Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Carnea artificiala din Soia - de acum in toata lumea
Last Updated: Oct 08 2018 11:29, Started by
topikt4
, Jul 28 2018 23:25
·
0
#1
Posted 28 July 2018 - 23:25
Se pare ca 1 miliard de vaci, 20 de miliarde de gaini, 800 de milioane de porci, 1 miliard de oi, 1 miliard de capre , 10 milioane de curcani sunt insuficienti pentru a satisface apetiturile a 7-8 miliarde de oameni.
In 2050 se anunta o mare criza a carnii animale cand populatia va creste la 10-12 miliarde de oameni. De aceea, savantii au creat carne artificiala din soia in laborator. Iata cum visul de aur al lui Ceausescu devine realitate- toata lumea va manca carne artificiala din soia care simuleaza gustul si mirosul carnii animale. S-ar putea spune ca ce s-a intamplat in Romania a fost un experiment local. Carnea artificiala din soia nu este nociva sanatatii, si dimpotriva, va fi mai sanatoasa decat carnea rosie si va avea mai putine grasimi sau deloc. Momentan, se intampla doar in America, dar in 10-20 de ani e de asteptat ca industria carnii din soia sa explodeze. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uWgkt4n-Pk8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QO9SS1NS6MM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Quote
Chiar dacă nu conţin pic de carne, au acelaşi aspect şi aproape acelaşi gust, spun reprezentanţii start-up-ului Impossible Foods. Burgerii lor sunt făcuţi din proteine din grâu şi cartofi, aditivi alimentari şi hem. Adică acea moleculă din compoziţia hemoglobinei, care îi dă culoarea roşie şi gustul metalic. Doar că nu va fi obţinută din carne, ci din soia. Nu doar că vor semăna la miros şi gust, dar chiftelele fără urme de celule animale vor şi sângera. Inginerii americani spun că produsele lor vor avea un impact pozitiv asupra mediului, pentru că vor folosi cu 75 la sută mai puţină apă şi se vor emite cu 87 la sută mai puţine gaze cu efect de seră. Dacă lucrurile merg conform planului, vor să-şi deschidă o fabrică şi să producă lunar 500 de tone de carne artificială, suficientă pentru patru milioane de burgeri. Decizie. Carnea artificială este sigură pentru consum. Din ce e făcută List of countries by meat consumption - Wikipedia Apropo de consumul de carne la nivel global, cei mai mari consumatori sunt evident AMERICANII (120 kg pe persoana), urmati de Kuweiteni (119 kg pe persoana - evident ca de oaie, vaca si capra), Arctici (115 kg/persoana), Australieni (111 kg/persoana). Din Europa, cei mai mari consumatori de carne sunt Luxemburghezii (107 kg/persoana), Austriecii (102) si Spaniolii (97). In Romania, prin 2002, fiecare persoana manca anual cel putin 54 kg de carne pe an comparativ cu rusii si chinezii. In 2009, consumul de carne a crescut la 65 kg de carne consumata pe an. In prezent se speculeaza ca romanii mananca anual 70 kg de carne pe persoana. Populatiile cele mai consumatoare de carne pot fi considerate bogate, dar nu si cele mai sanatoase nutritionist vorbind. Tarile care consuma cel mai putina carne sunt Albania, Martinique, Oman si Bhutan (unde fiecare persoana mananca estimativ doar 3kg de carne pe an). Nici in Japonia nu se mananca foarte multa carne, ci mai degraba peste. De exemplu, China, Iran, Egipt, Turcia, Grecia, Coreea de Sud si Albania, fiind cele mai mari consumatoare de legume si fructe, au populatiile cele mai sanatoase. Romania are un consum mediu de legume, comparativ cu americanii si rusii. Attached FilesEdited by topikt4, 28 July 2018 - 23:41. |
#2
Posted 28 July 2018 - 23:34
Quote In 2050 se anunta o mare criza a carnii animale cand populatia va creste la 10-12 miliarde de oameni. Bine c-au reușit să determine pe de-acum ... Cine zice că până în 2050 nu vor apărea economii de scară mai eficiente și mai productive/anumite mișcări sociale care să cauzeze schimbări drastice? Studii făcute așa să mai ardem niște bani. |
#3
Posted 28 July 2018 - 23:36
Pai adevarul e ca se arunca mancare aiurea la dineuri si restaurante de lux in cantitati enorme in timp ce saracii mor de foame pe strazi sau in tari sarace.
Cu toate astea sa nu uitam - bogatii isi permit sa arunce mancarea daca e luata pe banii lor! Au dreptul asupra obiectelor pe care le-au achizitionat! Teoretic, nicio lege nu i-ar impiedica sa mai arunce mancarea cumparata pe banii lor, nici sa-i determine sa le ofere resturile saracilor, neavand nicio obligatie fata de ei. Edited by topikt4, 28 July 2018 - 23:38. |
#4
Posted 28 July 2018 - 23:44
Carne din soia = nonsens.
Proteinele animale nu se pot inlocui cu nimic, in hrana oamenilor. Peste cateva mii de ani, poate ca organismul uman va evolua si va deveni ierbivor. Eu nu cunosc ierbivore situate prea sus pe lantul trofic. Edited by pasilla, 28 July 2018 - 23:51. |
#5
Posted 28 July 2018 - 23:51
#6
Posted 29 July 2018 - 00:01
Inițiator, eu cred că matale confunzi proprietățile organoleptice cu compoziția chimică.
Carne din soia ??? |
#8
Posted 29 July 2018 - 00:16
pasilla, on 28 iulie 2018 - 23:44, said:
Carne din soia = nonsens. Proteinele animale nu se pot inlocui cu nimic, in hrana oamenilor. Peste cateva mii de ani, poate ca organismul uman va evolua si va deveni ierbivor. Eu nu cunosc ierbivore situate prea sus pe lantul trofic. Eu cred ca a vazut acele texturate proteice din soia si le numeste "carne". Nu recomand soia la fel cum nu recomand nici carnea. Apropo, 71% din suprafata planetei e acoperita cu apa. In apa ce se poate creste? Pestele, nu simte durerea, din ce am citit. Sper sa fie si adevarat. Deci e cel mai etic mod posibil sa mancam carne. Si cel mai sanatos pentru planeta. Asa am creste animale doar pentru lapte si oua. Iar cand mor de batranete le putem prelucra pieile daca chiar vrem sa avem haine din piele. Sunt multe posibilitati dar din pacate nu toata lumea gandeste ca mine. Eu nu mai mananc carne de aproape o luna jumatate si ma simt chiar foarte bine. Mananc mai multe fructe am mai multa energie pielea mea arata mai ok. Destule avantaje. |
#9
Posted 29 July 2018 - 00:54
pasilla, on 28 iulie 2018 - 23:44, said:
Proteinele animale nu se pot inlocui cu nimic, in hrana oamenilor. Peste cateva mii de ani, poate ca organismul uman va evolua si va deveni ierbivor. Eu nu cunosc ierbivore situate prea sus pe lantul trofic. Ba exista - ciupercile. Nu trebuie sa evoluezi deloc, traiesti foarte bine si fara carne. Nici ca si carnivor nu esti prea sus in lantul trofic, ia sa ramai in curul gol in jungla si brusc o sa-ti vezi locul in lantul trofic (adica ascuns bine intr-o grota), chinuindu-te din rasputeri sa aprinzi un foc, caci fara el esti fiul ploii in lantul trofic, tremurand la gandul ca vine noaptea. Si mai la subiect, despre carnea de soia... soia nu are nici pe-aproape gust de carne. Deci carnea aia din soia, numa` sanatoasa nu va fi, caci ca sa-i faca gustul apropiat de al carnii, (carnea aia buna si sangerie, mmm...) o sa fie imbibata in chimicale. [ https://i.gifer.com/VA47.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Phobos, 29 July 2018 - 01:02. |
#10
Posted 29 July 2018 - 01:01
alex14dlk, on 29 iulie 2018 - 00:16, said:
Posibil, dar nu zice nicaieri ca nu putem traii fara carne, pestele ouale si laptele este probabil tot ce avem nevoie sa traim. Phobos, on 29 iulie 2018 - 00:54, said:
Nu trebuie sa evoluezi deloc, traiesti foarte bine si fara carne. Probabil ca se pot inlocui, temporar, cu diverse suplimente produse din .....carne. |
|
#11
Posted 29 July 2018 - 01:05
#12
Posted 29 July 2018 - 01:11
Nu avem cum sa ne punem acum de-a curmezisul, unei evolutii de sute de mii de ani. Incetisor, incetisor, putem incerca si sa vedem ce iese.
Edited by pasilla, 29 July 2018 - 01:12. |
#13
Posted 29 July 2018 - 01:13
topikt4, on 28 iulie 2018 - 23:25, said:
Iata cum visul de aur al lui Ceausescu devine realitate- toata lumea va manca carne artificiala din soia care simuleaza gustul si mirosul carnii animale. S-ar putea spune ca ce s-a intamplat in Romania a fost un experiment local. Ceausescu a visat el multe, da pe vremea lui nu s-a gandit nimeni la carne artificiala ci la ceva mult de umplut matul. Salamul cu soia era facut cu o combinatie de carne si srot de soia, un fel de spanac cu varza care se altera de multe ori inainte sa fie vandut. Nici macar de extrudate din soia nu putea fi vorba pe vremea aia, cu toate ca tentative au fost. De exemplu, stiu ca la Fabrica de ulei din Timisoara au fost in probe tehnologice in 1989 2 extrudere fabricate la Tehnofrig, dar erau nefunctionale si copiate superficial (fara sistem de reglare a presiunii la iesire, fara variator de putere pe motorul principal) si banuiesc ca si fara omul (maestrul) care trebuie sa stie cum sa le controleze. |
#14
Posted 29 July 2018 - 01:24
Salamul de vara se usca foarte bine pe balcon si devenea ceva cu mult mai bun decat actualul salam de Sibiu, iar din parizer se faceau delicioase snitele ( acum nu mai reusesti).
Nu vreau sa fac "laudatio" pentru epoca aia mizerabila, este doar o constatare. Edited by pasilla, 29 July 2018 - 01:25. |
#15
Posted 29 July 2018 - 01:30
gabyxm, on 29 iulie 2018 - 01:13, said: Salamul cu soia era facut cu o combinatie de carne si srot de soia, un fel de spanac cu varza care se altera de multe ori inainte sa fie vandut. Asa e, salamul ne facea asa o greata ca nu-l cumparam pana nu se strica. Nu era ca acum, numai salamuri sanatoase si gustoase. |
|
#16
Posted 29 July 2018 - 01:47
#17
Posted 29 July 2018 - 03:23
pasilla, on 29 iulie 2018 - 01:24, said:
Salamul de vara se usca foarte bine pe balcon si devenea ceva cu mult mai bun decat actualul salam de Sibiu, iar din parizer se faceau delicioase snitele ( acum nu mai reusesti). In 80 a inceput dezastrul. Pana in 80 se gasea mancare acceptabila. Nu super, dar acceptabila. |
#18
Posted 29 July 2018 - 07:24
Consumul ridicat de proteine din soia nu e benefic pentru buna functionare a creierului.
Diverse studii au indicat ca soia reduce nivelul colesterolului in organism. Pe de alta parte s-au observat schimbari la nivel hormonal si asupra sistemului imunitar. Studiile s-au terminat in coada de peste. Creierul este un organ gras. Consumul de proteine din soia duce la scaderea nivelului de colesterol in organism ceea ce e bine pentru sistemul cardio-vascular dar e prost pentru creier. Daca vrei sa ai creier de vaca nu ai decat sa mananci proteine din soia. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users