtea televiziunii, in studiouri, toti vorbeau peste fiecare, Caramitru, Iliescu,, Gelu Voican ("venit tocmai de la Jilava"), crainicii Petre Popescu, Marinescu, Florin Mitu, Soloc, Ionescu, generalul cu "opriti focul!". Au inceput sa curga tot felul de stiri si sa apara tittrajele cu tot felul de lozinci, zvonurile ca se trage, ca apa e otravita (mesaje bine tintite, in cod). Ceausescu a fost prins pe langa Targoviste si e intr-o Dacie rosie cu numarul cutare sau cutare. Perioada de stat la bunici se apropia de sfarsit, pe 23 trebuia sa ma intorc acasa - de abia la Boboteaza am ajuns acasa, mai era o saptamana si incepea scoala :(

#47
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,078
  • Înscris: 07.11.2006

 Gherlean, on 03 decembrie 2021 - 20:59, said:

In 21 sau 22 decembrie 1989 aveam 7 ani si doua luni.
a fugit Ceasescu..!!!


Io inteleg ca erai mic si nu mai tii minte exact.Dar ai avut exact 32 de ani la dispozitie sa stii exact ca era 22 decembrie si nu 21

#48
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017

 pasilla, on 03 decembrie 2021 - 22:10, said:

Nu conteaza, pentru tine .
Cred c anu e greu un copy-paste. ce zici?
Si azi ce nu va convine?

Cu oricine la putere drumul e acelasi ptr ca e pavoazat de marile puteri.

E aberant sa spui ca iti ceri scuze copchiilor ca ai facut revolutia sau ca atunci nu a iesit Ratiu sau nu a devenit district american sau britanic din ziua 1. Dar poate ca da, e cazul sa le ceri iertare ca in loc sa fie bosi aici trebuie sa sclavageasca prin alte tari la mii de km distanta si inca acum in pandemie si cu banii de acolo sa cumpere de aici mai ieftin ca acolo nu ajunge de trait.

Faptul ca aici nu e ca in Coreea de Sud sa produci cipuri de memorie si leduri e din cauza ca americanii n-au investit in tehnica cercetare si fabrici aici. Au preferat doar sa planteze niste bombe contra rusilor pe aici si atat.

Edited by cipri2bau, 03 December 2021 - 22:29.


#49
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 cipri2bau, on 03 decembrie 2021 - 22:27, said:

Cu oricine la putere drumul e acelasi ptr ca e pavoazat de marile puteri.
Ce pot sa mai comentez la asemenea postare ?

#50
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,078
  • Înscris: 07.11.2006
A.am uitat.
Era in 21,seara.
Io eram in strada urlam ca descreieratu pana l-au impuscat pe Adrian Hidos aproape de noi.Ne-am dispersat rapid ca prepelitele.L-au impuscat de aproape,cu arma de mana.nu din TAB-urile care trageau din fata.
M-am speriat groaznic.
A doua zi am luat-o de la capat,mi-a trecut frica.Dar a fost liniste deja,si la pranz totul s-a terminat.
Apoi a inceput debandada.Care continua si azi,dupa atat timp.Pacat de cei care au murit nevinovati.Au murit chiar degeaba.Si fara moartea lor regimul tot ar fi cazut.Asa era scenariul insa.
Doar am avut nenorocul sa apara cei care trageau dupa colt (l-am citat pe Iliescu,criminalul-sef ) care au pus capac.

Edited by adisz, 03 December 2021 - 22:37.


#51
geos

geos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,498
  • Înscris: 04.12.2003
In armata la Dej.

#52
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,294
  • Înscris: 08.01.2021
Pe strada într-un oraș de provincie unde nu s-a întâmplat nimic. Cu excepția unor teroriști care otrăvesc apa și elicoptere invizibile.
Și niște habauci cu puscoace din ww1 care urlau pe strada sa stingem luminile ca să nu ne bombardeze elicopterele invizibile.
Taica-miu s-a dus cu colegii înarmați cu niște răngi de fier sa păzească fabrica de oxigen, sa n-o atace teroriștii și elicopterele negre... Ca dacă bubuia aia radea juma' de oras. Noroc ca aia cu elicopterele au văzut proletarii cu răngile și s-au căcat pe ei de frica.

Edited by KiloW, 03 December 2021 - 22:47.


#53
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Acasa in fata televizorului.  Ziceau parintii ca de maine sa nu mai zicem "tovaras/tovarase" ci  sa ne obisnuim cu "domn/doamna".
Toti explicau (indiferent de regim) ce bine e sa inveti, si ce onoare e sa ajungi si student,  si apoi  prin 1991 sa vezi la TV ca democratia inseamna sa vina minerii si sa bata studenti ... wow!

#54
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,457
  • Înscris: 29.04.2008
Eram in hala la Înfrățirea Oradea. Erau niște difuzoare care transmiteau postul central de radio. La un moment dat incepe sa urle Caramitru: fraților, am învins, dictatorul a fugit. M-am gândit că e o piesa de teatru foarte prost aleasa pentru situația în care era Romania. Ne-a luat ceva timp sa ne dam seama că era pe bune.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate