Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce butoaie sa folosesc pentru Vin si Tuica
Last Updated: Nov 20 2020 20:33, Started by
MetalARN
, Sep 19 2019 11:04
·
0
#19
Posted 19 September 2019 - 15:25
Butoaie de bere de inox de 50 si de 30 L , gasesti pe olx, si n-ai nici un stres.
Eu il las la fermentat in damingene de sticla deoarece vreau sa am contact vizual si control asupra mustului, dupa care il trag pt. pastrare in butoaie de inox. Merge fermentat si direct in inox numai ca se spala mai greu tb.adaptat fierbator etc. Hai noroc ! |
#20
Posted 19 September 2019 - 15:59
Strugurii se dau la zdrobitor direct in cada. Se lasa in functie de ce fel de vin vrei sa.ti iasa.
Eu am struguri negri. Daca vreau rose iau mustul din cada imediat ce i.am zdrobit. Daca vreau mai rosu ii las 3 zile in cada si apoi trag totul in butoaie. Daca vreau rosu inchis spre negru adaug si mustul ce iese dupa ce dau boasca la teasc. Practic din aceeasi struguri pot face 3 tipuri de vin. In functie de vinul care.ti place sunt multe metode pt al obtine. Cel mai bine e sa.ti cumperi o carte despre vin si vinificatie, apoi experimentezi. In ultimii 3 ani vinul facut de mine nu a fost niciodata identic. Depinde de cat de copti sunt strugurii, cand culegi, cat ii lasi in cada, cu sau fara ciorchini, temperatura .. ehe sunt multe variabile. Trebuie experimentat ca sa ajungi la produsul ideal ce.l doresti. |
#21
Posted 19 September 2019 - 19:44
Recipiente de sticla 50l. se intretin usor, pastreaza vinul fara alte mirosuri specifice, aroma ramane intacta.
|
#22
Posted 20 September 2019 - 08:37
NUMAI struguri albi! (că am tensiune mare )
1.zdrobești strugurii direct într-un vas mare (io utilizez fo 4 x 200 litri) 2.las boasca în acele butoaie până începe fermentarea (cam 4 zile, în funcție de temperatura de afară) (pun capacele, dar nu etanș) (zi de zi amestec ce se separă la suprafață cu mustul de dedesubt) 3.dau boasca la presă (dacă vreau și țuică, atunci storc mai puțin, dacă nu vreau, atunci storc de-o ia naiba!) 4.mustul obținut îl pun în damigene de sticlă de 50 de litri, prevăzute cu dop cu fierbător (damigenele stau în beci la-ntuneric) 5.las lichidul acolo încă 2 săptămâni DUPĂ ce se termină fierberea (pe fierbător nu mai iese nicio bulă de CO2) 6.scot vinul limpede de pe drojdie cu mare atenție; aici io am cea mai mare pierdere: cam 2 litri la fiecare damigeană rămân cu drojdia 7.după alte 2 luni (estimativ) mai scot odată vinul de pe drojdia care se mai depune (cam 1/3 mm în fiece damigeană) -damigenele se umple lăsând gâtul (cam 10/15 cm gol) -când încep o damigeană scot toți cei 50 de litri în bidoane de 5 litri pline ochi (AERUL nu-mi place!!!) 8.estimez câte damigene rămân peste vară, iar pe acelea le tratez cu bisulfit (nu utilizez concentrația industrială, deoarece io DEJA am eliminat 99% din drojdie) (în loc de 50 ml/50 l, bag numai 30 ml/50 l) 9.vinul tratat îl scot iar de pe urma de drojdie care se mai decantează, iar vinul astfel obținut ține lejer 2/3/4 ani!!! (la rece și-ntuneric!!!) Edited by gushpi, 20 September 2019 - 08:38. |
#24
Posted 20 September 2019 - 09:42
depinde de temperatura de afară
dacă-i sept, atunci stă mai puțin dacă-i oct, atunci mai mult... mie îmi „zice” aspectul și mirosul când e timpul să îl storc! Attached Files |
#25
Posted 20 September 2019 - 11:09
MetalARN, on 19 septembrie 2019 - 13:36, said:
La vin iau unu de 500 de litri sau 2 de 250?? Cum e mai bine? Ideea e sa nu stea vinul pe gol in butoi, adica consumat doar jum'ate. Cum zic si ceilalti, mai bine cu damigene. Daca ti se par grele si voluminoase alea de 50, poti sa iei si de 25. |
#26
Posted 20 September 2019 - 11:42
Ce ar merge combinat cu Muscat Ottonel ? Si in ce cantitate ?
Stiti cumva cat ajunge Muscat in Vrancea luat direct de pe tarla ? |
#27
Posted 20 September 2019 - 12:01
fetească regală 40% ottonel 60 - mai aromat
fetească regală 60% ottonel 40 - mai tare ottonelu a cam fost 3 lei kilu anul trecut, dar luat la lădiță... |
#29
Posted 20 September 2019 - 12:18
MetalARN, on 19 septembrie 2019 - 14:43, said:
Am comandat si o cada tot de Polipropilena, Nu-ti ajung "E"-urile care le mamanci din alimente,mai vrei si sustantele organice din butoaie de plastic.Dupa aia pe la 50-60 de ani medicul nu va poate diagnostica boala de care suferiti.Cand ajungi la varsta aia si te doare capul sau burta spune-i ca ai baut must de polipropilena,poate-i da de capat. |
#30
Posted 20 September 2019 - 13:00
Am facut comanda ieri azi au ajuns prin curier. Am vazut ca au aviz sanitar de la CENTRUL DE SANATATE PUBLICA care atesta ca este alimentar, are si incercarile efectuate de cei abilitati.
Pe principiul asta nu iesi nici din casa ca mori si cancer poti face acum de la orice. Eu zic ca asta e viitorul polipropilena. |
#31
Posted 20 September 2019 - 15:04
MetalARN, on 20 septembrie 2019 - 13:00, said:
Am facut comanda ieri azi au ajuns prin curier. Am vazut ca au aviz sanitar de la CENTRUL DE SANATATE PUBLICA care atesta ca este alimentar, are si incercarile efectuate de cei abilitati. Specifica niste limite ale pH-ului permis ? Apropos, stiati ca strugurii contin acid sulfuric in mod natural ? (https://www.agro.bas...ucatorului.html) Chestia este daca polipropilena aia rezista in timp si nu reactioneaza cu acizii din must / vin. Edited by Hunor_66, 20 September 2019 - 15:05. |
#32
Posted 20 September 2019 - 15:35
Orice recipient de plastic incepand de la Pet-uri la polipropilena etc. are un agent de "inmuiere" care-l face usor de format in matritele de turnare.Agentul asta dupa un anumit timp se elibereaza din material si intra in substanta cu care e umplut recipientul.Dar oricum voi in Romania le stiti mai bine.Va urez bon apetit.
|
#33
Posted 22 September 2019 - 20:33
Chiar dacă nu le știm, ne așteptăm să ne învețe cei ce văd cum e pe la alții pe care-i considerăm mai evoluați. Acum, în satul meu cu blocuri, apa potabilă vine pe conducte de polipropilenă. Dacă e polipropilena atât de nepotrivită, în țările alea evoluate ce soluție se folosește.
|
|
#34
Posted 22 September 2019 - 21:31
Apa nu face reactii , nu fermeteaza, pe conducta, are tranzit continuu, e tratata, alta treaba.
|
#35
Posted 23 September 2019 - 05:48
Până la urmă, în ce substanțe eliberează polipropilena chestii? Să vedem dacă ele se regăsesc sau nu în vinul ce vrea inițiatorul să-l producă.
|
#36
Posted 23 September 2019 - 08:50
sănătatea e de mai multe feluri...
...dar io nu vreau să mor sănătos!!! iar epruvetele din care iau naștere diferitele forme de recipienți, se deformează/mulează după matriță cu ajutorul căldurii... NU există niciun aditiv ”de-nmuiere” dar paranoicii sunt pe toate drumurile... liberi... unul dintre ei sunt chiar IO!!! (iar starea de paranoia mi-o întrețin cu muuult vin!!!) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users