Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Start muraturi si alte produse din legume.
Last Updated: Nov 27 2016 21:44, Started by
Ara950410
, Nov 26 2016 08:06
·
0
#1
Posted 26 November 2016 - 08:06
Daca nu e nimerita categoria topicului va rog sa ma scuzati. Am nevoie de o parere, si mai multe sunt binevenite
M-am gandit sa pornesc o afacere(nu stiu daca se poate numii asa) cu legume. Im prim plan as dorii sa am o sursa de venit pe tot parcursul anului asa ca m-am gandit ca in primavara sa pot iesii cu rasaduri de legume pe piata. Urmand ca pe timpul verii sa am de vanzare legume din productie proprie. Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem),irigat printr-un sistem de picurare. Iesind pe piata cu legeme de sezon. Pentru a nu arunca si a avea un venit si pe durata iernii cu surplusul de legume m-am gandit sa fac muraturi, bulion, zacusca pe care sa le pot vinde pe tot parcursul anului. Piata de desfacere am in 2 comune de 3 mii de locuitori si inca 2 orase de aproximativ 10 mii de locuitorii. Eu sunt de parere ca as avea intaietate deoarece vin cu legume proaspete din gradina nu cu importuri de la unguri. Intrebarile ar fi: 1. De ce am nevoie sa pot iesii pe piata cu rasaduri? Certificatul de producator emis de primarie e valabil? 2. Ca sa pot vinde legume din productie proprie imi ajunge certificatul de producator sau imi mai trebuie si altceva? 3. Pentru muraturi,bulion si zacusca am nevoie de altceva pe langa certificatul de producator? |
#2
Posted 26 November 2016 - 08:39
" Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem)"
Daca e un an ploios ca 2016 o sa devina o balta cu legume crescute din apa! |
#3
Posted 26 November 2016 - 08:42
pare o ideea buna, dar ma indoiesc ca ai avea unde sa vinzi. Daca e orasul mic, mai mult ca sigur, e si un oras amarat:|. Lumea la tara nu cumpara muraturi, le fac ei. Poate daca reusesti sa le vinzi angro la o firma, ar fi cel mai indicat. si de regula, aceste produse naturiste, sunt destul de scumpe pentru romani
|
#4
Posted 26 November 2016 - 08:51
Nu e amarat orasul. Piata e chiar marisoara, in special sambata cand toata piata e plina.
Ara950410, on 26 noiembrie 2016 - 08:06, said:
Daca nu e nimerita categoria topicului va rog sa ma scuzati. Am nevoie de o parere, si mai multe sunt binevenite M-am gandit sa pornesc o afacere(nu stiu daca se poate numii asa) cu legume. Im prim plan as dorii sa am o sursa de venit pe tot parcursul anului asa ca m-am gandit ca in primavara sa pot iesii cu rasaduri de legume pe piata. Urmand ca pe timpul verii sa am de vanzare legume din productie proprie. Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem),irigat printr-un sistem de picurare. Iesind pe piata cu legeme de sezon. Pentru a nu arunca si a avea un venit si pe durata iernii cu surplusul de legume m-am gandit sa fac muraturi, bulion, zacusca pe care sa le pot vinde pe tot parcursul anului. Piata de desfacere am in 2 comune de 3 mii de locuitori si inca 2 orase de aproximativ 10 mii de locuitorii. Eu sunt de parere ca as avea intaietate deoarece vin cu legume proaspete din gradina nu cu importuri de la unguri. Intrebarile ar fi: 1. De ce am nevoie sa pot iesii pe piata cu rasaduri? Certificatul de producator emis de primarie e valabil? 2. Ca sa pot vinde legume din productie proprie imi ajunge certificatul de producator sau imi mai trebuie si altceva? 3. Pentru muraturi,bulion si zacusca am nevoie de altceva pe langa certificatul de producator? 4. Pentru solar imi trebuie autorizatie sau ceva de genul asta? |
#5
Posted 26 November 2016 - 13:31
eu iti spun din ce cunosc de la bunicii mei:P..ei fac totul (zacusca,dulceata etc.) . Dar, cred ca merita ce vrei sa faci, poate daca ai vinde angro marfa, si nu sa stai in piata:|. macar ai banul asigurat asa;)
|
#6
Posted 26 November 2016 - 14:07
Da. Sunt de acord cu tine. Este si asta o solutie dar profitul este cu mult mai mic. Orasul la care m-am referit eu este la 20km de arad dar daca voi fi nevoit as putea vinde si in arad.
sandy76, on 26 noiembrie 2016 - 08:39, said:
" Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem)" Daca e un an ploios ca 2016 o sa devina o balta cu legume crescute din apa! |
#7
Posted 26 November 2016 - 14:12
Ara 950410 iti urez bafta.... De ce vrei sa ingropi solaru la 1 m in pamant?
|
#8
Posted 26 November 2016 - 15:28
Ara950410, on 26 noiembrie 2016 - 08:06, said:
Daca nu e nimerita categoria topicului va rog sa ma scuzati. Am nevoie de o parere, si mai multe sunt binevenite M-am gandit sa pornesc o afacere(nu stiu daca se poate numii asa) cu legume. Im prim plan as dorii sa am o sursa de venit pe tot parcursul anului asa ca m-am gandit ca in primavara sa pot iesii cu rasaduri de legume pe piata. Urmand ca pe timpul verii sa am de vanzare legume din productie proprie. Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem),irigat printr-un sistem de picurare. Iesind pe piata cu legeme de sezon. Pentru a nu arunca si a avea un venit si pe durata iernii cu surplusul de legume m-am gandit sa fac muraturi, bulion, zacusca pe care sa le pot vinde pe tot parcursul anului. Piata de desfacere am in 2 comune de 3 mii de locuitori si inca 2 orase de aproximativ 10 mii de locuitorii. Eu sunt de parere ca as avea intaietate deoarece vin cu legume proaspete din gradina nu cu importuri de la unguri. Intrebarile ar fi: 1. De ce am nevoie sa pot iesii pe piata cu rasaduri? Certificatul de producator emis de primarie e valabil? 2. Ca sa pot vinde legume din productie proprie imi ajunge certificatul de producator sau imi mai trebuie si altceva? 3. Pentru muraturi,bulion si zacusca am nevoie de altceva pe langa certificatul de producator? Certificatul de producator este suficient pentru ceea ce vrei sa faci. Vezi ca la Sere Transilvania Cluj se fac solarii foarte bune pe care trebuie doar sa-l montezi. Edited by Testosteron, 26 November 2016 - 15:30. |
#9
Posted 26 November 2016 - 15:44
Mi c-o sa dai faliment inainte sa incepi " afacerea " cu bulion zacusca si muraturi . Vad in oras mare cata lume cumpara din piata vis-a vis de supermarket , sa nu mai pomenesc de faptul ca inca multi prefera sa-si faca propriile muraturi , zacusca , bulion ......
Daca locuiesti intr-o comuna si nu ai piata de desfacere intr-un oras mare ( cel putin ) sansele sa ramai cu produsele in brate este de 95% . Edited by cobi1, 26 November 2016 - 15:45. |
#10
Posted 26 November 2016 - 15:56
Mi c-o sa faca o afacere, asta daca tine la calitate!
Prefer sa cumpar ceva de calitate la un pret bun decat sa ma spetesc muncind! Edited by sandy76, 26 November 2016 - 15:57. |
|
#11
Posted 26 November 2016 - 17:03
Sa iti explic ceva cu afacerile. Nu conteaza ce poti sa faci. Conteaza ce poti sa vinzi . In ziua de azi este mai importanta desfacerea produselor decat productia in sine . Intai cauta o solutie sa vinzi garantat o anume cantitate pe care iti propui sa o produci . Dupa aceea poti spune ca ai un inceput de plan de afaceri .
Edited by JurasikMan, 26 November 2016 - 17:03. |
#12
Posted 26 November 2016 - 19:09
decoservicestil, on 26 noiembrie 2016 - 14:12, said:
Ara 950410 iti urez bafta.... De ce vrei sa ingropi solaru la 1 m in pamant? cobi1, on 26 noiembrie 2016 - 15:44, said:
Mi c-o sa dai faliment inainte sa incepi " afacerea " cu bulion zacusca si muraturi . Vad in oras mare cata lume cumpara din piata vis-a vis de supermarket , sa nu mai pomenesc de faptul ca inca multi prefera sa-si faca propriile muraturi , zacusca , bulion ...... Daca locuiesti intr-o comuna si nu ai piata de desfacere intr-un oras mare ( cel putin ) sansele sa ramai cu produsele in brate este de 95% . |
#13
Posted 27 November 2016 - 18:30
Din cate stiu eu solarul ingropat se face la 1.5 m adancime
|
#14
Posted 27 November 2016 - 20:52
Depinde de prima apa. Si 1m e ok, daca izolezi cu eps 20cm. Edited by crisbud, 27 November 2016 - 20:53. |
#15
Posted 27 November 2016 - 21:36
calinjack, on 27 noiembrie 2016 - 18:30, said:
Din cate stiu eu solarul ingropat se face la 1.5 m adancime De certificatul de producator ce imi puteti spune? E bun la ce vreau eu sa fac? |
|
#16
Posted 27 November 2016 - 21:44
Ara950410, on 26 noiembrie 2016 - 19:09, said:
Un oras ca aradul cu 200 de mii de locuitori nu e suficient de mare? Sau posibilitatea de a vinde en gros. Vezi ce restaurante ai prin zona, incearca sa stabilesti ceva contacte si sa le faci niste propuneri. Dar astora cam trebuie sa le aduci marfa la botu calului. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users