Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...

Iesirea din coproprietate
 Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...
 Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 

Prinderea prin trădare a lui Horea și Cloșca

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008
,,
Prinderea prin trădare a lui Horea și Cloșca

La sfârșitul anului 1784, Horea(Horia în funcție de surse) și Cloșca, liderii răscoalei începute în același an, hotărăsc să își trimită oamenii acasă, pentru a avea grijă de gospodărie și a se pregăti pentru reluarea luptelor în primăvară. Conducătorii răscoalei se ascund în Munții Apuseni. În caz că s-ar fi apropiat armata, ei aveau oameni la pândă pe culmile ce înconjurau ascunzișul și ar fi fost înștiințati, putând să fugă înspre zonele din apropiere reprezentate de un munte și o pădure deasă pe zeci de kilometri, necunoscută și necartografiată de austrieci. Soldații imperiali nu aveau pregătirea necesară să reziste prin pădurea deasă întinsă pe circa 100 de km. pătrați fără nici o localitate sau punct militar de sprijin. Horea și Cloșca cunoșteau zona din copilărie când colindau după lemne, ciuperci, vânat și fructe de pădure.
Guvernul transilvan punea mare preț pe capetele șefilor răsculaților de la 1784 și în acest scop vicecolonelul Kray și silvicultorul Anton Molczer din Abrud sunt însărcinați cu prinderea lor. Cei doi funcționari pun un preț de 300 de galbeni pe capul fiecăruia dintre liderii răscoalei plus eliberarea din șerbie, acest din urmă lucru fiind exact cel pentru care luptau Horea, Cloșca și Crișan. Astfel, funcționarii austrieci găsesc repede câțiva români dornici să îi trădeze pe cei care militau pentru ei. Printre trădători era și vărul lui Horea. Ei au pornit coborând pe apa Beiușului, însoțiți la o distanță apreciabilă de un detașament de austrieci. Ajunși pe muntele și în pădurea deasă Scorucet îl anihilează pe omul lui Horea, care stătea de pândă, silinu-l să le spună unde se ascund capii răscoalei. Horea i-a primit pe „frați” cu inima deschisă în coliba sa făcută în scorbura unui brad bătrân uriaș acoperită cu cetini. Raportul lui Kray arată cum s-a făcut prinderea:
„Prinderea lor s-a întâmplat în ziua de 27 Decembrie, sub un brad de jumătate găunos, în jurul căruia pusese niște crengi de lemne și făcuse un foc mare ca să se încălzească. Țăranii, de cari m-am folosit eu, au dat de urma lor pe zăpada proaspătă ce căzuse de curând și dânșii prinseră mai întâi, la o depărtare mai mică, pe un păzitor al revoluționarilor, pe care îl siliră să le descopere locul unde se află căpitanii. Țăranii, cari se angajase să-i prindă, erau 7 inși la număr, dintre cari numai 4 mai aveau puști, și aceștia patru plecară înainte și când se apropiară de colibă, Horia îi primi ca pe amici și-i întrebă, dacă umblă cumva după vânat, la care ei răspunseră ca da, sunt siliți să caute vânat pentru armată, dar nu pot să capete nimic și de jumătate sunt mai înghețați. Atunci Horia îi invită să șează la foc. Doi dintre țăranii aceștia se așezară lângă Horia și alți doi inși lângă Cloșca, și acest din urmă îi întrebă numaidecât ce noutăți mai sunt prin comune, iar ei răspunseră că oamenii în general se plâng de mulțimea cea mare de soldați și că poporul trebuie să fugă. La cuvintele aceste, Cloșca zise înjurând: “Acuși îi scoatem noi și pe ei de aici și-i alungăm la dracu”.
În timpul acesta se apropiară de foc și ceilalți trei țărani și în momentul acesta cei doi țărani credinciosi, cari aveau certificate din partea mea, anume Ștefan Trifu și Nuțu Mătieș, se aruncară asupra lui Horia și Closca, îi prinseră de gât, îi trântiră la pământ și cu ajutorul celorlalți doi inși și cu încă cei trei soți, cari încă alergară la dânșii, îi prinseră și îi legară. În timpul acesta Horia scoase din sân un volum de hârtii, cât ții într-o mână, și le aruncă în flăcările cele mari ale focului, dar ocupați cu legarea lor dânșii n-au putut să le scape din foc. În urmă temându-se, ca nu cumva să năvălească asupra lor niște oameni de ai lui Horia, se retraseră în grabă mare cu ei într-o poiană de oi, ceva mai depărtată și de aici dederă îndată știre trupei de soldați, care înconjurase și dânsa pădurea și ținutul acesta și era ocupată cu căutarea lor. Soldații aceștia sosiră numaidecât și gornicii îi predară pe amândoi. Horia și Closca erau armați cu puști și cu lănci. Cloșca mai avea și două pistoale, pe cari încă nu mi le-au adus. Alte lucruri la dânșii nu s-au aflat, nici cai, nici bani, nici hârtii, afară de 6 fl.(orini) la Cloșca. Probabil că toate lucrurile aceste le-au ascuns, pe la amicii lor, sau le-au îngropat în pădure sub zăpadă. Că prinderea lor s-a întâmplat într-adevăr astfel, aceasta o confirmă unanim Horia și Closca aici, în prezența mea și a mai multor ofițeri, și dânșii adaogă că de aceea au stat timp așa mult ascunși prin păduri, fiindcă voiau să călătorească la Viena, îndată ce le sosiau banii, ce-i ceruse dela comune.”
În vâltoarea luptei, Horea, care și-a dat seama că a fost trădat de „frații de sânge”, i-a blestemat pe trădători din neam în neam: „voi mi-ați mâncat capul și m-ați mâncat, Iudo fără de lege; prețul meu va fi pieirea voastră și în chip de blestam asupra fiilor voștri”. Se pare că hârtiile pe care Horea le-a aruncat în foc erau planurile de luptă, numele căpeteniilor și corespondența secretă cu agenții anti-nobiliari ai lui Iosif al II-lea. Legați în lanțuri, Horia și Crișan sunt duși la Alba- Iulia, condamnați la moarte și trași pe roată pe 28 februarie 1785. În testamentul făcut în închisoare, Horea îi iartă pe cei care-l trădaseră.''
http://www.istorie-p...orea-si-closca/

Intotdeauna cei mai mari dusmani ai romanilor au fost romanii iar inamicii din exterior au stiut sa profite si inca profit si acum din plin de aceasta situatie.

#2
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016
Dacă ştie cineva în ce grup, intituţie frăţească cu ritualuri făceau parte Horia, Cloşca şi Crişan, restul se răspunde de la sine.

Edited by Axel2015, 26 December 2016 - 21:48.


#3
preascarbosul

preascarbosul

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.12.2016
am impresia ca noi romanii nu putem sa avem parte de gloria istoriei, dimpotriva, daca am avea parte de asa ceva ar trebui sa disparem
incep sa ma gandesc daca nu cumva esnta romanilor este o totala lipsa a oricarei calitati prin care sa "reusim". noi nu producem ceva, nu avem un sistem de a fi. si totusi e ceva de chestia asta, daca nu era trebiua sa disparem. nu inteleg insa ce. de aia cred si ca pierdem la fotbal in minutu 90, fiindca noi insine nu avem impresia ca trebuie sa "invingem"
nu stiu daca ma fac inteles

#4
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016

View Postpreascarbosul, on 26 decembrie 2016 - 22:12, said:

am impresia ca noi romanii nu putem sa avem parte de gloria istoriei, dimpotriva, daca am avea parte de asa ceva ar trebui sa disparem
incep sa ma gandesc daca nu cumva esnta romanilor este o totala lipsa a oricarei calitati prin care sa "reusim". noi nu producem ceva, nu avem un sistem de a fi. si totusi e ceva de chestia asta, daca nu era trebiua sa disparem. nu inteleg insa ce. de aia cred si ca pierdem la fotbal in minutu 90, fiindca noi insine nu avem impresia ca trebuie sa "invingem"
nu stiu daca ma fac inteles
interesant, si eu imi puneam intrebari din astea, lumea din care provenim noi in una rurala, pastorala, ciclicitatea naturii, continuele renasteri sunt obisnuite. Problema ii ca noi am intrat intr o cu totul alta lume, ceea a occidentului care lucreaza pe performanta , rivalizare, religia succesului etc.
Noi insa suntem frustrati ca nu avem aceste succese, daca ne am  constientiza propriile valori
si nu am continua sa maimutarim  in mod masiv orice din occident poate ar fi mai bine pentru noi. Insa din ce observ, nu vrem nici sa ne sumam propria identitate si suntem incapabili si sa preluam in totalitate celalalt model .
Ar trebui sa ne asumam propriile valori, sa luam doar cei necesar, utli, de la ceilalti , asa au facut si japonezii si lor le a reusit.
Imi aduc aminte de poezia Dan capitan de plai, cand zice ceva de genu, ,, de ce sa r teme firul ierbii de coasa daca stie ca va renaste primavara ? ,, intr o lume si un mental care are la baza ciclicitatea  naturi si probabil si al spiritului, ce rost are stresul continuu, fuga nebuna dupa succes si astfel de exterioare comune doar unor medii care gandesc doar intr o singura viata  ?

#5
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View Postdennis_2005, on 26 decembrie 2016 - 21:39, said:


Intotdeauna cei mai mari dusmani ai romanilor au fost romanii iar inamicii din exterior au stiut sa profite si inca profit si acum din plin de aceasta situatie.

Mai ales când chiar gloata lui HCC au făcut creștinescul bine de a începe cu omorâtul românilor care nu se închinau în rit grecesc, cu popa în frunte.

Quote

”Prima victimă a furiei populare fu preotul român unit Avram Şuluţ din Cărpeniş, care avusese imprudenţa să se opună singur în contra torentului revoluţionar ieşit din albia-i normală, invitând pe ţărani să nu dea ascultare căpitanului lor, gest nenorocit, care avu imediat ca urmare că un ţăran de pe Valea Crişului se repezi înfuriat cu toporul asupra popei Şuluţ, lăsându-l mort pe loc. Apoi în strigăte înfiorătoare ca acesta, ”să stingem pe unguri ca să nu rămână nici unul”, ţăranii năvăliră în oraş şi pătrunzând în casele ungurilor, îi masacrau unde îi găseau pe strade, în casele lor sau în biserici, devastând concomitent tot ce le venea în cale, spărgând buţile şi vărsând vinul. Bogătaşul ungur Ion Csany căzu lovit de furia ţăranilor sub amvonul bisericei reformate, unde se refugiase”, relata Ion Rusu Abrudeanu, în volumul “Moţii, calvarul unui popor istoric, dar nedreptăţit” (Cartea Românească, Bucureşti, 1928).

http://zhd.ro/evenim...orasului-abrud/

Poate ar fi momentul să scoatem din istorie glorificarea unor răzvrătiți și haiduci care astăzi ar fi etichetați ca teroriști sau evazioniști fiscali.

#6
preascarbosul

preascarbosul

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 26.12.2016
da cred e adevarat, noi nu suntem niste oameni ai istoriei, noi romanii, mai degraba niste asteptatori, resimtitori ai existentei. in senul asta mi se pare ca daca incerci sa faci din romani niste activi, ies in cel mai bun caz niste zeflemisti, deci singura sansa sa ii faci activi in sensul modern e sa ii desfiintezi ca romani. dupa mine romanii nu sunt doar niste oameni ai ciclicitatii, ci niste oameni ai tacerii, in care pana si moartea e ceva destul de prezent. nu suntem oameni ai conceptelor, ai dogmelor, ca grecii, nici niste oameni ravnitori, ca sarbii, nici distanti, ca nordicii, nici eruptivi sentimental ca rusii. nu stiu daca e rau sau bine. ma gandeam la ce popoare ne seamana, asa cum mi se pare mie, si ar fi macedonenii oarecum
ma gandesc totusi ca poate fi si ceva bun in asta: noi nu pitem sa ne punem energia si sperantele intr-o anumita ideologie sau putere sufleteasca, ceea ce inseana ca suntem foarte ancorati in realitatea nedeformata alumii, sau am fi daca nu ne-am fi occidentalizat
asa imi explic si imposibilitatea transpunerii modelelor vestice aici: coruptia e tot timpul mai fireasca decat legalismul, asa cum darul e mai bun decat pretul, tranzactia. legalismul e o povara pe care nu ne e dat sa o putem duce, putem fi viermi sau, sa zicem, frunze in bataia vantului, decazuti sau linistiti, dar nu intre, caci legea e ceva intre

Edited by preascarbosul, 27 December 2016 - 01:22.


#7
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015

View PostAlexIP, on 26 decembrie 2016 - 23:13, said:

Poate ar fi momentul să scoatem din istorie glorificarea unor răzvrătiți și haiduci care astăzi ar fi etichetați ca teroriști sau evazioniști fiscali.

Aha, ceva gen pinalty sau dorin cocos. Pacat ca au ars roata aia. Sau udrea, macar asa putin sa o intepe coltii rotii in c*r.

Edited by Rixthinna, 27 December 2016 - 08:48.


#8
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016
Adevarul este ca rascoala aia a fost o serie de maceluri carora le au cazut victime sute de familii, copii femei batrani, barbarismele au socat chiar si in perioada aia nu la fel de gingasa ca evul nostru.

#9
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 29.05.2004
Daaaaa.... Acum povestește-ne delicat cum a fost în evul ăsta gingaș la Ip și la Treznea.

#10
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016

View PostRazvan_N, on 27 decembrie 2016 - 11:56, said:

Daaaaa.... Acum povestește-ne delicat cum a fost în evul ăsta gingaș la Ip și la Treznea.
Aceasi placa zgariata  :)
a fost foarte urat la Ip si Traznea cum la fel de urat a fost la
Tarcaia in 1919, sau la Aiud si Zlatna la 1848.
Nu vreau sa zic ca un macel il legitimizeaza pe altul , spun doar
ca maceluri sau facut de ambele parti nici o tabara nu era mai breaza
decat cealalta la capitolul asta.

#11
CzC

CzC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 13.12.2005
Tradiții ardelenești. Și la „revoluția" din 1989, în Ardeal, au fost crime oribile. Nu doar cele făcute de secui, dar și la Sibiu. Oameni arși de vii, decapitați, organe genitale tăiate, cadavre mutilate. Civilzația ardelenească în toată splendoarea ei.

#12
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,589
  • Înscris: 30.01.2008

View Postseeker_of_truth, on 27 decembrie 2016 - 12:11, said:

Aceasi placa zgariata  Posted Image
a fost foarte urat la Ip si Traznea cum la fel de urat a fost la
Tarcaia in 1919, sau la Aiud si Zlatna la 1848.
Nu vreau sa zic ca un macel il legitimizeaza pe altul , spun doar
ca maceluri sau facut de ambele parti nici o tabara nu era mai breaza
decat cealalta la capitolul asta.

Aceeasi vrajeala maghiareasca in care 1ungur este egal 1000 de romani .
Adica pentru a  explica celor care citesc si nu stiu despre ce tot vorbeste sucre -el spune ca daca au fost ucisi 600 de unguri in urma rascoalelor romanesti datorita asupririi ,sclavirii si uciderii romanilor ani la rind asta este echivalentul genocidului facut de unguri asupra romanilor in care au fost ucisi peste 100.000 de romani de-a lungul anilor pur si simplu fiindca aveau vina de a fi romani .

Cam asta este discursul de factura nazista  in care ar vrea el sa puna pe picior de egalitate genocidul facut de unguri in Romania si revoltele romanilor datorita asupririi ungare !!

View Postseeker_of_truth, on 27 decembrie 2016 - 12:11, said:

i nici o tabara nu era mai breaza
decat cealalta la capitolul asta.

Din pacate sau din fericire civilizatia romanilor este cam cu 100 000 de ani lumina inaintea ungurilor .
Si da romanii le sunt superiori  ungurilor la absolut toate capitolele iar cind se va sfirsi punga din care au furat si si-au cladit bunastarea de astazi ungurii vor ajunge acolo unde le este locul natiunilor ucigase -la galeata de gunoi a istoriei !
Da, Romania este mult mai breaza decit ungaria si nu pot fi puse pe picior de egalitate natiunea ,ucigasa nativ. ungara si natiunea superioara moral si etic romana!

#13
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Am impresia ca Romania este deja pe calea cea mai rapida sa ajunga acolo unde spui tu.
Cit despre superioritate si civilizatie, ce sa mai vorbim...
La genocide insa trebuie sa-ti dau dreptate, acolo ati fost intodeuna de neintrecut. HCC, Avram Iancu, Septimiu Server, Antonescu, Mihai, Ceusescu, Iliescu...

Pentru jurnalul tau;

La 18 octombrie 1848, românii au atacat și ucis locuitorii satului Sângătin de lângă Sibiu
La 24 octombrie 1848, câteva sute de civili maghiari neînarmați, femei și copii, au fost uciși pe câmpia din Presaca Ampoiului.
LA 8-9 ianuarie 1849, masacrul de la Aiud, când românii sub comanda lui Axente Sever și Simion Prodan, au ucis aproximativ 600 de locuitori ai orașulu
Țărani români au ucis civili maghiari la Sângătin, Baia de Criș, Grindeni, Abrud, Buceși, Criscior, Brad, Vața, Hălmagiu Mare Vințu de Sus, Benic, Cricău, Lunca Mureșului, Ighiu, Glodeni, Apalina.
http://zhd.ro/evenim...orasului-abrud/

În zilele de 22 - 24 octombrie 1941, militari români au ucis între 25 000 - 34 000 de evrei din orașul Odesa, împușcați, spânzurați, explodați, sau arși de vii).
Alți aproximativ 45 000 de evrei au fost trimiși de la Odesa în lagărul de concentrare Bogdanovca, unde au fost uciși aproximativ două luni mai târziu
Pogromul din Bucureşti este urmat, la doar şase luni, de uciderile în masă de la Iaşi
Potrivit datelor oficiale, circa 120.000 de evrei şi 12.000 de romi şi-au pierdut viaţa în lagărele din Transnistria.

Edited by WestPoint, 28 December 2016 - 19:50.


#14
CzC

CzC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 13.12.2005
Ideea este că voi, ungurii, ați început de fiecare dată. Dacă nu te ține, nu mai intra în horă, Ce-ați fi vrut, ca românii să stea ca mieiii la tăiere? V-ați găsit nașul. Ați omorât, schingiuit, jefuit și când românii au început să se răzbune, v-ați ridicat poalele în cap că „Uite lume!”

http://www.darnick.c.../revolutia.html

Edited by CzC, 28 December 2016 - 20:42.


#15
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016

View PostDaco_Get, on 28 decembrie 2016 - 09:12, said:



Cam asta este discursul de factura nazista  in care ar vrea el sa puna pe picior de egalitate genocidul facut de unguri in Romania si revoltele romanilor datorita asupririi ungare !!



Din pacate sau din fericire civilizatia romanilor este cam cu 100 000 de ani lumina inaintea ungurilor .
Si da romanii le sunt superiori  ungurilor la absolut toate capitolele iar cind se va sfirsi punga din care au furat si si-au cladit bunastarea de astazi ungurii vor ajunge acolo unde le este locul natiunilor ucigase -la galeata de gunoi a istoriei !
Da, Romania este mult mai breaza decit ungaria si nu pot fi puse pe picior de egalitate natiunea ,ucigasa nativ. ungara si natiunea superioara moral si etic romana!

da... mai ales la pibul per capita, infrastructura si numarul de carti cumaparate Posted Image

#16
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,589
  • Înscris: 30.01.2008

View PostWestPoint, on 28 decembrie 2016 - 19:43, said:

Pentru jurnalul tau;

La 18 octombrie 1848, românii au atacat și ucis locuitorii satului Sângătin de lângă Sibiu
La 24 octombrie 1848, câteva sute de civili maghiari neînarmați, femei și copii, au fost uciși pe câmpia din Presaca Ampoiului.
LA 8-9 ianuarie 1849, masacrul de la Aiud, când românii sub comanda lui Axente Sever și Simion Prodan, au ucis aproximativ 600 de locuitori ai orașulu
Țărani români au ucis civili maghiari la Sângătin, Baia de Criș, Grindeni, Abrud, Buceși, Criscior, Brad, Vața, Hălmagiu Mare Vințu de Sus, Benic, Cricău, Lunca Mureșului, Ighiu, Glodeni, Apalina.


Arata exact ce am spus eu . Puneti egal intre revolta taranilor romani dupa ce zeci de ani au fost slugariti .schingiuti,omoriti de maghiari cu genocidul jegos facut de maghiari impotriva romanilor doar fiindca erau romani.
Si mai au si tupeul ,nesimtirea si jigodismul de a incerca sa puna semnul egalitatii intre nenorocirile facute de maghiari pe pamint romanesc si rascoalele iscate din aceasta cauza.
Se pot  compara sutele de mii de romani ucisi si schingiuti cu citeva sute de maghiari si aia ucisi dupa revoltele izbucnite tot din cauza lor ??
Nici pe departe. Comparatia este doar nesimtita si josnica.

https://ro.wikipedia...Nord,_1940-1944
https://ro.wikipedia...ania,_1848-1849
https://proiectroman...nit-apocalipsa/

Si zeci de mii de crime si mai ales schingiuri,case si zeci de biserici romanesti arse ...findca erau romani...
Nu va e rusine sa comparati nenorociriele facute asupra poporului roman cu 2 revolte taranesti iscate exact din motivle astea ??
Ce a-ti fi vrut sa faca taranii romani dupa ce le erau omoriti copii in burta mamelor , arse casele, schingiuiti preotii ?? Sa ii pupe ,sa se ia de miini si sa danseze dansul ploiii ??/
Ba da cita nesimtire ....si mai au si tupeul sa se numeasca natie,,,civilizatoare .Posted Image Posted Image


View PostWestPoint, on 28 decembrie 2016 - 19:43, said:

În zilele de 22 - 24 octombrie 1941, militari români au ucis între 25 000 - 34 000 de evrei din orașul Odesa, împușcați, spânzurați, explodați, sau arși de vii).
Alți aproximativ 45 000 de evrei au fost trimiși de la Odesa în lagărul de concentrare Bogdanovca, unde au fost uciși aproximativ două luni mai târziu
Pogromul din Bucureşti este urmat, la doar şase luni, de uciderile în masă de la Iaşi
Potrivit datelor oficiale, circa 120.000 de evrei şi 12.000 de romi şi-au pierdut viaţa în lagărele din Transnistria.

Cit depre evrei :

„Putem afirma cu inima deschisă că nu a existat popor în Europa care să se fi purtat cu evreii mai cumplit, mai inuman decât ungurii.” (Singer Zoltan, Volt egyszer egy Desz, Tel Aviv, după „Magazin istoric”, 1987, V, p. 73)
„Prigonirea evreilor din Ungaria este, probabil, crima cea mai mare şi cea mai abjectă din întreaga istorie a omenirii.” (Winston Churchill, 1944, după „Magazin istoric”, 1987, V, p.75)

View Postseeker_of_truth, on 28 decembrie 2016 - 21:40, said:

da... mai ales la pibul per capita, infrastructura si numarul de carti cumaparate Posted Image


Ti-am spus de 10 ori ca se termina si cu punga aia din care au tot furat .
In 10 ani Romania va depasi fara probleme ungaria.

Edited by Daco_Get, 28 December 2016 - 22:21.


#17
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Acel Singer Zoltan, habar nu a avut ca a existat si un Antonescu si Winston Churchill, era dement deja, nici nu isi mai aducea aminte de lagare de concentrare
din Germania si Polonia.

#18
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,589
  • Înscris: 30.01.2008

View PostWestPoint, on 29 decembrie 2016 - 07:16, said:

Acel Singer Zoltan, habar nu a avut ca a existat si un Antonescu si Winston Churchill, era dement deja, nici nu isi mai aducea aminte de lagare de concentrare
din Germania si Polonia.
Da ..cunoastem....daca e vorba de maghiari chiar  daca ii prinzi cu  bardita infipta in unu.... nu-s capabil sa recunoasca.

Ce le  mai pute cind le arati ..realitatea ...ei care se plingaresc ca niste curve pe tot globul asta prin fata si prin spate ucid,schingiuesc ,maghiarizeaza cit pot de mult,discrimineaza salbatic ,etc.

Ba chiar le ridica si statui ucigasilor de romani .

Li se pare normalitate sa ucizi romani....ca asa stiu ei civilizatie..

Asta este motto-ul dupa care se ghideaza...civilizatii lui peste prajit :

.„Să rostim ca pe o rugă de îmbărbătare, ca pe un jurămînt de credinţă cuvintele lui Ducso Csaba:
«Voi ucide pe fiecare român care-mi va tăia calea.
Îi vom stârpi pe fiecare şi pe toţi! Fără milă!
Noaptea am să aprind satele româneşti.
Voi spinteca locuitorii cu spada mea.
Am să le otrăvesc fântânile!
Am să le gâtui pruncii! Voi fi fără milă!
Faţă de toţi!
Nu voi avea milă faţă de copii, ori faţă de muieri însărcinate!
Răzbunare! Fără milă, cruntă răzbunare!» Acesta este idealul luptei noastre.
Numai uniţi vom fi victorioşi. Trebuie să purtăm Transilvania în sângele nostru şi să n-o uităm nici în somn. Să trezim încredere şi speranţă în fraţii noştri din Transilvania şi să luptăm. Ca buni maghiari! Ca adevăraţi maghiari.” (din Manifestul publicat în 1985 de „Hungarian Freedom Fighters Federation”
-------------------------------



Kostenszky „ori noi vom fi nimiciţi, ori naţionalităţile trebuie să se contopească cu noi: tertium non datur” (în „Nemzeti Politika”, p.25). Comentând acest „silogism”, Aurel Popovici consideră că avem a face cu „o idee de-a dreptul patologică…. ”
„Avem convingerea că problema naţionalităţilor nu poate avea decât o singură soluţie satisfăcătoare: maghiarizarea completă a naţionalităţilor.” („Pesti Naplo”, nr.209 din 1888)
„Un trist adevăr rămâne incontestabil: adevărul că în Ungaria naţionalităţile sunt oprimate.” („Magyar Allam”, 22 iulie 1891)
„Acest popor maghiar, ca şi Kossuth şi amicii săi politici, n-au încetat nicio clipă să fie opresorii cei mai sălbatici ai naţionalităţilor asupra cărora şi-au întins stăpânirea. Existenţa acestui regat ungar, care tiranizează milioanele de slavişi de români cu o ferocitate demnă de despotismul turc, este o monstruozitate.”
„Sufragiul universal este un act iremediabil periculos pentru naţia maghiară, care s-ar vedea astfel ameninţată cu moartea… Cine cere o nouă extindere a dreptului electoral, acela sapă astfel mormîntul maghiarismului în Transilvania.” („Az Ujsag”, 6 aprilie 1917)
„Transilvania şi Ungaria nu s-au confundat niciodată, ele au format întotdeauna două ţări diferite.” (Szilagyi Sandor, Erdelyorszag tőrtenete, 1859, p.56)
„Maghiarii, care sunt şase milioane la număr (8 milioane după recensămîntul oficial, care este însă absolut inexact), au câştigat pentru maghiarism mulţi germani şi evrei, dar şi-au corupt în schimb, până în adâncul ei, propria lor naţiune.” (Albrecht Wirth, reputat etnograf, la 1904, în Wetlgeschichte der Gegenwart, Berlin, 1904, p. 308
„Astfel maghiarii sunt pe cale să devină cea mai bastardizată naţiune din Europa.” (În volumul Stat şi naţiune, p. 70)



„În Ungaria copiii orfani slovaci sunt luaţi din localităţile lor natale, în care se vorbeşte limba slovacă, şi transferaţi în localităţi unde se vorbeşte numai ungureşte.” (J.Novicow, Les luttes entre sociétés humaines, Paris 1893, citat de Bernard Lazare, L’Antisémitisme, Paris 1934, tomul II, p. 141)
„E un gest de bunăvoinţă faţă de maghiari să le aminteşti de greaua răspundere cu care s-au încărcat prin abuzurile săvârşite secole de-a rândul.” (M.H. Biedermann, Die Ungarischen Ruthenen, Innsbruck, 1887, t.II, p.IV)

-----------------------------------

„În tinereţea mea, eu i-am iubit mult şi i-am admirat pe unguri, atunci când ei erau oprimaţi şi se plângeau atât de amar. Mai apoi însă, după ce i-am cunoscut mai bine, şi după ce m-am convins de nedreptăţile pe care le comit faţă de celelalte naţionalităţi, am început să-i detest pentru şovinismul lor. Sunt sigur că nimeni nu mai nutreşte pentru unguri alte sentimente şi, vă rog să mă credeţi, aceste injustiţii vor duce Ungaria la pieire, mai devreme sau mai târziu.” (Bjorn Bjoernson, laureat al premiului Nobel, în motivarea refuzului de a participa la Conferinţa inter-parlamentară pentru pace de la Budapesta, 1907)

Edited by Daco_Get, 29 December 2016 - 07:48.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate