Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier
 Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...
 Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 

Namibia

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 17.06.2007
De iesit nu cred ca e o problema, în schimb nu cred ca va puteti întoarce în Namibia pe la o frontiera terestra care să elibereze visa on arrival. Din câte știu, aceasta se da numai la aeroporturile din Windhoek și Walvis Bay. Dacă mergeți cu autobuzul, vedeți și de unde pleaca acesta, distantele în Namibia sunt imense, dacă plecarea este din Windhoek se face o zi-lumina pe drum, lejer. Iar de văzut din bus, animale la noroc deci rămân doar peisajele.
Cred ca tot mai sigur și comod este cu avionul. Dar cel mai sigur este sa întrebați la intrare în Namibia, la ofițerul care da viza.
Aveti grija, dacă ajung mai multe avioane în același timp, nu stați la coada cu toți ceilalti pasageri la ghiseele vamesilor, mergeți la ceva oficial acolo și spuneți ca vreți sa cumpărați visa on arrival, va îndrumă la un birou, de unde, dacă nu e aglomerat, scăpați în câteva minute. Abia după aceea puteți sa va așezati la coada.Posted Image

View Postkayman, on 25 august 2023 - 14:38, said:

Nu mai zic ca si pt. Zim/Zam ai nevoie de viza, ai verificat ca se da la granita terestra?
Pentru Zimbabwe se da, costa 30 $ sau pe acolo (săptămână trecută). În Zambia nu e nevoie de viza.

#38
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
salut,

ca tot vad ca s-a incazit topicul, iau in considerare sa fac o vacanta in Namibia in anul urmator, poate chiar 2025, ce perioada ati recomanda sa dedic pentru aceasta vacanta ? Ma intereseaza sa bag si ceva plaja in itinerariu ca sa ma si relaxez . Locuri bune de diving sunt ? Ca si nivel de siguranta, ridica vreo problema ? Tinand cont ca o sa am si un copil de 7 ani cu mine,ridica asta vreo problema ? Ma gandesc sa inchiriez masina dupa ce aterizez pentru a fi cat mai independent.

#39
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,633
  • Înscris: 12.12.2006
Despre vreme poate gasesti informatii utile aici: https://www.climates...ntinents/africa


#40
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 17.06.2007
Ca perioada de timp trebuie sa țineți cont de faptul ca lunile mai-septembrie sunt uscate, ziua e plăcut dar noaptea e foarte frig. Lunile umede octombrie-aprilie sunt foarte călduroase. Cel putin în  octombrie-noiembrie este foarte cald (poate sa treacă de 40g în timpul zilei).
Namibia nu e destinație de plaja la ocean sau diving, Atlanticul e foarte rece și violent în Namibia, uitați-va după Skeleton Coast. Plaja și baie puteți face la piscinele din lodge-uri, majoritatea au.
Ca siguranță, Namibia e o țară sigura, atât timp cât nu ieșiți din zonele de siguranță de bun simt (evitat locuri izolate sau f aglomerate, cu indivizi dubioși, etc). Sunt foarte multi turiști așa ca nu riscati sa ieșiți în evidenta, aia timp cât stați în limitele turistice.
Cu copilul de 7 ani iar nu ar trebui sa fie o problema, infrastructura turistică este destul de ok, așa ca o sa găsiți facilități adecvate cam peste tot. Doar trebuie ținut seama de faptul ca distantele sunt foarte mari între doua obiective și veți petrece multe ore în mașină. Iar de închiriat, sunt o mulțime de firme în Windhoek, un simplu search va va da o mulțime de rezultate, numai sa aveți grija sa închiriați din timp, sezoanele sunt cam aglomerate, și cel uscat și cel ploios.

#41
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008
Tarile din Africa nu sunt tocmai genul de destinatii unde sa aterizezi si sa aranjezi lucruri la fata locului.  
Concret in cazul Namibiei oferta de facilitati pentru turism este una limitata, asa ca sa incepi planificarea chiar si cu un an inainte nu e de neauzit. Cazarile sunt putine, in general scumpe, asa ca daca vrei un loc anume la un anumit buget e bine sa rezervi din timp. Ref. la masina nu te gandi ca te duci la Avis sau Hertz pe aeroport si or avea ei ceva. Exista firme locale specializate de unde iti vei lua masina, dotata corespunzator pt. conditiile de acolo (2 roti de rezerva, compresor, scule pt. interventii, mini fridge, cort pe masina etc.). Firme pe care la o adica sa stii ca poti conta cand ai o problema.  Cauta pe uoutube ca sa intelegi ce inseamna drumurile in Namibia.
Ca perioada eu am calatorit in Africa numai in aug-sept. E si perioada de vacnte la noi, inca sezon uscat la ei (important cand ai in vedere malaria, mai ales cu copil). Da, o sa fie ceva mai frig noaptea in Sossusvlei de ex., dar in Etosha va fi la fel de cald ca la noi.  De plaja si scuba uita, cum s-a mai zis.  Cel mai apropiat loc unde ai putea face asta e prin Kwa Zulu Natal. De fapt, daca cumva e prima ta data prin regiune, ti-as recomanda mai degraba Africa de Sud.

#42
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 13.09.2022

View Postkayman, on 25 august 2023 - 14:38, said:

Ce itinerariu ai de vrei sa iei autobuzul pana la Vic Falls, ca e cale destul de lunga?

Stiu, face 24 de ore :)) Dar costa 40 $ fata de 200+.
Oricum pana la urma cred ca tai Victoria Falls din itinerariu, prea mare complicatie logistica si prea scump, cred ca daca ai vazut Iguazu nu prea te mai impresioneaza, acolo e un defileu ingust, nu prea e panorama spectaculoasa a cascadei ca la Iguazu.
Faza e ca m-ar costa avioanele dus-intors  din Windhoek la VF cat zborul din Budapesta la Windhoek, ceea ce e aiurea. Prea pusi pe jumulit turistul africanii aia, acum au facut si intrarea la cascada 50$ (la Iguazu e inca ceva gen 20$).

#43
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008

View Postdanigoleman, on 27 septembrie 2023 - 08:55, said:

cred ca daca ai vazut Iguazu nu prea te mai impresioneaza,

N-am ajuns inca la Iguazu, dar Vic Falls m-a rupt. Am facut si un tur cu elicopterul care probabil a fost best thing ever pe care l-am facut oriunde.
Dar da, e departe si totul e scump acolo - zboruri, cazari, distractii etc. Las-o pt. altadata.

PS. parca Eurowings a inceput sa zboare la Vic Falls in combinatie cu Windhoek. Ia vezi daca nu-ti iese ceva avantajos cu ei, un open-jaw sau ceva.

#44
cccbbb_2

cccbbb_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 17.06.2007
Sa faci 2 zile pe drum numai pentru Vic Falls e mult. Ar fi bine de cuplat cu mai multe activitati in zona, care ar ocupa 2-3 zile: Dupa Vic Falls sa treceti in Zambia pe pod la Livingstone si sa faceti si restul cascadei si apoi o zi in Botswana in Chobe Game Park dimineata si un Boat drive pe raul Chobe dupa-amiaza. Zambia e o idee mai ieftina decat Zimbabwe dar si infrastructura turistica e mai putin dezvoltata. Botswana e campioana la preturi, ei au o politica declarata de a tine preturile sus pentru turistii straini.
De comparat Iguazu cu Vic Falls e ca si cum  ai compara Parisul cu Londra sau Roma cu Atena, toate sunt frumoase si interesante in felul lor dar nu poti sa spui ca daca ai vazut una din ele, le-ai vazut pe toate. Sunt complet diferite.
Ideea finala e ca nu merita sa pleci din Windhoek la Vic Falls (cu autobuzul sau avionul, indiferent) numai pentru cascada, pe care o vezi si o pozezi in 2 ore, cu totul.

#45
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
Stai putin de unde din Namibia pleci? Din Windhoek sunt cel putin 20 de ore de mers. Nu stiu care iti este bugetul si cat cohones ai, dar eu mi-as lua SUV din Windhoek si as merge pe cont propriu.

Drumurile principale in Namibia sunt foarte bune, partial sunt drumuri mai bune decat in Romania. Ai multe lucruri foarte frumoase de vazut pe drum, orasele foarte simpatice cu oameni prietenosi. Sa iei niste dulciuri europene la tine ca sa le dai la politisti sau la granite in caz ca te opresc, ca se bucura foarte mult.

#46
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,685
  • Înscris: 22.05.2011
Da e mai convenient pe cont propriu, doar ca tre sa conduci o gramada pe stanga  :)  eu am vizitat Vic Falls din Harare (bulawayo-Hwange).

#47
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008
Nu condusul pe stanga e problema, mai ales intr-o tara mai mult goala ca Namibia, ci distantele si timpul - te vor nauci, iar la costuri sigur iesi 2-3x peste avion.

#48
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 13.09.2022

View Postbusiness11, on 28 septembrie 2023 - 13:15, said:

Stai putin de unde din Namibia pleci? Din Windhoek sunt cel putin 20 de ore de mers.

Da stiu ca face vreo 20 de ore. Dar cred ca pana la urma iau avion, vad ca luat din timp ma ajunge pe la 150 euro. In plus vad ca pot zbura si din WalvisBay direct, ca tot trec pe acolo si nu mai intorc in Windhoek.
Cred ca e si mai bine ptr eVisa sa nu caraie astia ca nu le convine intrare rutiera. Sau sa dau peste unii la punctul de frontiera care nici nu au auzit ca exista eVisa :)
Cu masina sunt costuri mari si nu sunt prea mare fan al condusului pe distante lungi.

#49
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008

View Postbusiness11, on 28 septembrie 2023 - 13:15, said:

Drumurile principale in Namibia sunt foarte bune, partial sunt drumuri mai bune decat in Romania.

Sa nu exageram, ca mai citeste lumea si se duce acolo crezand ca-i asteapta autobahnul.... drumurile principale (adica B-urile asfaltate), alea putine si care nu prea duc unde vor sa ajunga turistii, pot fi pe alocuri ceva mai bune decat unele drumuri comunale din Romania. Cam acolo zic eu ca se opreste comparatia.

#50
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
In Windhoek straziile sunt super, mari, largi, goale. Ma simteam ca in America.

B-urile sunt drumurile lor nationale asfaltate. Din punctul meu de vedere eu le-am gasit intr-o conditie foarte buna, iar daca compar cu Bucuresti-Nadlac sau drumuri prin Moldova atunci Namibia e Germania fata de noi.
C-urile sunt tot drumuri nationale dar multe dintre ele neasfaltate.

Avantajul cu masina este ca straziile sunt aproape goale, deci poti sa mergi cum vrei ca dai de civilizatie odata la 20 de minute. Problema apare atunci cand ai ceva probleme cu masina. Iar accesul la destinatii turistice se efectueaza fara probleme. Doar ca distantele sunt foarte foarte lungi.

#51
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008

View Postbusiness11, on 29 septembrie 2023 - 08:48, said:

daca compar cu Bucuresti-Nadlac ... atunci Namibia e Germania fata de noi.

hahaha, good one!

(daca n-ai mai mers prin tara in ultimii 30 de ani, sa stii ca s-au schimbat multe)

#52
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
Acum 3 saptamani am facut Viena-Nadlac-Bucuresti si Viena-Satu Mare. Autostrada ca la noi nu am vazut nicaieri, santuri adanci din cauza tirurilor, de parca doar in Romania circula tiruri pe sosea. Parasesti autostrada mergi pe drumuri prin toate saturile, partial pline de gropi sau neiluminate. Sine de tren 20cm peste nivelul asfaltului. Gropi peste tot.

Doar strazile noi asfaltate sunt ok, dupa 1 an se fac praf. In Namibia ai avantajul ca nu ai multe masini, deci nu strici straziile si sunt chiar foarte foarte bune. Eu am ramas uimit.

La fel si in Mozambik. In Maputo straziile principale arata mai bine decat straziile din Bucuresti.

Sa nu uitam ca in Africa multe proiecte de infrastructura sunt vandute catre chinezi. Politicienii corupti din Africa se imprumuta in China si in schimb le ofera lor proiecte de infrastructura pe spagi uriase. Motiv pentru care multe strazi, poduri, porturi, etc. sunt destul de bine dezvoltate.

Edited by business11, 29 September 2023 - 11:17.


#53
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008
Propun deschiderea unui topic separat despre drumurile din Mozambique / Moçambique, sa nu aglomeram aria Namibia.

#54
rockemon

rockemon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 22.07.2016
Ne-am intors (eu si jumatatea mea mai buna) saptamana trecuta dintr-un road trip Namibia si Botswana.Masina inchiriata in Windhoek, 16 zile (11 in Namibia si 5 in Botswana), 5500 km, Sossusvlei, Walwis Bay, Skeleton Coast, Opuwo (vizita intr-un sat Himba), Etosha, Caprivi, apoi Botswana cu Chobe si Moremi.
Pe scurt:
- nu ne-am simtit nici un moment in nesiguranta, as putea spune ca a parut mai safe decat in Paris sau Londra
- Namibia arata ca o tara africana, dar e organizata nemteste (in Swakopmund chiar sunt majoritari albii vorbitori de germana)
-peisaje de vis (Sossusvlei, Skeleton Coast), self driving safari, cazari foarte placute la preturi decente, oameni foarte prietenosi
- drumuri decente, chiar si cele "gravel", o placere sa conduci, mai ales ca, in general, sunt 90% sanse sa nu intalnesti nici o masina mai des de una la 40-45 minute
- Botswana comparabil cu Namibia e ca si comparatia Bulgaria cu Germania: drumuri proaste, preturi cu 50-60% mai mari, lipsa statii carburanti, dar parcuri nationale spectaculoase, o "amprenta mai africana", oameni prietenosi.
In concluzie, Namibia e o destinatie extrem de sigura, accesibila si potrivita oricui, inclusiv familii cu copii.
Preturi mai mici ca in Europa: motorina cca 1 dolar/l, cazari decente 50-180 usd/noapte (depinde de zona si pretentii), masa pt 2 persoane la restaurant, inclusiv bauturi, 20-25 usd, berea (ca e un etalon universal:) 0.8-0.9 usd in magazin si 1.3-2 usd la restaurant.
As putea spune ca a fost o vacanta pe care o pot plasa in "top 5", iar eu sunt destul de plimbaret de felul meu.


Am revenit si cu cateva poze, ca mi-am amintit de la scoala ca orice text lung fara poze poate deveni neinteresant:))

Attached Files


Edited by rockemon, 13 October 2023 - 10:15.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate