Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Colet valoare Londra București

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta
 Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s
 Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...
 BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale
 

Nivelul salariilor/veniturilor in Romania/Bucuresti in 2018

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
395 replies to this topic

#343
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Am testat și eu cică la programatori media e pe la 3200 net?! Acum nu știu dacă doar pentru Brașov sau toată țara. La programatori C media era de 7000 și ceva parcă. Oare ia în calcul și nivelul de experiență? Anyway, e un start.

#344
Frankie

Frankie

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 13.04.2004
Salariul este cat te multumesti tu sa castigi pe luna. De la 0 lei, la + infinit.

#345
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Eu aș cere și +infinit, dar nu-mi dă nimeni. În Brașov cât am obținut e cam plaja de sus pentru programatori care nu-s pe poziție de management.

#346
g0t0g0

g0t0g0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 19.11.2005

View Postmihaigerard, on 22 iulie 2018 - 21:26, said:

Îmi place când va contrati pe care e cel mai tare, București sau Cluj. Nu știu care-i treaba cu salariile, dar prețurile la imobiliare sunt cu 15-20% mai mari în Cluj. Salariile păstrează diferența?Posted Image))
Capitalele raman in top intotdeauna pentru ca politica. Discutia nu e legata de care e mai tare, ci de unde e bula ireal mai mare, ori in CJ se baga bani grei in PR iar economia reala, $ etc, nu sustin acel PR la o analiza amanuntita, e precum Lidl, oferte, bagati aici, ca vedeti voi la anu de nu aveti cap si ramaneti indatorati. Pe mine nu preturile ma irita, ma irita faptul ca exista un mega PR fals care astupa orice glas si voce a omului de rand, si tot acea voce, in caz de ceva, dispare(vezi Nokia, ca e cel mai elocvent exemplu raportat la omul de rand! )
Daca m-as luat tot dupa PR, pai toate strazile ar trebui sa fie tzipla, serviciile la cote wow etc, si culmea, NU SUNT, din contra, traficul, defapt participantii la trafic sunt la nivelul din BUC in 2003, nu exista te las etc, doar drumu l-a facut mama si etc, e al meu si etc, se construieste fara autorizatii, really, in afara de BUC(si nici acolo nu s-a intamplat faptic) nu am auzit sa se demoleze vreun bloc pentru ca nu avea acte etc. Mult laudatul Floresti e plin de probleme, dar e greu sa le recunosti, bine ca aia din BUC au aparut si in presa si tot asa. CJ e fain oarecum, hipsereala, are cea mai faina viata de noapte din Transilvania, dar la cata PR exista si cu cata miere e descris, dupa ce stai putin pe acolo, vezi dita falsu PR aiurea. Ardeleni, lauda e pct lor slab.

Iar legat de programatori si etc, eu personal ma amuz pentru ca LOGIC, exista studii de piata pe cap de programator si etc, si CULMEA, inca nu a ajuns CJ la nivelul de BUC, are cel putin inca 40% de luptat pentru asta, dar nah, e o alta discutie si la un alt nivel, clar nu de forum, aici ne dam toti cu parerea, mahahah, PR rulz Posted Image

Strict la ceea ce am citat din postul tau, vezi articolele legate de Nokia, cum au crescut preturile la sat : )) Asa sunt si la oras. Doar ca la oras au o anume sustinere, la Sat, vien popa si zice: de azi asta dam, pleaca popa, satu ramane cu iluzia locala, cea regionala ii trimite tot acolo de unde au venit, BULA se cheama!!!

Si cu sarcasm si marlan o sa exprim asta pentru ca s-a expus pe aici, cel de la BitDef zice una, daca vine cel de la Micro sau Apple si va zice pas acasa, cum o sa pice preturile? sau restu? Mie personal mi se pare cea mai praf expunere, sa crezi ca unu care are $ si etc e crezut de masa populara cand arunca doua vorbe, daaar, in RO orice e posibil. Probabil daca Boc zice ca in CJ apa e precum aurul, maine apa creste in pret cu 40%, DOAR pentru ca o persoana a scos ceva pe gura. Asta cu scosul pe gura DOAR SI DOAR in arta se intampla, cand vinzi o mazgaleala cu milioane de E doar pentru ca unuia excentric i-a placut, dar arta nu are de a face nici cu RO, nici Cj, si DELOC cu IT. Ahh, au fost cativa in UAE care au platit 15000E pe o app care arata o mare bulina rosie pe ecran, dar e alta discutie : ))
CJ e plin de potential doar ca are PR de rahat, auzi la ei, silicon valea, maahahha, pe bune acum, aia care au promovat asa ceva au avut ceva in cap, la modul cel mai serios acum!
Sa te promovezi cu asa ceva in fata unei planete e ca si cum ai zice ca un sat din RO i-a terminat pe toti locuitorii planetei, care in majoritate sunt concentrati in valea siliciului, la mama ei, nu la ....banci tricolore intr-o comuna din Europa unde nici sapunul nu e cunoscut inca. PR-u ala era fumat la fel cum sunt jumate din cei care o ard la electrice si untoalde, cand sar preturile aiurea, culmea, pe vremea lui sensation nu cresteau preturile la hoteluri in AMS, care E AMS, nu satu ....!!!!! Si asta ar trebui sa va dea de gandit cam ce economie e in satu vostru vs orase din EU.
Intre micro si macro e o mare diferenta, idem interese geo politice sau strategice, se poate trai azi bine ok, daca nu ai copii sau esti cu capu, daca vrei ceva pt copii, gandesti de mai multe ori. Nu de alta dar nu a venit nici unul din Bill, MuSK, sau atlii care sunt figuri dominante, sa zica, DA, au venit doar cei care vor si ei o mica parte din cota, nesemnificativa.
Stirile WOW gen in CJ BUC RO etc s-a inventat roata sunt doar un PR, cine foreaza o sa vada ca pe Terra nici 0.01 cota de piata nu au, dar nah, sunt faine stirile cu titlu bold, ce sa site hipstereala fumata, utopia e realitate pentru ei...pana vine un razboi...si toti veganii devin pradatori (asta e sarcasm si o gluma tare buna)

Edited by smardu, 31 July 2018 - 12:50.


#347
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View PostFrankie, on 29 iulie 2018 - 10:02, said:

Salariul este cat te multumesti tu sa castigi pe luna. De la 0 lei, la + infinit.
Cand ceri te gandesti si daca tu ai da daca ai fi in locul angajatorului.

View Postblotunga, on 29 iulie 2018 - 10:31, said:

Eu aș cere și +infinit, dar nu-mi dă nimeni. În Brașov cât am obținut e cam plaja de sus pentru programatori care nu-s pe poziție de management.
Tu daca ai fi in locul angajatorului ai da cat ceri tu ? Sau altfel spus, pentru produsul tau sunt dispusi oamenii sa ofere cat ai dori tu sa ceri ? Nu este OK sa cerem mai mult sau mai putin de cat am fi noi dispusi sa dam daca am fi in locul celui care cumpara produsul/serviciul nostru.

#348
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,033
  • Înscris: 14.08.2007

View Postsmardu, on 31 iulie 2018 - 12:23, said:

Iar legat de programatori si etc, eu personal ma amuz pentru ca LOGIC, exista studii de piata pe cap de programator si etc, si CULMEA, inca nu a ajuns CJ la nivelul de BUC, are cel putin inca 40% de luptat pentru asta, dar nah, e o alta discutie si la un alt nivel, clar nu de forum, aici ne dam toti cu parerea, mahahah, PR rulz Posted Image
Scrii mult si fara rost ... conform INS, salariul mediu in Bucuresti pe luna mai 2018 a fost 3.448 lei, iar pe JUDETUL Cluj a fost 3.094 lei (adica la Cluj incluzi ruralul si urbanul mic, care evident ca au o medie mai mica, pe la 2.000 de lei). In conditiile in care in Bucuresti abia sunt cu 11% mai mari salariile decat in judetul Cluj, tu vii cu povesti ca Clujul are de recuperat 40% cand in realitate deja a ajuns de ceva vreme Bucurestiul si deja l-a intrecut in cateva domenii, inclusiv la salariile din IT (iar daca scazi ruralul si urbanul mic de la Cluj, media pe oras pe luna mai e clar peste Bucuresti, atentie, nu media din IT, ci din toate domeniile la un loc).

Cat despre numarul de programatori pe cap de locuitor, Bucuresti avea in 2016 un procent de 1.7% programatori/locuitor (3.1% din angajatii din privat), Clujul de 4.1% programatori/locuitor (9.5% din angajatii din privat), deci e mai mult de dublu procentul in Cluj. Vorbim de programatori, nu de angajati la firme de telefonie/cablu, call-centere si alte aberatii (pentru unii care fac statistici in tara asta un vanzator de telefoane la Orange e in "IT&C", dar e evident ca n-are de a face cu IT-ul).

In rest se pare ca ai niste frustrari personale legate de PR ... banuiesc ca si statistica asta cu salariile si numarul de angajati pe domenii de la INS a trecut pe la PR-ul clujean care le-a modificat ca sa dea bine, nu? Posted Image

Edited by utopium, 31 July 2018 - 13:35.


#349
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Comparația intre procentele de it-sti din numărul de locuitori n-are nici o relevantă, atât timp cât în București locuiesc 1900000 de persoane iar în Cluj Napoca  350000.:)
Ca număr de it-sti în București sunt de 2 ori mai multi decât în Cluj: 32000>14000.

Edited by mihaigerard, 31 July 2018 - 20:54.


#350
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,033
  • Înscris: 14.08.2007
Da, doar ca tovarasul de topic zicea ca "exista studii de piata pe cap de programator si etc, si CULMEA, inca nu a ajuns CJ la nivelul de BUC, are cel putin inca 40% de luptat pentru asta" ... de aici inteleg ca ori nu sunt la fel de multi programatori/locuitor, ori au salarii cu 40% mai mici ... ca am dificultati sa inteleg unele lucruri scrise de el. Si am aratat ca, dimpotriva, Bucurestiul are de recuperat la ambele capitole. Acu' ar fi culmea sa-i depasim si numeric ...

#351
sergiu37

sergiu37

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 328
  • Înscris: 13.11.2006

View Postblotunga, on 27 iulie 2018 - 13:49, said:

Aparent avem și noi o încercare mai timidă de glassdoor: https://www.paylab.ro

Cere prea multe informații dacă mă întrebi pe mine.
Am pus salarul la jumate din cât îl am așa la mișto și mi-a zis că de fapt salariul mediu la ce am selectat eu e cam cu 40% mai mare

#352
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Păi ești un pic peste medie atunci.

#353
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,033
  • Înscris: 14.08.2007
Un studiu recent contine niste statistici de salarii (pe 2017) pe intervale ... concluzia e ca in IT, 23.5% din angajati au peste 2.000 de euro brut (la brutul din 2017, acum probabil procentul e semnificativ mai mare dupa mutarea contributiilor, net vine cam 6.500 de lei). Pe toate domeniile insa, doar 1.75% din angajati au peste 2.000 de euro brut. Dintre toate domeniile, doar in firmele din 4 domenii (CAEN) sunt mai mult de 10% angajati cu peste 2.000 de euro brut: IT (23.5%), intermedieri financiare (10.5%), asigurari (10.1%) si activitati de editare (19,1%) - aici la activitati de editare intra si editare software, deci din nou probabil de aia e asa de sus. Pe meserii, specialistii in IT&C au in proportie de 27.5% peste 2.000 de euro brut (in firmele de IT exista si personal non-IT).

#354
g0t0g0

g0t0g0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 19.11.2005

View Postutopium, on 31 iulie 2018 - 21:02, said:

Da, doar ca tovarasul de topic zicea ca "exista studii de piata pe cap de programator si etc, si CULMEA, inca nu a ajuns CJ la nivelul de BUC, are cel putin inca 40% de luptat pentru asta" ... de aici inteleg ca ori nu sunt la fel de multi programatori/locuitor, ori au salarii cu 40% mai mici ... ca am dificultati sa inteleg unele lucruri scrise de el. Si am aratat ca, dimpotriva, Bucurestiul are de recuperat la ambele capitole. Acu' ar fi culmea sa-i depasim si numeric ...

Esti, si altii, plini de tine, ei Posted Image
Bravo voua, natia nu se bazeaza pe asta si asta nu ati prins din expunerile mele, ca laude de sine si eu sunt plin de mine, imi permit iau etc, doar ca la baza e ceva de genul degeaba am un anume venit daca WC-ul e tot in fundu curtii. Dar nah, life, pup de pe alte meleaguri. Degeaba plini chiar daca sanatatea la privat, o nastere complicata e transferata de la privat la stat, si se spala pe maini aia, acolo bat, si acolo e speranta de viata si etc, daca unii pricep altceva, bravo si ura.

Aveti metrou? (asta e atac), nu! Punct! Curse aeriene? Altele decat fratii unguri de la Wizz? NU! Culmea, orasul e mega plin de bani, dar nu are mai nimic fata de alte sate mai rasarite.
Multa bula si imobiliare, din care unii care fac 2 bani juma si un anume trai se cred boieri, asta pana ajung in alt oras si ajungem la vorba aia, mai bine fruntas la sat decat codas la oras.
@utopium, de la postul cu Bucuresti judet si etc, de la mine esti discreditat si ai cu totul o viziune trasa din ambitii suave. IF...BUC, doua chestii diferite, restu dont care, sunt aici din plicti si amuzament, si asta tot postez, teoria zice ca cei care sunt iritati sar si se apara, aiurea si cu argumente, cei ok sunt impartiali etc. Life!! Sa ne auzim de bine, si cu metrou Posted Image Sper sa am multi nepoti pana atunci.
Iar legat de texte si INS si procente, la simpla logica CJ e plin de sclavi la banca, pentru ca 20k oameni iau 7000ron lunar iar restul vai vai vai, de aici si o balanta tip bula, daca SF maine nu mai exista IT CJ e in faliment la propriu! Zic asta pentru ca tot o lalaiti cu rasa voastra de 9000lunar(sau 20000 pt unii), miezu din franzela, si sunt cam frustrat cum unii scapa din vedere multe altele.
La ce venituri tot aveti, sunteti praf la asfalt, in BV la moldoveni, asfaltu e tipla peste tot, traficul idem, cum sfinti in valea nisipului asfaltu e vai vai, traficul idem praf, la ce viata e in epic failu PR, vai vai, CJ, civilizatie de BUC, dar din 2001 : ))) Mai recunoasteti-va viata aia de turma aiurita si orgolioasa, unu nu te-ar lasa in trafic, ardelean for life Posted Image

Frustrarea mea e falsul PR si tot promovatu INS, cmon. Niciunul nu ati recunoaste ca ati dat-o rau rau in bara cu PR, dar nah, ardeleni, doare onoarea. Nu exista nimic mondial sau regional nascut in CJ, doar PR si mandrie, de parca internetul e limitat doar in granitele RO, mai bagati si putin PR din FR sau alte tari, apoi aruncati si cifre. In CJ e, in CJ apare, startup din CJ are, ia, apare, haida, langa stirile de genu bagati cum in AMS, sau FR sau sau exista stiri idem, dar cifre mai zdravene. Fruntasii de la sat sa ramana cu lauda acolo, la sat. 2 3 apps de stiri ok in RO si tot primesc bani pt promovat PR, hai papapapa, ca suntem si altii care nu ne uitam la target regionalizat sau targetat, ca sa fiu la moda. Dau google si primesc numai despre satu meu, pentru ca educatia altora nu permite altceva.

Edited by smardu, 05 August 2018 - 01:37.


#355
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,033
  • Înscris: 14.08.2007

View Postsmardu, on 05 august 2018 - 01:14, said:

Curse aeriene? Altele decat fratii unguri de la Wizz? NU!
Ti-am spus ca vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti sau nu le intelegi. La Cluj sunt 6 companii aeriene din top 20 companii europene (Lufthansa, Turkish Airlines, LOT, Aegean, Ryanair (si-au anuntat intrarea si ei), Wizzair), asta pe langa cele doua romanesti (TAROM, Blueair) si pe langa cele care opereaza chartere (Ellinair, Atlasglobal, etc). In momentul asta sunt "decat" 15 companii aeriene pe langa Wizzair care opereaza la Cluj (plus inca 4 care opereaza zboruri cargo). Dar da, Wizzair au cele mai multe zboruri (ceea ce pe mine nu poate decat sa ma bucure pentru ca la ei am puncte bonus multe si pot zbura gratuit). In rest, numeric vorbind, vorbim de 3 milioane de pasageri pe an la cele 16 companii aeriene.

View Postsmardu, on 05 august 2018 - 01:14, said:

Iar legat de texte si INS si procente, la simpla logica CJ e plin de sclavi la banca, pentru ca 20k oameni iau 7000ron lunar iar restul vai vai vai, de aici si o balanta tip bula, daca SF maine nu mai exista IT CJ e in faliment la propriu!
Pai vezi daca nu citesti rapoartele? In Cluj majoritatea isi iau apartamente cash, e de altfel o exceptie in Romania se pare.

Cat despre sclavi la banca, in caz ca n-ai aflat, majoritatea oamenilor din tarile bogate au credite. Multe. Si mari. Doar saracii n-au credite de obicei, ca nu se incadreaza. Sau sunt prea speriati de banci ca sa ia credite. Oricum cu 1.000 de lei rata iei un credit de 50.000 de euro, deci chiar si o familie cu venituri sub medie isi permite fara mari probleme sa ia 50.000 de euro credit.

Iar daca software-ul dispare maine, vom avea probleme mult mai mari decat platitul ratelor ... adica scapam de sub control toata planeta, armament, sateliti, burse, transferuri bancare, productia industriala robotizata, comunicatiile, etc ... Iar bancile nici macar n-ar mai sti ca le suntem datori daca dispare software-ul :)

#356
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Postutopium, on 31 iulie 2018 - 13:34, said:

Cat despre numarul de programatori pe cap de locuitor, Bucuresti avea in 2016 un procent de 1.7% programatori/locuitor (3.1% din angajatii din privat), Clujul de 4.1% programatori/locuitor (9.5% din angajatii din privat), deci e mai mult de dublu procentul in Cluj. Vorbim de programatori, nu de angajati la firme de telefonie/cablu, call-centere si alte aberatii (pentru unii care fac statistici in tara asta un vanzator de telefoane la Orange e in "IT&C", dar e evident ca n-are de a face cu IT-ul).

Iti garantez ca Clujul nu are 4.1% programatori, adica in Cluj nu exista 15000 de programatori... Probabil e vorba de aitishti, cum le zice la ProTV, care include management, testerii si suportul...

http://www.zf.ro/pro...e-2011-16847189

Quote

Un angajat din 11 din Cluj-Napoca lucrează în IT

Testerii si cei de la suport au salarii mult mai mici per ansamblu decit programatorii... De exemplu, un tester la firma aia de cacat pe nume Gameloft are 1000 de lei pe luna :first:

Acuma astia care fac "studiile" pot sa includa la IT doar aia care chiar lucreaza in IT, sau pot sa includa orice are cea mai mica legatura cu IT-ul, de genul "spala vecee la o firma de IT, clar e in IT" :lol:

#357
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,033
  • Înscris: 14.08.2007
In general nu stiu salariile colegilor, dar am vazut cat a cerut un tester senior (pe fisa lui) si suma se apropia de 2.000 de euro. Si au fost angajati, deci au primit cam pe-acolo. Si la ce stil de viata au unii testeri, care merg in city-breakuri aproape lunar, sigur castiga bine.

Cat despre IT-isti in general (incluzand suport, testeri, PFA, etc), unii estimeaza ca numărul lor (pe domeniul extins) a trecut de 30.000 in Cluj. Daca jumate sunt programatori, deja sunt 15.000. Si eu cred ca sunt. In clădirile de birouri clasa A din Cluj sunt mai mult de 30.000 de angajati si foarte rar sunt firme non-IT.

Edited by utopium, 05 August 2018 - 15:44.


#358
g0t0g0

g0t0g0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 19.11.2005

View Postutopium, on 05 august 2018 - 15:40, said:

In general nu stiu salariile colegilor, dar am vazut cat a cerut un tester senior (pe fisa lui) si suma se apropia de 2.000 de euro. Si au fost angajati, deci au primit cam pe-acolo. Si la ce stil de viata au unii testeri, care merg in city-breakuri aproape lunar, sigur castiga bine.

Cat despre IT-isti in general (incluzand suport, testeri, PFA, etc), unii estimeaza ca numărul lor (pe domeniul extins) a trecut de 30.000 in Cluj. Daca jumate sunt programatori, deja sunt 15.000. Si eu cred ca sunt. In clădirile de birouri clasa A din Cluj sunt mai mult de 30.000 de angajati si foarte rar sunt firme non-IT.

Parca in TM s-a atins apogeul numarului de MP pentru birouri. Totusi, despre alte "specii" non IT nu avem exemple? Gen 3200RON un inginer(1600ron e o chirie decenta), chiar la Emerson? Un City break lunar nu ajunge la PR-ul din CJ, sa ma scuze toti, dar zilnic pe mai orice canal de "stiti", CJ in sus si IT, un City break e 200E in general, cu tot cu avion, asta inseamna ca saptamanal e permis.

Si ma cam deranjeaza sincer sa arunci nu stiu ce companii, vreau sa zbor in CJ direct in BALI (e la moda in IT, acolo e energia vie), vreu un NY, LA, vreau un JFK, un NBO, un NZ, am asa ceva? Nop, deci? Care sfinti e argumentul sa expui companii cu care nu zbori nicaieri?
Un tester la IBM in BV castiga intre 5000-7000RON, in BUC ajunge la 9000RON, cel pe care il mai stiu eu a plecat in Elvetia de ani, ofuscat rau de politica din RO si nu mai calca pe aici.

Legat de apartamente, ca deh, avem prieteni si in raiu vostru, cash se ia ce e pana in 50kE, si cum sunteti super evaluati, cam tot ce e de la 70kE in sus e pe credit.
Eu tot nu pricep de ce tot va laudati, sincer, efectiv mi se pare ca mandria aia ardeleneasca e peste cotele normale la voi, DA, sunteti o mana de oameni care aveti venituri! BRAVO!!! Dar cu restul ce faceti? Pe termen lung ce faceti?

Din ce imi aud urechile de la imobiliari, piata e doar pt IT acolo, fie ca o recunoasteti fie ca nu, in mare cei din IT cumpara si dau in chirie, ei sunt cam miezul economiei. O mana de oameni ce iau de la 800-1200E in sus dicteaza viata tuturora, BUN, totusi, PR-ul mai trebuie scolit putin, ca nu toti ne-am nascut limitrof prin CJ ca sa visam basme. Eu de exemplu, mi-as dori sa fiu sef la gunoaie, sa triplez tariful la adunat gunoiul, garantez ca aia 15-30k de IT nu prea pot sa sustina o crestere de adunat simplul gunoi, si ui asa in CJ s-ar aduna parfum de femeie : ))  Si de obicei, prin cartierele de "IT" sunt cele mai multe comentarii si lectii de morala, LOL, dar unu n-ar pune mana pe un gunoi, "pt ca are valoare" : )
Undeva, cineva, s-a ocupat rau tau de PR, si CULMEA, functioneaza, in special pentru cei fara mitul pesterii, si toata lumea Happy.
Revenind la OT, 3000ron e ok pentru RO pt cap de om, 6000ron/familie asigura un trai decent. Pentru "judetul" Bucuresti, un corporatist care nu are 5000ron mai are de tras mult si bine, cam jumatate din "judetul" Bucuresti castiga min pe ECO. Ura si punct.

Edited by smardu, 06 August 2018 - 02:09.


#359
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,033
  • Înscris: 14.08.2007

View Postsmardu, on 06 august 2018 - 01:41, said:

Parca in TM s-a atins apogeul numarului de MP pentru birouri.
TM are 180.000 mp de birouri, Clujul a trecut de 300.000 mp de vreo 2-3 ani

View Postsmardu, on 06 august 2018 - 01:41, said:

Si ma cam deranjeaza sincer sa arunci nu stiu ce companii, vreau sa zbor in CJ direct in BALI (e la moda in IT, acolo e energia vie), vreu un NY, LA, vreau un JFK, un NBO, un NZ, am asa ceva? Nop, deci? Care sfinti e argumentul sa expui companii cu care nu zbori nicaieri?
A, si din Bucuresti sau alt oras din Romania ai zbor direct in Bali sau New York? Nu, zbori la fel ca si din Cluj, iei Turkish/Lufthansa/etc si schimbi in Frankfurt/Istanbul/etc.

Ca idee, un singur oras din Europa are zbor direct permanent spre Bali, Amsterdam (iar Varsovia are sezonier). Deci argumentul tau e mai mult decat stupid pentru ca se aplica si pentru Londra, Paris, Barcelona, Munchen, Milano, etc, adica toate sunt naspa ca n-au zbor direct spre Bali. Pentru Cluj cea mai buna conexiune spre Bali e cu LOT via Varsovia (sau mergi via Dubai).

View Postsmardu, on 06 august 2018 - 01:41, said:

Pentru "judetul" Bucuresti
Si mai ales asigura-te ca intelegi ceea ce scriu, citeste de mai multe ori daca e cazul, eu ti-am atras acolo atentia ca Bucuresti nu e judet ci oras, de aia nu e logic si normal sa compari judete cu orase, pentru ca judetele au si zone rurale, orase mici si mai slab dezvoltate, etc. Capisci?


Cat despre credit vs cash la apartamente, statistica spune foarte clar ca majoritatea apartamentelor din Cluj se vand cash, chiar daca preturile sunt cele mai mari din Romania. Deci unei persoane careia nu ii plac creditele ca tine ar trebui sa-i placa chestia asta foarte mult. Eu am credit ca in IT suntem mai saraci si nu ne permitem sa le luam cash (deh, cand apartamentul e 100-150.000 de euro si tu castigi doar 2-3.000 de euro nu e asa de usor sa aduni bani ca sa-l iei cash, mai ales daca ai si cheltuieli lunare de 2-3.000), in schimb partea buna e ca ne incadram sa ne dea banca si peste 200.000 de euro daca e cazul ...

Edited by utopium, 06 August 2018 - 08:41.


#360
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Păi dacă cheltui 2-3000 pe lună câștigând la fel, cum mai strângi bani? Să știi că nu trebuie să iei aifon nou în fiecare lună.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate