Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Materiile fara nici un rost...

- - - - -
  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#37
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,031
  • Înscris: 07.11.2006

View PostSpeedDemon, on 19 decembrie 2016 - 08:29, said:

Limba romana, e si aceasta limba moarta, scritorii nostri sunt destul de slabi. Mai incolo de clasa a 5-a nu vad ce cauta limba romana in programa. Latina e buna acolo un an, o ora pe saptamana, sta la baza italieniei, spaniolei, limbi utile de invatat.

Latina este nemuritoare.N-are nici o treaba cu italiana sau spaniola.Dar are legaturi indisolubile cu dreptul si medicina.

#38
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008

View Postadisz, on 19 decembrie 2016 - 08:58, said:


Latina este nemuritoare.N-are nici o treaba cu italiana sau spaniola.Dar are legaturi indisolubile cu dreptul si medicina.

Ce legatura are latina cu medicina, daca se studiaza la filologie?

#39
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003

View Postarbuneaionut, on 19 decembrie 2016 - 07:49, said:

Dpdv al meu 70% din materia existenta in programa copiilor pana la liceu inclusiv este inutila... nu ajuta cu nimic in viata acel copil, incarca si oboseste creierul aiurea... iar mai tarziu in viata constatam ca acel copil devine incapabil
Parerea mea este ca e o prostie... copilul nu devine incapabil, este prin definitie... daca nu se tine de carte.
- nu este in stare sa memoreze daca in scoala nu a memorat lucruri sa-si antreneze conexiunile neuronale si memoria.
- matricile & stuff ajuta la dezvoltarea capacitatilor analitice si aritmetice.
- literatura dezvolta identitatea in viata, analiza si interpretarea textelor si creativitatea in plus afli "pe ce lume traiesti".
- stiintele (fizica, biologie, chimia sams) ajuta deasemenea al formarea unui model a realitatii inconjuratoare pe langa dezvoltatea cunostintelor si analiticii ca si matematica si deschide pozibilitatea specializarilor.

In rest, nu, realitatea nu e cea pe care ti-o imaginezi tu cu android si alte abureli... este cea in care copii la care parintii tin cu adevarat si-i educa amplu vor fi in final elita iar restul mediocritatea. Clasificarile sociale sunt foarte clare si replicabile, nu sunt simple teorii. Realitatea este aceeaa in care unii vor face diferenta intre instrumente si scopuri iar cei care nu, raman vesnic in mediocritate. Frustrarile pe de alta parte ale celor care nu au fost capabili ii fac pe acestia sa considere multe lucruri ca inutilitati, nu o sa realizeze nici macar atunci cand o sa fie nevoiti sa sune un vecin sa-i schimbe un bec Posted Image

Cat despre comparatia cu alte sisteme de invatamant publice, vedeti ca desi unele sisteme au integrat mai multe materii intr-una (ca de aia sunt hi hi hi mai putine sa nu credeti ca se elimina), trepetele de educatie sunt mai multe si etapizate insa nu mai prima parte e obligatorie, prin urmare educatia de baza obligatorie este ceva mai slaba comparata cu sistemul nostru, de aceea nu se echivaleaza si mai mult, in viata reala promovabilitatea e mai slaba.

Edited by andreic, 19 December 2016 - 09:46.


#40
escher

escher

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 17.05.2014
Desenul este important pentru ca iti permite sa produci si sa transmiti  informatii specifice mai multor discipline;la geografie biologie.mate-fiz- chimie,mai tarziu arhitectura ,design si tehnologie Astazi, disciplina educatie plastica pune acent pe latura artistca cum ar fi pictura ,evolutia stilurilor in arta plastica,foarte putin desen geometric cateva notiuni de design iar desenul tehnic lipseste. Eu as vedea programa de gimnaziu alcatuita mai ales pe latura tehnica ,pe interdisciplinaritate  si mai putin pe cea a educatiei artistice plastice.
   Acestea ar putea fi facute cu mijloace electronice ,editoare de imagini si  tablete, dar de unde atatia bani pentru dotare?

Edited by escher, 19 December 2016 - 09:44.


#41
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003
Desenul este ceva esential ca si muzica, dezvolta creativitatea dar si functiile motrice plus perceptia in general (cortexul), controlul mainii, care ajuta si la scris frumos, de aia se insista pe tot parcursul primelor clase.

Edited by andreic, 19 December 2016 - 09:49.


#42
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Pai... aici e o discutie lunga, daca ar mai trebui studiate la scoala chestiuni pe care le face direct calculatorul... in care introduci niste parametri.  
Pe bune, acum.. la ce ne mai foloseste sa invatam extragerea radicalului "de mana", cu creionul, daca exista calculatoare care fac asta?  La orice job te-ai duce, nu cred ca te mai pune nimeni sa lucrezi cu creionul si hartia, ci doar cu tehnica IT... De aceea ar trebui ca fiecare sala de clasa sa includa calculatoare pentru TOATE disciplinele la care se preteaza folosirea calculatorului.

Exemplu - chimie organica - clasa a X-a sau a XI-a. Isi mai aminteste cineva de totate cacaturile alea cu legaturi de CHO pe care trebuia sa le invatam pe de rost, sa le scriem la teza, umpland pagini intregi de caiet?   V-au folosit la ceva in viata?

Cineva spunea si de scrisul de mana, daca mai e sau nu util, in conditiile in care exista calculatoare, tablete, smartphoane, pe care tastezi tot timpul. Nu stiu daca se poate ajunge pana acolo, dar e un subiect de gandire...Ultimele generatii de tineri au un scris infect, nu intelegi nimic, tocmai din lipsa exercitiului de a mai scrie ceva de mana...

Edited by rosix, 19 December 2016 - 10:01.


#43
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
oricum chiar daca materiile sunt trebuicioase mult mai bine ar fi sa nu incarcam inutil programa..... sunt lucruri care se pot scoate ....si asa cum ziceam psihologia ajuta mai mult ca romana...mai ales pe unii care nu sunt la uman

#44
mikaell

mikaell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 24.12.2010
eu sunt de parere ca scoala romaneasca este inutila, cel putin in stagiul in care se afla acum. elevii sunt imbuibati cu prea multa informatie, devin haotici si nevralgici fiind umflati cu pompa de atata informatie. mai tarziu vor da crash, crezand ca de la atata studiu si doctrine li se cuvine totul, vor deveni nefericiti si inadaptati in a se descurca singuri in viata. asta ca sa nu mai vorbesc ca nici macar nu e sanatos sa cari dupa tine un ghiozdan greoi de carti caiete culegeri si alte mizerii pe care oricum nu le foloseste nici dracu si-ti mai indoaie si spatele. felicitari scolii romanesti ca ne face carciti si cu dureri de spate inca de mici. dar poate asta este si intentia, sa faca o tara plina de prosti care sa voteze numai tampiti la conducere.

si ca tot facu' colegu' referire la uk si churchill, in americuta in liceu se invata 5-6 materii. de ce oare? oare de ce nu putem fi si noi macar odata normali si sa nu ne mai dam cu curu' de pamant si sa inventam noi roata si apa calda cand ele exista de cand lumea si pamantu' si nu trebuie decat preluate si nu reinventate si stricate mult mai rau de fiecare data.

americanii in cls 12 au vreo 5-6 materii, dar mna de aia america e printre primele puteri in lume, ca stiu sa puna punctul pe i si sa nu le curga scuipat din gura, comparativ cu romania care baga mult, extrem de mult si prost.

ma face sa rad cand mai vad un razvratit atins pe neuron din cauza ca unul sau altul face greseli de ortografie, ca nu scrie cu litera mare nush ce nume sau la inceput de propozitie. oameni buni, poate nu toti am descoperit ieri internetului sau pc-ul, poate nu suntetm toti profesori si nici nu ne dorim asta (nu stiu cine dracu isi mai doreste sincer lucrul asta).. poate mai tastam si de pe telefon tableta etc etc si nu avem 15 miliarde de ani sa stam pe un forum sa postam si sa corectam fiecare greseala.

pana la urma daca un american si un chinez vor sa se inteleaga nestiind o boaba din limba celuilalt, o vor face, trebuie doar vointa!

#45
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Eu nu inteleg de ce dracu trebuie sa se faca atatea clase. 4, poftim 7 si gata. Apoi alegi. Sau liceu, sau profesionala sau ramai necalificat. Dupa cum te duce capul.
Si cand spui am facut 10 clase sa fi o mare diferenta intre tine si cel /cea cu doar 9 casa nu mai zic de cei cu 8.
Ai si bacul? Ohoho, esti cineva. Iar facultatea sa fie pe principiul multi intra, foarte putini termina.
La ce iti trebuie radicalul? Cand am citit 115 deja am stiu ca e ceva intre 10 si 11, mia mult spre 11
Pt ca 10 2 =100, iar 11 2=121. Apoi l-am extras cu creionul pe hartie si am facut proba ridicand la patrat..Ce sa zic,
mare filozofie, ..Asa se men/tine neuronul..
Cand o sa ajungeti in fata unui meserias batran ca mine, sa vedeti cum ala o sa va spargasubtil, mai copile, ia pune mana si calculeaza, si vino la mine cu rezultate corecte..sau asa mai direct, ca mine, cine p mea te-a angajat si iti da un salariu in loc sa imi maresca mie leafa..,
Puteti sa ma injurati, dar exact asa i-am zis unui scarBOSS de a inceput sa tremure..Stia ca ma refer la omul lui..
Altfel, da, si eu si altii am carat ghiozdane pline. Si de murit inca nu am murit. Dar sunt convins ca azi e prima zi din restul zileor mele..
A, da, am trait deja peste 53 de ani..
Asa ca tinerete, care consideri ca "scoala e inutila", ce sa zic. Da, pt foarte multi dintre voi e. Doar NFS, CS, si alte alea..

Edited by Prien, 19 December 2016 - 10:27.


#46
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
e si multa informatie. prea multa. problema mai e si de disciplina. pai daca nu avem modele in societate dupa care sa ne luam.....

#47
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013

View Postcandreifx, on 19 decembrie 2016 - 01:04, said:

Tu ai probleme și cu romana, bag eu de seama.
Latina se folosește. Toate denumirile științifice ale plantelor / animalelor sunt în latină. De vorbit, nu cunosc. Nu sunt în domeniu.

Nu ma inebuni... Sa invete savantii lu' peste latina. Si daca n-am facut latina,nu stiu sa citesc cum draci d-amiaza ii zice la soarece in latina??
Citesti denumirea si aia e... Nu trebuie sa faci conversatie in latina( cu-i dracu foloseste?) ca sa spui un proverb sau sa citesti o denumire..

#48
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Ca de obicei se dă dintr-o extermă în alta.
Eu nu am prea avut talent la desen. Puteam să desen maşini, o vitrină cu aparate, clădiri, dar oamenii nu îmi prea ieşeau. Şi nu îmi plăceau temele impuse.

Cum să nu se mai folosească scrisul de mână? Nici eu nu prea mai scriu de mână, dar tot o fac din când în când. Şi pentru adoatorii tehnologiei am o veste proastă: folosesc literele de mână pe care le-am învăţat în clasa 1   :P

#49
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003

View Postrosix, on 19 decembrie 2016 - 09:57, said:

Exemplu - chimie organica - clasa a X-a sau a XI-a. Isi mai aminteste cineva de totate cacaturile alea cu legaturi de CHO pe care trebuia sa le invatam pe de rost, sa le scriem la teza, umpland pagini intregi de caiet?   V-au folosit la ceva in viata?
Da, isi amintesc cei care acum sunt biologi.

#50
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
umplutura inutila, formule pe care le uiti imediat dupa teza, date istorice buluc, denumiri in latina ale plantelor si animalelor. debilism total sistemul de invatamant.

#51
goguboeru

goguboeru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 19.07.2004
Iti trebuie latina la uni. -sa se predea la uni .
iti trebuie notiuni avansate de biologie la uni. -sa se predea la uni .
iti trebuie notiuni avansate de : muzica ,civica, desen,religie,geografie ,istorie chiar si mate sau fizica ,chimie -sa se predea la uni .

Cultura generala.
- Scoala  este "generala" pt ca normal trebuie sa invete copiii notiuni generale .
Nu "sa bata apa in piua" sau sa intre in profunzimea materiei UN AN de zile.
In scoala cel mult cate un semestru pt materii de cultura generala.

- Liceul este si el de cultura generala atunci cand nu este vocational/profesional.
Iar se aplica ce am spus mai sus :cultura "generala" pt ca normal ar trebui sa invete copiii notiuni generale .
Nu sa" bata apa in piua" sau sa intre in profunzimea materiei UN AN de zile.
In liceu cel mult cate un semestru pt materii de cultura generala.

Parerea mea.

P.S. "uni" = universitate/facultate
Pt. vrajitoruldinoz - natiile de alta culoare decat alba sau cei veniti din estul Europei le "sufla"slujbele pt ca accepta sa lucreze pe bani mai putini si in conditii mai proaste decat "bastinasii cetateni". E simplu: business-ul trebuie sa fie cat mai profitabil .

Edited by goguboeru, 19 December 2016 - 12:03.


#52
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
bun, discutia e evident mai complexa.
copiii ar invata si ar sti mai multe daca materia ar fi mai putina si orientata spre formarea elevului pt a invata singur orice isi doreste, nu memorare inutila de comentarii, informatii, etc.
programa ar trebui revizuita si taiata la maxim jumate din cate e acum, si tot e mult.
le-ar fi mai usor tuturor, si profesorilor, iar cei nepregatiti sa faca altceva, sa nu mai aiba acces la sistem.
elementar: nepotismele si servilismul eliminate. scolile reorganizate, renovate, etc.
dar sa nu uitam in ce tara si cu ce parlament si guvern dansam...

#53
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Cate putere de discernamant are un plod? Citesc aici "de ce Istorie?" Mai e nevoi de un alt comentariu?
Eu deja i-am pus stampila celui care a scris asta.. Si ii va foarte greu spre imposbil sa mi-o schimbe..

#54
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Materiile trebuie discutate in cadrul obiectivelor pe fiecare etapa si profil (real, uman etc).
La modul general, treburi ca latina sunt caduce (nu, nu sunt super-digital & shit).

View PostPrien, on 19 decembrie 2016 - 12:51, said:

Cate putere de discernamant are un plod? Citesc aici "de ce Istorie?" Mai e nevoi de un alt comentariu?


E nevoie. Si anume: OK pt Istorie, dar ce in modul asta ?! Nu atat de mult, nu atat de sec, mai atractiv, mai usor, mai util dpdv social.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate