Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Father's Day

Clipboard files copy/paste, filen...

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale
 Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?
 Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun
 Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet
 

Ce butoaie sa folosesc pentru Vin si Tuica

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#55
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
Într-un butoi de 200 litri, câte kg de struguri încap? (dati la zdrobitor)

#56
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
Sau altfel spus,când zdrobești strugurii, într-un butoi întra atâta cantitate de struguri cata capacitate are butoiul?

#57
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Incap struguri cat capacitatea butoiului, numa' ca strugurii aia incep sa fermenteze si-or sa deie pe-afara.
Cel mai bine ii sa nu depasesti 75-80% din capacitate, sa aiba loc sa fermenteze.

#58
ioncristian73

ioncristian73

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 18.03.2016
Va salut! Am cautat un topic despre vin, nu am gasit. Daca trebuie sa postez in alta parte o sa o fac rog sa mi se indice unde sa postez.
Acum vreo 2 -3 luni am pus in butoi si damigene un must obtinuti din struguri Merlot ; am cumparat cam 500 kg de la cineva de la Buzau. Le-am pus furtun sa respire in vas cu apa. Un butoi mai mic de 55 Litri a stat din fiert nu mai bolborosea si am umblat la el. Nu s-a facut vin era destul de dulceag amestecul ; ce ma sfatuiti sa fac ? Momentan le-am pus la loc cu capac tot sa respire prin furtun in vas cu apa. Un amic zicea sa le cumpar fermenti sau drojdie sa plece iar fermentarea
Dvs ce sfat imi dati daca nu va suparati ?
De la oxigenul din aer nu pleaca fermentarea automat ?
Butoaiele stau in beci si cred ca sunt 10 - 15 grade minim.
Multumesc anticipat, Cristian

#59
cristi4x4

cristi4x4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 24.02.2014
Poti incerca si cu drojdia de fermentatie ,dar ai temperatura cam mica in beci.Pentru fermentare ai nevoie de minim 18 grade,ideal este 21-22 de grade.

#60
calinus68

calinus68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,959
  • Înscris: 29.04.2016
Transfera mustul in damigeana intr-o camera cu minim 18-20  grade, adauga un plic de 20gr. de drojdii selectionate dizolvate in 10l de must la 25-30 de grade dupa care il adaugi peste tot mustul, fermentatia va porni in 49 de ore.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate