Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Makita PLM 4628n

Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...
 Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...

Pe la voi cum mai merg dezmembrar...
 Ce sisteme audio ați avut la masi...

Achizitie dubita Stellantis

Foisor - noi reglementari

Recomandare telefon preț 300...
 La Multi ani de ziua noastra a tu...

EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...
 

POLL: Cat de mult va afecteaza in calitate de clienti razboiul SUA - Huawei ?

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

Poll: POLL: Cat de mult va afecteaza in calitate de clienti razboiul SUA - Huawei ? (90 member(s) have cast votes)

Cat de mult va afecteaza in calitate de clienti razboiul dintre SUA si Huawei ?

  1. Deloc - nu cumpar si nici nu intentionez sa cumpar telefoane Huawei. (68 votes [75.56%])

    Percentage of vote: 75.56%

  2. Oarecum - as fi vrut sa cumpar un telefon Huawei insa daca nu se poate nu e problema, ma reorientez catre alt brand. (8 votes [8.89%])

    Percentage of vote: 8.89%

  3. Foarte mult - eram obisnuit cu brandul. Telefoanele sunt foarte bune raport calitate/pret (14 votes [15.56%])

    Percentage of vote: 15.56%

Vote Guests cannot vote

#73
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010

 Lowrider, on 06 iunie 2020 - 16:49, said:

...................
Cat despre firme producatoare europene, ai aici made in Germany si aici made in France (vezi? merg link-urile). In America avea Motorola un model produs acolo, dar nu mai stiu exact care din ele.
............

Motorola X.
Nu se mai fabrica in SUA acum ci in Brazilia (Motorola Droid Maxx 2).

#74
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,533
  • Înscris: 29.01.2008
Mulțumesc pentru link-urile oferite, chiar intenționez să-mi schimb telefonul în acest an. M-am uitat pe site-ul din Germania (Gigaset) și am găsit telefoane fixe (nu, mulțumesc, nu mai folosesc așa ceva de mulți ani) și telefoane mobile fabricate de fosta divizie de telefoane mobile Siemens, cu procesoare Mediatek low-end cu prețuri mai degrabă spre mid. Stau și mă gândesc: din câte știu, procesoarele Mediatek nu sunt fabricate în Europa sau America, sunt doar pe structură (adică proiect, din câte înțeleg) ARM (adică americană). Oare ce e fabricat în Europa? Carcasa? Inscripția personalizabilă de pe carcasă? Cutia în care este ambalat? Astfel de „producători” mai cunosc: Allview, Eboda, iHunt etc. Decât să cumpăr un produs chinezesc ambalat în Europa și vândut la preț dublu doar pentru că e ambalat sau are doar nume european, prefer să cumpăr o chinezărie autentică. Dacă tu „fabrici” telefoane în Europa cu componente chinezești, ce te faci dacă și China va interzice exportul acestor componente sau le va crește prețul ca la măștile chirurgicale?
La început, telefoanele fabricate în China utilizau procesoare, plăci de bază, memorii, ecrane etc fabricate în alte țări, ei doar le asamblau și le ambalau. În prezent, fabrică la ei în țară tot mai mult, rămânând să cumpere ce? Licența pentru serviciile Google? Dacă ai auzit, se poartă discuții pentru a înființa un magazin comun de aplicații pentru grupurile de firme Huawei, Xiaomi și BBK (Oppo, Vivo etc), care împreună fac peste 50% din telefoanele vândute pe piața mondială. Cât timp crezi că va trece până vei putea găsi în acest magazin de aplicații alternativă la oricare din aplicațiile Google sau la aplicațiile care depind de certificarea Google Play? TSMC (Taiwan) nu mai are voie să producă chip-uri pentru Huawei pentru că sunt cu tehnologie americană licențiată (ARM). Inclusiv AMD intenționează să treacă la producția de procesoare pentru telefoane. În momentul în care va fi lansat un procesor pentru telefoane care să nu aibă structură licențiată ARM, ci doar compatibilă, interdicțiile americane vor limita accesul telefoanelor Huawei (sau chinezești) la o piață de sub un miliard de locuitori, le mai rămână să vândă doar la celelalte 6 miliarde de locuitori ai Terrei. Aceștia crezi că vor cumpăra telefoane de două ori mai scumpe și cu o compatibilitate din ce în ce mai limitată sau telefoane chinezești? Fără niște măsuri mai profunde, blocada impusă Huawei se va transforma treptat la o autoizolare care nu va duce la nimic bun.
Se spune că o țară este cu atât mai dezvoltată cu cât ponderea este mai mare la importuri pentru paterii prime, energie și produse de bază și mai mare la exporturi pentru produse cu nivel tehnologic cât mai ridicat și produse cu valoare adăugată mare. În prezent, ce exportăm noi în China? Animale, vin, produse alimentare; ce importăm? Produse IT, electronice, electrocasnice, haine, încălțăminte, jucării etc. Nu înțelegi că în prezent SUNTEM O COLONIE ECONOMICĂ A CHINEI? Pentru a ne elibera, va trebui să producem în țară, în Europa sau în afara sferei de influență a Chinei tot ce implică tehnologii mai avansate sau altfel măsurile protecționiste impuse de Trump vor ajuta doar pe termen scurt, însă pe termen lung ne vor distruge. Sper ca de data asta să înțelegi ce vreau să spun.
P.S. Motorola, proprietate Lenovo (China). Într-adevăr, se mai pot găsi telefoane cu procesoare Qualcomm sau Exynos (producție SUA sau Coreea de Sud), fabricate în India, Indonezia, Vietnam, etc. Deocamdată, Samsung e firma cea mai cunoscută care și-a mutat în afara Chinei producția și depinde cel mai puțin de componentele chinezești, deși am înțeles că vor să utilizeze ecrane BOE pe unele telefoane. IPHONE încă e mult mai dependentă de China decât Samsung.

Edited by alin2pas, 07 June 2020 - 09:00.


#75
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010
Esti in eroare stimabile:
ARM e tehnologie (si firma) britanica, TMSC nu mai are voie sa fabrice nimic pentru huawei pentru ca utilajele lor folosesc tehnologie americana!
Iar cat despre cat de bune sunt sau nu procesoarele MediaTek atunci ce parere ai de Kirin (copii de Mediatek)?!
Desenele la ambele sunt facute de ARM Holdings!

Edited by breitner, 07 June 2020 - 09:13.


#76
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,533
  • Înscris: 29.01.2008
Scuze pentru ARM. TMSC și Mediatek au sediul în Taiwan, iar Taiwanul are nevoie de sprijinul american pentru a nu fi înghițit de China, după modelul anexării Crimeeii de către Rusia, deci nu-și pot permite să neglijeze deciziile SUA. Dacă însă TMSC vor fabrica pentru Huawei, produsele lor vor fi interzise pe piețele din SUA și eventual Europa, Canada, Mexic, Japonia, Australia, Noua Zeelandă - un miliard de locuitori. Se vor vinde în Rusia, Asia, Africa, America de sud - restul de 6 miliarde. Deocamdată, SUA are încă o mare influență pe plan mondial, dar influența Chinei este în creștere, firmele chinezești se infiltrează în tot mai multe țări și ocupă tot mai multe poziții - cheie în comerțul și economia mondială. Ar fi momentul să învățăm să ne fabricăm la noi produsele de înaltă tehnologie de care avem nevoie și nu să mutăm producția în țări care ne dau avantaje economice și financiare pe anumite perioade de timp. Globalizarea ajunge să-și arate și fața mai neplăcută.

#77
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010
De acord cu ultima fraza ("sa fabricam noi....").
Si Foxconn (fabricantul (de fapt asamblorul) cel mai mare de smartphone) are sediul tot in Taiwan.

Edited by breitner, 07 June 2020 - 10:10.


#78
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,533
  • Înscris: 29.01.2008
TMSC, Mediatek, Foxconn etc... firme de înaltă tehnologie, care împreună pot controla o mare parte din producția de telefoane mobile și produse IT, concentrate într-un teritoriu pe care China îl consideră ca aparținându-i de drept. SUA are Intel, AMD, Qualcomm, Google, Microsoft și Facebook. Ce reprezintă Europa? Doar o piață de consum. Revoluția industrială a pornit din Europa, avem invenții, proiecte, dar de produs se produce aproape tot în domeniul IT în afara Europei. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit, înainte să fie prea târziu.

#79
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010

 alin2pas, on 07 iunie 2020 - 11:30, said:

TMSC, Mediatek, Foxconn etc... firme de înaltă tehnologie, care împreună pot controla o mare parte din producția de telefoane mobile și produse IT, concentrate într-un teritoriu pe care China îl consideră ca aparținându-i de drept.
......
In primul rand e PRC nu China (de astea sunt mai multe), in al doilea rand si Republica Chineza (Taiwan) poate spune ca teritoriul continental al Chinei a fost ocupat abuziv de comunisti, in al treilea rand si eu (sau oricare altul) pot sa urlu ca imi apartine (de ex.) Turnul Eifel!

Si ai uitat de HTC, Asus, Gigabyte, MSI, etc.

Edited by breitner, 07 June 2020 - 12:24.


#80
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004
Razboiul SUA - china e pierdut din start. SUA s-a trezit prea tarziu, europa e deja sub ocupatie chinezeasca. Am vorbit cu un prieten care se ocupa de configurarea echipamentelor de la antenele de telefonie mobila. Din ce mi-a spus el chinejii sunt la ani distanta de restul producatorilor de echipamente. Isi blesteama zilele cand are de configurat echipamente de la Ericsson.

Chinejii au copiat... pana la punctul din care au inceput sa inoveze pornind de la ce au copiat. Din pacate SUA a ramas mult in urma cu avansul tehnologic. In loc sa fie o concurenta care sa dezvolte lucrurile, au preferat sa lase lucrurile "hai ca merge si asa". Am fost prin state si de exemplu, din punct de vedere internet sunt cam cu 10 ani in urma. Clientul platea oricum, ca avea nevoie de internet, asa ca nu au simtit nevoia sa inoveze si sa dezvolte. La fel cu iphone pe care il tin ca telefon secundar, mai slab, mai greoi de folosit si mai limitat decat un telefon Huawei sau Samsung din aceeasi clasa.

A fost Motorola care a pierdut tot renumele pe care il aveau. A fost Nokia care nu a inteles lovitura primita de la Apple si de la Android. A fost Blackberry care a fost detronat de iPhone. Si asta doar din cauza ca nu s-au adaptat, nu au inovat si au permis sa se canibalizeze intre ei. iphone a fost o revelatie, Steve Jobs a fost un geniu care din pacate nu mai este si asta se simte extrem de puternic. De cand nu mai este el iPhone scoate modele noi din inertie, fara sa inoveze, fara sa mai impuna cu ceva.

Asia insa, si aici vorbesc si de Samsung, pompeaza puternic in research si lucrul asta se vede. S-a prins si Trump de chestia asta dar cred ca embargo-ul nu face altceva decat sa ii forteze si sa ii motiveze si mai mult pe chineji sa se dezvolte si mai mult, si mai puternic, si cel mai rau lucru, sa dezvolte independenta fata de SUA. Pe urma mi se pare extrem de aiurea: ai embargo pt huawei dar ii lasi pe xiaomi, oppo si alti de-astia sa acopere felia pe care o avea huawei cel putin la nivel de consumer.

In ceea ce ne priveste pe noi, suntem doar consumatori. Nu avem tehnologie, nu avem knowhow si nu avem bani sa bagam in research ca sa putem dezvolta ceva pe plan local. Probabil am putea cumpara licente de productie de la Huawei, sa le facem reverse engineering si sa pornim o dezvoltare proprie daca suntem in stare. Doar ca la momentul actual orice s-ar fabrica exclusiv in europa sau sua ar fi mai scump si mai prost decat ce ofera China (stim motivele, ei sunt subventionati de stat, au salarii infime, etc). Si in situatia asta cum il convingi pe romanul cu salariu mediu pe economie sa cumpere un produs mai scump si mai prost?

Noi avem bani. Eu imi permit si un iphone si un samsung si un huawei de ultima generatie. Imi permit sa le schimb ca pe ciorapi. Dar nu toata lumea isi permite sa faca asta. Si cum poti sa blamezi pe cineva care isi ia un xiaomi la 15 milioane care face cam ce face un samsung la un pret de 3 ori mai mare?

#81
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,386
  • Înscris: 22.10.2007
Multe prostii intr-un singur post.
Trebuia sa-l intrebi pe prietenul tau si ce cursuri se faceau pt ericsson fata de gluma de la huawei, normal ca sunt simplu de configurat, pt ca sunt semi idiot-proof, ca de, e greu sa faci rost de ingineri, pe cand la ceilalti cam trebuia sa stii cu ce se mananca si ce vrei sa faci, e drept ca au niste comenzi nu foarte user friendly sau logice.
Nu era nevoie sa mergi pana in state pt a vedea infrastructura imbatranita, majoritatea tarilor europene stau prost spre foarte prost la capitolul asta, asta pt ca modernizarea retelelor costa enorm, cat despre inovatie, asa e, americanii nu mai inoveaza, doar ca stai asa, intel, cisco sau fortigate sunt din zona, plus altii.
Nu xiaomi, oppo si restul sunt acuzati de spionaj prin echipamentele telecom.
Sa facem reverse engineering pe ce produce huawei? Nu e mai simplu sa facem pe echipamentele originale pe care le-au copiat? De ce sa copiezi o copie?
Nu stiai unde sa te lauzi ca ai bani?
Stai sa vezi ca samsung spre exemplu are telefoane pt orice buget, ba mai nou si apple a atacat zona telefoanelor ieftine, deci ca o sa inceapa o competitie si mai puternica in acea zona.
Asa ca huawei poate sa dispara linistita ca ii iau altii locul fara sa afecteze pe nimeni, la fel si divizia de telefoane de la samsung sau apple.

#82
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,162
  • Înscris: 04.02.2011

 breitner, on 07 iunie 2020 - 12:11, said:

in al doilea rand si Republica Chineza (Taiwan) poate spune ca teritoriul continental al Chinei a fost ocupat abuziv de comunisti
:lol: Ce să zică mă? Ăia, săracii de ei, nici relații diplomatice cu prea multe țări nu au că-i înfundă Beijing. Pe termen lung vor fi înghițiți de Beijing.

#83
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010
Cand se va intampla asta si tu vei fi cetatean al PRC si te vei bucura de toate facilitatile oferite de partidul comunist chinez!

P.S. Si adseseaza-te fara pentru ca ai pazit oile fara mine!

#84
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
Păi na, la un moment dat se găsește cineva să-ți vorbească și pe limba ta, n-are rost să te superi...

#85
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,533
  • Înscris: 29.01.2008
Se tot spune de Huawei că au furat secrete industriale. Pe cât se pare, încă nu au nicio dovadă împotriva lor, deci cei de la CIA și NSA ar trebui concediați. Cât despre dispariția unor firme care dețin o cotă mare de piață (în orice domeniu): orice firmă e normal să dispară dacă nu mai e competitivă (de exemplu Kodak - foto). Forțarea unei companii la dispariția de pe piață duce la denaturarea acelei piețe, ceilalți pot vinde la prețuri mai mari și nu mai sunt stimulați să investească în cercetare și dezvoltare și ajungem să cumpărăm produse mai scumpe și de calitate mai slabă. Nu am cumpărat niciodată nimic de la Huawei, dar dispariția lor de pe piață (sau Samsung sau Apple) nu ar fi bună. Trebuie doar să fie obligați să se supună regulilor la care se supun și ceilalți. Probabil furnizează ei informații statului chinez, după cum și Google, Facebook etc probabil furnizează informații SUA, iar noi politic și militar suntem aproape de SUA, astfel încât unele alegeri sunt implicite, dar cel puțin mie nu-mi place să fiu mințit în față. Pe lumea asta nu prea există alb perfect sau negru perfect, dar sunt o infinitate de tonuri de gri.

#86
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009

 alin2pas, on 09 iunie 2020 - 08:13, said:

Se tot spune de Huawei că au furat secrete industriale. Pe cât se pare, încă nu au nicio dovadă împotriva lor (...)
Păi vezi, aici e buba! Au furat atît de bine și de „curat”, încît ăștia nici nu și-au dat seama! Din punctul meu de vedere, de proști sau de înfatuați ce sînt, s-au crezut mari și tari, deasupra tuturor...
Acum, cu avansul tehnogic pe care îl au chinezii în sectorul 5G, la americani le țîțîie curu' că li se vor fura secrete militare și nu își vor putea da seama de asta, așa cum nu și-au dat seama nici de celelalte furturi de pînă acum! Deci, în final, problema nu e că se fură (pînă la urmă, toată lumea încearcă asta, și rușii și englezii și nemții și chinezii), ci că nu se știe cum se fură!

P.S. Și încă o chestie: îmi place maxim că lumea (mă rog, o parte din ea) e speriată de faptul că datele lor personale „ajung” la statul chinez! Pe bune?! Da' ăștialalți îs mai breji?:)

#87
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,533
  • Înscris: 29.01.2008
Niciunii nu sunt mai breji, toți fac la fel, dar pe mine mă interesează în primul rând ca datele bancare să fie în siguranță, iar aici îmi iau eu propriile mele măsuri de siguranță astfel încât și dacă e vreo problemă, pagubele să cadă în sarcina băncii și nu a mea. Cât despre restul informațiilor, cu reclame oricum sunt bombardat cât de mult e posibil (pentru că există și ad-blockere) și până acum nu am primit niciuna în chineză. Având în vedere că nici un lucru nu poate fi gratuit pe lumea asta și eu folosesc Android, Google Maps, Waze etc. pentru realizarea cărora niște firme au investit bani și niște programatori au trebuit plătiți, trebuie și aceste firme să câștige din ceva. Atât timp cât nu devin prea intruzive și să mă afecteze, nu e o problemă. Pentru cei care doresc să se afle mai puține lucruri despre ei, există Tor, ####, VPN și alte metode.

#88
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009

 alin2pas, on 09 iunie 2020 - 09:10, said:

(...) până acum nu am primit niciuna în chineză. (...)
Apăi dacă se va întîmpla și asta, voi scoate de la naftalină 3110-le și, cu riscu' că atîrn de el o baterie externă, pe ăla îl voi folosi!:)

#89
dba

dba

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,325
  • Înscris: 06.12.2006

 alin2pas, on 09 iunie 2020 - 08:13, said:

Se tot spune de Huawei că au furat secrete industriale. Pe cât se pare, încă nu au nicio dovadă împotriva lor, deci cei de la CIA și NSA ar trebui concediați.

Ai impresia ca despre astfel de lucruri se discuta pe canapea la Maruta?
Dupa ce-a furat de la Cisco pana la ultima virgiula, mare sef Ren a spus simplu, "coincidenta". Cu tipi d-astia vrei sa faci afaceri si sa-ti pui viata pe tava?

 crislacor, on 09 iunie 2020 - 08:31, said:

P.S. Și încă o chestie: îmi place maxim că lumea (mă rog, o parte din ea) e speriată de faptul că datele lor personale „ajung” la statul chinez! Pe bune?! Da' ăștialalți îs mai breji?Posted Image

Americanu' imi fura datele si-mi serveste o reclama, dar cand bobita de orez o sa gestioneze reteaua si ne va servi si instrumentul de lucru, sa nu te mire daca vom trai conform unui sistem de credite.
Si pana la urma, frica pazeste pepenii.

#90
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Ca ne convine sau nu, Huawei are un avantaj major cand vine vorba de tehnologia 5G. Ca sa nu mai vorbesc de 6G care este in faza de cercetare. Europa/SUA nu prea a mai facut nimic in ultimii ani in privinta cercetarii si investitiilor. Drept dovada Germania care este mult in urma.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate