Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Google Maps-directie

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024
 De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...
 Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS
 Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 

Job-uri prin lumea larga

- - - - -
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#55
mos ene

mos ene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 02.01.2006

View Postcharlize20, on Jun 19 2006, 13:12, said:

Oau, m-ai cam speriat! Sa inteleg ca, nu au existat probleme ca nu ai respectat durata contractului? Eu o sa lucrez in Abu Dhabi, oricum nu mi-am facut mari sperante dar acum m-am infricosat cu totul. Macar ai reusit sa strangi ceva bani?
Ai intrebat de bani, ei bine daca chiar vrei sa sti am venit acasa cu 100 euro dupa ce mi-am achitat datoria de la plecare, deci nu nu se fac bani, viatza e foarte scumpa chiar daca la inceput nu pare, probleme in privintza contractului ....ei bine cat era acolo am gasit un post in US, sorry precizez am lucrat intr-unul din cele mai scumpe hoteluri din Dubai ca assit IT manager, si ca sa sa revin la subiect, am gasit un post in US si am vrut sa demisionez sa plec, ei bine mi-au cerut 1500$+biletul de avion, binenteles ca nu am acceptat asa ceva nu am putu sa plec si ampierdut si postu ala, si pana cand nu am lansat un zvon ca eu vreau sa le virusez retea atunci m-au concediat ei, dar asta sa taraganat vreo 2 luni.
sfatul meu, Nu TE DUCE IN EMIRATELE UNITE, stai acasa si mai cauta ceva poate pt europa sau state, eu unul nu ma-s mai intoare acolo nici pt 2000$ pe luna, si nu is singur pot sa-ti dau e-mail la inca vreo 1-15 romanasi cu care m-am intalnit pe acolo si o sa-ti zica la fel.
dar poate tu esti exceptia care confrma regula :P

multa bafta

si bani poate faci ca petarda ca e UAE e paradisul parasutelor

Edited by mos ene, 19 June 2006 - 21:37.


#56
Ki-Lin

Ki-Lin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 16.06.2006

View Postmos ene, on Jun 17 2006, 09:05, said:

Coondoleantele mele...

Eu tocmai m-am intors de 2 luni din dubai, plecat acolo cu contract de munca pe 2 ani da nu am rezistat decat 10 luni juma, sincer mie mila de tine, nu zic dubai-ul e un oras frumos sa-l vizitezi, doar atat, [...]de arabi cacaciosi care se cred buricul pamantului [...] doar pt ca vorbesc araba o sa castige mai multi bani ca tine si or sa fie promovati inaintea ta si sa te fereasca D-zeu sa nu palesti vre-unu nici in joaca, [...].  si sa nu zic ca toate barurile se inchid la 1 noapte , ca daca esti prins in Sharja baut infunzi puscaria 1 luna cu un bonus de 5 bice pe zi iar daca se gaseste alcool 3 luni plus biciurile de rigoare... [...]
multa bafta

View Postmos ene, on Jun 19 2006, 22:37, said:

Ai intrebat de bani, ei bine daca chiar vrei sa sti am venit acasa cu 100 euro dupa ce mi-am achitat datoria de la plecare, deci nu nu se fac bani, viatza e foarte scumpa chiar daca la inceput nu pare, probleme in privintza contractului [...] si pana cand nu am lansat un zvon ca eu vreau sa le virusez retea atunci m-au concediat ei, dar asta sa taraganat vreo 2 luni.
sfatul meu, Nu TE DUCE IN EMIRATELE UNITE, stai acasa [...] si nu is singur pot sa-ti dau e-mail la inca vreo 1-15 romanasi cu care m-am intalnit pe acolo si o sa-ti zica la fel.
dar poate tu esti exceptia care confrma regula :P

multa bafta

si bani poate faci ca petarda ca e UAE e paradisul parasutelor[u]
[sublinierile imi apartin, Ki-Lin ]

charlize, nu trebuie sã [re]citeºti tot cârnaþul de mai sus, citeºte doar ce-i cu roºu...
Nu te grãbi sã tragi concluzii pripite, judecând dupã o singurã opinie, fie ea a unui asist IT manager [lol]. Mai întreabã, mai citeºte ºi alte pãreri/threaduri, poate aºa o fi cum te sfãtuieºte m.ene, dar poate povestea lui se poate spune ºi altfel, neromanþat, dar mai plictisitor: învârtelile deprinse în bucureºtiul d'acasã, ale 'românaºului' sadea, nu au þinut acolo, socoteala de-acasã, din Coolentina, n-a þinut în târg, aºa cã brusc s-a luminat cât de acri sunt strugurii...

adevãrul este, cel mai probabil, undeva pe la mijloc: nici acolo nu umblã câinii cu covrigi în coadã, însã pentru mine a cataloga/insinua o persoanã absolut necunoscutã drept 'petardã' intrã deja în regnul paulachescian [:) lol], iar credibilitatea ce-mi rezultã este ZERO...

#57
mos ene

mos ene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 02.01.2006
daaa, ma scuzati, nu am vrut sa deranjez cu experiantza mea,

iar daca trebe sa sti nu is un ciurli burli de prin

Quote

Colentina
am lucrat inainte pe un vas de croaziera vreo 2 ani si din pacate mai am si o facultate, dar daca tu esti mai destept jos palaria, iar cand o sa mai iesi si tu din oras mai departe decat sa te duci la bunici atunci sa deschizi gura.
iar cat despre credibilitatea mea nu cred ca esti tu asa de in masura sa o judeci... :nonobad:

#58
charlize20

charlize20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.06.2006
:w00t:

Edited by charlize20, 20 June 2006 - 13:23.


#59
charlize20

charlize20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.06.2006
Dupa o scurta analiza a textului...., draga mos ene, bine ca s-au scapat arabii de tine!! :worthy: Daca ar fi si ei asa de neseriosi ca tine, ca sa nu folosesc un cuvant mai urat, care ti s-ar potrivi mai bine, nu m-as mai duce!!!Si sunt de acord cu tine, Ki-Lin, baietasu` asta nu are crediblitate! :nonobad: O sa intreb persoane mai serioase ,multumesc pentru incurajari!

#60
Ayame

Ayame

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 23.02.2006
Daca ai sansa asta eu zic sa te duci, nu ai nimic de pierdut, nu-ti convine te intorci inapoi, vezi ca-n Emirate salariile nu sint foarte mari .

#61
octaviancucu

octaviancucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 30.06.2005

View Postcharlize20, on Jun 20 2006, 14:18, said:

Dupa o scurta analiza a textului...., draga mos ene, bine ca s-au scapat arabii de tine!! :worthy: Daca ar fi si ei asa de neseriosi ca tine, ca sa nu folosesc un cuvant mai urat, care ti s-ar potrivi mai bine, nu m-as mai duce!!!Si sunt de acord cu tine, Ki-Lin, baietasu` asta nu are crediblitate! :nonobad: O sa intreb persoane mai serioase ,multumesc pentru incurajari!

Din pacate si pe mine ma "muncesc" sauditii zilele astea si nu am timp de un raspund mai amplu, da-mi te rog un private mail cu id-ul tau si putem vorbi intr-o seara despre viata in Middle East, si mai precis in Dubai.

Pentru o parere si mai avizata, scriei  si lui Arunescu (cred ca nu gresesc nickul), ei traiesc in Dubai de cativa ani.

#62
Ayame

Ayame

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 23.02.2006
Octavian, imi doresc foarte mult sa vizitez Saudia, oare imi dau astia viza, am auzit ca se obtin foarte greu ???

#63
gtk

gtk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,868
  • Înscris: 18.09.2004
vezi ca au legi extrem de tampite si sunt inapoiati rau majoritatea...
o multime de fapte considerate normale in lumea civilizata sunt infractiuni acolo (cosumul de alcool/starea de ebrietate in public, sarcina in afara casatoriei, ... si multe alte tampeni) si se pedepsesc cu inchisoare/biciuire in public

inca ceva: din cate stiu(nu bag mana-n foc), pt. a parasi tara la sfarsitul contractului ai nevoie de aprobarea angajatorului (iar asta lasa loc santajelor) + ca nu poti pleca inainte de terminarea contractului daca nu iti convine...
cei care au mai fost pot confirma sau infirma...

Edited by gtk, 20 June 2006 - 19:36.


#64
Qandulak

Qandulak

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 27.01.2006
eu una plec in August in Egipt. Asa ca si pe mine ma intereseaza subiectul.

Spuneti-ne si noua dos and don'ts in lumea araba!!!

Si charlize, spune ce vei face in Emirate? Eu o sa lucrez la univ. din Cairo, in domeniul administrativ.

Ah, si da!!! Vreau sa profit de ocazie si sa ajung si eu in Arabia saudita. E dificil cu viza?

#65
ajman

ajman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 06.11.2004
stiu cat de importante sunt informatiile inainte de a pleca intr-o tara (si mai ales intr-o cultura) necunoscuta si am vazut ca unii pe aici nu prea sunt luati in serios, avand probleme de 'credibilitate' :)))
eu nu stiu cum stau la capitolul asta, dar stiu ca am cautat cu disperare pe cineva care sa-mi poata spune la ce sa ma astept acolo, indiferent de cartierul din care provenea.
din pacate nu am gasit, nu ca as fi luat o alta decize daca gasea, dar....
trecand peste limbajul mai necolocvial al lui mos ene, tind sa fiu de acord cu aproape tot ce a spus.
eu am rezistat 11 luni dintr-un contract de 1 an ca receptionist (terminand turismul) la un SPA de lux, si asta pt ca m-am folosit de subterfugii, asa cum spunea si mos ene ca a reusit sa scape. eu mi-am motivat cererea urgenta de concediu cu armata, ca daca nu merg acasa sa rezolv problema, va deveni f serios, inchisoare, bla bla.  :worthy:
cred ca cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stii e ca din momentul in care ai pus piciorul in emirate  nu mai vezi pasaportul pana pleci. indiferent care iti va fi sponsorul, asta e legea nescrisa a angajatorilor.
cazarea mai mult ca sigur o sa fie shared (intr-un fel sau altul) dar obligatoriu de acelasi sex.aici depinde de noroc, dar daca share-uezi cu indieni si pakistani..... :puke:   oricum sunt omniprezenti. daca pleci open minded, iti garantez ca te vei intoarce rasist.
eu am numit dubaiul o colivie de aur, ai toate conditiile, esti inconjurat de lux, dar de fapt nu ai nimic.
ca sa iti faci o idee de cat de mult mi-a placut mie acolo, in fiecare seara hasuram cu marker ziua in calendar.
cat despre bani, don't get your hopes too high....., nu stiu ce salariu o sa ai, dar pot sa estimez asa....in mare, ca dupa un an te vei intoarce cam cu cat te-ai intoarce dupa 3 luni de munca in europa...sau 1 luna??? :))
cu toate astea, nu regret nici o clipa ca am fost acolo. a fost o experienta unica, care m-a schimbat radical, doar ca putea fi mult mai scurta... :D
decizia iti apartine.
daca vrei sa mai afli ceva anume, don't hesiate.

ps: sunt 5 ani de cand m-am intors, si sadicul din mine a hotarat sa trec peste hotararea initiala de a nu mai calca ever pe acolo, si sa mai revad locurile, acum cu alti ochi.

#66
popso

popso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 14.02.2006
Stii, e ca in povestea cu Sultanul si Marele Vizir,  toti au dreptate.
Eu am fost in UAE, doar intr-o vizita destul de scurta, in Dubai ar fi trebuit sa plec da' nu mi-a iesit, in schimb am stat in Iordania un an. Pentru mine a fost una din cele mai fericite perioade din viata mea.
Adevarat e ca este o cu totul alta lume. Iordania, insa e una din cele mai"progresiste" tari din zona. In UAE restrictiile impuse de legi si religie sunt mult mai stricte. Esti la ei in tara, trebuie sa le respecti legile, obiceiurile si traditiile, chiar daca nu esti de acord cu ele... In rest , cu noi au fost destul de corecti, prietenosi si spre surpriza mea... harnici.
pot sa mai dau detalii cui este interesat

Aveti si 2 poze ale mele, pt autenticitate si "credibilitate" :)

Attached File  Sorin_calare_pe_situatie.jpg   248.65K   212 downloadsAttached File  Sorin_tinuta_de_desert.jpg   264.81K   248 downloads

#67
MotorashAhCeAsh

MotorashAhCeAsh

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.07.2006
Stie careva sa - mi specifice niscaiva adrese uitile, nr de tel, detalii, referitoare la cum sa - mi gasesc/caut un job ca translator (cunosc/vorbesc 4 limbi straine), stewardesa, in domeniul turismului- maritim/ nu numai..etc? :down:  :down:  :down: [email protected] Pls...I need an answer...

Edited by MotorashAhCeAsh, 10 July 2006 - 17:14.


#68
MATRIXU

MATRIXU

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,930
  • Înscris: 09.10.2003
www.silja.com
www.vikingline.fi
www.tallink.fi

Astea sunt niste siteuri ale unor companii care fac croaziere aici in nord. Da un mail ceva si vezi ce si cum. Am intalnit o romanca pe una din aceste nave..

#69
Eminovici

Eminovici

    ZEN member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,378
  • Înscris: 14.06.2005
uite aici un alt topic
http://forum.softped...showtopic=92539

#70
PicuTex

PicuTex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 14.11.2003
Le dau dreptate celor ce au postat mai sus, insa nu e chiar asa de negru dracul.
Am fost de cateva ori in Dubai , e drept nu in calitate de muncitor, dar am multi prieteni care lucreaza acolo, iar legat de Emirate in Dubai si Sarjah sunt mai deschisi la minte in schimb in Doha am pe cineva care la aeroport  a fost gasit cu o sticla de bere de 2 litri din tara si a primit 3 zile inchisoare (nu am auzit pe nimeni de faze cu biciuit sau alte scheme de tortura)
O alta pedeapsa o primesti daca iti gasesc in bagaje reviste porno & stuff. E drept ca nu se prea uita in bagajele "albilor" mai ales daca te uiti mai cu sictir la ei.
Tu ca femeie nu are rost sa iti faci probleme , deoarece femeile au trecere foarte mare, nu stau la rand, etc, etc.
Acum parerile sunt impartite , persoanele de mai sus am inteles ca au lucrat in domeniul hotelier, intr-adevar imi era mila de personajul hotelier , si in general de cam toti cei care erau la muncile de jos , care am inteles ca sunt platite undeva la 2-300 usd.
Personal pe cei care ii cunosc si lucreaza acolo lucreaza in domeniul aparaturii medicale si extractiei petrolului unde salarul ajunge la ~2000usd....dar.... pe nimeni nu am vazut sa zica de chirii....ei bine aici este jale...chiriile sunt exorbitante un apartament ajunge la 1000-1500 usd pe luna iar o vila in zona lor rezidentiala la 300.000 usd/pe an. (sa nu crezi ca se gasesc de inchiriat f usor)
Mancarea e ieftina , in general cam toate sunt mai ieftine , asta si datorita faptului ca nu sunt multe taxe aberante , tva si alte tipuri de taxe.
Sa nu incerci sa traversezi ca in Bucuresti o strada ca nu vei avea succes, se merge constant cu 80-100km , singurul loc pe unde se poate traversa in siguranta (si nici acolo ) sunt semafoarele.
De la hotel primesti un ghid al orasului ...scrie acolo ceva de genul " Tineti minte , semnele de circulatie sunt puse doar "Fashion accessory"! :death:
Ai sa vezi ca toti se grabesc , e un ritm alert , ai sa te chinui sa inveti hindi sa intelegi ce vb aia de tine , si alte chestii....
Ai plecat?Ai ajuns?spune ceva de tine......

#71
micha69

micha69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 17.08.2006

View Postcharlize20, on Jun 16 2006, 21:58, said:

Voi pleca in curand sa lucrez in Emiratele Arabe si as avea nevoie de niste sfaturi. Daca cineva care a stat acolo ma poate ajuta cu ceva ponturi as fi mult mai linistita ...ma refer la lucruri pe care sa le faci sau nu , ce sa ai la tine si la ce sa te astepti? Orice detaliu mi-ar fi de mare folos!!!!
Draga mea, presupun ca ai plecat deja, ca doar au trecut multe luni de atunci, dar, fiind o "veterana" imi permit sa iti spun impresiile mele, care te pot ajuta si "dupa" ce ai ajuns acolo, si in plus poate folosi si celor care nu au plecat inca.
1) Am stat, on and off, aprox. 9 ani si jumatate. Trage tu concluzia-chiar asa de rau nu putea fi.
2) E un oras cosmopolitan, paradisul cumparaturilor, te vei simti chiar si tu "mai bogata" printre atatia bogati, inconjurata de stralucirea aurului, mall-uri luxoase, hoteluri si mai si, plaja si mare impecabila, localnici chiar ospitalieri si lipsiti de aroganta kuweitienilor, sauditilor, qatar-ezilor, etc.
3) Te vei simti mai "femeie" decat oriunde-in sensul bun al cuvantului. Ti se va face curte non stop si asta nu presupune sa oferi nimic, nici un zambet.
4)Salariile sunt neimpozabile, what you see is what you get, DAR mici, comparabile cu cele din Bucuresti la ora actuala. In 92 cand am plecat eu, un apartament costa cateva sute de dolari, 9 ani mai tarziu, 5-6000 dolari, acum cand costa 50-60.000 de euro, ar trebui sa muncesti 30 ani sa iti iei o locuinta.
5) Nu vei putea niciodata sa obtii rezidenta sau cetatenie. Exista exceptii dar asa complicate si rare incat nu are rost sa le amintesc.
6) Daca trebuie sa te duci, stai un an-maxim 2 si consider-o o rampa de lansare pt a pleca in alta tara unde
sa te stabilesti. In UAE vei putea castiga experienta-in indr.hoteliera spre ex-si va da tare bine la CV ul tau. Exista si sanse reale de promovare daca muncesti si esti si desteapta-dar nu te astepta la mariri impresionante de salariu. Repet, fa-o dar gandeste-te dinainte unde e destinatia urmatoare. Eu am "aterizat" in Ro la 31 ani (acum vreo 5) si am picat in capcana. Inca ma mai gandesc unde si cum sa fug. Daca stateam 10 ani in orice tara europeana, aveam si cetatenie si the whole nine yards. Aviz amatorilor.

#72
bogdanbogdan

bogdanbogdan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.09.2006
Salut. si eu trbuie sa plec pana la 1 oct ca game developer in Dubai.Chiar e asa de rau?Eu am auzit numai de bine pana acum...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate