Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Start muraturi si alte produse din legume.

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Ara950410

Ara950410

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 26.11.2016
Daca nu e nimerita categoria topicului va rog sa ma scuzati. Am nevoie de o parere, si mai multe sunt binevenite :)
M-am gandit sa pornesc o afacere(nu stiu daca se poate numii asa) cu legume. Im prim plan as dorii sa am o sursa de venit pe tot parcursul anului asa ca m-am gandit ca in primavara sa pot iesii cu rasaduri de legume pe piata. Urmand ca pe timpul verii sa am de vanzare legume din productie proprie. Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem),irigat printr-un sistem de picurare. Iesind pe piata cu legeme de sezon. Pentru a nu arunca si a avea un venit si pe durata iernii cu surplusul de legume m-am gandit sa fac muraturi, bulion, zacusca pe care sa le pot vinde pe tot parcursul anului. Piata de desfacere am in 2 comune de 3 mii de locuitori si inca 2 orase de aproximativ 10 mii de locuitorii. Eu sunt de parere ca as avea intaietate deoarece vin cu legume proaspete din gradina nu cu importuri de la unguri.
Intrebarile ar fi:
1. De ce am nevoie sa pot iesii pe piata cu rasaduri? Certificatul de producator emis de primarie e valabil?
2. Ca sa pot vinde legume din productie proprie imi ajunge certificatul de producator sau imi mai trebuie si altceva?
3. Pentru muraturi,bulion si zacusca am nevoie de altceva pe langa certificatul de producator?

#2
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
" Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem)"
Daca e un an ploios ca 2016 o sa devina o balta cu legume crescute din apa!

#3
jamesbond91

jamesbond91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 27.08.2016
pare o ideea buna, dar ma indoiesc ca ai avea unde sa vinzi. Daca e orasul mic, mai mult ca sigur, e si un oras amarat:|. Lumea la tara nu cumpara muraturi, le fac ei. Poate daca reusesti sa le vinzi angro la o firma, ar fi cel mai indicat. si de regula, aceste produse naturiste, sunt destul de scumpe pentru romani

#4
Ara950410

Ara950410

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 26.11.2016
Nu e amarat orasul. Piata e chiar marisoara, in special sambata cand toata piata e plina.

View PostAra950410, on 26 noiembrie 2016 - 08:06, said:

Daca nu e nimerita categoria topicului va rog sa ma scuzati. Am nevoie de o parere, si mai multe sunt binevenite :)
M-am gandit sa pornesc o afacere(nu stiu daca se poate numii asa) cu legume. Im prim plan as dorii sa am o sursa de venit pe tot parcursul anului asa ca m-am gandit ca in primavara sa pot iesii cu rasaduri de legume pe piata. Urmand ca pe timpul verii sa am de vanzare legume din productie proprie. Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem),irigat printr-un sistem de picurare. Iesind pe piata cu legeme de sezon. Pentru a nu arunca si a avea un venit si pe durata iernii cu surplusul de legume m-am gandit sa fac muraturi, bulion, zacusca pe care sa le pot vinde pe tot parcursul anului. Piata de desfacere am in 2 comune de 3 mii de locuitori si inca 2 orase de aproximativ 10 mii de locuitorii. Eu sunt de parere ca as avea intaietate deoarece vin cu legume proaspete din gradina nu cu importuri de la unguri.
Intrebarile ar fi:
1. De ce am nevoie sa pot iesii pe piata cu rasaduri? Certificatul de producator emis de primarie e valabil?
2. Ca sa pot vinde legume din productie proprie imi ajunge certificatul de producator sau imi mai trebuie si altceva?
3. Pentru muraturi,bulion si zacusca am nevoie de altceva pe langa certificatul de producator?
4. Pentru solar imi trebuie autorizatie sau ceva de genul asta?


#5
jamesbond91

jamesbond91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 27.08.2016
eu iti spun din ce cunosc de la bunicii mei:P..ei fac totul (zacusca,dulceata etc.) . Dar, cred ca merita ce vrei sa faci, poate daca ai vinde angro marfa, si nu sa stai in piata:|. macar ai banul asigurat asa;)

#6
Ara950410

Ara950410

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 26.11.2016
Da. Sunt de acord cu tine. Este si asta o solutie dar profitul este cu mult mai mic. Orasul la care m-am referit eu este la 20km de arad dar daca voi fi nevoit as putea vinde si in arad.

View Postsandy76, on 26 noiembrie 2016 - 08:39, said:

" Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem)"
Daca e un an ploios ca 2016 o sa devina o balta cu legume crescute din apa!
Pai atunci nu o sa mai fiu nevoit sa irig. :) panza freatica nu e chiar asa de jos in zona unde sunt eu si nu cred ca apa o sa balteasca in solar

#7
decoservicestil

decoservicestil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 05.06.2008
Ara 950410 iti urez bafta.... De ce vrei sa ingropi solaru la 1 m in pamant?

#8
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,902
  • Înscris: 27.01.2016

View PostAra950410, on 26 noiembrie 2016 - 08:06, said:

Daca nu e nimerita categoria topicului va rog sa ma scuzati. Am nevoie de o parere, si mai multe sunt binevenite Posted Image
M-am gandit sa pornesc o afacere(nu stiu daca se poate numii asa) cu legume. Im prim plan as dorii sa am o sursa de venit pe tot parcursul anului asa ca m-am gandit ca in primavara sa pot iesii cu rasaduri de legume pe piata. Urmand ca pe timpul verii sa am de vanzare legume din productie proprie. Intentionez sa construiesc un solar de 20/10 metri semi-ingropat( o la o adancime de un metru sa zicem),irigat printr-un sistem de picurare. Iesind pe piata cu legeme de sezon. Pentru a nu arunca si a avea un venit si pe durata iernii cu surplusul de legume m-am gandit sa fac muraturi, bulion, zacusca pe care sa le pot vinde pe tot parcursul anului. Piata de desfacere am in 2 comune de 3 mii de locuitori si inca 2 orase de aproximativ 10 mii de locuitorii. Eu sunt de parere ca as avea intaietate deoarece vin cu legume proaspete din gradina nu cu importuri de la unguri.
Intrebarile ar fi:
1. De ce am nevoie sa pot iesii pe piata cu rasaduri? Certificatul de producator emis de primarie e valabil?
2. Ca sa pot vinde legume din productie proprie imi ajunge certificatul de producator sau imi mai trebuie si altceva?
3. Pentru muraturi,bulion si zacusca am nevoie de altceva pe langa certificatul de producator?

Certificatul de producator este suficient pentru ceea ce vrei sa faci. Vezi ca la Sere Transilvania Cluj se fac solarii foarte bune pe care trebuie doar sa-l montezi.

Edited by Testosteron, 26 November 2016 - 15:30.


#9
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011
Mi c-o sa dai faliment inainte sa incepi " afacerea " cu bulion zacusca si muraturi  . Vad in oras mare cata lume cumpara  din piata vis-a vis de supermarket , sa nu mai pomenesc de faptul ca inca multi prefera sa-si faca propriile muraturi , zacusca , bulion ......
Daca locuiesti intr-o comuna si nu ai piata de desfacere intr-un oras mare ( cel putin ) sansele sa ramai cu produsele in brate este de 95% .

Edited by cobi1, 26 November 2016 - 15:45.


#10
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
Mi c-o sa faca o afacere, asta daca tine la calitate!Posted Image
Prefer sa cumpar ceva de calitate la un pret bun decat sa ma spetesc muncind! Posted Image

Edited by sandy76, 26 November 2016 - 15:57.


#11
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Sa iti explic ceva cu afacerile. Nu conteaza ce poti sa faci. Conteaza ce poti sa vinzi . In ziua de azi este mai importanta desfacerea produselor decat productia in sine . Intai cauta o solutie sa vinzi garantat o anume cantitate pe care iti propui sa o produci . Dupa aceea poti spune ca ai un inceput de plan de afaceri .

Edited by JurasikMan, 26 November 2016 - 17:03.


#12
Ara950410

Ara950410

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 26.11.2016

View Postdecoservicestil, on 26 noiembrie 2016 - 14:12, said:

Ara 950410 iti urez bafta.... De ce vrei sa ingropi solaru la 1 m in pamant?
Pentru ca pe timp de iarna retine caldura mai bine. Nu e expus tot in fata vantului ci doar partea de sus.

View Postcobi1, on 26 noiembrie 2016 - 15:44, said:

Mi c-o sa dai faliment inainte sa incepi " afacerea " cu bulion zacusca si muraturi  . Vad in oras mare cata lume cumpara  din piata vis-a vis de supermarket , sa nu mai pomenesc de faptul ca inca multi prefera sa-si faca propriile muraturi , zacusca , bulion ......
Daca locuiesti intr-o comuna si nu ai piata de desfacere intr-un oras mare ( cel putin ) sansele sa ramai cu produsele in brate este de 95% .
Un oras ca aradul cu 200 de mii de locuitori nu e suficient de mare? Sau posibilitatea de a vinde en gros.

#13
calinjack

calinjack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,678
  • Înscris: 21.10.2009
Din cate stiu eu solarul ingropat se face la 1.5 m adancime

#14
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011


Depinde de prima apa.
Si 1m e ok, daca izolezi cu eps 20cm.

Edited by crisbud, 27 November 2016 - 20:53.


#15
Ara950410

Ara950410

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 26.11.2016

View Postcalinjack, on 27 noiembrie 2016 - 18:30, said:

Din cate stiu eu solarul ingropat se face la 1.5 m adancime
Pai eu m-am gandit ca in partea dinspre soare sa inalt cu pamantul ce il scot din groapa cu pana la 0.5 metri si in partea din spate peste 1 metru.
De certificatul de producator ce imi puteti spune? E bun la ce vreau eu sa fac?

#16
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005

View PostAra950410, on 26 noiembrie 2016 - 19:09, said:

Un oras ca aradul cu 200 de mii de locuitori nu e suficient de mare? Sau posibilitatea de a vinde en gros.

Vezi ce restaurante ai prin zona, incearca sa stabilesti ceva contacte si sa le faci niste propuneri. Dar astora cam trebuie sa le aduci marfa la botu calului.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate