Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Job-uri prin lumea larga

- - - - -
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#37
Flocinel

Flocinel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 05.09.2005

View Postdzs, on Apr 20 2006, 19:48, said:

O sa mai revin, daca va intereseaza viatza in Londra.

Cheers.

Prietene,
iti foarte multumesc pentru post-ul tau plin de informatii interesante si utile.
am fost la Londra cate o zi de 2 ori, dar ce poti sa cunosti despre oras in doua zile?
am trecut prin Picadilly, pe la Buckingham , m-am plimbat pe la Parlament si pe diverse stradute comerciale, prin parculete cochete in care oamenii stau , foarte natural, pe iarba. Am intrat la National Gallery, nu numai pentru ca e gratis si am dat o caruta de bani pentru stupiditatea de Tower, dar asa sunt turistii...
Mai ajung , de data asta pentru 3 zile , la sfarsitul lui mai.
Poti sa-mi recomanzi un mod placut pentru a-mi petrece timpul ?
Toate cele bune si Sarbatorile cu bine!
Flo
PS si eu detest micul dejun englezesc

#38
dzs

dzs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.04.2006
Daca vii doar ptr. 3 zile ... ia-ti un abonament zilnic pe bus, costa 3.50 parca, si incearca sa pornesti radial din Victoria, spre celelalte zone. Metroul s-a scumpit, un abonament zilnic intre zonele 1 si 2 costa 6 lire si ceva.

Recomandari:

- Kew Gardens, sunt o splendoare primavara/vara. Deabia astept, deocamdata e vremea rece.
- Mergi si tu la Greenwich sa vezi meridianul zero si sa ascultzi povestea locului. De-acolo poti vedea in departare Millenium Dome, care se vede si din avion, poti merge pe un foot-path pe sub Tamisa. N-am mers, ca n-am avut tupeu. E relaxant in zona, si poti vedea si Queen's House, care cica e bantuit de fantome, Museul de Marina, si vasul Cutty Shark toate sunt in parcul Greenwich. Inatre gratuita, cu exceptia vasului.
- daca vrei pub-uri si restaurante faine mergi in zona Leicester Square, daca vrei atmosfera boema si cinema-uri mergi in Soho.
- daca n-ai bani, cumpara haleala din piatza ca e mai ieftina, un sanvish bagheta de in general 1.50, iar spre sf. zilei sunt chiar mai ieftine. Mananca mancare chinezeasca ca e ieftina si buna, cumpara de la Morissons sau Asda, daca intalnesti in cale, desi zona 1 e plina doar de tesco si saninsbury.
- daca vrei sa-ti cumperi haine sau papuci faini, si mult mai ieftini ca in RO, cauta magazinele TK MAXX (acolo am auzit prima oara vorbindu-se romaneste)

Nu recomand (pt. fast tur de 3 zile)

- London Eye - pierdere de vreme. Zona Westminster si podul Westminster sunt pline de schele.
- St. Paul Cathedral - era in renovare fatzada ultima oara, n-ai cum sa faci poze deocamdata acolo.
- Oxford Street - aglomerata si plina de francezi bagaciosi, n-are sens sa pierzi vremea pe-acolo.
- Muzeele de Science si Natural Museum - sunt impresionante, insa pline de fake-uri, proiectoare, poze, lumini, si machete executate modest. Antipa e mai fain. In plus e inghesuiala ... sunt fascinante, insa nu m-au spart. Ce-i drept intrarea e gratuita. Poti merge la IMAX sa vezi film proiectat pe cupola sferica.
- stradutzele lui Jack Spintecatorul - sunt in zona doggy, zona 2, nu recomand, pierdere de vreme.
- Borough Market - fascinanta, dar e totusi o piatza.

Edited by dzs, 21 April 2006 - 13:45.


#39
Flocinel

Flocinel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 05.09.2005
Foarte multumesc!
M-ai convins cu Kew Gardens si cu Greenwich; sper sa ma descurc cu banutii, sa-mi ajunga macar de o bere d'aia buna pe la un pub! ( iau si un fish&chips )
Sanatate si toate sa-ti mearga din plin!
Flo

#40
dzs

dzs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.04.2006
Multumesc Florine, iti urez si tzie la fel.

Daca nu-ti ajung banii si ai prieteni fumatori prin Londra poti veni cu un cartus de tigari (parca atat ai voie cred) si ti-ai scos banii de transport pe 3 zile. Aici sunt tzigarile scumpe.

Bea si tu un Bombardier Bitter macar (2.30).... Young's si London Pride merg la tzara. Guiness e mai scumpa, ajunge si la 3.20.

Cheers

#41
harleybeach32

harleybeach32

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.05.2006
cu toate ca am o experienta bogata lucrand ca barman nu am calificarea necesara obtinerii unui contract de munca in grecia(mai toate agentiile de recrutare o cer!)!  am hotarat astfel sa imi iau rucsacul in spate si sa imi incerc norocul direct acolo. fac acest lucru pentru ca, toate sfaturile cu privire la gasirea unui job in grecia au venit in acest sens.  este mult mai usor atunci cand ai un contact direct cu angajatorul dacat sa astepti de la diferite agentii sa-ti intermedieze astfel de contracte.  bineinteles ca iti trebuie si putin noroc.  daca cineva a fost in cautarea unui loc de munca in grecia cu "rucsacul in spate" si a avut noroc sau nu il rog sa imi dea niste sfaturi.  caut deasemenea persoane in aceeasi situatie. cred ca e mult mai usor sa fim 2 sau 3 persoane.  ne-am ajuta reciproc iar daca am merge pritr-o agentie ne-ar costa mai ieftin fara sa mai platim stiu eu ce suplimente de loc in camera dubla sau tripla.
astept sfaturi....sugestii si eventuali(e) persoane de drum!!!
:)
mersi
[i]

#42
tonio

tonio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 11.01.2006
cum banuiesc ca chestia asta pe care vrei s-o faci e 100% legala si face mare cinste tarii tale propun sa o iei si pe madama care voia la cowboy dar s-a inpotmolit in biroul J1 !!! :D  
Ca o sugestie, din cate am inteles nu-ti mai trebuie voucher la vama, asa ca-ti va fi mai usor pe cont propriu fara sa mai umilesti vreo agentie romaneasca de turism ( sau daca tot o faci fa-o cu d'alde jinfo sau din'tracestea), sugestie care probabil tot pe astialalti ca mine mai verticali din fire ne va ustura, caci inca 15-20 ca tine si iar ne apucam sa stam la vize pentru grecia :nonobad:

#43
alinalaura

alinalaura

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.09.2005
Daca ajungi in Atena primul lucru pe care il poti face este sa cumperi Ziarul Romanilor, Actualitatea Romaneasca si Curierul Atenei. Aceste ziare le gasesti numai la magazinele sau chioscurile (periptera) cu inscriptia News Stand (ziare internationale). In Plateia Omonoia, chiar in centrul Atenei, este un periptero unde gasesti aceste ziare romanesti tiparite in Grecia si multe altele aduse din Romania. Aici gasesti anunturi de angajare in Atena si suburbii. Fiind publicate in ziare romanesti s-ar putea sa fie mai usor sa te angajezi prin aceste anunturi. Uneori sunt publicate si anunturi ale unor firme de intermediere a fortei de munca. Clientii acestora sunt 95% straini, adica imigranti din Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, etc. Poti merge la aceste birouri si e foarte probabil sa ti se ofere de lucru chiar in aceeasi zi. Slujbele de ospatar sunt mai ales in insule si pe perioada sezonului turistic (mai-octombrie), dar se mai gasesc si in Atena si imprejurimi.
Un alt ziar important este Eukairia (se pronunta Efkeria). Apare de 3 ori pe saptamana, martea, vinerea si duminica, in limba greaca, si cuprinde de obicei in jur de 10-12.000 de anunturi (cerere si oferta de locuri de munca). Daca nu stii greaca iti va fi greu, dar cu un dictionar si cu putina rabdare vei reusi sa intelegi anunturile. Problema este ca trebuie sa suni la aceste anunturi si daca nu vorbesti greaca sau engleza n-ai nici o sansa, logic. N-ai precizat daca stii limba, insa daca nu stii deloc trebuie macar sa stii lb. engleza. Nu strica sa inveti macar cuvintele de baza in domeniul tau, formule de salut, si sa ai un ghid de conversatie la tine. Si neaparat o harta detaliata a Atenei; o harta a Atenei si a suburbiilor gasesti tot in ziarul Eukairia.
E bine sa te gandesti si unde vei sta pana iti gasesti de lucru. Poti intreba de cazari mai ieftine la birourile de intermediere a fortei de munca. Ei stiu, pt. ca multe persoane care vin acolo nu au cazare asigurata cand ajung in Atena.
Sper ca te-am ajutat  cat de cat. Bafta!!!!

#44
harleybeach32

harleybeach32

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.05.2006
mersi mult alina!  imi va folosi foarte mult informatia in legatura cu gasirea unui loc de cazare in athena. ca sa ma intelegi mai bine am sa iti spun pe scurt ce urmaresc sa fac.  ideea e sa imi gasesc un job de barman in insulele cyclades (mykonos, ios, santorini). avand in vedere ca athena este cel mai apropiat de aceste insule ma voi caza acolo pana imi voi gasi ceva. m-ar interesa cu ce ajung pana pe insule si un orar al feribotului daca se poate.  am ales cyclades ptr ca, in ceea ce priveste nr si frumusetea cluburilor si barurilor, stau cel mai bine. am discutat deja cu patroni de cluburi de acolo si mi-au spus ca vor sa ma cunoasca personal  daca vreau sa obtin un job la ei.

din nou mersi!

#45
Flocinel

Flocinel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 05.09.2005

View Postdzs, on Apr 25 2006, 01:28, said:

Bea si tu un Bombardier Bitter macar (2.30).... Young's si London Pride merg la tzara. Guiness e mai scumpa, ajunge si la 3.20.

Cheers
Da!
Foarte ca lumea la Kew si super berea; mai putin bucataria ( am mancat si placinta cu rinichi... ), nu mai zic de vreme, am tras un frig si o umezeala...
Westminster nu m-a dat pe spate,poate numai ca pret; decat capela Tudor merita vazuta, cred.
Am baut si Bombardier si Guiness, foarte rece si cremoasa, nu bei asa ceva pe la noi...
oamenii par O. K., am reusit chiar sa si inteleg ceva din engleza lor , engleza vorbita de localnici nu prea semanand cu ceea ce se invata pe la scoala la Romania.
Bag si poze , dar mai tarziu, ca sunt cam obo.
Bye, thank you!
Flo

#46
myself1

myself1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 07.07.2005
era un banc tare care mi l-a spus un englez care s-a mutat in Ro pt ca aici femeile sunt foarte frumoase:

bancul e foarte lung, si consta in faptul ca in diverse familii din diverse straturi sociale se afla ca un barbat si o femeie fac dragoste in parc, dar femeia este moarta...

dupa cateva ore este alertata si politia, si se adunase acolo aproape tot cartierul... toti socati ca un barbat face dragoste cu o femeie moarta

politia se duce si verifica si le spune la toti sa stea linistiti: femeia nu e moarta, e doar englezoaica :D

#47
bstdevelopment

bstdevelopment

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 16.04.2006
myself1 :)) super tare - mai stii bancuri cu englezoaice?
Am un amic care are o prietena englezoaica - abia astept sa i-l spun ;)

sorry da ai varianta completa cumva ? asa ca sa-l oftic mai tare

#48
myself1

myself1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 07.07.2005
nu am varianta completa, ca am aflat-o de la un irlandez din Irish Pub, era foarte lung bancul si se termina cu politistul care se intorcea in multimea socata si spunea:

"It's OK it's OK people, the woman is not dead, it's just english"

#49
charlize20

charlize20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.06.2006
Voi pleca in curand sa lucrez in Emiratele Arabe si as avea nevoie de niste sfaturi. Daca cineva care a stat acolo ma poate ajuta cu ceva ponturi as fi mult mai linistita ...ma refer la lucruri pe care sa le faci sau nu , ce sa ai la tine si la ce sa te astepti? Orice detaliu mi-ar fi de mare folos!!!!

#50
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

View Postcharlize20, on Jun 16 2006, 21:58, said:

Voi pleca in curand sa lucrez in Emiratele Arabe si as avea nevoie de niste sfaturi. Daca cineva care a stat acolo ma poate ajuta cu ceva ponturi as fi mult mai linistita ...ma refer la lucruri pe care sa le faci sau nu , ce sa ai la tine si la ce sa te astepti? Orice detaliu mi-ar fi de mare folos!!!!

Ia vezi ca parca a mai fost topicul asta, ai incercat cu search?

#51
mos ene

mos ene

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 02.01.2006

View Postcharlize20, on Jun 16 2006, 20:58, said:

Voi pleca in curand sa lucrez in Emiratele Arabe si as avea nevoie de niste sfaturi. Daca cineva care a stat acolo ma poate ajuta cu ceva ponturi as fi mult mai linistita ...ma refer la lucruri pe care sa le faci sau nu , ce sa ai la tine si la ce sa te astepti? Orice detaliu mi-ar fi de mare folos!!!!

Coondoleantele mele...

Eu tocmai m-am intors de 2 luni din dubai, plecat acolo cu contract de munca pe 2 ani da nu am rezistat decat 10 luni juma, sincer mie mila de tine, nu zic dubai-ul e un oras frumos sa-l vizitezi, doar atat, viatza acolo e scumpa,  sa te saturi de indieni si pakistanezi pana peste cap, sper ca nu ai un nas sensibil ca ai incurcatio, de arabi cacaciosi care se cred buricul pamantului si roicat de muncitor esti tu sa fi pregatit sa dai din tine cat poti ca niste arabi doar pt ca vorbesc araba o sa castige mai multi bani ca tine si or sa fie promovati inaintea ta si sa te fereasca D-zeu sa nu palesti vre-unu nici in joaca, si sa nu uit de caldura de acolo 50 C vara cu umiditate de 70% pai in februarie erau 32C. sa nu mai zic ca mancarea e de cacat iar chioscurile din gara arata mai bine decat cafenelele de acolo, ar fi paradisu lu Piedone acolo, si sa nu zic ca toate barurile se inchid la 1 noapte , ca daca esti prins in Sharja baut infunzi puscaria 1 luna cu un bonus de 5 bice pe zi iar daca se gaseste alcool 3 luni plus biciurile de rigoare... si asa ca concluzie mie imi pare rau ca am plecat, am venit acasa cu un sentiment de :bandit:  pe tot Middle Est si pe mine regiunea aia nu mai exista, si pe oricine aud ca vrea sa plece acolo la munca sfatul meu e stai acasa.

multa bafta

#52
charlize20

charlize20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.06.2006
Oau, m-ai cam speriat! Sa inteleg ca, nu au existat probleme ca nu ai respectat durata contractului? Eu o sa lucrez in Abu Dhabi, oricum nu mi-am facut mari sperante dar acum m-am infricosat cu totul. Macar ai reusit sa strangi ceva bani?

#53
Acynonix

Acynonix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 11.07.2005

View Postcharlize20, on Jun 19 2006, 13:12, said:

Macar ai reusit sa strangi ceva bani?
Cred că e bărbat, așa că e puțin probabil. Ei, la tine e cu totul altceva.

#54
charlize20

charlize20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.06.2006

View PostAcynonix, on Jun 19 2006, 13:20, said:

Cred că e bărbat, așa că e puțin probabil. Ei, la tine e cu totul altceva.


Si, ma rog, la ce anume te referi? Care ar fi diferenta?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate