Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India
 Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...
 

Jurnal de mobilare casa

- - - - -
  • Please log in to reply
239 replies to this topic

#55
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

View Postdeliacrin, on 26 ianuarie 2018 - 08:30, said:

dar de ce intrarea in camara tre sa aiba 1m?
Nu trebuie, asa a iesit/ramas. Acolo un gol de 80, un spalet de 10 cm in stanga si va mai ramane un spalet de 10 cm in dreapta.

View Postdeliacrin, on 26 ianuarie 2018 - 00:17, said:

- mie nu imi plac imitatiile de lemn, dar daca alegi asa ar trebui sa se potriveasca bine parchet-masa-dulapuri; tind sa cred ca dulapurile vor fi diferite
M-am tot gandit la treaba asta cu imitatiile de lemn. Ceva zici tu acolo, insa nu imi dau seama cum ar arata in dormitorul matrimonial de exemplu daca as face o mobila in nuanta uni. O sa il colorez in sketchup sa vedem; cel putin in schitele actuale toata mobila e ceva imitatie de lemn (un stejar deschis) sau alb+imitatie de lemn. Alternativa ar fi griuri/grejuri/alburi, pentru ca nu imi place mobilierul in nuante tari/inchise/pastelate.

Dar revin deseara si pun niste poze cu ce am pana acum, poate imi dai vreo idee :)

Edited by dana84, 26 January 2018 - 15:11.


#56
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017

View Postdana84, on 26 ianuarie 2018 - 15:09, said:

nu imi dau seama cum ar arata in dormitorul matrimonial de exemplu daca as face o mobila in nuanta uni.

in mod normal ar fi ideal sa ai o nuanta de lemn cat mai apropiata de cea a parchetului.
Totusi...e o diferenta intre mobila de bucatarie si dormitor....patul are niste stinghii de jur imprejur dar impactul mai mare il va avea asternutul-cuvertura pentru ca vor avea ~4 mp. In schimb in bucatarie pe langa ca dimensiunile fronturilor sunt imense sunt si apropiate de pardoseala si e mai usor sa faci comparatie intre ele: daca sunt aceeasi culoare si daca seamana nervurile...etc....

Deci nu cred ca e o problema in dormitor sa ai mobila lemn+alb cum ziceai....

In alta ordine de idei, in bucatarie ai deja parchet (pattern misto de lemn natural) si ai o faianta colorata si cu pattern foarte incarcat. Deci nu ai o problema sa faci si totul alb alb, o sa arate bine si asa si cred ca ar arata bine si cu o nuanta din faianta: griul ala sau bej, orice se potriveste cu faianta. Dupa gustul meu acel lemn jos la mobila incarca vizual degeaba. Si daca e si infoliat e un motiv in plus sa renunti la el.

Legat de usile de la camara, oare ele se pot face sa se deschida spre camara? ca sa scapi de problema cu spatiul prea stramt? sau doar o usa?

Edited by deliacrin, 26 January 2018 - 15:29.


#57
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,976
  • Înscris: 03.12.2005
Nu stiu daca exista pe stil european vreo feronerie de bifold eventual cu sina aplicata pe fata interioara, ca sa respecte estetica unitara. Daca da, ar fi o solutie.

#58
shefa

shefa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 07.02.2010
Referitor la materialul uni in dormitor, iti recomand woodline creme (sau cream sau H1424), butoneaza pe google si vezi cum arata, pare alb dar nu e alb are o textura destul de discreta de lemn.
sau crossline latte sau crossline caramel, sau discuta cu nenea care face mobila sa iti arate niste materiale in directia asta .

Eu nu m-as vedea stergand 5 usi de dulap pana nu mai ramane nici un rotocol de la carpa pe ele:).

#59
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,756
  • Înscris: 29.11.2007

View Postdana84, on 26 ianuarie 2018 - 09:26, said:

[...]Pff, e greu sa obtin aceeasi nuanta. Parchetul va fi stejar natur, dat cu ceva lac care pastreaza exact nuanta lemnului. Deci nu se ingalbeneste deloc. Ca urmare e cu atat mai greu de gasit o imitatie de stejar nefinisat.

Chiar daca ai obtine aceeasi nuanta, tot nu te-ar ajuta. La lemn conteaza si finisajul, felul in care bate lumina pe el si ce are in vecinatate. Asa ca nu-ti bate capul. Mie nici nu-mi place sa am aceeasi culoare de lemn, peste tot si la toate. Nu da bine. Din cauza diferentelor care apar, un element va parea, intotdeauna, mai saracut.

Daca, intr-adevar, iti doresti ceva cu finisaj de lemn, poti incerca o combinatie de nuante. Poti porni, deci, de la acelasi tip de lemn, dar il nuantezi un pic diferit. Sau poti incerca o combinatie de tipuri de lemn diferite.
Spre exemplu, pornind de la stejar. Am avut parchet masiv din stejar; cum spui tu, lacuit cu un lac care abia ce lucea un pic, foarte rezistent si care nu s-a ingalbenit. Masa tot din stejar. Numai ca picioarele ei veneau in direct contact cu parchetul si arata aiurea, asa am nuantat masa astfel incat a iesit vreo doua trepte mai inchisa decat parchetul. Blatul de la bucatarie, tot din stejar; ceruit si lucios.
Cica arata bine. Zice lumea ...

Acum, tot o combinatie de diverse lemne Posted Image am: toate nuantele posibile de lemn de salcam pe jos + furnir de stejar, nuantat inspre gri, la dulapurile de baza din bucatarie + masa cu furnir de nuc. Merg foarte bine impreuna fiindca toate bat un pic in gri. Din parchetul cumparat, am luat fiecare bucata la mana, am aruncat tot ce era de nuanta roscata (caci se ma intampla) si gata.

Din ce mai vad si eu, caci ma cam preocupa domeniul, important este sa mergi pe aceeasi directie de nuantare; daca-ti doresti lemn.

View Postdana84, on 26 ianuarie 2018 - 09:26, said:

[...] Da, am  si design board.
E parchet pe jos - ales deja, faianta - aleasa deja.
Problema mea e ca eu sunt un "safe player" Posted Image Si cam de cate ori am o dilema in ce priveste culoarea, aleg albul. Iar in ritmul acesta o sa imi iasa toata bucataria alba Posted Image)

De aceea am facut referire la design board. Daca ai oarece temere de culoare/textura, incearca sa pui o mostra cat mai mare, din acel element, pe design board.
Uite povestea mea, cand am hotarat ca baia mica va fi vopsita in gri inchis, atat peretii cat si tavanul; vopsea metalizata cu efect de lovitura de ciocan. Am ales un gri inchis si l-am pictat Posted Image  pe o bucata de carton de vreo 50cm x 60cm. Dupa care am pus alaturi o mostra de mobila, una de gresie, cromul accesoriilor si abajurul corpurilor de iluminat. Aratau bine impreuna, mai putin vopseau care parea lesinata; n-avea nicidecum impactul pe care-l doream eu. Asa ca am trecut la gri antracit, aproape negru. Wow! De fiecare data cand intru in baia aceea, ma incant!!

Asa ca incearca! Si, daca ai dubii, cere sa iei acasa o usa intreaga de bucatarie, pe care s-o pui cam unde i-ar veni locul si s-o ananlizezi impreuna cu celelalte elemente la lumina naturala (dimineata, la pranz) si in lumina artificiala. Te lamuresti tu Posted Image

Edited by DIY, 26 January 2018 - 20:35.


#60
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,756
  • Înscris: 29.11.2007

View Postdana84, on 26 ianuarie 2018 - 09:26, said:

[...]
E parchet pe jos - ales deja, faianta - aleasa deja.
Problema mea e ca eu sunt un "safe player" Posted Image Si cam de cate ori am o dilema in ce priveste culoarea, aleg albul. Iar in ritmul acesta o sa imi iasa toata bucataria alba Posted Image)

Schema mea Posted Image ar fi cam asa:
- pardoseala din lemn, deja aleasa;
- faianta colorata, deja aleasa;
- blatul din compozit, dar nu alb complet;
- mobila alba - as alege o nuanta din paleta gresiei dar cat mai spre alb;
- dulapurile de baza, gri - tot din paleta gresiei
- peretii i-as face tot un off-white, tot in paleta gresiei, cat mai deschisi la culoare. Atat de deschisi la culoare incat numai prin contrast cu alb pur sa se vada ca sunt nuantati.

Attached Files



#61
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Da, am uitat, peretii sunt BM OC-40 in toata casa. E asa cald si bine cu ei in nuanta asta.
Asa ca si peretii cam sunt decisi.
In rest, la blat trebuie sa ma mai uit, sa se potriveasca bine blat "cu model" langa faianta cu model.
Attached File  bucatarie5.png   1.2MB   51 downloads

Ma mai gandeam si la mobila alba si blat un gri din griurile faiantei. Doar ca e mai greu de gasit un blat gri decat o vopsea de mdf.

Edited by dana84, 26 January 2018 - 21:24.


#62
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Asa, am revenit cu pozele de care ziceam. Dupa cum se vede, pana acum totul e cum ziceam: ceva alb + nuante de lemn (stejar sorano de la egger).
In bai sunt putin sceptica cu mdf-ul infoliat.

Living:
Attached File  living1.png   444.25K   51 downloadsAttached File  living2.png   660.49K   60 downloads
Aici cel putin blatul mare, ce vine in continuarea treptelor, va fi din lemn, acelasi lemn din care sunt facute treptele. Probabil si restul, ce e lemn, va fi din acelasi material. Va mai fi o masa mare si inca o masuta de cafea, care nu apar inca in peisaj.

Baia si holul de la parter:
Attached File  holsibaie.png   870.4K   55 downloads

Biroul / camera de oaspeti / biblioteca:
Attached File  birou1.png   532.74K   50 downloadsAttached File  birou2.png   929.32K   51 downloads

Dormitorul matrimonial:
Attached File  dm1.png   735.84K   48 downloadsAttached File  dm2.png   693.11K   48 downloads
La dressing as vrea sistemul acesta de glisare:
http://www.gelutrade...hettich-p-6635/
Seamana cu sistemul Pax de la Ikea.

Baile de la etaj:
Attached File  bm.png   541.04K   45 downloadsAttached File  be.png   624.42K   41 downloads

In afara de bucatarie, ma tenteaza sa folosesc push-uri pentru toate dulapurile.

Bineinteles, ideile si cei 0.02$ sunt binevenite.

Edited by dana84, 26 January 2018 - 22:30.


#63
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
Dana, cand sa ma hotarasc si eu sa pun parchet peste tot ( incurajata fiind de tine) se apuca fiimea sa mearga cu rolele prin casa...😜

#64
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,756
  • Înscris: 29.11.2007

View Postdeliacrin, on 27 ianuarie 2018 - 00:50, said:

Dana, cand sa ma hotarasc si eu sa pun parchet peste tot ( incurajata fiind de tine) se apuca fiimea sa mearga cu rolele prin casa...��

Foarte bine. Asta ca sa stii la ce sa te astepti. Asta nu inseamna sa renunti la parchet. De cate ori construiesti casa visurilor tale?

@ dana84:
(1) Parca am retinut ca ai sistem centralizat de aspirator. Corect?
(2) Vad ca ai optat pentru masina de uscat rufe Posted Image Ai mai avut asa ceva?
... te-ai prins cam pe ce directie bat? Posted Image

Edited by DIY, 27 January 2018 - 02:40.


#65
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

View Postdeliacrin, on 27 ianuarie 2018 - 00:50, said:

Dana, cand sa ma hotarasc si eu sa pun parchet peste tot ( incurajata fiind de tine) se apuca fiimea sa mearga cu rolele prin casa...��
Eu nu vad asta o problema. Ai mei merg si acum, cu skateboard-uri, cu tractoare. Tot parchet de lemn am. E un parchet locuit :D
Daca as gasi un ulei care sa nu schimbe nuanta lemnului, asa cum e lacul ce vreau sa il folosesc, as indrazni chiar sa pun parchet uleiat.

View PostDIY, on 27 ianuarie 2018 - 02:39, said:

@ dana84:
(1) Parca am retinut ca ai sistem centralizat de aspirator. Corect?
(2) Vad ca ai optat pentru masina de uscat rufe Posted Image Ai mai avut asa ceva?
... te-ai prins cam pe ce directie bat? Posted Image
Hm, nu am mai avut nici de una nici de cealalta. Toate sunt inghesuite in camera tehnica, impeuna cu unitatea de ventilare, centrala, puferul...
Dar nu stiu care ar fi problema cu aspiratorul si uscatorul de rufe. Imi dai emotii :D

#66
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,756
  • Înscris: 29.11.2007
Nu, nu vreau sa-ti dau emotii. In timp, uscatorul umple camera lui cu un praf fin pe care nu-l stapanesti nicicum. Praful asta scapa din uscator cand cureti filtrul. Adica ... dupa aproape fiecare tura de uscat. De-aia m-am gandit ca e bine sa ai totul potrivit astfel incat sa poti da bine, bine cu aspiratorul si-n spalatorie.

Edited by DIY, 27 January 2018 - 09:45.


#67
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Phiu, bun, am inteles. E in regula, as zice. Am o doza de aspirare chiar la intrarea in camara si camera tehnica.

#68
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
In general as vrea mobilier fara picioare sau daca e cu picioare, atunci usa sa fie pana jos. Sa nu mai am acea plinta.
Daca fac asa, mai pot sa am deschideri verticale la usile ce vin pana pe parchet sau doar deschideri orizontale?
Care e minimul distantei pana la baza usii astfel incat sa o pot rabata? Grosimea palului ?
Deasemenea in zonele cu mobilier pana jos, vreau ca acesta sa fie lipit de perete. Ca urmare ma gandeam sa nu mai pun plinta la parchet in aceste zone, ca sa nu am probleme apoi cu apropierea mobilierului de perete. O fi o idee buna ?
Sau mai bine sa pun picioare, plinta la parchet si doar sa fac usile mobilierului pana jos?

#69
shefa

shefa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 07.02.2010

View Postdana84, on 27 ianuarie 2018 - 21:02, said:

In general as vrea mobilier fara picioare sau daca e cu picioare, atunci usa sa fie pana jos. Sa nu mai am acea plinta.
Daca fac asa, mai pot sa am deschideri verticale la usile ce vin pana pe parchet sau doar deschideri orizontale?


Care e minimul distantei pana la baza usii astfel incat sa o pot rabata? Grosimea palului ?
Deasemenea in zonele cu mobilier pana jos, vreau ca acesta sa fie lipit de perete. Ca urmare ma gandeam sa nu mai pun plinta la parchet in aceste zone, ca sa nu am probleme apoi cu apropierea mobilierului de perete. O fi o idee buna ?
Poti sa pui plinta dupa ce e asezat mobilierul pe pozitie
Sau mai bine sa pun picioare, plinta la parchet si doar sa fac usile mobilierului pana jos?
??? cum ar arata din lateral???
Poti sa faci asa, dar mie nu mi se pare practic. Plinta are rolul de a proteja usile cand dai cu aspiratorul sau cu mopul. Daca vii cu usile pana jos un covor in fata mobilierului impiedica deschiderea usilor.

Ca sa lipesti mobilierul de perete trebuie sa ai peretii perfect verticali, in caz contrar se accentueaza vizual deviatiile peretilor, depinde ce vizibilitate are locul de intalnire a lateralelor de PAL cu peretele. De asemenea, trebuie sa ai pardoseala perfect orizontala ca sa nu pui picioruse reglabile la mobilier.

#70
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
Sincer nu cred ca am vazut cu usi pana jos, fara plinta, discuta si cu producatorul, poate iti explica ce si cum.
Legat de peretele cu mobila inalta nu cred ca trebuie sa pui plinta in spatele ei, mai ales ca aceste corpuri inalte e bine sa fie ancorate de perete, deci cu cat mai aproape de perete cu atat mai bine (zic eu).

Cand vorbeai despre parchet si ziceai de o luna atunci va ajunge, ai dat deja comanda?

Poti sa imi pui te rog ce referinte ai despre acel lac Loba de ai asa mare incredere in el? As lua si eu in considerare un lac mat dar stiam ca producatorii dau parchetul cu 5-7 straturi de lac si ma intreb daca o fi mai bine sa dai tu cu parchetarul probabil 2 (in filmuletul lor zice ca e nevoie de 2 straturi)....

Legat de blatul de bucatarie eu visez sa imi pun lemn (daaaaa, stiu ca toti imi sar in cap, e ca la parchet, fug toti de lemn ca de dracu') :D

#71
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

View Postdeliacrin, on 29 ianuarie 2018 - 14:32, said:

Cand vorbeai despre parchet si ziceai de o luna atunci va ajunge, ai dat deja comanda?
Astazi merg sa il comand si sa achit un avans. Evident, datorita cresterii pretului la lemn, se va scumpi si parchetul. Si tare as vrea sa imi ramana pretul ce il am acum.

View Postdeliacrin, on 29 ianuarie 2018 - 14:32, said:

Poti sa imi pui te rog ce referinte ai despre acel lac Loba de ai asa mare incredere in el? As lua si eu in considerare un lac mat dar stiam ca producatorii dau parchetul cu 5-7 straturi de lac si ma intreb daca o fi mai bine sa dai tu cu parchetarul probabil 2 (in filmuletul lor zice ca e nevoie de 2 straturi)....
Din review-uri Posted Image . Sa stii ca e mult peste lacurile din comert (rectific, din ce se gaseste la noi; pentru ca in rest, se gasesc multe lacuri faine si calitative). Am un vecin care l-a folosit anul trecut - pe langa faptul ca imi place incredibil de mult cum arata, el zice ca rezista si foarte bine.

View Postdeliacrin, on 29 ianuarie 2018 - 14:32, said:

Legat de blatul de bucatarie eu visez sa imi pun lemn (daaaaa, stiu ca toti imi sar in cap, e ca la parchet, fug toti de lemn ca de dracu') Posted Image
Eu nu am astfel de vise, decat peste vreo 10 ani asa, cand nu o sa mai am copii asa mici (sper Posted Image, ca no, nu se stie niciodata) care taie cu cutitul direct pe el sau sa nu faca balti de apa pe el cand spala vase.

Edited by dana84, 29 January 2018 - 14:40.


#72
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008
Daca vorbim de bucatarie plinta de la parchet nu incurca daca e mai mica de 10cm inaltime, iar la mobila de bucatarie nu prea merge fara picioare si soclu/plinta retrasa. Nu neaparat ca dai cu mopul ci ergonomic, ca dai cu picioarele; pozitia fireasca a omului este cu degetele de la picioare in fata nu in lateral deci sa stai bine la blatul de bucatarie sa lucrezi este mai comod cu degetele mai in interior fata de nivelul usilor. Usile la mobilierul de bucatarie pana la podea vor fi ca pragul de la usa, loc de dat cu "capul", plus aparatura va avea de suferit... Acum sper sa fi inteles eu gresit (si altii) si totusi sa fie vorba despre mobilier de living si dormitoare.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate