Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Carnea artificiala din Soia - de acum in toata lumea
Last Updated: Oct 08 2018 11:29, Started by
topikt4
, Jul 28 2018 23:25
·
0
#19
Posted 29 July 2018 - 07:39
Le confunzi: ala e schrot de soia si atat, n-are nimic cu carnea, nici cu cea naturala/originala, nici cu cea artificiala.
pasilla, on 28 iulie 2018 - 23:44, said:
Carne din soia = nonsens. Proteinele animale nu se pot inlocui cu nimic, in hrana oamenilor. Peste cateva mii de ani, poate ca organismul uman va evolua si va deveni ierbivor. Eu nu cunosc ierbivore situate prea sus pe lantul trofic. |
#20
Posted 29 July 2018 - 08:24
https://www.i-medic....erea-libidoului
,,Soia reprezinta un foarte bun substituent pentru carne, insa aceasta afecteaza in mod negativ libidoul barbatilor. Produsele pe baza de soia contin si fitoestrogeni care au capacitatea de a determina instalarea disfunctiilor erectile sau a tulburarilor de fertilitate" Deci nu, mulțumesc pentru ofertă. |
#21
Posted 29 July 2018 - 08:25
pasilla, on 29 iulie 2018 - 01:11, said:
Nu avem cum sa ne punem acum de-a curmezisul, unei evolutii de sute de mii de ani. Incetisor, incetisor, putem incerca si sa vedem ce iese. |
#22
Posted 29 July 2018 - 08:53
cspot, on 29 iulie 2018 - 07:24, said:
Consumul ridicat de proteine din soia nu e benefic pentru buna functionare a creierului. Diverse studii au indicat ca soia reduce nivelul colesterolului in organism. Pe de alta parte s-au observat schimbari la nivel hormonal si asupra sistemului imunitar. Studiile s-au terminat in coada de peste. Creierul este un organ gras. Consumul de proteine din soia duce la scaderea nivelului de colesterol in organism ceea ce e bine pentru sistemul cardio-vascular dar e prost pentru creier. Daca vrei sa ai creier de vaca nu ai decat sa mananci proteine din soia. studiile arata ca 90% din cei care invoca studii habar n-au sa citeasca un studiu.... ia arata studiile alea in care se arata ca soia scade colesterolul din creier pasilla, on 29 iulie 2018 - 01:11, said:
Nu avem cum sa ne punem acum de-a curmezisul, unei evolutii de sute de mii de ani. Incetisor, incetisor, putem incerca si sa vedem ce iese. nenea, alea sute de mii de ani te-au evoluat sa mananci mancare gatita, nu sa fii "carnivor" cum se viseaza uii. gatitul mancari a transformat omenirea intr-o ciudatenie a naturii care nu e nici ierbivora nici carnivora. incearca sa mananci carne cruda (sa alimente vegetale fibroase) cateva zile si vezi ce zice stomacul. Edited by takillya, 29 July 2018 - 08:59. |
#23
Posted 29 July 2018 - 10:25
pasilla, on 28 iulie 2018 - 23:44, said:
Carne din soia = nonsens. - COREEEEEECT!!! Proteinele animale nu se pot inlocui cu nimic, in hrana oamenilor. - SE PARAE CA CIUPERCILE AR PUTEA CONSTITUI UN SUPLINITOR, adicatelea, o leaca de carne, un polonic de zguberci. Eu nu cunosc ierbivore situate prea sus pe lantul trofic. - elefantul? |
#24
Posted 29 July 2018 - 14:45
topikt4, on 28 iulie 2018 - 23:25, said: Se pare ca 1 miliard de vaci, 20 de miliarde de gaini, 800 de milioane de porci, 1 miliard de oi, 1 miliard de capre , 10 milioane de curcani sunt insuficienti pentru a satisface apetiturile a 7-8 miliarde de oameni. In 2050 se anunta o mare criza a carnii animale cand populatia va creste la 10-12 miliarde de oameni. De aceea, savantii au creat carne artificiala din soia in laborator. Iata cum visul de aur al lui Ceausescu devine realitate- toata lumea va manca carne artificiala din soia care simuleaza gustul si mirosul carnii animale. S-ar putea spune ca ce s-a intamplat in Romania a fost un experiment local. Carnea artificiala din soia nu este nociva sanatatii, si dimpotriva, va fi mai sanatoasa decat carnea rosie si va avea mai putine grasimi sau deloc. Momentan, se intampla doar in America, dar in 10-20 de ani e de asteptat ca industria carnii din soia sa explodeze. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uWgkt4n-Pk8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QO9SS1NS6MM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Decizie. Carnea artificială este sigură pentru consum. Din ce e făcută List of countries by meat consumption - Wikipedia Apropo de consumul de carne la nivel global, cei mai mari consumatori sunt evident AMERICANII (120 kg pe persoana), urmati de Kuweiteni (119 kg pe persoana - evident ca de oaie, vaca si capra), Arctici (115 kg/persoana), Australieni (111 kg/persoana). Din Europa, cei mai mari consumatori de carne sunt Luxemburghezii (107 kg/persoana), Austriecii (102) si Spaniolii (97). In Romania, prin 2002, fiecare persoana manca anual cel putin 54 kg de carne pe an comparativ cu rusii si chinezii. In 2009, consumul de carne a crescut la 65 kg de carne consumata pe an. In prezent se speculeaza ca romanii mananca anual 70 kg de carne pe persoana. Populatiile cele mai consumatoare de carne pot fi considerate bogate, dar nu si cele mai sanatoase nutritionist vorbind. Tarile care consuma cel mai putina carne sunt Albania, Martinique, Oman si Bhutan (unde fiecare persoana mananca estimativ doar 3kg de carne pe an). Nici in Japonia nu se mananca foarte multa carne, ci mai degraba peste. De exemplu, China, Iran, Egipt, Turcia, Grecia, Coreea de Sud si Albania, fiind cele mai mari consumatoare de legume si fructe, au populatiile cele mai sanatoase. Romania are un consum mediu de legume, comparativ cu americanii si rusii. Sunt complet de acord, legumele si ciupercile pleurotus pot constitui hrana oamenilor. Dar parca era carne de soia si pana acum, acele pernite de soia folosite si la noi in zile de post incepand cu anii 90?! Edited by Infinitty, 29 July 2018 - 14:46. |
#25
Posted 29 July 2018 - 19:19
Nu e nici o carne de soia.
Este texturat proteic din soia, nemodificat genetic (asa afirma eticheta ) si sunt foarte bune. Granulele fine le folosesc cateodata la ciorbe, dau un gust foarte bun, iar chiftelutele alea le poti face "snitele". Daca stii sa le faci, ies foarte bune. Nu ca inlocuitor pentru carne, ci pentru ceea ce reprezinta ele in sine. Snitele din soia. Voila. |
#26
Posted 29 July 2018 - 22:14
Doar un biochmist ne poate spune daca exista diferente moleculare intre proteinele animale si cele vegetale. Altfel, de ce nu s-ar putea extrage proteinele din plante pentru a obtine carne cu aceasi structura molecualara precum carnea din animale?
O solutie alternativa ar fi carnea din celule stem. Eu cred ca acesta este viitorul. |
#27
Posted 29 July 2018 - 22:25
alex14dlk, on 29 iulie 2018 - 00:16, said: Pestele, nu simte durerea, din ce am citit. Sper sa fie si adevarat. Deci e cel mai etic mod posibil sa mancam carne. Si cel mai sanatos pentru planeta. Leii, tigrii si alte pantere, etc etc tocmai au trecut la dieta, zilele pare pe lucerna si cele impare cu peste, nu stiu cum vor pescui dar mai au mii de ani sa invete daca nu dispar si cica omul era cel mai cel dintre specii... XORIAN_L, on 29 iulie 2018 - 22:14, said:
Doar un biochmist ne poate spune daca exista diferente moleculare intre proteinele animale si cele vegetale. Altfel, de ce nu s-ar putea extrage proteinele din plante pentru a obtine carne cu aceasi structura molecualara precum carnea din animale? O solutie alternativa ar fi carnea din celule stem. Eu cred ca acesta este viitorul. Ai cam lipsit la chimie, botanica, anatomie in clasele V-VIII...grav de tot. Edited by Darkman48, 29 July 2018 - 22:26. |
#28
Posted 29 July 2018 - 22:32
|
#29
Posted 29 July 2018 - 23:48
#30
Posted 30 July 2018 - 08:21
Foarte bine. Daca lumea ar manca mai putina carne ar scadea si Metanul din Atmosfera, dar vad ca lucrurile o iau invers, populatia lumii creste si consumul de carne se sporeste...La cum se vad lucrurile nu prea vad bine viitorul
|
#31
Posted 30 July 2018 - 08:24
Metanul in atmosfera creste si din cauza ca se topeste gheata la Polul Nord.
|
#32
Posted 06 August 2018 - 16:05
Oricum carnea animala de orice fel (in afara de cea de peste probabil) va deveni produs de lux in urmatorii 30 de ani.
Deja se promoveaza masiv consumul de insecte, alge, fructe de mare, peste si carnea sintetica preparata in laborator. Eight Futuristic Foods You'll Be Eating in 30 Years |
#33
Posted 14 August 2018 - 16:52
Asa ca ingineria genetica trebuie sa se concentreze pe obtinerea unor soiuri de plante si pomi ce produc fructe cu gust de...bacon, peste la gratar, pui pane...you name it.
Asta cred ca-i rezolvarea. |
|
#34
Posted 08 October 2018 - 11:29
irulan_corrino, on 29 iulie 2018 - 00:01, said: Inițiator, eu cred că matale confunzi proprietățile organoleptice cu compoziția chimică. Carne din soia ??? Aha, in toate restaurantele americane de mana a treia se vinde ca painea calda. Prima calitate de localuri le consider din categoria Hotel Ritz, urmeaza locuri unde se mai vind cotletele pe os si-ti arata bucata de carne din care se va taia pentru comanda ta, iar restul e gunoi deja, desi sint super pline si ocupate in continuare. Congelate si cu dunga bruna ca de pe gratar prefabricat se vand, se vor praji la o mare temperatura sa para scosi de pe gratar, dar nu vei gasi nimic in friptura sa nu-ti placa. Pana ce intr-un local traditional sint lucruri ce nu le vei manca pe langa oase, mai nou si pestele doar filet fara os se cunoaste, langa garnituri la fel de artificiale. Soia ar fi buna, dar mi-e sa nu fie din altceva. Te convingi de ce spun daca in gunoiul localului nu se gasesc decat cartoane, asa m-am lamurit de multa vreme de un local de omlete ca nu puteau sa-mi prepare oua ochiuri. Se uitau la mine ca la un alien. Am iesit sa vad ce au in gunoi si pe cutii scria "praf de oua". |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users