Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
eticheta alimentelor
Last Updated: Jul 18 2019 15:10, Started by
Jon97
, Jul 17 2019 17:18
·
0
#1
Posted 17 July 2019 - 17:18
Salutare,
In ultima perioada ma tot uit pe eticheta produselor alimentare pe care le cumpar, incerc sa aleg produse cu continut mai mare de proteine si mai putine grasimi, dar de multe ori renunt pentru ca (de exemplu la branza) unele alimente au tabel cu valori nutritionale si altele au valorile enumerate cuvant dupa cuvant... te doare capul sa citesti asa ceva. Nu era mai usor sa puna tabel nutritional care iti sare imediat in ochi pe toate produsele? dc inca nu se face o eticheta mai buna si usor de citit? si sa puna termenul ala de valabilitate unde unde este mai usor de citit, ca m-am saturat sa intorc produsul pe toate partile pana gasesc data expirarii ) pe voi cu ce va supara etichetele astea? din ce am gasit, cam astea se gasesc pe etichete, nu par cam putine informatii? Cantitatea în valoare netă Ingredientele (orice adaos de condimente, verdeţuri sau orice alt ingredient trebuie menţionate) Procedeele de obţinere Menţiuni cu privire la ingredientele ce pot provoca reacţii alerge Denumirea şi adresa producătorului Originea produsului Edited by Jon97, 17 July 2019 - 17:37. |
#2
Posted 17 July 2019 - 17:24
Valoriile alea nutritionale sunt "vacs albina".
Fiecare organism uman proceseaza in mod diferit alimentele. Edited by pasilla, 17 July 2019 - 17:25. |
#3
Posted 17 July 2019 - 17:25
#5
Posted 17 July 2019 - 17:33
Jon97, on 17 iulie 2019 - 17:18, said:
Salutare, In ultima perioada ma tot uit pe eticheta produselor alimentare pe care le cumpar, incerc sa aleg produse cu continut mai mare de proteine si mai putine grasimi, dar de multe ori renunt pentru ca (de exemplu la branza) unele alimente au tabel cu valori nutritionale si altele au valorile enumerate cuvant dupa cuvant... te doare capul sa citesti asa ceva. Nu era mai usor sa puna tabel nutritional care iti sare imediat in ochi pe toate produsele? dc inca nu se face o eticheta mai buna si usor de citit? si sa puna termenul ala de valabilitate unde unde este mai usor de citit, ca m-am saturat sa intorc produsul pe toate partile pana gasesc data expirarii ) Voi ce probleme ati mai observat la etichete? Nu ai nevoie de etichete daca alegi produse naturale, la care, stii de acasa continutul de proteine si grasimi. Tu iti faci dieta in calculatorul nutritional, daca te intereseaza ce consumi. Dupa cum ai pus in calculator, apoi cumperi. Nu cumperi intai, apoi incerci sa-ti formezi o dieta. Dieta o stii de acasa si de acasa stii si ce contine. Daca pui o banana in dieta si iti scrie ce are, atat o sa aiba si in magazin. Elimina procesatele, alimentele la care omul a "muncit" pentru ca acolo iti baga ce nu vrei, grasimi si alte cele. Edited by AdiTwism, 17 July 2019 - 17:35. |
#6
Posted 17 July 2019 - 17:54
mda, de unde stii ca grasimile si sarea
nu sunt bune ptr organism ? |
#7
Posted 17 July 2019 - 17:57
#8
Posted 17 July 2019 - 18:03
Decat sa bage producatorul eticheta in plus care creste costul mai bine se face un site unde sunt trecute toate produsele de pe piata impartite pe categorii : "ingrasa mult", "ingrasa", "ingrasa putin", "ingrasa foarte putin"....sau pun supermarketurile un raion special cu produse cu putine grasimi sau deloc.....pe categorii
Si in cazul oricaror produse nu numai alimente, sa scrie pe un site detalii despre ele...costa putin si e rentabil... Sau decat sa scrie producatorul n etichete mai bine lipeste o bulina cu o culoare care incadreaza produsul in una din n categorii speciale.... Descrierea culorii se gaseste pe un site si gata..... |
#9
Posted 17 July 2019 - 18:10
benetusseryo, on 17 iulie 2019 - 17:54, said:
mda, de unde stii ca grasimile si sarea nu sunt bune ptr organism ? American Heart Association: Eating foods that contain saturated fats raises the level of cholesterol in your blood. The American Heart Association recommends aiming for a dietary pattern that achieves 5% to 6% of calories from saturated fat. In 2003, the World Health Organization (WHO) and Food and Agriculture Organization (FAO) expert consultation report concluded that "intake of saturated fatty acids is directly related to cardiovascular risk. The traditional target is to restrict the intake of saturated fatty acids to less than 10% of daily energy intake and less than 7% for high-risk groups. If populations are consuming less than 10%, they should not increase that level of intake. Sarea la fel, are un maxim de 5 grame, trebuie sa fii atent sa te mentii sub. Dar alimentele naturale nu contin sare deci te-ai scos. Iar grasimi saturate e foarte simplu sa stii unde sunt, branza cum zicea, produse animale, cocos, ciocolata etc. Daca ai avea calculator nutritional ti-ar fi spus care din alimentele pe care le introduci acolo are sau nu are si daca esti sub nivel sau peste. super8, on 17 iulie 2019 - 17:57, said:
Ce alimente neprocesate poti cumpara din super si hyper market-uri ? karax, on 17 iulie 2019 - 18:00, said:
Decat sa bage producatorul eticheta in plus care creste costul mai bine se face un site unde sunt trecute toate produsele de pe piata impartite pe categorii : "ingrasa mult", "ingrasa", "ingrasa putin", "ingrasa foarte putin"....sau pun supermarketurile un raion special cu produse cu putine grasimi sau deloc.....pe categorii Si in cazul oricaror produse nu numai alimente, sa scrie pe un site detalii despre ele...costa putin si e rentabil... Edited by AdiTwism, 17 July 2019 - 18:15. |
#10
Posted 17 July 2019 - 18:11
Inca o victima a propagandei antigrasimi.
Frate, grasimea vegetala e daunatoare, grasimea animala este o componenta de baza a alimentatiei umane. Trebuie sa mergi pe invers fata de ce recomanda "doctorii" daca vrei sa fii sanatos. |
|
#11
Posted 17 July 2019 - 18:44
Normal,medicii au nevoie de clienti, adica oameni bolnavi, nu sanatosi. E ca-n reclamele pt pasta de dinti. Cea recomandata de nu stiu ce asociatie de stomatologi, e de evitat.
|
#13
Posted 17 July 2019 - 19:21
rich1974, on 17 iulie 2019 - 18:11, said:
Inca o victima a propagandei antigrasimi. Frate, grasimea vegetala e daunatoare, grasimea animala este o componenta de baza a alimentatiei umane. Trebuie sa mergi pe invers fata de ce recomanda "doctorii" daca vrei sa fii sanatos. |
#14
Posted 17 July 2019 - 19:22
Grasimea vegetala nu provoaca daune acolo unde e folosita, in Asia si Africa. Grasimea saturata provoaca daune acolo unde e folosita, Statele Unite, Marea Britanie si alte tari "dezvoltate" cu oameni grasi si bolnavi.
Most medical, scientific, heart-health, governmental, and professional authorities agree that saturated fat is a significant risk factor for cardiovascular disease, including the World Health Organization, the Food and Nutrition Board of the National Academy of Medicine, the Academy of Nutrition and Dietetics, the Dietitians of Canada, the British Dietetic Association, the American Heart Association, the British Heart Foundation, the Heart and Stroke Foundation of Canada, the World Heart Federation, the British National Health Service, the United States Food and Drug Administration, and the European Food Safety Authority. All of these organizations recommend restricting consumption of saturated fats to reduce that risk. In momentul in care iei un om de pe grasimi saturate si il pui pe grasimi nesaturate ii scade riscul de boli cardiovasculare, adica numarul 1 cauza a mortii. Grasimile saturate te ajuta sa nu ajungi la boala. Dieta corecta cu grasimi nesaturate functioneaza la fel de bine precum un tratament medical. "Randomized controlled trials that lowered intake of dietary saturated fat and replaced it with polyunsaturated vegetable oil reduced cardiovascular disease by about 30%, similar to the reduction achieved by statin treatment." |
#15
Posted 17 July 2019 - 19:34
karax, on 17 iulie 2019 - 18:03, said:
Decat sa bage producatorul eticheta in plus care creste costul mai bine se face un site unde sunt trecute toate produsele de pe piata impartite pe categorii : "ingrasa mult", "ingrasa", "ingrasa putin", "ingrasa foarte putin"....sau pun supermarketurile un raion special cu produse cu putine grasimi sau deloc.....pe categorii Si in cazul oricaror produse nu numai alimente, sa scrie pe un site detalii despre ele...costa putin si e rentabil... Sau decat sa scrie producatorul n etichete mai bine lipeste o bulina cu o culoare care incadreaza produsul in una din n categorii speciale.... Descrierea culorii se gaseste pe un site si gata..... Aproape orice supermarket are un raion cu produse pentru diabetici sau produse bio. Dar sunt mai scumpe alea fara zahar sau bio. |
|
#16
Posted 17 July 2019 - 20:03
ioana1973, on 17 iulie 2019 - 19:21, said:
Adica fara ulei de masline, in, struguri..... si cat mai multa slanina, jumari, seu de oaie.... chestii d-astea????? am sa-ti spun ceva "secret" : daca vrei sa traiesti, hraneste-te cu aceea ce mancau bunicii tai. da ! criminalii aia de mancau miei, gaini si iepuri ! Edited by benetusseryo, 17 July 2019 - 20:07. |
#17
Posted 17 July 2019 - 21:02
benetusseryo, on 17 iulie 2019 - 20:03, said:
nu confunda alimentatia echilibrata a bunicilor tai cu prostiile pe care tu le numesti mancare. am sa-ti spun ceva "secret" : daca vrei sa traiesti, hraneste-te cu aceea ce mancau bunicii tai. da ! criminalii aia de mancau miei, gaini si iepuri ! "Secret" prost. Centenarii sunt in Okinawa si Loma Linda, fara boli, nu au nici-o legatura cu bunicii tai, nu au nici-o legatura cu mieii si iepurii tai, nu au auzit in viata lor de grasimi saturate. Ba chiar aveau un chirurg care si-a facut meseria chiar si dupa implinirea varstei de 100 de ani. Cand omul nu are acces la toata informatia din lume, are vedere de cal si vede doar in imediata apropiere, normal ca orice rahat i se pare bun. Pentru ca nu cunoaste mai bine. |
#18
Posted 17 July 2019 - 21:26
Si eu ma uit pe etichete, n-am probleme cu data expirarii, nu se vede, nu-l cumpar.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users