Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente
 Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute
 Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!
 Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 

Cum am putea scapa de foame

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#37
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postcspot, on 17 octombrie 2017 - 21:48, said:

  Plantele produc hrana prin fotosinteza cu ajutorul soarelui.
  Deci, energia solare se transforma in hrana prin intermediul plantelor.
  Plantele sunt hrana pentru animale, iar plantele si animalele sunt hrana pentru oameni.
  Ca atare, munca la camp nu o sa se termine niciodata, pentru ca doar pe suprafete intinse de teren ai lumina solara suficienta.
   In ce priveste organele crescute in laborator...hi hi. E mult mai ieftin si mai practic sa cresti un porc, decat sa cresti organe in laborator.
   Concluzia: pune mana la sapa daca vrei sa scapi de foame. Cu stiinta se vede clar ca stai prost.
Nu prea. Pentru ca daca vrei sa dai plantelor pe camp lumina si etc atunci trebuie de la ingrasaminte pana la motorina aia pentru tractoare, combine, si alte masini. In laborator se poate face totul cu costuri reduse.

View PostPhobos, on 17 octombrie 2017 - 22:55, said:

"Mancare aiurea"? Ma faci sa zambesc. Cu asta crezi ca vei reduce "mancarea aiurea"? Te inseli.

Ce inseamna pentru tine mancare aiurea? Hrana procesata? Fastfood? Te anunt ceva: omul le foloseste nu pentru ca nu gaseste de cealalta, normala si sanatoasa, ci pentru ca asa le vrea el, pentru ca le prefera, gustul produs de aromele sintetice fiind intentionat creat mult mai puternic decat intr-un aliment natural, pentru ca este needucat sau nepasator.

Iar cei care le vand, le vand pentru ca profitul e mai mare pentru ca le creste perioada de valabilitate, de aici rezulta ca sunt mai ieftine, etc. Lucru care n-o sa dispara nici cand o sa crestem hrana propusa de tine.

Deci in prezent, "hrana aiurea" e mai mult o problema de sistem, nu de posibilitati tehnice de a o produce pe cea sanatoasa.

Initiativa ta este in principiu buna, dar ea ar fi "mana cereasca" in cazul in care oamenii ar fi disperati dupa hrana naturala si n-ar mai putea produce pe cat ar fi cererea, dar in prezent nu e asa.

Propune-le asta cu plantele crescute in eprubeta si taranilor care raman cu recolta nevanduta si li se strica pe camp sau la piata. Posted Image

Oricum hrana ieftina sau foarte ieftina si sanatoasa n-o sa vezi, la fel cum nici energie ieftina sau foarte ieftina, pentru ca in realitate nici nu se doreste acest lucru, pentru ca resursele astea doua inseamna putere, si nimeni nu vrea sa le cedeze prostimii.

Adica sigur, prostimea bineinteles ca si le doreste, dar nu le vom avea doar pentru ca "sunt posibile".

De fapt stii ce se va intampla? Ok, sa zicem ca se adopta solutia ta, plantele incep sa fie crescute in borcane, se vor cultiva tot mai rar pe camp, "hrana sanatoasa" va trece de pe camp in borcan, dar pretul ei va fi acelasi sau chiar mai mare, caci acum nu orice taran nescolit va putea sa produca hrana, ca doar nu i-a lasat tata laboratorul in grajd, deci producatorii vor canta iar prostimea va dansa.

Si iaca asa, de la hrana cu adevarat naturala am trecut la aia din borcan, dar la acelasi pret, africanii tot flamanzi vor fi, noi tot atata vom plati, si cu asta basta. Si-am scapat de dracu, dar am dat de mã-sa. Posted Image
In laborator se va crea si hrana cu gust exact la intensitatea dorita fara potentiatori de gust si arome. Doar prin inginerie genetica.
In rest , o prostime bine hranita e o prostime care nu face probleme si e fericita deci ce ar fi de pierdut?

View PostPhobos, on 17 octombrie 2017 - 23:15, said:

Cand faci o comparatie folosesti aceleasi conditii dar indivizi diferiti. Am explicat de ce "rezista" mai mult, pentru ca e puternic uns in cur de chimicale farmaceutice, de-asta. Posted Image In realitate e mai slab.

Tu compari indivizi diferiti in situatii diferite.

Ia sa incetam sa mai producem numai leacurile pentru:

Varicela, difterie, malarie, pojar, tuse convulsiva, boala pneumococica, poliomielita, tetanos, febra tifoida, febra galbena, gripa, etc, sa vedem atunci cat de "rezistenti" suntem in realitate.

Sa sistam operatiile chirurgicale si sa le facem ca pe vremuri, cu barda, sa dispara orice dezinfectant. Sau sa lasam chirurgia pe mana frizerilor, cum era pe vremuri.

"Un tuns, un barbierit, si o operatie de apendicita, va rog". Posted Image

Sa vedem atunci cat de baban e omul modern, si in timpul asta pune-i sa lucreze muncile fizice facute de stramosi (sapat cu lopata tuneluri, drumuri, facut cai ferate, etc).








Ce ti se pare atat de rau in a lua niste chimicale? Zic chimicale bune ca sunt si rele. Pana la urma suntem facuti din materie , iar microbii aia tot din materie si tot cu materie corect administrata ii indepartezi. Numeste asta un ajutor extern. Care ajutor extern nu vad de ce ar fi asa de neconceput. Daca am sta dupa evolutie sa creeze mecanisme de ajutor...pai am mai sta milioane de ani pana sa ajungem unde putem ajunge artificial.

View Postrosix, on 18 octombrie 2017 - 03:57, said:

Mancare exista destula, dar e in posesia capitalistilor care o vand la suprapret si de multe ori contrafacuta.. amestecata cu diverse, ca sa castige la cantitate.
Solutia la foamea mondiala este inlaturarea prin mijloace revolutionare violente a guvernelor corupte si confiscare averilor celor putini care detin in proprietate peste 80% din averea mondiala.
Cum adica suprapret? De ce ai vinde cu mai mult decat vinde concurenta? Asta e doar in cazul cartelurilor. In rest vezi ca protectia consumatorului face controale in magazine sa vada ce anume se vinde.
Pai si daca averea aia a fost facuta cinstit ce te faci? ok unii au miliarde. Insa i le luam. Deci deschidem calea la furt. Cui nu ii convine poate sa fure de la ala care munceste. Asta vrei tu sa inteleg.

View PostAMETHIST, on 18 octombrie 2017 - 11:00, said:

Impuscarea activistilor anti GMO fanaticilor pro mancare "bio" ar fi un inceput bun.
Aia se refera la "hormonii de crestere" de la pui si etc. Care creeaza dezechilibre in puiul ala. Pui pe care dupa aia il mananci.

View PostBursul, on 18 octombrie 2017 - 11:38, said:

Mai trebuie sa vina userul care vrea bomba atomica si WWIII ca cercul sa fie complet.

Cum a zis rosix mancare e destula. Se arunca mancare la gunoi cacalau. De obicei se face foamea acolo unde sunt hoti si corupti la putere.
Prin unele tari africane gen Egipt, irigatiile fac minuni. Se face agricultura in desert. Deci se poate cu putin efort.

[ https://w3.marietta.edu/~biol/biomes/images/desert/desert_irrigation_6323_A80.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Nu suficient de ieftina. Nu vad cu ce ar deranja o metoda in plus de a face rost de hrana.
Yep egipt numai ca asta in urma unor investitii imense care nu apar peste noapte. Si nu in toate regiunile. Apoi parca mai vorbeam si de criza pamantului care nu ajunge pentru toata lumea. Uite asa scapi si de inghesuiala si de varianta cu omorarea populatiilor. Care varianta ..ok...se poate face insa cu costurile unor razboaie. Care vor fi platite de contribuabili si suportate de armate ale caror soldati o sa mai moara. Plus ca hai cu ISIS mai merge cum mai merge dar la altii se poate sa te trezesti si cu bomba pe cap. Deci nerentabil daca tragi linie.

View Postsarac.lipit, on 18 octombrie 2017 - 14:45, said:

N-ai sã știi niciodatã ce mãnînci...mai ales în orașele mari!
Na si cu tine. Asa n-ai incredere nici macar in tovarasii tai care poate au alta parere. Ajungi la paroxism sau ceva si nu mai ai incredere cred ca nici in tine.

#38
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,205
  • Înscris: 01.10.2009

View PostHamdoulillah, on 19 octombrie 2017 - 10:48, said:

Mediul e deja afectat si rasafectat.
Mediul este afectat din cauza tehnologiei primitive de obtinere a alimentelor. Aste este ideea. Sa obtinem alimente din abundeta si ieftin fara a afecta mediul. Spre exemplu carnea si laptele daca s-ar obtine direct din vegetale, ar necesita cu 90% mai putin teren si ar fi mai ieftine.

#39
Hamdoulillah

Hamdoulillah

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,662
  • Înscris: 29.03.2017

View PostXORIAN_L, on 19 octombrie 2017 - 19:21, said:

Mediul este afectat din cauza tehnologiei primitive de obtinere a alimentelor. Aste este ideea. Sa obtinem alimente din abundeta si ieftin fara a afecta mediul. Spre exemplu carnea si laptele daca s-ar obtine direct din vegetale, ar necesita cu 90% mai putin teren si ar fi mai ieftine.
Ha?

#40
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Tot prin metoda asta de care zic s-ar putea obtine mai usor etanolul din plante pentru a-l folosi ca si combustibil in loc de petrol si gaze.

#41
_mihaiv_

_mihaiv_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 15.03.2018

View Postdumibr, on 17 octombrie 2017 - 18:30, said:

Prin cumpatare'lipsa de egoism si risipa ineficienta.
La cata mancare se arunca ar fi considerabil redusa foametea
  De acord.
  Sa ne uitam si la oamenii care si-au depasit conditia fizica,in speta sfintii parinti,care posteau pana la 7-14 zile,unii si mai mult si aveau si spor la lucru.
  Apoi hrana vegetala sau daca nu,lacto-vegetariana folosita cumpatat.

Edited by _mihaiv_, 15 March 2018 - 21:49.


#42
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postkarax, on 17 octombrie 2017 - 20:09, said:


Pot deveni daca nu ne apucam acum sa rezolvam lucrurile. Deci e o chestie de incercare si vointa. Solutii exista.

Exista cateva metode:

Introducerea genei fixatoare de azot atmosferic de la lucerna la toate plantele de cultura, pomi, samd.

2.) Culturi de soia.

3.) Pomi transgenici cu frunze vesnic verzi cu rezistenta la iarna similar rasinoaselor.

4.) Faina de beta-celuloza alimentara din biomasa prin procese enzimatice.

5.) Pom de cactus comestibil fara ace.

...

View PostHamdoulillah, on 20 octombrie 2017 - 10:29, said:


Ha?

Toata Manciuria /Harbin traieste prin soia: lapte, tofu, carne, untura, ... toate din soia.

Si asta de aproape un secol.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate