Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Aparitia omului

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
239 replies to this topic

#1
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Ceva nu se leaga intre aparitia omului pe Pamant adica a omului primitiv si a lui Adam si Eva.
Cum e pana la urma, timpul e dat peste cap si prima data au fost Adam si Eva la Creatie apoi au aparut oamenii pesterii "huga-buga" sau e invers?
Adam si Eva stiau sa comunice cand vorbeau cu sarpele si sarpele stia sa vorbeasca cu ei in schimb omul pesterii nu stia decat sa vaneze.
A mai fost o era, poate lamuri cineva aceasta problema?

#2
sylvius

sylvius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,400
  • Înscris: 01.01.2007
Multe nu se leaga...

#3
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu existã decât în matematicã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,678
  • Înscris: 24.11.2015
De unde stii ca oamenii pesterilor nu stiau sa comunice intre ei ? Sau de unde stii ca omul nu avea o "casa" si statea in pestera ? Daca spui ca sunt urme ca oamenii traiau prin pesteri... , sunt si acuma triburi care fac la fel. Nu inseamna ca toti sunt "pesterari" Posted Image

#4
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,163
  • Înscris: 22.05.2003
Tu vrei logica in religie, cand D-zeu a facut universul in 7 zile, iar apoi a murit de epuizare?

#5
yulyk666

yulyk666

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 06.01.2013
Sunt 2 realitati diferite. Una e versiunea bibliei, alta e a stiintei. Si sunt multe divergente respectiv asemanari.

Practic vorbim despre 2 universuri diferite cu acelasi outcome. Ce imi place in schimb e o explicatie pe care am auzit-o mai de demult:

Ipoteza initiala era: pamantul a fost creat in 7 zile sau in 10 milioane de ani( mai mult sau mai putin) asa cum spune stiinta?
Raspuns: Nimeni nu zice ca o zi inseamna 24 de ore, cum nu stiu cum se cuantifica timpul atunci, 1 zi poate sa inseamna 1 milion de ani. Se leaga ceva ceva.

Per total, la fel ca in teoria universurilor paralele, exista o infinitate de universuri paralele care au asemanari insa in unele dintre ele exista mici-mari diferente, si eu consider ca astea sunt 2 universuri paralele care au asemanari.

#6
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,020
  • Înscris: 18.12.2007
Biblia e o poveste. E la fel de credibila ca Harap Alb.
Daca o iei mot-a-mot nu ajungi nicaieri, daca o iei la modul simbolic s-ar putea sa inceapa sa aiba sens cate ceva.

#7
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,606
  • Înscris: 30.08.2017

 smiley2, on 05 septembrie 2019 - 09:34, said:

Ceva nu se leaga intre aparitia omului pe Pamant adica a omului primitiv si a lui Adam si Eva.
Cum e pana la urma, timpul e dat peste cap si prima data au fost Adam si Eva la Creatie apoi au aparut oamenii pesterii "huga-buga" sau e invers?
Adam si Eva stiau sa comunice cand vorbeau cu sarpele si sarpele stia sa vorbeasca cu ei in schimb omul pesterii nu stia decat sa vaneze.
A mai fost o era, poate lamuri cineva aceasta problema?

In Battlestar Galactica au incercat sa dea o explicatie...in serial oamenii (aia cativa care au supravietuit conflictului cu cylon) s-au refugiat pe o planeta (Terra actuala) unde au dat de o rasa primitiva (astia evoluati din maimute) cu care au convietuit.

 smiley2, on 05 septembrie 2019 - 09:34, said:


Adam si Eva stiau sa comunice cand vorbeau cu sarpele si sarpele stia sa vorbeasca cu ei in schimb omul pesterii nu stia decat sa vaneze.


Daca bagi niste iarba de calitate poti si tu sa vorbesti cu sarpele. Eu zic ca multe chestii din Biblie sunt de fapt niste intamplari povestite de oameni care au incurcat ierburile.

#8
EmyBoss7

EmyBoss7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,477
  • Înscris: 18.03.2017
Există mai multe teorii privitoare la apariţia omului pe Pământ. Noţiunea de "apariţie" este improprie, pentru că fiinţa umană nu a apărut pur şi simplu din neant, nu s-a creat nimic din nimic, precum în Univers nimic nu se pierde, totul se transformă. Chiar dacă toate lucrurile sunt la fel de efemere, improbabile şi de şubrede precum un balon de săpun care pluteşte până când se sparge imprevizibil. Lucrurile nu iau naştere din nimic, ci dintr-un mix bine ticluit din substanţe omogene, din materie la fel de concretă precum apa sau la fel de invizibilă precum aerul. Universul nu a luat naştere din nimic, la baza lui au stat două particule de materie, cu masă şi energie proprie, astfel s-a format un impact eficace după care cele două particule s-au respins rezultatul din ciocnirea celor două particule primordiale a reieşit o explozie de energie şi de alte particule într-o dezordine care a alcătuit materia. Materia astfel formată a condus la formarea altor ciocniri care la rândul lor au interacţionat cu materia iniţială. Astfel încât materia finită supusă unor fenome fizice pe care nici astăzi nu le înţelegem a dus printr-o "extrapolare" (extindere ipotetică) a materiei la o densitate infinită.
Prima teorie a apariţiei omului, vorbesc despre apariţia conştiinţei umane, şi nu a vieţii în general, şi cea mai veche dintre teorii este cea creaţionistă, prin care bineînţeles Dumnezeu a creat toate formele de viaţă, inclusiv cea umană. aşa cum e descrisă în Biblie, după cum toţi ştim, sau ar trebui să cunoaştem, omul a fost zămislit din lut şi Puterea Divină i-a insuflat viaţă. Dumnezeu a creat Pământul, luna, stelele, soarele, şi pentru ca omul să nu se simtă singur, pentru ca omul să nu se retragă în sinele său interior pentru totdeauna, din coasta lui Adam, a creat femeia. Ei bine, această teorie este la fel de nefundamentată ca toate celălalte, precum o să vedeţi, dar întruneşte aceleaşi număr de premize care ar putea cantitativ să o declare la fel de veridică ca oricare alta. La fel de adevărat ar putea cei mai fervenţi, bigoţi, dintre creştini să afirme că omul nu poate exista în afara unui Dumnezeu aşa cum cei mai străluciţi dintre medici, bio-chimişti, ar putea afirma că un om suferă de cancer din cauza unor agenţi patogeni puternici şi nu din cauza unor păcate capitale înfăptuite.
O a doua teorie cronologic vorbind, este teoria lui Darwin despre evoluţia naturală, biologică, a speciilor prin selecţie naturală, desigur. Peştele cel mare înghite peştele cel mic, lanţul trofic îl cunoaşteţi deja, însă Darwin a fost învinuit că selecţia naturală (dpdv social) îi permitea să afirme că era natural, normal şi corect ca cei puternici să prospere pe seama celor slabi, fapt ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi. În ciuda acestor piedici venite din sfera idealist-filosofică a gânditorilor, deontologilor, tuturor vremurilor, un element foarte important făcea ca toată această teorie să fie una pur fantastică, pentru că dovada fundamentală a acestei teorii stătea în aşa numita verigă lipsă. Un grup de cercetători susţin că ar fi descoperit o fosilă care ne-ar lega în mod ancestral de primate, această fosilă se numeşte Ida. Rezultatele analizelor şi constatările la care au ajuns antropologii au fost difuzate de curând publicului. Sunt foarte mulţi sceptici care contestă studiul, rezultatele şi bineînţeles însăşi fosila.
Cea de-a treia teorie, mai nou apărută să-i spunem, deşi Dumnezeu este la fel de extra-terestru precum orice alt marţian care ar putea să ne viziteze, este teoria prin care se afirmă că am fi clone ale unor forme de viaţă extra-terestre care au vizitat Terra în urmă cu milioane de ani, sau cel puţin fiinţe modificate genetic după forma şi asemănarea unor creaturi superioare extraterestre. Această teorie afirmă mai mult sau mai puţin că suntem o "pepinieră" a unor civilizaţii suprainteligente, care au populat Pământul ca mai apoi să ne recolteze (varianta cea mai ostilă) sau că, au controlat omenirea pînă la un moment dat când au scăpat lucrurile de sub control, oamenii s-au înmulţit şi prin dezordinea generală de care conştiinţa umană e capabilă, extratereştrii, conducătorii lumii de până atunci, s-au retras pe planeta lor Mamă, pentru că fiecăruia dintre noi ne place mai mult acasă decât oriunde altundeva. Şi în acest caz avem la fel de multe dovezi ca în oricare altul, la fel de contestate, mai mult sau mai puţin plauzibile, mai ales în privinţa vieţii extraterestre pe care ne căznim de câteva zeci de ani să dovedim ba că există, ba că nu există. Cel mai controversat episod este cel din localitatea Roswell, din Statele Unite, îl ştiţi cu siguranţă, aţi văzut cel puţin o ecranizare a sa.
Eu spun că un eveniment, oricare ar fi fost el, are la bază toate cauzele la care se poate gândi omul, sau mi bine spus, o combinaţie a tuturor cauzelor care ar fi putut duce la declanşarea unui lanţ de evenimente în urma căruia să ia naştere un sistem atât de complex precum este omul, fiinţa şi conştiinţa umană. 1. Mai mult ca sigur, că o formă de viaţă extraterestră nu ar fi vizitat planeta pe care coexistăm fără ca ea, planeta-ecosistemul, să nu întrunească măcar câteva din principalele condiţii pentru care ar fi meritat efortul, în primul rând al deplasării intergalactice, în al doilea rând al translocării al unui număr semnificativ de trupe, de echipe, de materiale şi mai ales aparatură prin care indivizii civilizaţiei invadatoare ar fi putut să supravieţuiască unui alt climat decât cel în care s-au dezvoltat ca sisteme psiho-biotice. Asta însemnând că Pământul deja cunoştea viaţa în momentul în care fiinţe superioare ar fi vizitat Terra. 2. Pentru ca o fiinţă superioară, de orice natură ar fi fost ea, să se adapteze unui alt ecosistem decât cel care-i oferă toate condiţiile care să-i întreţină existenţa, trebuia să realizeze printr-o legătură ereditară o evoluţie a ADN-ului propriu. În primul rând ne gândim la atmosferă, căci sunt mai multe şanse ca alte civilizaţii să se fi dezvoltat în atmosfere diferite de cea a Pământului decât pe planete cu o atmosferă identică cu cea a Terrei. Şi cum se putea obţine o secvenţă ADN adaptată la noile condiţii de mediu, cele specifice Pământului, decât prin combinaţia biotehnologică între genomul aliean şi un genom al unei specii antropoide precum primatele. 3. Rezultatul se prea poate să nu fi fost dintre cele mai strălucite, căci Dumnezeu înseamnă totalitatea atribuţiilor de care sunt capabile fiinţele superioare dar şi o fărâmă mică de hazard, coincidenţă, destin, (norocoasă sau sfortunată) cum doriţi să-i spuneţi. Ceva mistic, neînţeles care face ca un tot să fie un întreg, să se mişte şi să acţioneze ca un întreg. 4. Rezultatele dintre combinaţia rasei aliene cu o rasă Pământeană se prea poate să fi dat naştere la primii strămoşi ai noştri care în decursul trecerii timpului să fi evoluat rezultând ceea ce suntem noi astăzi.
Astfel că îşi are şi Divinul contribuţia sa, hazardul îşi spune mereu ultimul cuvânt, şi evoluţia şi-a lăsat amprenta evidentă, orice sistem evoluează, incapabil de acest lucru riscă să fie exterminat, dar în formarea noastră şi influenţa puternică "exterioară" a avut un rol determinant, căci în forul fiecăruia din noi există secrete pe care le descoperim pe zi ce trece, în funcţie de puterea de introspecţie a fiecăruia, de profunzimea şi durata de concentrare, multe dintre episoadele cotidiene lăsând impresia unui deja vu. Transa de orice natură, spirituală, indusă, contemplativă ne dă impresia unei călătorii pe alte meleaguri decât cele Pământeşti. În fiecare zi descoperim secrete care stau ca un testament sacru lăsat de strămoşii noştri încifrat în codul nostru genetic.

#9
yulyk666

yulyk666

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 06.01.2013

 george_alexandru, on 05 septembrie 2019 - 09:50, said:


In Battlestar Galactica au incercat sa dea o explicatie...in serial oamenii (aia cativa care au supravietuit conflictului cu cylon) s-au refugiat pe o planeta (Terra actuala) unde au dat de o rasa primitiva (astia evoluati din maimute) cu care au convietuit.



Daca bagi niste iarba de calitate poti si tu sa vorbesti cu sarpele. Eu zic ca multe chestii din Biblie sunt de fapt niste intamplari povestite de oameni care au incurcat ierburile.
Sau o varianta mai putin rautacioasa :)), cum biblia s-a tradus din limba in limba, din ebraica in slavona si engleza in romana etc, S-au pierdut anumite idei de baza care s-au pierdut la traducere.

#10
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016

 TruculMagic, on 05 septembrie 2019 - 09:39, said:

De unde stii ca oamenii pesterilor nu stiau sa comunice intre ei ? Sau de unde stii ca omul nu avea o "casa" si statea in pestera ? Daca spui ca sunt urme ca oamenii traiau prin pesteri... , sunt si acuma triburi care fac la fel. Nu inseamna ca toti sunt "pesterari" Posted Image
Eu m-am referit la altceva, traiau ei in pesteri dar partea interesanta e ca erau inapoiati, nu stiau de foc si nu erau inteligenti sa isi creeze locuinte cum se spune cand a fost Iisus pe Pamant.

 Adm, on 05 septembrie 2019 - 09:39, said:

Tu vrei logica in religie, cand D-zeu a facut universul in 7 zile, iar apoi a murit de epuizare?
Daca ar fi sa o luam asa Dumnezeu e vesnic?Nimic de pe Pamant nu e vesnic deci nici Pamantul sau Soarele nu is vesinici.
Nu e vorba neaparat de religie, intervine si istoria omenirii si religia.

 AlexEn, on 05 septembrie 2019 - 09:47, said:

Biblia e o poveste. E la fel de credibila ca Harap Alb.
Daca o iei mot-a-mot nu ajungi nicaieri, daca o iei la modul simbolic s-ar putea sa inceapa sa aiba sens cate ceva.
Pai trebuie sa stim adevarul, se spune ca suntem foarte "avansati", omul modern cu tehnologia dar nu stim nici de unde a inceput totul.
E vorba de cunoastere pana la urma, la intrebarea asta trebuia sa fie demult un raspuns concret daca ar fi sa ne incredem in tot ce ni se spune.

 george_alexandru, on 05 septembrie 2019 - 09:50, said:

In Battlestar Galactica au incercat sa dea o explicatie...in serial oamenii (aia cativa care au supravietuit conflictului cu cylon) s-au refugiat pe o planeta (Terra actuala) unde au dat de o rasa primitiva (astia evoluati din maimute) cu care au convietuit.
E doar un film pana la urma, alea sunt mai mult SF-uri sa uimeasca lumea.Daca era un documentar poate l-am fi tratat altfel, ne luam dupa jocuri, planete si galaxii cu atat o sa ramanem in minte ca le stim pe toate.

Edited by smiley2, 05 September 2019 - 10:00.


#11
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
Pe vremea lui Adam si Eva, "oamenii pesterii" nu erau considerati oameni "dupa chipul lui Dumnezeu".

Termenii Adam si Eva au fost preluati si de oamenii de stiinta, in cautarea verigii lipsa.

#12
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008

 Adm, on 05 septembrie 2019 - 09:39, said:

Tu vrei logica in religie, cand D-zeu a facut universul in 7 zile, iar apoi a murit de epuizare?
Creationistii sunt cei care sustin o asemenea fabulatie, insa te rog sa nu ne bagi pe restul in aceeasi oala cu ei.
Ei sustin ca cele 7 zile mentionate in Biblie ar fi zile literale de 24 de ore, insa nu scrie niciunde asa ceva.
Eu cred in Dumnezeu, cred ca noi si intregul Univers ce ne inconjoara suntem opera unei minti cu o inteligenta infinit superioara omului, si nu contrazic dovezile stiintifice conform carora planeta asta pe care locuim are ~4,5 miliarde de ani.
Biblia mentioneaza, cu limbaj usor de inteles, chiar si constelatii (Chima, care se poate referi la Pleiade sau Chesil, care ar fi Orion) si filamentele galactice ce au putut fi observate de-abia in zilele noastre.
Totul e sa cauti si sa nu crezi orbeste orice, fiindca asa ti-a spus popa la biserica.

Edited by Hider141, 05 September 2019 - 09:59.


#13
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,606
  • Înscris: 30.08.2017

 EmyBoss7, on 05 septembrie 2019 - 09:51, said:



Sincer, varianta 2 pare cea mai plauzibila conform informatiilor detinute in momentul de fata si varianta agreata de comunitatea stiintifica. Varianta 3 e teoretic posibila dar nu exista dovezi...Roswell poate fi fabulatie...pana la urma o civilizatia capabila de zbor spatial n-ar avea vreun stres sa-si stearga urmele daca ar vrea sa stea ascunsa si nici nu cred ca s-ar da cu OZN-uri care se plimba haotic pe cer si rapesc oameni. Varianta 1, Creatorul descris in Biblie, e fantasy.

#14
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,289
  • Înscris: 06.07.2007

 smiley2, on 05 septembrie 2019 - 09:55, said:


Eu m-am referit la altceva, traiau ei in pesteri dar partea interesanta e ca erau inapoiati, nu stiau de foc si nu erau inteligenti sa isi creeze locuinte cum se spune cand a fost Iisus pe Pamant.



Si ce are de-a face isus cu ideea ta?
Sugerezi ca Isus era contemporan cu Adam?
Apropo, tu de unde stii ca existau oamenij pesterilor? De unde stii cat de inapoiati sau de inteligenti erau?

Edited by dan1980_25, 05 September 2019 - 10:04.


#15
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

 EmyBoss7, on 05 septembrie 2019 - 09:51, said:

nu a apărut pur şi simplu din neant, nu s-a creat nimic din nimic, precum în Univers nimic nu se pierde, totul se transformă.
TL:DR

Pardon, Big Bang-ul te contrazice: însuși Universul a (fost) creat din... nimic.
Atenție, știința e religia ateilor. Posted Image
Sunt două mari enigme ce nu vor putea fi explicate prea curând, poate niciodată: saltul de la neviu la viu și de la non-conștient, la conștient. Restul e cancan.

Edited by ursamajor, 05 September 2019 - 10:07.


#16
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Ne incredem in fel si fel de teorii si speculatii dar nu cred ca s-a gandit cineva ca s-ar putea ca noi sa traim acum in trecut, mai exact omul ar fi putut evolua in timp si crea o planeta precum Pamantul.Si asa in viitor se vorbeste ca vom coloniza Luna sau Marte si ar putea fi posibil ca omul viitorului sau ceva mai inteligent sa faca o alta creatie.De aici apare si dilema daca doar pe aceasta planeta exista viata?
Cum va explicati ca inainte oamenii puteau fi mai inteligenti decat acum creand acele piramide neavand tehnologia de astazi, cat si alte minuni ale lumii?Pana la urma erau "oamenii" din trecut mai intelegenti decat acum sau inapoiati?

Cert e ca nimic nu vesnic, totul e limitat iar populatia creste si tot mai multe boli vor aparea.E si ceva normal sa se intample asta din cauza suprapopularii planetei, trebuie mancare iar mancarea va fi din ce in ce mai proasta.

#17
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,606
  • Înscris: 30.08.2017

 ursamajor, on 05 septembrie 2019 - 10:07, said:


Atenție, știința e religia ateilor. Posted Image


Mai degraba a agnosticilor.

#18
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

 smiley2, on 05 septembrie 2019 - 10:13, said:

s-ar putea ca noi sa traim acum in trecut, mai exact omul ar fi putut evolua in timp si crea o planeta precum Pamantul.
Te-ai uitat la prea multe SF-uri. ;)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate