Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

De ce nu mor zilnic mai multe persoane de Covid in Romania?

* - - - - 10 votes
  • Please log in to reply
187 replies to this topic

#181
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
@nino852: este asa de simplu...
Pur si simplu primul test a fost realizat in perioada "activa" a infectiei iar urmatoarele dupa imunizare, cand virusul nu mai exista. La asta contribuie faptul ca toti au trait in acelasi spatiu si au folosit cam aceleasi utilitati comune. Asta inseamna ca infectarea s-a produs cam in acelasi interval asa ca si rata de vindecare/imunizare a aparut in acelasi interval.
Aduceti argumente ca nu-i asa.

Si inca ceva. Fiecare laborator are propria metoda de realizare a testului, fiecare metoda cu rata de eroare specifica.

Cand cea mai simpla explicatie este si logica, probabilitatea ca aceasta sa fie adevarata este extrem de mare.

Cat despre jocul acelei politiciene... ce ati prefera? sa se testeze diversi oameni de pe strada sau sa se testeze persoane cu o sanatate precara sau la internarea in spital unde deja exista si alte persoane cu sanatatea compromisa si inghesuite intr-un spatiu mic? nu uitati ca numarul de teste care pot fi efectuate pe zi este limitat, chiar daca capacitatea de testare creste continuu. Sunteti dispusi sa sacrificati o sectie intreaga de spital din cauza unui pacient netestat doar pentru a-l testa pe vecinul de la 4? Acum mai credeti ce vrea acel politician sa faca? Pur si simplu este abureala politica. In lupta cu un virus nu aduci politicieni la rampa ci medici, virusologi si imunologi adica persoane care cunosc procedurile de actiune in aceste cazuri. Dar cand, ca urmare a unei scapari legislative (stim cine face legile acum si cine este obligat sa le respecte, nu intram in polemica), o gramada de lume a ajuns sa se pupaceasca ne miram acum de rata de infectare. Asta este realitatea sfidarii dusmanului, acest sars-cov2. Iar razbunarea acestuia de abia o simtim ca prinde forma. Nu vreau sa fiu alarmist dar, daca nu se ia atitudine mai drastica decat acum ce este mai rau va urma curand si va fi mai rau ca in Italia.

Am scris undeva aici ca pentru medici calvarul va incepe cand vor ajunge sa trieze cine ajunge la ventilator si cine va ramane doar cu oxigen la nas... Am crezut ca remarca se va aplica intr-un viitor ceva mai indepartat si nu sa incepem sa vedem prima faza din acesta, exemplul cel mai elocvent fiind pacientii critici pe ventilator din Bucuresti mutati in alte orase care au locuri libere la ATI.

Pentru cei care cred ca "este o simpla raceala" chiar daca nu va doresc sa treceti prin asta totusi incercati sa va imaginati ce trece unul care este pe ventilator din cauza asta. Sau macar ascultati ce spune un doctor adevarat despre virus nu un te miri cine prin vre-un stream. Folositi-va neuronii si simtul critic stiintific ca sa sortati informatia nu sa o luati gata mestecata de altii.

#182
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

View PostThe Stressmaker, on 27 iulie 2020 - 23:00, said:

@nino852: este asa de simplu...
Pur si simplu primul test a fost realizat in perioada "activa" a infectiei iar urmatoarele dupa imunizare, cand virusul nu mai exista. La asta contribuie faptul ca toti au trait in acelasi spatiu si au folosit cam aceleasi utilitati comune. Asta inseamna ca infectarea s-a produs cam in acelasi interval asa ca si rata de vindecare/imunizare a aparut in acelasi interval.
Aduceti argumente ca nu-i asa.




Fugi de-aici ca nu tine...testele au fost la diferenta de 2 zile, chiar asa, toti 20 s-au vindecat in 2 zile? Plus ca nu au avut niciun simptom.
Suntem in desene animate sau ce? Cum poti sa vii cu asa explicatii puerile?
Sunt clar teste cu rezultat eronat, si cine stie cate din alea 1000 pozitive pe zi sunt in aceeasi situatie. Unii spun ca se pot usor contamina probele unele de la altele, ca personalul care face testele e nepregatit etc.

View PostThe Stressmaker, on 27 iulie 2020 - 23:00, said:

Pentru cei care cred ca "este o simpla raceala" chiar daca nu va doresc sa treceti prin asta totusi incercati sa va imaginati ce

Pai pentru marea majoritate nici macar simptome de simpla raceala nu sunt.
Ca sunt raceli serioase, alea iarna, cand pici lat 2-3 zile, ori aici la covid peste 50% nu au decat o usoara durere de gat si pierderea gustului cateva zile.

Asa ca mai lasa-ne cu apocalipsa ta.
Aia de la ATI sunt oricum vai de capul lor cu alte n boli grave si ar avea probleme grave si la o gripa obisnuita.

Edited by epetroiu, 27 July 2020 - 23:33.


#183
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,356
  • Înscris: 22.10.2007

View Postnino852, on 27 iulie 2020 - 17:44, said:


Lasa prostiile de propaganda ieftina si spune domnule doctor,cum se face ca 20 de fotbalisti(CFR -CLUJ),declarati pozitiv COVID,retestati in 2 laboratoare diferite,au avut rezultat NEGATIV?
Ai vreo explicatie?
De-aia nu voiau s-o lase pe Firea sa testeze,acum intelegi smecheria?
Adica eu ii zic aluia sa termine cu tampeniile de la rusi si zici de mine ca fac propaganda? Babaeatule....
Nu-s doctor, sef, iar explicatii sunt destule, prima ar fi personalul medical bun plecat din tara.
Dar in orice caz, ce treaba are sula cu prefectura?

#184
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012

View PostThe Stressmaker, on 27 iulie 2020 - 23:00, said:

@nino852: este asa de simplu...


Si inca ceva. Fiecare laborator are propria metoda de realizare a testului, fiecare metoda cu rata de eroare specifica.
Ai idee care este marja de eroare?



Cat despre jocul acelei politiciene...

Ce joc face DSP, cand nu ia in seama cazurile de COVID de la caminul de batrani,nu testeaza si amana tratamentul celor pozitivi?
De ce nu a autorizat nici un spital de campanie,desi se plang ca nu mai au locuri in spitale?

Si vrei ca oamenii sa mai aiba incredere in sistem?

Folositi-va neuronii si simtul critic stiintific ca sa sortati informatia nu sa o luati gata mestecata de altii.
Tocmai asta fac,am rude si prieteni medici,stiu ca banii sunt multi in afacera asta,dar ma astept la un minim de omenie,daca tot s-a speculat pe categoriile vulnerabile,fara aparare.
Ai idee cati au murit asteptand tratament?

Edited by nino852, 28 July 2020 - 07:23.


#185
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,356
  • Înscris: 22.10.2007
20-25% cica e marja de eroare a testelor din uk dar depinde de momentul in care se face.

#186
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Marja de eroare este mica dar in acest caz era doar momeala... discutia era despre intervalul de detectie.
LE: depinde la care metoda de test ne referim, comparativ cu alte teste de la alte firme. Se pare ca in prezent este o disputa referitor la faptul ca este posibil ca 1 din 5 sa dea rezultat fals negativ.

DSP? locuri caldute pentru persoane finute. O sa urmeze trierea lor cat de curand. Aici au fost prinsi cu pantalonii in vine. Plus ca se incearca o micsorare voita a cifrelor "ca nu da bine la poza". Din punctul meu de vedere, valoarea reala a celor infectati ar fi multiplicata cu 8 sau 10 fata de cifrele anuntate.
Cititi tot paragraful referitor la politicieni.

Spitale de campanie pentru ce? Cand tu nu ai personal care sa deserveasca pacientii existenti degeaba poti sa ai si 100 de spitale de campanie.  Plus ca, per total, locuri la ATI inca exista. De abia cand se va ajunge la un grad de ocupare pe tara aproape de 100% de abia atunci se vor deschide sectii noi de ATI. Dar tot va ramane lipsa personalului. Si asta va duce la burn-out-ul celui existent si vom incepe sa pierdem si mai mult personal prin epuizare. Sistemul oricum este in avarie de ani de zile iar acum este impins peste limita.

Care tratament? Remdesivir? intreabati-i pe americani de ce nu lasa si la altii. Cat despre metoda reala de tratament, ce se face este doar suport mecanic respirator combinat cu mentinerea functiilor vitale. Restul il face sistemul imunitar al fiecaruia. Si aici este loteria de fapt...
Cand ai un virus care te lasa fara oxigen la propriu, cel mai slab organ din corp cedeaza. Cunoasteti-va dusmanul inainte sa-l subestimati. Faptul ca veti avea o forma usoara, neavand probleme medicale mari nu inseamna ca si cel de langa dv. va avea aceeasi forma usoara. Aici este loteria de fapt pentru ca nici medicii nu stiu cum va evolua starea pacientului in decurs de 24 de ore.
Asa ca inca o data intreb: care tratament?

Da, sunt multi bani in joc si fiecare vrea o bucatica, asta-i Romania nu poti schimba asta. Vedeti cifrele cu cazurile detectate si apoi scrieti care sunt categoriile vulnerabile si pe ce criterii sunt vulnerabile. Cand unul chefuieste cu inca 200 de persoane fara cea mai elementara metoda de protectie si apoi urla si-si smulge parul ca o ruda de-a lui a murit si el a avut doar simptome usoare, cine este categoria vulnerabila in discutia asta? ce vina are acea ruda pentru inconstienta aluia?

Destui.

@epetroiu: aici se vede perversitatea acestui virus... se transmite ca gripa dar actioneaza ca hiv amplificand efectele negative ale celorlalte boli (acele faimoase comorbiditati)... Cunosc caz la care a inceput cu o simpla raceala si acum este o statistica intr-un tabel. Spuneti-le si la aia de la ATI cu furtunul de la ventilator bagat pe gat ca este o simpla raceala... a.. nu se poate ca ei sunt in coma indusa pentru a respira ventilatorul pentru ei din cauza ca muschiul diafragmei a cedat...

Apocalipsa? nu!, este realitatea crunta pe care urmeaza sa o vedem cat de curand. Ca fapt divers, vedeti statisticile oficiale si extrapolati ce se va intampla pana la sfarsitul anului apoi suprapuneti cu sezonul de gripa si adunati si cazurile acestea si veti avea o imagine reala a situatiei. Numarati locurile la ATI si inmultiti cu 10 ca sa aveti capacitatea maxima de tratament a celor infectati, Daca numarul real depaseste acest numar calculat inseamna ca unii care vor avea nevoie de acces la ATI nu vor avea sanse maxime de supravietuire, nefind locuri disponibile. Momentan sistemul functioneaza inca prin redistribuirea pe locurile libere ATI din alte judete. Nu uitati ca luna august este luna de concedii si de pe la jumatatea lunii vom discuta despre solicitarea reala a sistemului de sanatate.

Incercati sa intelegeti ca odata ajuns la ATI, data fiind caracteristica si evolutia bolii, fara ventilator si personalul de deservire al ventilatorului pacientul este mort cu toata bunavointa medicilor. De aceea se zbat toate tarile sa aiba ventilatoare tocmai din cauza particularitatilor acestui virus. Odata activata trecerea pacientului pe ventilator, din cauza ca muschiul diafragmei aproape a cedat, se induce coma pentru ca sunt foarte putini pacienti care pot rezista fizic si psihic cu un furtun gros bagat pe gat pana aproape de trahee.

Edited by The Stressmaker, 28 July 2020 - 23:18.


#187
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012

View PostThe Stressmaker, on 28 iulie 2020 - 23:13, said:

Asa ca inca o data intreb: care tratament?

iezact azi am vorbit cu fiul unui bătrân (circa 80 ani) internat pt glicemie super-extra și descoperit cu covid; l-am întrebat cu ce tratament a scăpat de virus și mi-a spus că i-au dat paracetamol + o injecție în burtă :o
în rest numai pastile de glicemie....
știți, nu? că nu a fost efectuată nicio investigație epidemiologică, ci doar li s-a sugerat celor din familie să se izoleze 5 zile, ”iar dacă nu apar simptome, puteți ieși din izolare!” :(


Ca fapt divers, vedeti statisticile oficiale si extrapolati ce se va intampla pana la sfarsitul anului apoi suprapuneti cu sezonul de gripa si adunati si cazurile acestea si veti avea o imagine reala a situatiei.

dar cine ne poate spune care a fost procentul de uciși de gripa obișnuită în iarna 2019-2020?
în fiece primăvară eram mitraliați cu această cifră, anul ista NIMIC!
or fi fost băgați la grămadă toți?

Incercati sa intelegeti ca odata ajuns la ATI,

la sfârșitul primăverii conducătorul guvernului se lăuda că a contractat 400 de ventilatoare mecanice, ce urmau a fi aduse în țară REPEDE!
știe cineva unde au fost împărțite?
că la noi în oraș tot 8 paturi sunt la ATI!!!



#188
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,919
  • Înscris: 31.03.2003

View PostThe Stressmaker, on 28 iulie 2020 - 23:13, said:

DSP? locuri caldute pentru persoane finute. O sa urmeze trierea lor cat de curand. Aici au fost prinsi cu pantalonii in vine.

Spitale de campanie pentru ce? Cand tu nu ai personal care sa deserveasca pacientii existenti degeaba poti sa ai si 100 de spitale de campanie.  Plus ca, per total, locuri la ATI inca exista. De abia cand se va ajunge la un grad de ocupare pe tara aproape de 100% de abia atunci se vor deschide sectii noi de ATI. Dar tot va ramane lipsa personalului. Si asta va duce la burn-out-ul celui existent si vom incepe sa pierdem si mai mult personal prin epuizare. Sistemul oricum este in avarie de ani de zile iar acum este impins peste limita.



1.am zis de n ori, DSP-urile sunt de fapt focare de infectii la figurat, raportat la ce oameni sunt acolo. Dar nu prea aveai cum misca. Sper sa zboare toti de acolo.

2.marea problema. lipsa de personala.
n-avem nici macar personal sa imbunatatim capacitatea de testare, ca aparatura nu e atat de scumpa.
in Bistrita erau 2 puncte de testare, e doar unul acum. de ce? a plecat persoana cea mai importanta, ofertata de olandezi...

poti sa ai 100 de ventilatoare aliniate daca nu exista personal. si ala nu se angajeaza asa, din marea masa de oameni...

Si inca ceva : nu poti sa adaugi paturi ATI decat in spitale covid.
Daca le inchizi si pe restu, ce fac cei cu alte probleme de sanatate, oricum inghesuiti in putine spitale?

Edited by oaspetele, 30 July 2020 - 06:16.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate