Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Legiferarea parteneriatului civil

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
344 replies to this topic

Poll: Referitor la parteneriatul civil (158 member(s) have cast votes)

Sunteti de acord cu legiferarea parteneriatului civil in Romania?

  1. Voted Da (101 votes [63.92%] - View)

    Percentage of vote: 63.92%

  2. Nu (42 votes [26.58%] - View)

    Percentage of vote: 26.58%

  3. Nu ma intereseaza / nu stiu daca este util (15 votes [9.49%] - View)

    Percentage of vote: 9.49%

Vote Guests cannot vote

#145
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postlmk, on 04 iunie 2017 - 12:23, said:

Dacă veți studia istoria și legislația, veți descoperi că familia a fost tot timpul definită în raport cu descendenții care rezultau din uniunea soților - folosesc termenul generic, pentru că lucrurile au fost valabile și în cazul societăților care permiteau căsătorii poligame (amintesc faptul că evreii nu aveau niciun fel de opreliște în privința numărului de soții - avem dovezi asupra poligamismului inclusiv în Biblia creștină - și doar faptul că noua sectă de atunci, numită acum creștinism, s-a răspândit prin intermediul păturilor de jos, needucate și lipsite de putere materială - unul dintre motivele pentru care creștinii nu-și permiteau mai multe soții - este suficient să înțelegem de ce a fost adoptată imediat monogamia) - și nu a avut nicio secundă însemnătatea pe care i-o dau unii dintre voi astăzi.
Propovăduirea Mîntuitorului Iisus Hristos a fost clar în favoarea monogamiei și împotriva poligamiei. Mîntuitorul a spus într-o polemică cu iudei că poligamia le fusese îngăduită, tolerată în vechime datorită slăbiciunii lor, pentru că n-ar fi rezistat monogamiei, dar că adevărata lege a lui Dumnezeu cu privire la familie și căsătorie este aceea a monogamiei. Fapt pentru care religia creștină și statele „creștine” interziseseră poligamia, nu datorită faptului că, spre exemplu nobilii, cnezii, voievozii, boierii nu și-ar fi putut-o permite material, ci pur și simplu datorită faptului că monogamia a fost și este lege creștinească.

View Postlmk, on 04 iunie 2017 - 12:23, said:

Statul a protejat și protejează descendenții - produsul procreației - și uniunea persoanelor care procreau, nu l-a interesat nicio secundă să ofere protecție unui cuplu al cărui scop este fu*utul.
Statul protejează familia, există și un drept al familiei, ori o familie poate exista și dacă bărbatul și femeia nu reușesc să procreeze. Ei sînt o familie deja o dată ce au ales să se căsătorească și să întemeieze o familie. Din moment ce există dreptul familiei, este clar că și familiile fără copii intră sub incidența acestui drept. Pe de altă parte, este vorba despre uniunea persoanelor care procreau între ele, nu care procreau la modul general, pentru că membri ai familiei sunt copiii procreați împreună de bărbatul și femeia căsătoriți. Plus că relația între bărbat și femeie înseamnă mai mult decât relații sexuale.

View Postlmk, on 04 iunie 2017 - 12:23, said:

Stabilind acest lucru, este clar că trebuie să privim cuplurile de astăzi într-un mod similar, indiferent de sexul partenerilor, indiferent că partenerii formează un cuplu heterosexual sau unul homosexual.
În ambele cazuri statul trebuie să adreseze ceeași întrebare: „care este scopul uniunii?”
Dacă este sexul, atunci nici cuplurile heterosexuale nu trebuie să beneficieze de protecția, de drepturile dar și de obligațiile oferite de instituția civilă a căsătoriei.
Dacă este procreerea și/sau creșterea descendenților (indiferent cum apar aceștia - pe cale naturală, prin adopție, prin înseminare, prin mame surogat etc), atunci și familiile formate de cupluri homosexuale trebuie să beneficieze de protecția legală oferită de instituția civilă a căsătoriei.
În cazul relațiilor homosexuale și a homosexualismului / homosexualității, aici este vorba despre caracterul funciar, fundamental, esențial IMORAL al acestor fapte și stări. În ceea ce privește creștinismul avem pronunțări împotriva homosexualității atât în Noul Testament cât și în Vechiul Testament, în ambele homosexualitatea fiind văzută ca imorală (și prin consecință, spre exemplu, în societatea evreiască veche, și ilegală, conform cărții Levitic). Este drept că Biserica Creștină și Creștinătatea a avut și are o atitudine mai blîndă față de homosexualitate decât perspectiva din vechiul testament al evreilor, însă chiar și în Creștinătate homosexualitatea a fost și este văzută ca un păcat, ca un fapt sau ca o stare imorală și care evident că nu a avut și nu are dreptul la căsătorie sau la altă formă de legalizare (parteneriat, uniune etc) din partea statului.

Levitic 18,  22. Sa nu te culci cu barbat, ca si cu femeie; aceasta este spurcaciune.
Levitic 20,  13. De se va culca cineva cu barbat ca si cu femeie, amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare, ca sangele lor asupra lor este.
(notă: Acel „să se omoare” nu înseamnă să se sinucidă, ci să fie omorîți.)

Romani 1,  27. Asemenea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea si luand cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor.
1 Corinteni 6,  9. Nu stiti, oare, ca nedreptii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu? Nu va amagiti: Nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomitii,

Pe lîngă caracterul fundamental imoral al homosexualității, care este numită în Biblie spurcăciune, nelegiuire, rătăcire, și care este prin consecință pedepsită de Dumnezeu, un alt argument împotriva uniunilor homosexuale este că ei nu pot avea copii între ei și nu trebuie să li se acorde dreptul de a adopta copii, pentru că nu ar face decât să îi adopte sub „acoperișul” unor relații care sînt fundamental imorale, fapt care ar face foarte mult rău mentalității și educației copiilor datorită inculcării în mintea acestora în chip implicit că homosexualitatea nu ar fi ceva „rău”, imoral, ci un lucru „bun”.

Poligamia nu a fost acceptată în societățile europene exact din aceleași rațiuni ca și homosexualitatea, asta deși poligamia ar fi avut un ascendent prin faptul că acolo s-ar fi procreat în „familia poligamă”. Dacă nici europenii creștini care s-au extins și și-au extins imperiile pe fața pămîntului nu și-ar fi permis poligamia din punct de vedere economic, nu știu cine în fapt și-ar fi putut-o permite mai bine decât ei. Faptul că nu a fost acceptată a fost datorită considerentului din morala creștină că poligamia este IMORALĂ.

#146
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 13:54, said:

Pe lîngă caracterul fundamental imoral al homosexualității, care este numită în Biblie spurcăciune, nelegiuire, rătăcire, și care este prin consecință pedepsită de Dumnezeu

Biblia, acest argument pentru absolut orice, in era satelitilor si procesoarelor cuantice.

Quote

Levitic 20,  13. De se va culca cineva cu barbat ca si cu femeie, amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare, ca sangele lor asupra lor este.

Intre sharia si ce viseaza unii p-aici difera doar prietenul imaginar.

#147
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Trăim într-o epocă în care convergența profundă între știință și religia creștină devine fantastică, spre marea ciudă a celor care se iluzionau că Dumnezeu nu ar fi cel mai mare cunoscător al științei. Tot mai mulți oameni de știință se deschid spre religia cea adevărată și spre religie în general, și tot mai mulți credincioși studiază știința cu rezultate fantastice, și asta datorită faptului că au văzut că între aceste teritorii ale cunoașterii nu se cască o prăpastie de netrecut, ci dimpotrivă teologia, filosofia și știința se leagă tot mai mult și mai strîns într-un corpus unitar al comorii cunoașterii umane.

#148
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007
Iertati-ma dar cei mai multi sinteti pe linga subiect. Invocati orice numai aspectele importante NU.

PACS- cum se numeste in Europa acest parteneriat civil se in general intre persoana de sexe DIFERITE pentru a reglementa chestiuni de ordin juridic cu privire la viata sociala, regimul bunurilor, domiciliu precum si in domeniu fiscal.

De ce se evita casatoria? - simplu pentru ca sint tari unde procesul de divort dureaza 10-15 (zece la cinsprezece) ani, repet 10-15 ani. Nemaidiscutind de costurile implicate avocat etc.
Sigur cind nu ai nimic de impartit este foarte usor.

Deci prefer oricind un parteneriat cum il vrem noi doi (eu si ea) decit cum il vrea justitia nobila. Klaro?

Aici nu e vorba de religie, de politica si orice alte chestii le-ati invocat aici.

Edited by Skytalker, 05 June 2017 - 15:24.


#149
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 14:50, said:

Tot mai mulți oameni de știință se deschid spre religia cea adevărată

care din cele cca 4200 de religii e aia? A ta, banuiesc. Asa ar fi logic.

Edited by shefu_de_combinat, 05 June 2017 - 15:28.


#150
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 15:22, said:

PACS- cum se numeste in Europa acest parteneriat civil se in general intre persoana de sexe DIFERITE pentru a reglementa chestiuni de ordin juridic cu privire la viata sociala, regimul bunurilor, domiciliu precum si in domeniu fiscal.

De ce se evita casatoria? - simplu pentru ca sint tari unde procesul de divort dureaza 10-15 (zece la cinsprezece) ani, repet 10-15 ani. Nemaidiscutind de costurile implicate avocat etc.
Sigur cind nu ai nimic de impartit este foarte usor.

Deci prefer oricind un parteneriat cum il vrem noi doi (eu si ea) decit cum il vrea justitia nobila. Klaro?

Aici nu e vorba de religie, de politica si orice alte chestii le-ati invocat aici.
Pentru astfel de reglementări există dreptul familiei și ce-o mai fi, nu sînt specialist în drept. Este și dubios argumentul cu divorțul, păi ce fac oamenii, se căsătoresc avînd deja gîndul la divorț? Poate că totuși cea mai bună cale spre diminuarea divorțurilor este atenția mai mare la alegerea partenerului pentru căsătorie și familie.

Și da, este implicată și religia, pentru că oamenii care nu se căsătoresc civil nu au parte de căsătorie religioasă, cel puțin nu la ortodocși, dar bănuiesc că nici alte culte creștine nu primesc. Ori statistic vorbind, marea majoritate a oamenilor se căsătoresc și religios. Tot din punct de vedere religios, este considerat periculos parteneriatul civil, pentru că induce în mentalitatea tinerilor o concepție împotriva familiei, o concepție mai „revoluționară” și mai lipsită de răspunderi cu privire la familie, familia fiind pentru creștini nu doar o instituție socială ci și un raport religios. Se induce concepția tratării cu laxism moral instituția familiei, ori lucrul ăsta nu poate fi lipsit de rezultate negative în plan social pe termen mediu și lung.

#151
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,935
  • Înscris: 25.06.2007

View Postlmk, on 04 iunie 2017 - 12:23, said:

, este clar că trebuie să privim cuplurile de astăzi într-un mod similar....
Da' de ce numai cuplurile? Trio-urile ce au? Sau cvartetele? etc etc? Discriminare dupa numarul partenerilor? :habarnam:

#152
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 15:49, said:

Pentru astfel de reglementări există dreptul familiei și ce-o mai fi, nu sînt specialist în drept. Este și dubios argumentul cu divorțul, păi ce fac oamenii, se căsătoresc avînd deja gîndul la divorț? Poate că totuși cea mai bună cale spre diminuarea divorțurilor este atenția mai mare la alegerea partenerului pentru căsătorie și familie.

Și da, este implicată și religia, pentru că oamenii care nu se căsătoresc civil nu au parte de căsătorie religioasă, cel puțin nu la ortodocși, dar bănuiesc că nici alte culte creștine nu primesc. Ori statistic vorbind, marea majoritate a oamenilor se căsătoresc și religios. Tot din punct de vedere religios, este considerat periculos parteneriatul civil, pentru că induce în mentalitatea tinerilor o concepție împotriva familiei, o concepție mai „revoluționară” și mai lipsită de răspunderi cu privire la familie, familia fiind pentru creștini nu doar o instituție socială ci și un raport religios. Se induce concepția tratării cu laxism moral instituția familiei, ori lucrul ăsta nu poate fi lipsit de rezultate negative în plan social pe termen mediu și lung.

Trebuie sa progresam odata cu timpurile.
Evident ca atunci cind te casatoresti nu te gindest la divort. Dar asa cum arata practica, divortul exista pentru ca relatia dintre oameni este dinamica nu statica. Ori a-l exclude inseamna negarea realitatii.
La fel exista aranjamente in relatiile umane pentru simplu motiv de a elimina dezavantajele date de birocratia actuala, fie ea de orice tip.
Oamenii sint impreuna cit timp au sentimente unul fata de celalalt dupa care.... se despart.
Avind in vedere realitatile de tip social si economic o familie are ca fundament sentimentele dintre parteneri nu dogme de ordin religios, juridic, etc.

Deci PACS este ca si o casatorie, cu aceleasi drepturi si obligatii atit ca despartirea este cu mult mai facila si nu lasa traume ca divortul.

Intr-o democratie, este optiunea fiecaruia, individual, ce alege.

Edited by Skytalker, 05 June 2017 - 16:13.


#153
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,935
  • Înscris: 25.06.2007

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:11, said:

Deci PACS este ca si o casatorie, cu aceleasi drepturi si obligatii atit ca despartirea este cu mult mai facila si nu lasa traume ca divortul.

Pai cum asa, trauma e in functie de ce scrie pe hartia aia? Daca in loc de Certificat de casatorie scrie Certificat de parteneriat civil, nu mai apar traume? :habarnam:

#154
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:11, said:


Deci PACS este ca si o casatorie, cu aceleasi drepturi si obligatii atit ca despartirea este cu mult mai facila si nu lasa traume ca divortul.


Divorțul este o formalitate astăzi, mai simplă chiar decât căsătoria. Se poate divorța printr-o cerere la Primărie. O cerere, atât.

Tu, foarte probabil, încurci divorțul cu partajul.

#155
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007

View PostFumatorul, on 05 iunie 2017 - 16:19, said:

Divorțul este o formalitate astăzi, mai simplă chiar decât căsătoria. Se poate divorța printr-o cerere la Primărie. O cerere, atât.

Tu, foarte probabil, încurci divorțul cu partajul.
Nu, colega ma refer strict la divort si nu la partaj. Si nu la un divort cind ambii sint de accord sa se efectueze amiabil.
Ma indoiesc ca se poate divorta cu o cerere la primarie. Mai consulta codul civil.

Si eu ma refer cind indivizii nu au un acord in ceea ce priveste divortul nici nu exista intelegere vizavi de partaj si tb. sa se efectueze partajul judiciar, vezi cit costa si dureaza.

View PostKarhu, on 05 iunie 2017 - 16:17, said:

Pai cum asa, trauma e in functie de ce scrie pe hartia aia? Daca in loc de Certificat de casatorie scrie Certificat de parteneriat civil, nu mai apar traume? Posted Image
Ma refer la trauma care are loc in special in tarile in care traim eu si tu cind barbatul ramine falit dupa un divort.
Ori in cadrul PACS nu este divort si nici partaj.

Edited by Skytalker, 05 June 2017 - 16:49.


#156
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:11, said:

Oamenii sint impreuna cit timp au sentimente unul fata de celalalt dupa care.... se despart.
Și ce legătură are asta cu legiferarea parteneriatului civil? Dacă vor să își trăiască sentimentele sau ce li se pare lor că ar simți, nu au decât să o facă într-un spirit liberal deșănțat, fără asumarea întemeierii unei familii. Ce treabă au sentimentele și trăirea lor (oarecum temporară, ar părea) cu inventarea unei instituții juridice? Dacă totuși un cuplu (bărbat și femeie) dorește să se integreze juridic cu relația, atunci există dreptul familiei și nu au decât să întemeieze o familie prin căsătorie. Ce-i așa de complicat?

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:11, said:

Intr-o democratie, este optiunea fiecaruia, individual, ce alege.
Democrație înseamnă puterea demosului. Dacă demosul va hotărî că nu trebuie legiferat parteneriatul civil, atunci libertatea de alegere va fi limitată de acest aspect.

#157
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:40, said:

Nu, colega ma refer strict la divort si nu la partaj. Si nu la un divort cind ambii sint de accord.
Ma indoiesc ca se poate divorta cu o cerere la primarie. Mai consulta codul civil.

Si eu ma refer cind indivizii nu sint de acord nici  cu divortul nici nu exista intelegere la partj si tb sa se efectueze cel judiciar, vezi cit costa si dureaza.



Nu te îndoi, se poate divorța printr-o cerere la Primărie.

Cu divorțul, că ești sau nu de acord, nu contează, tot divorțat ajungi până la urmă, dacă partenerul vrea.
Niciun parteneriat din lume nu va împiedica o acțiune în instanță, dacă partenerii nu se mai înțeleg, poți să ai tu mama contractului de parteneriat civil sau ce mai vrei.

#158
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 16:49, said:

Și ce legătură are asta cu legiferarea parteneriatului civil? Dacă vor să își trăiască sentimentele sau ce li se pare lor că ar simți, nu au decât să o facă într-un spirit liberal deșănțat, fără asumarea întemeierii unei familii. Ce treabă au sentimentele și trăirea lor (oarecum temporară, ar părea) cu inventarea unei instituții juridice? Dacă totuși un cuplu (bărbat și femeie) dorește să se integreze juridic cu relația, atunci există dreptul familiei și nu au decât să întemeieze o familie prin căsătorie. Ce-i așa de complicat?


Democrație înseamnă puterea demosului. Dacă demosul va hotărî că nu trebuie legiferat parteneriatul civil, atunci libertatea de alegere va fi limitată de acest aspect.

Acest PACS, vrei tu sau nu vrei, exista in dreptul familiei al UE. Romania mai devreme sau mai tirziu va trebuie sa se alinieze la acest drept.
Iti spun asta daca nu vrei sa intelegi altfel.

Mai mult in Occident s-a legiferat si concubinajul. O alta forma de relatie familiala.
Repet, nu toata lumea vrea sa isi intemeieze o familie prin casatorie, si ca atare exista diverse optiuni de a o intemeia altfel.

View PostFumatorul, on 05 iunie 2017 - 16:50, said:

Nu te îndoi, se poate divorța printr-o cerere la Primărie.

Cu divorțul, că ești sau nu de acord, nu contează, tot divorțat ajungi până la urmă, dacă partenerul vrea.
Niciun parteneriat din lume nu va împiedica o acțiune în instanță, dacă partenerii nu se mai înțeleg, poți să ai tu mama contractului de parteneriat civil sau ce mai vrei.

In fine eu nu vreau sa transformam acest topic intr-unul de drept civil. Dar nu ai dreptate. Privesti foarte simplist procesul.

Foarte pe scurt, acest parteneriat exista la fel cu concubinajul in dreptul familiei  din Europa vestica si sint acceptate ca forme de intemeiere a unei familii cu drepturile si obligatiile ce decurg de aici. Stop.

Edited by Skytalker, 05 June 2017 - 17:05.


#159
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:56, said:


In fine eu nu vreau sa transformam acest topic intr-unul de drept civil. Dar nu ai dreptate.

Nu-l transformăm. Te uiți aici, de exemplu:

http://www.starecivila1.ro/divort/

și te liniștești, nu ai știut, nu-i nimic, nimeni nu le știe pe toate.

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:56, said:

Foarte pe scurt acest parteneriat exista la fel cu concubinajul in Europa si sint acceptate ca forme de intemeiere a unei familii cu drepturile si obligatiile ce decurg de aici. Stop.

Da, există în anumite țări. În România nu. Nici nu e nevoie de el, e inutil.
În materie de căsătorii, țările au deplina capacitate de legiferare, nu este de competența vreunei instanțe internaționale acest lucru, vezi și căsătoriile între persoane de același sex. Cu alte cuvinte, România are deplina libertate de a alege dacă întemeiază sau nu o asemenea instituție, numită parteneriat civil sau altcumva.

#160
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 16:56, said:

Acest PACS, vrei tu sau nu vrei, exista in dreptul familiei al UE. Romania mai devreme sau mai tirziu va trebuie sa se alinieze la acest drept.
Iti spun asta daca nu vrei sa intelegi altfel.

Mai mult in Occident s-a legiferat si concubinajul. O alta forma de relatie familiala.
Repet, nu toata lumea vrea sa isi intemeieze o familie prin casatorie, si ca atare exista diverse optiuni de a o intemeia altfel.
Lucrurile se mai schimbă în istorie, nu fii prea optimist. Deocamdată s-a creat un dezechilibru prin parteneriat civil în Europa, dar la un moment dat va trebui refăcut echilibrul și această falsă instituție va dispărea prin voința democratică a popoarelor.

#161
Skytalker

Skytalker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 10.11.2007

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 17:06, said:

Lucrurile se mai schimbă în istorie, nu fii prea optimist. Deocamdată s-a creat un dezechilibru prin parteneriat civil în Europa, dar la un moment dat va trebui refăcut echilibrul și această falsă instituție va dispărea prin voința democratică a popoarelor.
Sincer ma indoiesc:
1) ca s-a creat un dezechilibru de vreme ce cei mai multi opteaza pentru acesta forma de familie
2) ca va dispare avind in vedere realitatile sociale si economice.

Ignoring aceasta forma de relatia familiala inseamna a nega realitatea obiectiva.
Dar fiecare este liber sa creada ce doreste. Posted Image

Am crezut util sa aduc o contributie la acest topic fiind in masura si traind intr-o societate unde se aplica aceasta.

View PostFumatorul, on 05 iunie 2017 - 17:05, said:

Nu-l transformăm. Te uiți aici, de exemplu:

http://www.starecivila1.ro/divort/

și te liniștești, nu ai știut, nu-i nimic, nimeni nu le știe pe toate.



Da, există în anumite țări. În România nu. Nici nu e nevoie de el, e inutil.
În materie de căsătorii, țările au deplina capacitate de legiferare, nu este de competența vreunei instanțe internaționale acest lucru, vezi și căsătoriile între persoane de același sex. Cu alte cuvinte, România are deplina libertate de a alege dacă întemeiază sau nu o asemenea instituție, numită parteneriat civil sau altcumva.

Evident ca Romania are dreptul de a alege. La fel a ales cind a semnat Tratatul de Functionare a EU, unde se obliga sa aplice legislatia comunitara.

Prietene nu ai citit cu atentie. Eu nu la acest caz ma referisem cind cei doi parteneri sint de acord ci la situatia cind au divergente privind culpa si modalitatea de desfasurare a divortului si partajului.
De aceea am spus ca tratezi simplist procesul:

Quote

În cererea de divorţ fiecare dintre soţi declară pe propria răspundere că este de acord cu desfacerea căsătoriei; nu are copii minori cu celalalt soţ, născuţi din căsătorie sau adoptaţi sau din afara căsătoriei lor; nu este pus sub interdicţie; nu a mai solicitat altor autorităţi desfacerea căsătoriei.


Citi sint care divorteaza fara sa aiba copii, citi sint care sint de acord sa divorteze amiabil?

Edited by Skytalker, 05 June 2017 - 17:43.


#162
lmk

lmk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,961
  • Înscris: 01.04.2010

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 13:54, said:

Propovăduirea Mîntuitorului
Poate că poveștile despre Mântuitorul despre care vorbești tu ar fi fost relevante în negura istoriei Europei, însă astăzi, în cadrul dreptului civil, ni se cam rupe de ce spunea un evreu lipsit de educație care se presupune că a trăit în urmă cu 2 mii de ani.

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 13:54, said:

Statul protejează familia, există și un drept al familiei, ori o familie poate exista și dacă bărbatul și femeia nu reușesc să procreeze. Ei sînt o familie deja o dată ce au ales să se căsătorească și să întemeieze o familie.
Poate că tu nu știi ce este familia civilă și de acolo pleacă neclaritățile tale.
„Familia se întemeiaza pe [1] casatoria liber consimtita între soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea [2] copiilor.”
Deci, așa cum spune legiuitorul român, ca să existe o familie, trebuie să existe două elemente: 1. o uniune între doi soți și 2. copii.
Dacă mă întrebi pe mine, este idioată prevederea constituțională, pentru că un cuplu de părinți care nu sunt căsătoriți și care își cresc copiii sau părintele singur cu copilul său reprezintă și ei tot o familie.
La fel cum tot familie se numește și un cuplu de oameni de același sex care se gândesc să își crească împreună descendenții.
Deci, așa cum am spus în mesajul anterior, dacă statul protejează prin lege familia tradițională (cuplul heterosexual), pentru că în cadrul lui se cresc descendenți, va trebui să protejeze într-un mod similar și familiile moderne în cadrul cărora se cresc și se educă descendenți.

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 13:54, said:

este vorba despre caracterul [...] esențial IMORAL al acestor fapte și stări.
Chiar dacă morala reprezintă un pilon de bază al dreptului, legea are ca scop stabilirea legalității faptelor, or astăzi este legal să ai relații homosexuale.

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 13:54, said:

un alt argument împotriva uniunilor homosexuale este că ei nu pot avea copii între ei
Ceea ce înseamnă că și unui cuplu heterosexual, care nu poate/nu vrea să aibă copii, trebuie să i se interzică accesul la căsătorie și la adopție, nu-i așa?

View PostSkytalker, on 05 iunie 2017 - 15:22, said:

PACS- cum se numeste in Europa acest parteneriat civil se in general intre persoana de sexe DIFERITE
Poate că PACS se referă la uniuni între cupluri heterosexuale însă parteneriatele civile din multe state europene se referă la uniuni și atât, deci ar fi o greșeală să limităm discuția.

View PostKarhu, on 05 iunie 2017 - 16:08, said:

Da' de ce numai cuplurile? Trio-urile ce au? Sau cvartetele? etc etc? Discriminare dupa numarul partenerilor? Posted Image
Dacă ar fi strict după mine, nu aș avea nicio problemă cu cuplurile poligame.

View PostIochanan, on 05 iunie 2017 - 16:49, said:

Democrație înseamnă puterea demosului. Dacă demosul va hotărî că nu trebuie legiferat parteneriatul civil, atunci libertatea de alegere va fi limitată de acest aspect.
Demosul poate hotărî că femeile care plutesc pe apă sunt vrăjitoare și trebuie arse pe rug.
Faptul că demosul hotărăște, nu e o garanție că o face bine.

Edited by lmk, 05 June 2017 - 18:19.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate