Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce butoaie sa folosesc pentru Vin si Tuica
Last Updated: Nov 20 2020 20:33, Started by
MetalARN
, Sep 19 2019 11:04
·
0
#37
Posted 23 September 2019 - 12:49
Concluzia e ca asa cum fierul, sticla, si orice alt material are diferite calitati in functie de compozitie si polipropilena pe care o folosesc cei ce poduc butoaie este buna pentru vin.
Acum daca e sa suflam si in iaurt. E ok sa fii informat dar sa vezi ceva si sa o aplici pretutindeni nu e ok. Asa cum daca unii sunt corupti nu suntem toti pamantenii nici toti romanii. Sper ca ati vacinat copii. |
#38
Posted 30 September 2019 - 10:38
#39
Posted 30 September 2019 - 12:00
roman_roman, on 30 septembrie 2019 - 10:38, said:
In cuvinte cum ai putea exprima cele doua "calitati" care finalizeaza statul pe boasca ? 1.mustul e puțin înăsprit 2.când freci între degete boaba de strugure (din acea boască), pulpa se desprinde instantaneu și rămâne numai pielița (când te grăbești, la teasc pe lângă pieliță rămâne și pulpă) (asta-i bine când faci tescovină, dar dacă nu te interesează țuica, atunci ...) |
#40
Posted 13 September 2020 - 08:55
Pt must ce fel de cazi sint mai bune, am văzut în piață 3 modele de 500 litri:una verde, una neagra, parca un pic mai grosuta, și încă una tot verde, dar un verde cauciucat cumva.
Știu, ideal ar fi din lemn, dar dintre astea 3 care e mai ok? Poate are vreun coleg și știe. |
#41
Posted 13 September 2020 - 09:34
Eu folosesc de vreo 10 ani din cea neagră făcută la Dolplast parcă. Are 500 l, si este dintr-un plastic flexibil și care nu-i deloc casant. Încă se ține bine, are ceva zgârieturi dar nici o crăpătură
Edited by sandel1, 13 September 2020 - 09:35. |
#42
Posted 13 September 2020 - 11:54
Cauta sa fie din plastic alimentar si nu orice fel. Pt 100 de ron in minus nu.ti risca vinul si sanatatea. Uite un link ca sa.ti faci o idee despre spun
https://uneltevinsib...tellone-500-lt/ |
#43
Posted 14 September 2020 - 07:57
io folosesc 4 butoaie (albastre ) de 200 de litri
-se potrivește perfect zdrobitorul pe gura lor -se spală ușor -se ia ușor cu o găleată marfa și se bagă-n teasc -au capac și astfel se păstrează temperatura aproximativ constantă pe timpul fermentării -nu în ultimul rând: se pot utiliza și pt alte aplicații la alegerea lor am căutat să: -aibă capacul ușor de manevrat și să-nchidă, cât de cât, etanș -să aibă pe fund locaș pt mână, astfel ca la răsturnare să nu alunece -să nu fie casante -„buza” butoiului să nu fie subțire, astfel încât să poată susține zdrobitorul |
#44
Posted 14 September 2020 - 12:51
In ultimii am făcut vin din soiurile feteasca și muscat Ottonel . Anul asta as dori sa mai cumpăr și alte soiuri . Ce îmi recomandați ?
|
#45
Posted 14 September 2020 - 13:11
de vrei aromat, caută nohan!
de vrei tare și lin alunecător amestecă riesling cu sauvignon blanc |
#47
Posted 15 September 2020 - 07:56
anul ista fac un melanj de 70% ottonel și 30% riesling
|
#48
Posted 15 September 2020 - 08:33
80 cu 20 am făcut anul trecut .a ieșit super.
Anul asta mă gândesc să fac o combinație între merlot și sauvignon . |
#49
Posted 15 September 2020 - 08:41
nu pot roșu... stau la 14/8,5 de ceva ani
așa că ALB! și țuică! PS: aș alege 20% merlot, că altfel e cam bălos... |
#50
Posted 15 September 2020 - 15:04
Așa am sa fac - 20% merlot și 80% sauvignon . Mulțumesc.
|
#51
Posted 18 September 2020 - 21:10
|
#53
Posted 20 September 2020 - 22:28
@gushpi mulțumesc.
Încă o chestie: ai spus într-o postare anterioara ca atunci când se umplu damigenele de sticla cu must, se lasă gatul gol 10 15 cm. OK, dar când se trage de pe drojdie și se pune din nou în damigenele de sticla, tot asa se lasă gol 10-15 cm, sau se pun pline? |
#54
Posted 21 September 2020 - 05:07
Lasi doar gatul la damingeana gol, adica intre capatul la dop si vin sa fie max 5 cm. Oricum prin feb,martie in fct de temperaturi vinul mai fierbe odata. Nu ca mustul, insa sa fii atent la dopuri. Se mai intampla sa sara.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users