Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce butoaie sa folosesc pentru Vin si Tuica
Last Updated: Nov 20 2020 20:33, Started by
MetalARN
, Sep 19 2019 11:04
·
0
#55
Posted 21 September 2020 - 15:34
Într-un butoi de 200 litri, câte kg de struguri încap? (dati la zdrobitor)
|
#56
Posted 22 September 2020 - 09:13
Sau altfel spus,când zdrobești strugurii, într-un butoi întra atâta cantitate de struguri cata capacitate are butoiul?
|
#57
Posted 23 September 2020 - 05:08
Incap struguri cat capacitatea butoiului, numa' ca strugurii aia incep sa fermenteze si-or sa deie pe-afara.
Cel mai bine ii sa nu depasesti 75-80% din capacitate, sa aiba loc sa fermenteze. |
#58
Posted 20 November 2020 - 12:23
Va salut! Am cautat un topic despre vin, nu am gasit. Daca trebuie sa postez in alta parte o sa o fac rog sa mi se indice unde sa postez.
Acum vreo 2 -3 luni am pus in butoi si damigene un must obtinuti din struguri Merlot ; am cumparat cam 500 kg de la cineva de la Buzau. Le-am pus furtun sa respire in vas cu apa. Un butoi mai mic de 55 Litri a stat din fiert nu mai bolborosea si am umblat la el. Nu s-a facut vin era destul de dulceag amestecul ; ce ma sfatuiti sa fac ? Momentan le-am pus la loc cu capac tot sa respire prin furtun in vas cu apa. Un amic zicea sa le cumpar fermenti sau drojdie sa plece iar fermentarea Dvs ce sfat imi dati daca nu va suparati ? De la oxigenul din aer nu pleaca fermentarea automat ? Butoaiele stau in beci si cred ca sunt 10 - 15 grade minim. Multumesc anticipat, Cristian |
#59
Posted 20 November 2020 - 13:22
Poti incerca si cu drojdia de fermentatie ,dar ai temperatura cam mica in beci.Pentru fermentare ai nevoie de minim 18 grade,ideal este 21-22 de grade.
|
#60
Posted 20 November 2020 - 20:33
Transfera mustul in damigeana intr-o camera cu minim 18-20 grade, adauga un plic de 20gr. de drojdii selectionate dizolvate in 10l de must la 25-30 de grade dupa care il adaugi peste tot mustul, fermentatia va porni in 49 de ore.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users