Ramen vs. Ciorba
#73
Posted 23 April 2019 - 19:52
In clipul pus de mine, se vede cum in Japonia, se fac sarmale din varza cu umplutura de carne de porc tocata.
Edited by pasilla, 23 April 2019 - 19:54. |
#74
Posted 23 April 2019 - 19:55
Sicosan, on 23 aprilie 2019 - 19:50, said:
Renumitele sarmale "romanesti" sunt 100% romanesti... De ce? Pentru-ca se fac cu frunze de varza si carne de porc. Chiar daca sarma in turceste inseamna infasurat/impachetat. La turci se fac din carne de oaie sau vaca infasurate in frunze de vita de vie. Care sarmale turcesti au fost preluate de la bucataria bizantina... E, nu-i chiar asta motvul pentru care sint romanesti. https://www.google.c...chrome&ie=UTF-8 Carne in varza mai fac si altii, aia e reteta din sudul americii de exemplu. Sint romanesti ca celelalte nu au exact acelasi gust. Simplu. Nu pentru ca am inventat noi carnea impachetata. |
#75
Posted 23 April 2019 - 20:00
Am mancat si eu o de vre-o doua ori ramen la un restaurant japonez in Germania.
A fost buna, dar nu in asa hal incat sa raman innebunit dupa mancarea asta. . pasilla, on 23 aprilie 2019 - 19:34, said:
Eu nu stiu sa avem in Romania o piata de licitatii similara cu cea din Tokyo: S-a facut de curand una la Tulcea. Cladirea si echipamentele sunt gata. Inca nu s-a anuntat data deschiderii. Probabil dupa prohibitie. |
#76
Posted 23 April 2019 - 20:08
Sicosan, on 23 aprilie 2019 - 20:00, said:
S-a facut de curand una la Tulcea. Cladirea si echipamentele sunt gata. Inca nu s-a anuntat data deschiderii. Probabil dupa prohibitie. In 1993, in timpul guvernarii Vacaroiu, s-a deschis prima Piata de Gros din tara. Nu a functionat niciodata. Istoria se repeta. |
#77
Posted 23 April 2019 - 20:12
pasilla, on 23 aprilie 2019 - 20:08, said:
Cine mai crede povestile astea ? In 1993, in timpul guvernarii Vacaroiu, s-a deschis prima Piata de Gros din tara. Nu a functionat niciodata. Istoria se repeta. Nu este nici-o poveste. Este real. Spre deosebire de piata lui vacaroiu care a existat doar pe hartie. Ca veni vorba de ciorbe: Ati mancat vre-odata storceag ? |
#78
Posted 23 April 2019 - 20:12
Sicosan, on 23 aprilie 2019 - 20:11, said:
Spre deosebire de piata lui vacaroiu care a existat doar pe hartie. Edited by pasilla, 23 April 2019 - 20:13. |
#79
Posted 23 April 2019 - 20:23
Ce peste e la Tulcea?
Ca in Romania nu exista peste "valoros". Tot pestele de apa dulce in restul lumii e considerat de calitatea a 2a, iar din pestele de apa sarata nu avem decit d-aia mititiei aici aproape. |
#80
Posted 23 April 2019 - 20:26
Sturionii, dar astia nu apar in public, ca..... sunt timizi !
Edited by pasilla, 23 April 2019 - 20:27. |
#81
Posted 23 April 2019 - 20:38
vrajitoruldinoz, on 23 aprilie 2019 - 20:23, said:
Ce peste e la Tulcea? Ca in Romania nu exista peste "valoros". Tot pestele de apa dulce in restul lumii e considerat de calitatea a 2a, iar din pestele de apa sarata nu avem decit d-aia mititiei aici aproape. Ce vorbesti?... Nisetru, morun, cega, calcan... De ce crezi ca turcii braconeaza in apele noastre teritoriale? Iar din apele dulci: salaul, somnul, scrumbia de Dunare... In multe tari aceste soiuri de apa dulce au disparut de mult. Nici nu se mai stie ca au existat. Attached FilesEdited by Sicosan, 23 April 2019 - 20:41. |
#82
Posted 23 April 2019 - 23:16
Pai asta spuneam, sturionii (ca grup, nu neaparat speciile de la noi) si somnul de exemplu sint pesti inferiori. Nici pastravul nu e cine stie. Se pot creste usor, artificial.
Cum dracu sa dispara, salau, stiuca, somn si anumite specii de sturion sint peste tot. Calcanul e ok dar sint o multime de pesti ca el, relativ usor de prins. Romanii au o idee foarte distrosionata despre peste, poate din cauza ca noi nu avem iesire la ocean. Crapul e bun dar peste oceanic era naspa, va amintiti? (ma rog, heringul sau merluciul ala inghetat lemn chiar era). Edited by vrajitoruldinoz, 23 April 2019 - 23:18. |
|
#83
Posted 23 April 2019 - 23:27
vrajitoruldinoz, on 23 aprilie 2019 - 18:52, said: Eu am un prieten japonez cu care am trait in acelasi apartament citiva ani. Japonezii spun totdeauna lucruri foarte diferite fata de ce gindesc. Asta mi-a adus aminte de o chestie. Am avut pentru o scurta perioada un coleg japonez si la un moment dat mi se parea ceva ciudat referitor la munca. Ii spun unui alt coleg "Ce are, alataieri zicea ca-i multumit" raspuns "plm asta asa face mereu nu-ti zic niciodata in fata nimic, cred ca asa-i la ei" ) |
#84
Posted 24 April 2019 - 08:34
Mizu, on 23 aprilie 2019 - 17:04, said:
E adevarat ca sansele ca pestele sa fie proaspat la $300 sunt mai ridicate decat la $50. Dar nah, daca mananc o ciorba de burta cu 9 lei la meniul zilei nu inseamna ca alimentele din ea sunt alterate. Nu, dar daca mananci ceva la 300€ inseamna ca treaba aia costa si negatita o gramada de bani, adica e de calitate, proaspata, etc. Uite, eu la sushi chiar nu ma pricep. Adica am mancat si la restaurant (nu des) dar si din Aldi sau Lidl ...... nu spun ca nu mi-a placut mai tare ala din restaurant, insa nu atat de mult incat sa spun ...gata, de aici inainte nu mai mananc decat sushi de calitate din restaurant. Cu pastele de exemplu, mai demult luam (rar) paste gata inghetate, trebuia doar sa le pun in tigaie sa se incaltzeasca, sau chicken-curry. Imi placeau...dar cand am mancat prima data paste adevarate la un restaurant italian adevarat parca m-am lovit de ceva.....diferenta era atata de mare incat de atunci n-am mai cumparat porcariile alea la punga din supermarket. Evident. e chestie de gusturi, de obisnuinta, etc. insa atunci cand intru intr-un restaurant japonez nu ma gandesc din start ca imi servesc sushi din Lidl chiar daca pt mine diferenta de gust nu e atat de semnificanta. Edited by giuliani, 24 April 2019 - 08:43. |
#85
Posted 24 April 2019 - 09:16
#86
Posted 24 April 2019 - 09:45
Man, io mi-s moroșan și cred că n-am văzut sturion decât de vreo două ori în Metro, deși șansele de a ajunge la mine un blid de storceag sunt foarte mici.
|
#87
Posted 24 April 2019 - 10:05
giuliani, on 24 aprilie 2019 - 08:34, said:
Nu, dar daca mananci ceva la 300€ inseamna ca treaba aia costa si negatita o gramada de bani, adica e de calitate, proaspata, etc. Uite, eu la sushi chiar nu ma pricep. Adica am mancat si la restaurant (nu des) dar si din Aldi sau Lidl ...... nu spun ca nu mi-a placut mai tare ala din restaurant, insa nu atat de mult incat sa spun ...gata, de aici inainte nu mai mananc decat sushi de calitate din restaurant. Cu pastele de exemplu, mai demult luam (rar) paste gata inghetate, trebuia doar sa le pun in tigaie sa se incaltzeasca, sau chicken-curry. Imi placeau...dar cand am mancat prima data paste adevarate la un restaurant italian adevarat parca m-am lovit de ceva.....diferenta era atata de mare incat de atunci n-am mai cumparat porcariile alea la punga din supermarket. Evident. e chestie de gusturi, de obisnuinta, etc. insa atunci cand intru intr-un restaurant japonez nu ma gandesc din start ca imi servesc sushi din Lidl chiar daca pt mine diferenta de gust nu e atat de semnificanta. Cei care rup randurile si incearca sa vanda mai ieftin sunt boicotati de cei care vand scump Eu am avut ocazia sa intru in bucataria unor hoteluri de lux din Romania aveau la greu produse marca ARO din metro care sunt cele mai ieftine.... si iti baga niste preturi astronomice sub nas cand iti aduce comanda Si clientu zice...mmmm ce bun,nu am mai mancat asemenea mancare buna niciodata...numai cu ingrediente de calitate....dar daca ar fi intrat in bucatarie nu ar mai fi avut aceeasi parere |
|
#88
Posted 24 April 2019 - 10:10
Sicosan, on 24 aprilie 2019 - 09:16, said:
Se vorbeste de tot felul de mancaruri exotice, dar vad ca nimeni nu stie ce este storceagul... Poate pentru-ca este romanesc ... Am facut acu' vreo trei saptamani acasa. Ceva sturion (de pe pa Auchan), cap si oase (sira spinarii) de crap si inca niste bucati de alt peste (tot de balta). A iesit excelent. Sturionul insa, nu pot zice ca isi merita pretul. 25 lei, doua rondele cat causul palmei... Amuzant e ca poti sa-l mananci cu tot cu 'oase', care sunt interesante. Odata pe an, merge o oala de storceag. Zeama conteaza! Si mujdeiul! Acum, nu stiu daca e romanesc, lipovenesc, dobrogenesc, deltaresc, tulcesc, sulinesc etc. E o ciorba de peste cu sturion. Ca orice pe lumea asta, poate fi pe gustul unora si nu pe al altora. La o saptamana distanta am facut ciorba de ciolan semiafumat. Dupa topicul asta, o sa incerc sa fac si Ramen, la vreo 2-3 saptamani dupa Paste. Doar ca tre' sa vad cum fac sa-mi aloc o zi intreaga pt asta.. daca nu cumva sa impart treaba in doua zile. Apropos de ciorba/supa de peste. Am vazut candva o emisiune cu ceva mare chef frantuz care facea ciorba de peste. Doua versiuni, una pentru cei mai cu dare de mana , alta pentru ceilalti. Aia pentru cei cu bani mai multi, era o supa de legume in care a pus la final niste filet de peste dezosat. In celalata a fiert cum se cuvine ramasitele de la filetare si apoi a pus legumele. Acuma na. Ma gandesc ca gustul mai bun era la versiunea pt saraci. Chef, da? Sa se cruceasca orice dobrogean/lipovean de asemenea treaba. Pana una alta, spor la gatit. |
#89
Posted 24 April 2019 - 12:52
#90
Posted 24 April 2019 - 13:30
Storceagul intradevar este o ciorba de peste numai cu morun sau nisetru. Cel veritabil se face intr-o singura localitate, Sf. Gheorghe Delta. Provine dintr-o ciorba hohola (ucraineana) dar numai in aceasta localitate se face din sturioni. Rezultatul este pe masura. Mergeti in concediu acolo si o sa lasati ramenul pe altadata...
vrajitoruldinoz, on 23 aprilie 2019 - 23:16, said:
Pai asta spuneam, sturionii (ca grup, nu neaparat speciile de la noi) si somnul de exemplu sint pesti inferiori. Nici pastravul nu e cine stie. Se pot creste usor, artificial. Cum dracu sa dispara, salau, stiuca, somn si anumite specii de sturion sint peste tot. Calcanul e ok dar sint o multime de pesti ca el, relativ usor de prins. Romanii au o idee foarte distrosionata despre peste, poate din cauza ca noi nu avem iesire la ocean. Crapul e bun dar peste oceanic era naspa, va amintiti? (ma rog, heringul sau merluciul ala inghetat lemn chiar era). Poate ne luminezi si pe noi care este acel peste "superior". Eu unul stiu doar somonul, dar si ala 80% din cel comercializat este de crescatorie. Zici ca pastravul este peste inferior? Stii cat costa kilogramul pe la nemti de ex. ? Edited by Sicosan, 24 April 2019 - 13:30. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users