Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...
 Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 

RADET devine obligatoriu

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
298 replies to this topic

#55
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007

View PostPhobos, on 26 septembrie 2017 - 09:35, said:

Lasa, ca repari, si-asa te plictiseai. Posted Image

Tevile, bransamentul si tot sistemul in sine ar trebui conceput astfel incat omul cand vrea sa se debranseze, doar sa se inchida un robinet, si gata, spre asta ar trebui sa se mearga, nu spre obligativitate.
Dar sistemul a fost conceput in alte vremuri, exact ca si strazile/locurile de parcare, nu se gandea nimeni la viitor. Problema este ca nici acum cand se construieste ceva, nu se gandeste nimeni la viitor.
Do I know you, Mr(s) Stalker? De unde stii ca ma plictisesc sau nu?

#56
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,528
  • Înscris: 05.06.2009

View Postoverseas, on 26 septembrie 2017 - 09:39, said:

Eu nu am centrala proprie si nici nu vreau sa-mi montez.
Dar mi se pare normal sa ai optiuni.
Pe parte de costuri, din pmdv nu inteleg cu ce iese mai bine unul cu centrala proprie.
Costurile mele cu Radet sunt absolut ok, am avut 21 grade iarna fara anvelopare, acum s-a facut anvelopare si cred ca voi urca cateva grade.

din pacate nu este asa peste tot. ma refer la costurile cu incalzirea centralizata. in ploiesti sunt apartamente de 2-3 camere la care intretinerea pe timp de iarna a ajuns la sume fabuloase, gen 600-700 lei/luna in cea mai friguroasa luna (culmea, apartamentele au si repartitoare).
eu vad investitia intr-o centrala ca pe o investitie in confortul propriu, in independenta. asadar, n-o contabilizezi la costuri privind incalzirea si apa calda, nici in cat timp se amortizeaza investitia. ce tine de confortul personal este de nepretuit, la fel ca linistea si curatenia de care vrei sa ai parte atunci cand locuiesti la bloc.
cu centrala ai caldura cata vrei, cum vrei. eu deja am pornit centrala de 2 zile, seara si noaptea e racoare in casa.
ai apa calda aproape instantaneu, cat de calda/fierbinte doreste muschiul tau. majoritatea celor care locuiesc in blocuri cu 10 etaje ( la etajele superioare), in care multi locatari sunt in varsta si fac economie, se plang ca asteapta cu zecile de minute sa vina apa calda la robinet, in special dimineata sau seara tarziu. apa aceea rece-calaie, care curge pana vine cea calda, este contorizata si platita ca apa calda.
plus ca furnizorul de caldura da drumul la incalzire dupa 3 nopti consecutive cu temperaturi scazute. si opreste caldura in martie, cand inca mai sunt zile si nopti reci.
ca sa nu mai vorbesc de eternii restantieri. cand furnizorul ia decizia sa opreasca apa calda si caldura, pe motiv de neplata facturi, sufera si cei care sunt la zi cu plata intretinerii - nu mi se pare corect. multe asociatii renunta din start la ideea de a da in judecata sau de a executa silit restantierii, pentru ca e alergatura si bataie de cap, plus durata mare de rezolvare a situatiei.
ei bine, cu centrala termica, toate aceste probleme ce tin de confortul personal, sunt inexistente. doar daca ramai fara curent electric sau se intampla ceva cu furnizarea de gaze, poti sa spui ca ai o problema. in rest, mie personal imi da numai cu plus centrala termica versus incalzire centralizata.
am trecut prin experienta crunta de a nu avea apa calda, caldura si gaze, timp de 2 luni in perioada de iarna, din cauza restantierilor din bloc. e crunt, nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva. acela a fost momentul de cotitura in care am luat decizia de a monta centrala, pentru a avea confort si a nu mai depinde de altii, chiar daca financiar a fost un efort suplimentar in acel moment. am centrala termica de aproape 14-15 ani, nu m-as intoarce niciodata la sistemul centralizat, asa cum exista si functioneaza el in prezent.

#57
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View PostPollux, on 26 septembrie 2017 - 09:11, said:

esti o doamna?
Da, e Adma.

Și ca să fiu on topic, în Brăila nu mai există de mult termoficare. Toți cei ce vor, se încălzesc cu CT, convectoare sau electric (aeroterme, panouri etc.)
A mea CT are 16 ani, deci a trecut de cei 10 clamați de cineva aici și funcționează încă al naibii de bine. Nu plătesc mai mult de 120-150 lei pe lună iarna, în condițiile în care am apartamentul izolat cu polistiren de 10 cm și sub mine nu locuiește nimeni. când locuia, ieșeam mai bine. N-am dat încă drumul la CT, căci am peste 20 de grade C în casă, în condițiile în care am permanent aerisire (ferestre deschise decent).

Edited by ursamajor, 26 September 2017 - 10:28.


#58
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

View Postr_murphy, on 26 septembrie 2017 - 09:19, said:

stau in bloc cu 4 etaje, la etajul 2. in afara de apartamentul de la et 4, toate celelalte apartamente (p, 1,2,3, coloana) au aceeas suprafata si ACEEAS centrala termica (montate toate de-o data) in afara de et 4, dar care va intra si el in curind "in rindul lumii" Posted Image cind va avea si et4 centrala, tevile de tranzitie nu-si vor mai avea rostul, deci coloana se poate inchide.

Posted Image hai ca la asta nu te gindeai Posted Image si totusi, chiar dau ceva caldura tevile alea, mai ales ca alea din baie/vc serviciu sunt de 2" .
De fapt,știam și asta.Am rude și prieteni în București,care locuiesc la bloc,și au așa ceva(centrală pe tot blocul).
Dar eu vorbeam de încălzirea centralizată(Radet).De țevile lor.
Tehnic,eu nu am treabă cu Radet,dar,dacă se schimbă ceva la voi(București),se creează precedent și pentru restul țării.

Apoi,baia și de serviciu sunt mici,în plus,țevile care le încălzesc sunt mai largi ca cele ce doar alimentează caloriferele(de obicei).

P.S.:Off:
Oare Petre o avea curaj să ceară poza?Că doar el e singurul "autorizat" pentru așa cevaPosted Image.

#59
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011
E o masura normala din categoria "sa interzicem..." si "sa obligam..."

Aceste masuri sunt mult mai convenabile decat "sa imbunatatim", "sa gandim", "sa muncim", "sa investim", "sa reforma", "sa performam", "sa combatem furtul", si altele asemanatoare.

Sunt de asteptat si alte masuri similare. In curand ma astept sa se interzica medicilor (sau oricui) sa mai plece din tara fie si in concedii.

LE: deja vad proiectul de lege: "pentru a combate cozile interminabile de la pasapoarte, se interzic pasapoartele!" problem solved Posted Image

Edited by un_dac, 26 September 2017 - 10:34.


#60
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 20.05.2013

View PostAdm, on 26 septembrie 2017 - 07:50, said:

Multi se debransau si ramanau asa, din motive materiale.
Preferau sa se debranseze si sa faca frigul sau sa se incalzeasca cu curent electric.

Intre timp au vandut apartamentele, iar noii proprietari nu au prea avut de ales, adesea neexistand coloana de GN dedicata.
====

@madagascar123 - proprietarul unic de teava, a tras-o pt tot blocul, pe banii luia, iar acum asteapta sa isi scoata banii.
In concluzie, abia asteapta sa iti ia banii!

Ceea ce nu inteleg multi, este ca CT individuala nu este doar o metoda de economisire (pt ca in conditiile subventiei, nu cred ca este), ci aduce un spor la comfortul psihic, pe langa caldura cand ai nevoie, fara sa depinzi de sistem si vecini!

1. Poti da drumul la caldura daca azi sunt 10C afara, iar maine sunt 20C.
2. Platesti apa calda cand vrei, doar ce consumi.
3. Iti permite sa reglezi consumul de energie termica cand nu esti acasa. Multi dintre noi muncim 8 ore/zi, timp in care poti lasa temperatura sa scada la 20C fara probleme.
Daca casa e izolata bine, abia pierzi max 2C in 8 ore.

Din pacate daca majoritatea locatarilor din bloc raman la RADET, cei debransati sunt penalizati, cu cca 100 ron/luna ( la 3 camera), pt "luxul" de a permite tevilor RADET sa treaca prin apartament, si pt incalzilrea spatiilor commune . Am fost la RADET sa depun plangere, si mi s-a spus ca degeaba izolez tevile, ca izolatie perfecta nu exista  .. asa ca fraierul de la bloc trebuie taxat.

#61
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,108
  • Înscris: 09.01.2007
Asta cu spatiile comune nu inteleg de ce e o problema. Stai la bloc, platesti pentru mentenanta imobilului.

#62
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View Postcorinadaniela, on 26 septembrie 2017 - 10:21, said:

eu vad investitia intr-o centrala ca pe o investitie in confortul propriu, in independenta. asadar, n-o contabilizezi la costuri privind incalzirea si apa calda, nici in cat timp se amortizeaza investitia. ce tine de confortul personal este de nepretuit, la fel ca linistea si curatenia de care vrei sa ai parte atunci cand locuiesti la bloc.
cu centrala ai caldura cata vrei, cum vrei. eu deja am pornit centrala de 2 zile, seara si noaptea e racoare in casa.
ai apa calda aproape instantaneu, cat de calda/fierbinte doreste muschiul tau. majoritatea celor care locuiesc in blocuri cu 10 etaje ( la etajele superioare), in care multi locatari sunt in varsta si fac economie, se plang ca asteapta cu zecile de minute sa vina apa calda la robinet, in special dimineata sau seara tarziu. apa aceea rece-calaie, care curge pana vine cea calda, este contorizata si platita ca apa calda.
plus ca furnizorul de caldura da drumul la incalzire dupa 3 nopti consecutive cu temperaturi scazute. si opreste caldura in martie, cand inca mai sunt zile si nopti reci.

toate acestea sunt motive de eficientizare a sistemului centralizat
confortul trebuie sa vina la acelasi standard si din acel sistem. sa dea drumul mai din timp. sa fie optimizate tevile si presiunile, sa nu astepti sa se incalzeasca apa (si la centrala astepti un pic)

moda asta cu centrale individuale este o tz.iganie, gaurim blocuri, punem aere conditionate si centrale care pot exploda oricand sau scapa monoxid
la casa e altceva, acolo iti faci, dar la bloc trebuie sa existe un sistem unitar, centralizat, care sa distribuie caldura si aerul in toate apartamentele
nu stiu daca centrala de bloc sau centrala de cartier, care e mai eficienta, dar nu fiecare cu centrala in apt. asta e tz.iganie, ca cei cu antene pe balcon in loc de retea civilizata de cablu

#63
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,125
  • Înscris: 30.04.2007
@ ascended - nu avem centrala de bloc, ci fiecare apartament are acelas tip de centrala. s-au pus toate deo data, a fost o "lucrare" de comun acord cu toti locatarii de pe aceeas coloana. ala de la 4 era plecat in tarile calde, vaporean ceva, ca daca era si el acasa se facea lucrarea pe toata coloana, de la parter la et 4 ..

a fost haios cind am navalit ca elefantii, 7 familii la romstalul de la lizeanu, iar cind i-am zis ce vrem 7 centrale, sa faca omul infarct, nu vindea atitea intr-o luna .. diferenta (logica) de la 4 la 7 apare de la centralele montate si pe la alte apartamente de pe scara ;) ca sa anticipez o alta intrebare.

#64
MediumPlayer

MediumPlayer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 11.08.2016
Ce coincidenta, a aparut subiectul asta dupa ce aseara a curs apa rece pe teava de apa calda... in Bucuresti, evident.

Posted Image Posted Image Posted Image

#65
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017
Topicul e binevenit, insa nu am vazut nimic despre formularul de debransare RADET, care cred ca incalca niste legi:

Attached Files



#66
MareleGenghisHan

MareleGenghisHan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 17.09.2017

View Postr_murphy, on 26 septembrie 2017 - 10:39, said:

@ ascended - nu avem centrala de bloc, ci fiecare apartament are acelas tip de centrala. s-au pus toate deo data, a fost o "lucrare" de comun acord cu toti locatarii de pe aceeas coloana. ala de la 4 era plecat in tarile calde, vaporean ceva, ca daca era si el acasa se facea lucrarea pe toata coloana, de la parter la et 4 ..

a fost haios cind am navalit ca elefantii, 7 familii la romstalul de la lizeanu, iar cind i-am zis ce vrem 7 centrale, sa faca omul infarct, nu vindea atitea intr-o luna .. diferenta (logica) de la 4 la 7 apare de la centralele montate si pe la alte apartamente de pe scara Posted Image ca sa anticipez o alta intrebare.
Un bonus ceva, atunci ? Dedeman au sistem de bonus cand cumperi mai multe produse de acelasi fel . Si Altex are,  dar la nivel de peste sef de  magazin .

#67
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,125
  • Înscris: 30.04.2007
da, cronotermostat sice parca(sau sicce), bun, usor de programat,

#68
un_dac

un_dac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 13.06.2011

View Postunbrutus, on 26 septembrie 2017 - 10:43, said:

Topicul e binevenit, insa nu am vazut nimic despre formularul de debransare RADET, care cred ca incalca niste legi:

imi aduc aminte ca s-a discutat pe un topic si despre astea

#69
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,305
  • Înscris: 05.08.2015

View Postcorinadaniela, on 26 septembrie 2017 - 10:21, said:

doar daca ramai fara curent electric sau se intampla ceva cu furnizarea de gaze, poti sa spui ca ai o problema.

Nasol moment.

#70
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017

View Postr_murphy, on 26 septembrie 2017 - 10:39, said:

7 familii la romstalul de la lizeanu, iar cind i-am zis ce vrem 7 centrale, sa faca omul infarct, nu vindea atitea intr-o luna ..
cred ca vinde 7 centrale zilnic, sincer vorbind. Nu e totusi asa ceva deosebit, centrale se instaleaza destul de multe noi (in complexe de locuinte construite noi, vile facute in particular, apartamente vechi renovate etc) si de asemenea cele vechi se inlocuiesc cam o data la 10 ani, cand incep sa se defecteze

#71
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,528
  • Înscris: 05.06.2009

View PostFlat, on 26 septembrie 2017 - 10:38, said:

toate acestea sunt motive de eficientizare a sistemului centralizat
confortul trebuie sa vina la acelasi standard si din acel sistem. sa dea drumul mai din timp. sa fie optimizate tevile si presiunile, sa nu astepti sa se incalzeasca apa (si la centrala astepti un pic)

moda asta cu centrale individuale este o tz.iganie, gaurim blocuri, punem aere conditionate si centrale care pot exploda oricand sau scapa monoxid
la casa e altceva, acolo iti faci, dar la bloc trebuie sa existe un sistem unitar, centralizat, care sa distribuie caldura si aerul in toate apartamentele
nu stiu daca centrala de bloc sau centrala de cartier, care e mai eficienta, dar nu fiecare cu centrala in apt. asta e tz.iganie, ca cei cu antene pe balcon in loc de retea civilizata de cablu

si cine crezi ca ar investi in modernizare/eficientizare, cand peste tot se cauta metode de a fura cat mai mult ? la fel s-a intamplat cu anveloparea blocurilor, ce beneficii si-au tras baietii destepti, mama-mama. locatarii niciodata nu vor avea bani pentru o astfel de investitie, primaria nu se baga, fondurile europene se acceseaza greu. si repet, intotdeauna vor fi smecheri care se vor imbogati si vor profita din astfel de initiative/lucrari.
n-ai cum sa pui centrala de bloc, daca nu exista spatiu tehnic amenajat conform normelor. si ca sa "insiri" instalatia tot trebuie sa gauresti, sa schimbi integral coloanele, tevile, conductele, caloriferele - cui crezi ca ii convine sa stea cu casa santier luni in sir, sau si mai rau, sa se apuce de mizerie si deranj dupa ce abia si-a modernizat locuinta ? ca doar stim cum lucreaza doreii de Romania.
e cam la fel cu consolidarea imobilelor cu risc seismic, locatarii nu vor, pentru ca n-au bani si nu vor santier in casa sau mutarea pe termen nedefinit in alta parte, dupa ce mare parte din viata si-au petrecut-o in acel imobil.
lasa, ca la noi tot e bine, asa tzig.aneala cum crezi tu. sa-i vezi pe vecinii bulgari din ruse, de exemplu, cum stau cu lemnele stivuite frumusel pe balcoane si cosuri de fum iesite din apartamente, si-au pus oamenii sobe in apartamente, la bloc.

#72
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,889
  • Înscris: 14.10.2008

View Posteasy90rider, on 26 septembrie 2017 - 07:38, said:

Ha! Joke on you! La noi compania de incalzire centralizata a dat faliment. Erau 1-2 centrale in fiecare cartier, nu una singura cum e la Oradea, de ex.
Unii au ramas fara apa calda o vreme, pana au reusit sa instaleze centrala de apartament.
In Slatina RAGCL-ul s-a desfiintat complet in 1998, dupa o agonie lunga, intre 1992 si 1998 aveam apa calda 4 ore pe saptamana, 2 martea, 2 vinerea, fiecare 30 de minute pe ceas sa se imbaieze fulger. Caldura mai deloc, calorifere electrice si boilere electrice, in 2000 m-am mutat la casa cu centrala proprie, din 2001-2002 toata lumea de la blocuri are centrala de apartament, incep si aerele conditionate sa se inmulteasca gratie verilor mediteraneene pe care le avem din 2010 incoace.

Deci ce obligatie comunista, eu as da lege sa se desfiinteze toate termoficarile comuniste din orase.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate