Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania
 AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului
 Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video
 Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

datasheet crawling
 

De ce nu mor zilnic mai multe persoane de Covid in Romania?

* - - - - 10 votes
  • Please log in to reply
187 replies to this topic

#73
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,531
  • Înscris: 05.06.2009
Cirus, de gripa s-a tot murit, și anul trecut, și anul asta pana sa vina pandemia. Multa lume a prins teama și s-a vaccinat în toamna 2019. Pe urma a venit covidel, starea de urgenta, stat în casa, ieșit cu masca și declaratie, gripa nu s-a mai transmis atât de mult.
Însă asa cum spunea userul ciine la alt subiect, a observat multe cazuri de pneumonii atipice începând din oct-nov 2019 și o gripa/viroza dubioasa în februarie.
Chiar și medicul meu de familie, la care am fost și în nov, și în martie, îmi spunea ca a observat aceleași chestii, și ce a funcționat bine ca tratament - Azitromicina. Ceea ce ne-a și prescris, si mie, și copilei, rezultatele bune s-au văzut încă din ziua a 2-a de tratament.

#74
ptap

ptap

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,787
  • Înscris: 09.12.2005

View Postcirus6, on 16 iulie 2020 - 15:49, said:

Virusul nu e mortal. Mult mai mortal este tratamentul din spitale. În general mor cei pe care îi doboară tratamentul.

Voi care rostogoliti teoriile astea fara incetare multi oameni o sa aveti pe constiinta la sfarsitul epidemiei. Toti, ca daca ai fi doar tu, n-ai conta, dar de dimineata pana seara toti adeptii serpilienilor , tunelului din Bucegi , aselenizarii trucate, Pamantului plat, 5G, antivaccinistii, ultraortodocsii si alte factiuni si-au gasit menirea. Toti , mai ales aia cu biserica, ar trebui sa mergeti la biserica sa va spovediti si sa primiti canon.

Edited by ptap, 16 July 2020 - 19:19.


#75
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010
Vezi așa duceți voi totul în derizoriu și acuzați oamenii de conspiraționism, le puneți pe toate la un loc. Ce contează că tunelurile din Bucegi sunt reale, le-am asociat cu reptilienii( nu serpilirni), pământ plat și 5G și gata, i-am demontat pe conspirationisti.
Dacă discutăm de covid-19, de ce trebuie să facem asocieri cu alte chestii? Io am situația concretă de la mine din zonă, toți care au murit au fost la tratament în spital, nici unul tratat acasă nu a sucombat. Știu argumentul, cei care au rămas acasă n-au făcut forme grave, înțeleg, dar chiar nici unul? Io nu prea cred în coincidențe.

#76
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012

View PostPatefon, on 16 iulie 2020 - 16:08, said:

Faptul ca unii nu vad logica nu face automat cifrele ca fiind din burta. Graficul are si logica si consistenta. Dar de-aia analistii sunt platiti mai bine ca strungarii. Ca nu-s prea multi si invata de le sare basca pana ajung acolo.
Vezi ca s-a mai discutat pe tema asta,nu iese oricum invartesti cifrele.
Nu toti sunt strungari,desi sunt mai folositori decat multi taietori de frunza la caini sau "eroii" care lasa oamenii sa moara pentru ca nu se incadreaza in categoria COVID,sa le iasa la statistica.

#77
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007

View Postcirus6, on 16 iulie 2020 - 19:35, said:

Io am situația concretă de la mine din zonă, toți care au murit au fost la tratament în spital, nici unul tratat acasă nu a sucombat. Știu argumentul, cei care au rămas acasă n-au făcut forme grave, înțeleg, dar chiar nici unul? Io nu prea cred în coincidențe.

Hai sa-ti explic eu cum e tarasenia .
Virusul are o mortalitate declarata de 2.5%  cu preponderenta oameni cu imunitate deficitara dar si oameni cu imunitate exagerata, pt ca-i afecteaza si pe ei.
Trebuie sa fii realist ca cei care merg  la spital  nu se duc de placere si chiar au probleme.
Mortalitatea  este mai mica acum pt ca s-au schimbat conditiile  , in timp de vara imunitatea este mai buna pt absolut toti , au aparut fructele , urzicile dragaveiul si leusteanulPosted Image , soarele temperatura blanda, traiul in natura isi face efectul ,  nu poate fi comparata cu imunitatea la sfarsit de februarie .
La sfarsit de saptamana daca se pastreaza cota de testare va sari de 1000/zi si va zic ca 5% mortalitate pt cei din ATI e o cifra mult prea optimista , parerea mea este de 30 %  ,sa va ganditi cind nu va mai fi acces la ATI  , mare grije la ruleta ruseascaPosted Image
Gogorita cu tratamentul care te omoara e pt tampiti ,este si o expresie pt ei , a murit ca prostul

Edited by ciine, 16 July 2020 - 21:04.


#78
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

View Postprobabil15, on 16 iulie 2020 - 18:23, said:

Am avut si eu o astfel de raceala foarte urata pe la sf lui februarie. Tot asa manc ciorba de vita extraordinar de gustos si aveam impresia ca mananc plastic.
Da, da, asa patesc eu. Nu-mi pierd mirosul, dar imi dispare gustul.

View Postericmario, on 16 iulie 2020 - 18:01, said:

Cum poți să întrebi așa ceva?
Cum poți să dorești moartea cuiva?
Asta ai inteles tu din intrebarea omului? Daca nu erai mai vechi pe forum, saream la gatul tau. Nu, ericmario, nu este dezamagit de numarul mic de decese, ci uimit de discrepantele dintre realitatea actuala si cea de acum trei-patru luni, despre virusul ce se transmitea prin orice si Covidul de iulie 2020.

View Postptap, on 16 iulie 2020 - 19:18, said:

Tu vrei sa dai impresia ca lupti impotriva extremismului si a celor dezinformati. Te-ai uitat cumva in oglinda?

#79
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Hai sa va zic ce cunosc eu despre virusul asta. Nu sunt medic, ce scriu mai departe este doar o parere personala asa ca cine are interesul sa ma verifice si/sau sa ma corecteze sau sa se documenteze in plus este invitatul meu. Multumesc anticipat tuturor celor care au rabdare sa citeasca aceasta postare.

Virusul asta seamana cu gripa dar nu e, se manifesta ca gripa dar nu e gripa si este de 10 ori mai contagios. Devine contagios incepand cu a 2 zi dupa infectare si apare la analize (testul rapid are 90% rata de detectie iar PCR 99,7%) incepand cu ziua a patra iar 6 din 10 persoane infectate sunt asimptomatice. Perioada de "incubatie" se presupune ca ar fi intre 4-7 zile...

Caracteristica virusului este ca tinteste acelasi organ ca si gripa obisnuita, plamanii, si foloseste ca poarta de intrare nasul, gura si ochii (au receptori ai enzimei ACE-2) cu mainile ca vector de transmitere. In momentul intrarii in corp se foloseste de enzima ACE-2 pentru a se atasa de celulele plamanilor si apoi va stopa reactia inflamatorie prin dezactivarea celulelor albe (opreste reactia imuna), in tot acest timp inmultindu-se (are acelasi mecanism folosit de HIV). Cand nu mai poate bloca "recunoasterea" ca si corp strain de organism (blocarea reactiei imune) se declanseaza distrugerea in masa a celulelor infectate si aparitia pneumoniei. Celulele moarte sub forma de mucus gros raman in plaman si, din cauza gravitatiei, se deplaseaza in partea inferioara a plamanului blocand functia de oxigenare si de eliminare a dioxidului de carbon (volumul plamanului functional se reduce cam cu 30%, vizibil pe radiografii). In acel moment se declanseaza sindromul apneeic (lipsa de aer) ca reactie la schimbul redus de gaze si ca urmare a acumularii dioxidului de carbon in sange. Asta duce la o reactie fiziologica de respiratie rapida si superficiala care nu poate asigura necesarul de oxigen. In acest moment se aplica oxigen la nas pentru compensarea capacitatii reduse de oxigenare a plamanilor.
Prin suprasolicitarea muschiului diafragmei (asemanator cu febra musculara la alti muschi si la fel de dureroasa) acesta oboseste si apar sincope in respiratie pana la cedarea completa a acestuia. In acest moment se impune respiratia mecanica prin coma indusa mai ales ca oxigenarea scade cu mult sub limita de alerta de 95% SpO2 pana pe la 73%. Da, odata bagat furtunul pe gat pacientul este in coma indusa. Cam 1 din 10 pacientii cu probleme respiratorii ajunge la ATI cu furtun pe gat si cam 1 din 6 isi revine pentru ca odata cu coma indusa se opreste si functionarea muschiului diafragmei lasandu-i timp sa se refaca. De aceea rolul ventilatoarelor este critic mai ales ca numarul mic al acestora forteaza medicii sa faca o "triere" pentru cine ajunge cu furtun pe gat si are sanse sa scape si cine agonizeaza in continuare cu oxigen la nas.

Reactia secundara la lipsa de oxigen este hipoxia diferitelor organe si de obicei cel mai "slab" organ cedeaza. De exemplu, inima este un muschi care are nevoie de oxigen iar in cazul unei boli de inima ea este deja slabita asa ca va suferi prima la lipsa de oxigen. La fel daca pacientul are si alte afectiuni (comorbiditati), se adauga la riscul de deces. Ca fapt divers, o posibila cauza de deces la pacientii supraponderali fara alte afectiuni (recent era dat la stiri un astfel de caz) este BPOC asociat si care combinat cu simptomele specifice acestui virus va face ca sa intervina decesul prin lipsa trezirii ca sa respire a pacientului cu BPOC. Oprirea aleatorie a respiratiei la pacientii cu BPOC prin inactivarea centrului respirator din creier face ca acestia sa se trezeasca ca sa inceapa sa respire constient.
De aceea situatia unui pacient include si comorbiditatile ca factor agravant si de aici a aparut ipoteza ca din covid nu se moare. Da, singur nu face prea multe stricaciuni, vezi cazul asimptomaticilor, dar combinat cu celalte probleme medicale este letal pentru ca accelereaza efectele negative.

De aceea, in lipsa problemelor medicale, coronavirusul nu prea se manifesta mai ales ca se pare ca este si un factor genetic implicat in reactia la virus mai ales ca nu este un virus cunoscut de corp plus ca nu are cu ce sa-l compare si trebuie sa-l "invete" si sa-l "studieze". Acesta este de fapt rolul unui vaccin antivirus, sa "educe" sistemul imunitar ca sa recunoasca mai repede virusul si sa nu se ajunga la blocarea plamanilor prin pneumonie. Daca nu stiati, anticorpii lucreaza bine la peste 38 grade celsius odata cu micsorarea activitatii bacteriilor si a virusilor. De aceea apare febra, ca reactie de aparare a organismului. Febra pana pe la maxim 42 grade celsius este ok, nu apar efecte permanente iar virusii sunt anihilati mai usor. Asa ca febra este buna, dar cu limita.

Un alt aspect este cel social. Tinand cont ca se propaga cu rapiditate si exista un numar mare de asimptomatici iar omul este o fiinta sociala se explica foarte usor cresterile de persoane infectate. Unui asimptomatic nu-i pasa daca are boala sau nu, stiind ca nu va dezvolta o simptomatologie grava pentru ca "asa-i romanul" vorba cantecului... Si uite asa apar focarele de "simpla raceala" unde se inmultesc mortii printre rudele asimptomaticului.
Cand ai rude cu probleme multiple, toate incadrate ca morbiditati la acest virus, trebuie sa incepi sa te gandesti cum sa afli mai multe informatii care sa te ajute sa iei decizii...

Da, incep sa se cunoasca bine caracteristicile si manifestarea virusului si o sa vedeti tot mai multi medici cu pulsoximetre in mana (acel SpO2) pentru ca scaderea acestei valori este primul simptom ca ceva nu este in regula cu pacientul. Asta ii ajuta sa aiba o reactie mai rapida pana la instalarea simptomelor hipoxiei. Si poate si asta reduce numarul de decese pentru ca se ia o decizie mai rapida de tratament.

Carantina si izolarea pe cat de urate si injurate sunt au si o parte buna, este prima reactie logica cand nu se cunoaste natura si propagarea virusului si pana la aparitia unor noi informatii. Da, impactul social si economic este major dar este situatie de razboi cu virusul iar in razboi nu exista reguli pe care adversarul sa le respecte.
De exemplu la chinezi. S-au chinuit 6 luni sa tina in frau epidemia ascunzand datele transmise restului globului pana cand pe 31 decembrie 2019 au anuntat oficial virusul. Dovada este numarul foarte mare de masini inca din august 2019, comparativ cu alti ani, in zona spitalelor combinata cu cautarile in motoarele de cautare a simptomelor specifice virusului si combinata cu aparitia in octombrie a unui anunt de angajare in Wuhan a unor cercetatori pentru studierea unui virus al liliecilor (mai tineti minte primele declaratii cu de unde a aparut virusul?). Credeti ca la ei au murit doar 3400 de oameni? poate vre-o 21 de milioane in primele 3 luni ale anului. Dovada? scaderea numarului de abonamente la telefon, abonamente care se obtin doar in urma unui numar unic de identificare (gen CNP). Unii zic ca si-au luat cartele din Hong-Kong si Macau, ca urmare a cresterii supravegherii cibernetice, dar totusi 21 de milioane de cartele luate de acolo...

Asa ca, in concluzie, credeti voi ca asta este doar o simpla raceala si o sa ajungeti sa va uitati la unele rude doar in poze. Sper ca v-am sensibilizat suficient ca sa luati in serios problema. Poate oi fi eu paranoic dar mai bine sa fiu paranoic si sa nu se intample nimic decat sa zic ca "este o simpla raceala" si sa am pe constiinta multe persoane printre care si rude.

PS: stiti ce este ironic? ca se poate afla rata de infectare a populatiei unui oras fara a face teste individuale si cu o precizie destul de buna... Ironic, dar apele uzate menajere contin resturi de virus care poate fi detectat si cuantificat si astfel poate fi stabilita rata de infectare a populatiei si, de ce nu?, efectul masurilor luate pentru controlul pandemiei.

#80
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

View Postciine, on 16 iulie 2020 - 21:02, said:

La sfarsit de saptamana daca se pastreaza cota de testare va sari de 1000/zi si va zic ca 5% mortalitate pt cei din ATI e o cifra mult prea optimista , parerea mea este de 30 %  ,sa va ganditi cind nu va mai fi acces la ATI  , mare grije la ruleta ruseascaPosted Image
Gogorita cu tratamentul care te omoara e pt tampiti ,este si o expresie pt ei , a murit ca prostul
Până aici pot să fiu de acord cu tine.
De ce se ajunge la ATI? Chiar e nevoie de intubare?
După poveștile cunoscuților care au avut și s-au vindecat de covid-19, simptomele descrise au fost de pneumonie nasoală.

#81
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Daca nu te omoara orona pe loc...o sa mori de afectiunile care le dobandesti dupa infectia cu coronavirus...
https://www.digi24.r...-studiu-1338183

Edited by I2O, 16 July 2020 - 21:29.


#82
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007

View Postcirus6, on 16 iulie 2020 - 21:18, said:

Până aici pot să fiu de acord cu tine.
De ce se ajunge la ATI? Chiar e nevoie de intubare?
După poveștile cunoscuților care au avut și s-au vindecat de covid-19, simptomele descrise au fost de pneumonie nasoală.

Pai pneumonia severa ce reprezinta???
Distrugerea sistematica a celulelor alveolare duce la pneumonie , dar mai rau de atit este faptul ca distrugerile sunt cu precadere la nivelul barierei alveocapilare , are afinitate pt capilare  , cum mai faci rost de oxigen pt a fi in viata. Distrugerile pe care le face la plaman se poate sa nu le  mai recuperezi multa vreme sau niciodata
Eu nu zic povesti , 10-15% din populatie are risc major de a dezvolta boala severa .Ideea e daca o faci macar sa ai acces la sistemul de sanatate .
Fii smartPosted Image

Edited by ciine, 16 July 2020 - 21:31.


#83
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010
Într-o zi oricum ne vom infecta fiecare, ideea e să știm ce să facem ca să supraviețuim bolii.

#84
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postcirus6, on 16 iulie 2020 - 21:43, said:

Într-o zi oricum ne vom infecta fiecare, ideea e să știm ce să facem ca să supraviețuim bolii.

Eu sper sa nu se intample asta
La mine in oras deja sunt persoane infectate pentru a doua oara,o asistenta care a contactat boala a doua oara a si murit.....

#85
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
A murit pentru ca in razboiul asta corpul nu se repara ci efectele negative ale celor doua batalii se aduna, din pacate pentru ea...

#86
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Inseamna ca daca se merg in stilu asta cu infectari la nesfarsit pentru fiecare persoana.....in cativa ani vor muri multi oameni....

#87
Patefon

Patefon

    Out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,642
  • Înscris: 26.03.2008

View PostI2O, on 16 iulie 2020 - 22:15, said:

Inseamna ca daca se merg in stilu asta cu infectari la nesfarsit pentru fiecare persoana.....in cativa ani vor muri multi oameni....
Iar si mai multi isi vor fi invatat organismul cum sa anihileze virisul. Orcum o dai cea mai buna solutie e sa minimizezi posibilitatea de imbolnavire. Cu cit trece mai mult timp cu atat se incearca mai multe scheme de tratament, se studiaza, se acumuleaza informatie, se rafineaza proceduri.

#88
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View PostPatefon, on 16 iulie 2020 - 22:24, said:

Iar si mai multi isi vor fi invatat organismul cum sa anihileze virisul. Orcum o dai cea mai buna solutie e sa minimizezi posibilitatea de imbolnavire. Cu cit trece mai mult timp cu atat se incearca mai multe scheme de tratament, se studiaza, se acumuleaza informatie, se rafineaza proceduri.

Daca virusu nu muteaza spre forme din ce in ce mai agresive

Chestia e ca astia de la spitale spun ca mai nou 4 din 5 pacienti au probleme si dupa vindecare....cum ar fi oboseala cronica
https://www.digi24.r...anatate-1337518

#89
Patefon

Patefon

    Out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,642
  • Înscris: 26.03.2008

View PostI2O, on 16 iulie 2020 - 22:41, said:



Daca virusu nu muteaza spre forme din ce in ce mai agresive

....

Orice zi ce se adauga pandemiei favorizeaza raspandirea tulpinele mai putin agresive. Fiind greu de detectat se raspandesc mai usor blocand tulpinele agresive.

Cheia pandemiei este aparitia unei tulpini foarte slabe. De gravitatea Coronavirus OH43 (ala care da mucii de dupa udatul la picioare).  Noi avem norocul ca am adus tulpine de toate felurile (pusesem undeva un link acum doua luni) spre deosebire de altii (Suedia) care au in principal o singura tulpina raspandita.

#90
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Bine ar fi sa fie asa cum zici tu....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate