Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum e sa locuiești la ultimu...

Huawei pura 70

Notele de subsol sa inceapa de la...

Termoizolare elevație interior
 Timpi asteptare in contract de tr...

Parere amenajare/loc disponibil u...

Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete
 Simbol "bec aprins" tele...

Oakley - recomandare site pt oche...

Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC
 Propuneri pentru imbunatatirea pr...

Conectarea la internet a Centrale...

recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!
 

Branduri recomandate masini de spalat rufe

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
ieremeiov

ieremeiov

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.03.2007
Salutare tuturor,

Acest topic ar trebui sa devina un ghid pentru o alegere corecta a unui anumit brand si model pentru achizitionarea unei masini de spalat rufe, sa stabileasca criterii de alegere si sa evidentieze punctele slabe si cele forte pentru diverse branduri/modele. Toate acestea intrucat pe piata exista in acest moment o multime de branduri, de la low cost la high end iar oamenii se indreapta catre aceste categorii in functie de cati bani au in buzunar, desi deseori o masina de spalat mai ieftina poate fi de cele mai multe ori o alegere mai buna decat una scumpa.

Piata a fost inundata si in aceasta zona de tot felul de sisteme (patentate) de genul Direct Drive, ColourCare, AI Control, Eco Bubble, ProSense, EcoSilence Drive, SpeedPerfect, ActiveWater Plus, SensiCare, AquaStop, AntiAllergy, SterilTub, SterilTub, WaveActive StainExpert, DoseAid si multe altele astfel incat utilizatorului i se creeaza impresia sa patrunde intr-o lume SF a spalarii rufelor, noua pentru el. Constata, dupa ce achizitioneaza produsul ales dupa insusirea multiplelor functii descrise cu mare grija, chiar uzand de putin exces de zel inclusiv din partea agentilor de vanzari, ca de fapt este fericitul posesor al unei banale masini de spalat rufe. Marea bucurie a reusitei de a aduce in propria locuinta a tehnologiei mult visate este curmata, mai devreme sau mai tarziu de sirul de mici sau mari defectiuni sau carente in punerea in aplicare a "sistemelor revolutionare" din dotare.

Dupa ce platesti o caruta de bani uneori, iar defectiunea masinii tale de spalat iesite proaspat din garantie te poarta de la un "service" la altul fara nicio rezolvare, iei la rand toate cunostintele si le asculti iscoditor propriile expierente in materie, alungi la mana unor "mesteri" care reclama plini de emfaza interventiile precedentilor nereusind la randul lor mare lucru, toate astea pe timpul, nervii si banii tai, te intrebi senin ce-o fi fost in capul tau de ai ales un "varf" al tehnologiei de la un brand greu accesibil (dpdv financiar), cand reprezentanta nu este in stare sa te indrume spre rezolvarea problemei si nici cei la care ai apelat. Si atunci te lasa nervii. Iti amintesti de "nervurile 3D" (nu orisicare) cu care este dotata cuva masinii tale (de parca celelalte ar avea altfel), de toatele sistemele ...Care si ...Silence si ...Control si ...etc. si te incumeti sa soliciti o indrumare de la mesteri pentru o noua achizitie. Si primesti de la ei un raspuns simplu, pe care ar fi trebuit sa-l ai in minte de la bun inceput: "stabileste criteriile de greutate, viteza de centrifugare, mod de alimentare cu rufe (vertical sau orizontal), dimensiuni si apoi IA UNA DINTRE CELE MAI IEFTINE MASINI, CAND SE DEFECTEAZA O ARUNCI SI CUMPERI ALTA", vei avea cele mai putine batai de cap.

In cele de mai sus mi-am varsat focul urmare unei experiente proprii de achizitie a unei masini de spalat produsa de un brand cunoscut si "apreciat", model nou pe piata, garantie 2 ani, care a cedat dupa 2 ani si 9 luni fara ca in perioada de utilizare destul de scurta raportata la pretentiile brandului sa ne ofere satisfactii referitoare la banala SPALARE DE RUFE. De vreo 3 saptamani nu reusesc sa-i dau de cap, am o promisiune acum, peste inca 10 zile cand cred ca este posibil sa se rezolve situatia, va voi spune cate ceva si despre producator si despre reprezentanta si despre service.

Astept comentarii cu referire la subiectul acestui topic, sa ma ajute atat pe mine cat si pe altii ca mine in alegerea corecta a unei masini de spalat, in caz ca incercarea de remediere a defectului nu reuseste.

Multumesc.

Edited by ieremeiov, 03 March 2021 - 14:55.


#2
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,077
  • Înscris: 04.10.2007
Eu am 2 Samsung de care sunt extrem de multumit...
1) prima cumparata in 2011 care dupa 9 ani (anul trecut) a crapat ceva placa... reparatia ei m-a costat 350 RON (de catre un tehnician gasit pe OLX, deci nu a fost dusa in "service autorizat")
2) a doua cumparata in 2018 si merge perfect

Uscator de rufe am tot de la Samsung, de care sunt la fel foarte foarte multumit.

Inainte de astea 2 masini de spalat am avut Indesit care se stricau in draci, si am decis sa trec pe Samsung.
Indesitul la 2.5 de cand am achizitionat-o a crapat rezistenta electrica, dupa 6 luni au fost gata carbunii motorului  si dupa inca 6 luni a crapat electronica si costa sa o repar 75% din pretul unei masini de spalat noi.

Samsung daca sunt bune sau nu, habar nu am, dar eu unu sunt foarte multumit de ele. Principalul motiv pentru care am ales Samsung a fost rezistenta din ceramica deoarece apa in judetul Timis e foarte dura.
In 10 ani nu am bagat nici macar un gram de Calgon in masina de spalat si iata ca rezistenta e inca cea originala de pe masina de spalat.

Edited by mirel3003, 03 March 2021 - 15:25.


#3
marr

marr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,221
  • Înscris: 13.07.2005
Eu  am un Bosch - ma rog, e mult spus eu am ca in afara sa scot rufele din ea cand a terminat, nu am idee ce si cum face (deci, mai corect ar fi ”noi avem”).
Habar nu am ce model, dar are cel putin 5-6 ani si functioneaza perfect.
Singura masina de spalat la care tin minte ca am avut probleme (nu mai ”lua” detergentul) a fost in urma cu cca. 10 ani, cu un Whirpool cu incarcare pe sus (dar aia s-a busit in garantie).
Aia dinaintea Bosch-ului nu mai retin nici ce marca a fost si nici de ce am schimbat-o ...

PS; CA tot mi-am amintit - si masina de spalat vase tot Bosch este si asta a venit tot in locul uneia Whirlpool (asta din urma a avut probleme dupa cca. 3 ani de la achizitie). Masina de vase are 6-7 ani si functioneaza perfect desi-i mult mai ”frecata” decat aia de rufe.

#4
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,411
  • Înscris: 13.03.2017
Pai daca ai ghinion, gasesti cuie si-n p i z d a

Prima masina automata de spalat rufe luata dupa revolutie (inainte nu se pune) a fost o SILTAL care a functionat peste 10 ani
Cand a crapat chiar nu mi-a parut rau si am aruncat-o direct
Urmatoarea a fost Daewoo cu bule si alte prostii
Pe aia am dus-o la tara unde merge si acum (e drept ca nu prea o foloseste nimeni)
Acum am LG cu direct drive si merge de n'are aer  - e folosita masiv (suntem 5 in familie)

Cum reusiti sa faceti praf o masina de spalat in 2 ani ? Nu stiu dar, cum spuneam, daca ai ghinion, gasesti cuie si-n p i z d a

Concluzia - NU conteaza brandul

#5
Master_Yoda

Master_Yoda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 27.08.2014
Am doua Whirlpool din categoria de pret ~1200 lei bucata.

Prima e cumparata in 2005 si de atunci pana azi i-am inlocuit carbunii de la motor, garnitura de la hublou si filtrul de deparazitare. Cost total reparatii cam 150 lei cat au fost piesele, pentru ca le-am inlocuit eu. Masina functioneaza perfect si astazi.
A doua e cumparata in 2015 si pana acum n-am avut probleme cu ea.

Sunt foarte usor de desfacut si reparat, deci mai mult ca sigur o sa cumpar tot Whirlpool in viitor.

#6
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,710
  • Înscris: 22.01.2015
Confirm  Samsung. Masina de spalat 8 kg ecobubble+frigider Samsung.  Din Vara 2016,merg fara prob.  Si nici nu am avut.

inainte am avut Whirlpool.  Mergea trasnet si aia.Sta prin garaj,ca am lasat tara.

#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,809
  • Înscris: 15.06.2004
2 Whirlpool.
Una cumparata in 1994. S-a stricat un rulment in 2016. L-a inlocuit meseriasul de la reprezentanta dar a cedat dupa 7 luni. Data la fier vechi si luat alt Whirlpool. Asta merge inca, dar dupa 3 ani a aparut umflatura de rugina in vopseaua de la capac. Sigur va tine mai putin decat prima - e facuta prin Slovacia sau Polonia, ceva de genul, prima era facuta in Italia, plus a nu se ma ifabrica nimic ca in anii 90 - acum sunt facute sa tina doar 5 ani maxim. Daca se poate, sa se strice dupa e ies din garantie si mai bine - ptr vanzator.

Singura chestie - cumpar doar cu incarcare verticala - are axul mai bine centrat si echilibrat - cu rulmenti in ambele parti, nu ca la cele cu geam.

#8
Tonic Water

Tonic Water

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 09.07.2005
Samsung Ecobuble 2016 merge dar are probleme pe partea de selectat programe. Ca sa poata selecta programul  trebuie sa o scot din priza, las 2 minute si dupa aia o ia din loc. Cateodata nu duce programul pana la capat. Service-ul agreat Samsung a zis ca este cartela  electronica zic ei 280 Eu sa o schimbe ei.Le-am zis pas. Poate o sa o schimb eu daca crapa total si gasesc de cumparat.

#9
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
Miele WKH 130 WPS PowerWash & TwinDos din 2014. Fara nicio problema.

#10
ieremeiov

ieremeiov

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.03.2007

 ogo, on 03 martie 2021 - 15:55, said:

Miele WKH 130 WPS PowerWash & TwinDos din 2014. Fara nicio problema.

Miele este unul din foarte rarele branduri despre care nu se prea aude de defectiuni in afara de cele inerente (rulmenti, curele, garnituri), chiar si acestea foarte rare. ***** pentru Miele! Atata doar ca este mai greu accesibil dpdv financiar.

Edited by ieremeiov, 03 March 2021 - 16:06.


#11
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,142
  • Înscris: 29.06.2005
Zanussi cu incarcare verticala.

Cumparata in anul 1999. Tinuta in baie.
Nu are rugina si merge foarte bine. In 2020 i-am schimbat condensatorul - 16 lei.

Vreo 10 ani a mers cu detergent praf - ulterior i-am facut o curatare si de atunci doar detergent lichid papa. N-a vazut niciodata Calgon sau alte din astea.

#12
drgroza

drgroza

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 19.05.2002
Am avut Whirpool...bune,au tinut vreo 10 ani.
Apoi Samsung,cu bule.A mers bine.
Acum am LG cu uscare.Bate tot.

#13
nila04rrw

nila04rrw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 18.10.2010
Beko, in functiune din 2003, luna trecuta i-am inlocuit carbunii+rulmentii motorului si rulmentii tamburului. Fara rugina, nu fuge prin baie...tanc.
Isi face treaba, deci ramane in continuare in serviciu.

#14
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Toate sunt bune daca nu nimeresti niste piese la masina facute in China la tura de luni dimineata.

#15
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,081
  • Înscris: 09.09.2010
Eu am un SANGIORNO de mai bine de 10 ani. Si spala hainele.

 ieremeiov, on 03 martie 2021 - 16:06, said:

Miele este unul din foarte rarele branduri despre care nu se prea aude de defectiuni in afara de cele inerente (rulmenti, curele, garnituri), chiar si acestea foarte rare. ***** pentru Miele! Atata doar ca este mai greu accesibil dpdv financiar.
La cat da pe ea ii e rusine sa mai zica ca s-o defectat.Posted Image

#16
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,004
  • Înscris: 29.11.2005
Sangiorgio se numește și de fapt e un Candy vândut în Italia .
Pentru cârcotașii care nu cred ca o mașina se termina în 2,5 ani :am întâlnit o mașina Gorenje care a fost reparata de 5 ori în cei 2 ani de garanție dupa cum urmează :cuva completa (se terminaseră rulmenții),placa electronica (nu mai pornea),motor ars, pompa de evacuare arsa,lacăt închidere ușa.Am întâlnit o grămada de mașini de spălat cu rulmenții duși dupa 2 ani diverse mărci : Artic,Beko,Wirlpool,Bosch,Indesit,Ariston.
Ce le mai tâmpite sunt Heinner nu se găsește nici o piesa de schimb pe teritoriul României.
In afara de Samsung și Albatros  nu mai exista mașini de spălat cu cuva demontabila la care sa puteți schimba rulmenții.

#17
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Miele, clar.
Dar dacă nu ai bani, faci ca mine: iei Gorenje SensoCare w5523/s.

#18
Rretro

Rretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 10.03.2020

View Postericmario, on 03 martie 2021 - 22:08, said:

Miele, clar.
Dar dacă nu ai bani, faci ca mine: iei Gorenje SensoCare w5523/s.
Cum se comportă....??? As opta și eu pt Gorenje, dar nu prea găsești rewiev pe net. Acum am un LG direct drive, dar cam da semne de oboseala (10 ani a spălat zilnic). De la Gorenje am un frigider SIDE by side care funcționează impecabil. Orice sfat este de ajutor

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate