Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 

Inginerie Sociala->Invatamantul Obligatoriu

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,646
  • Înscris: 13.06.2004
Ineteresant subiectul.
Copii nu au chef de şcoală. Ţin minte cât de mult mă "pasiona" şcoala pe mine. În afară de istorie şi cred că engleză, nu aveam chef de altceva. Dar problema e cum le transmiţi mesajul copiilor. Leon Ţroţki a fost întrebat o dată cum de are discursurile aşa de bune, iar răspunsul lui a fost: "Îmi închipui că trebuie să-l fac şi pe idiotul din fundul sălii să înţelegeagă ce vreau să zic". Deci e şi o problemă de comunicare. A, că unii sunt idioţi şi nu învaţă de nici un fel, asta e adevărat. Alţii nu sunt proşti, dar nu pricep mesajul şi se simt oprimaţi, aşa că reacţionează contra sistemului.
A doua chestie importantă: nu toţi copii sunt egali. Da, şi inegalitatea socială contează, dar mă referam mai mult la inegalitatea puterii fizice şi a intelectului. Acum ceva timp a fost un scandal la o şcoală din Bucureşti pentru că s-a dorit înfiinţarea unei clase de mate-fizică şi cineva de la Sinister a sărit în sus, că vai Doamne sunt copii discriminaţi. Nişte... Unii copii sunt mai buni la partea de real, alţii la partea de uman. Trebuie îndrumaţi spre ce le place mai mult, pentru a fi ajutaţi să se dezvolte.

Ah, Paraziţii aveau nişte versuri: "Nu lua în seamă ce te învaţă şcoala, o târfă didactică".
Iar că cineva zicea că la Medicină trebuie să uiţi ce ai înveţi ăână în clasa a 12-a. Noi la şcoală aveam o vorbă "învăţăm ca să uităm". Eh, sistemul trebuie schimbat în aşa fel încât să nu se mai aplice vorba asta.

#38
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Si asa a ajuns a3dsul sa dea citate din cei mai mari stingisti ai epocii. Hahaha...

#39
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015
Orwell se temea de cei care vor interzice cărțile. Huxley se temea de faptul că nu va mai exista niciun motiv pentru a le interzice, pentru ca nu va mai exista nimeni care să vrea să le citească. Orwell se temea de cei care ne vor priva de informație. Huxley se temea de cei care ne vor da atât de multă informație, încât vom fi aruncați în pasivitate și egoism. Orwell se temea că adevărul ni se va ascunde. Huxley se temea că adevărul va fi înecat intr-un ocean de irelevanță. Orwell se temea că vom deveni o cultură captivă. Huxley se temea că vom deveni o cultură trivială preocupată de tactile, orgii-beții și aruncătoare centrifuge de mingi. […]

În 1984, oamenii sunt controlați provocându-li-se durere. În Minunata lume nouă, oamenii sunt controlați provocându-li-se plăcere. Pe scurt, Orwell se temea că vom fi distruși de ceea ce urâm. Huxley se temea că vom fi distruși de ceea ce iubim. Această carte este despre posibilitatea ca Huxley, nu Orwell, să fi avut dreptate.”

Distracția care ne omoară

#40
Dromichaetes

Dromichaetes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 06.06.2013
În primul rând aș vrea să mulțumesc autorului pentru timpul acordat redactării acestui topic. Însă minusul cel mai mare este lipsa evidențierii unei soluții pentru școala românească unde jumătate din cei ce o frecventează ajung analfabeți funcționali.
De asemeni, citind comentariile am putut observa un subiectivism bazat pe propriile experiențe ale fiecăruia.

Dacă sistemul de educație obligatoriu a adus totuși beneficii în era industrializării, continuarea în aceeași manieră se dovedește deja a fi un fiasco. Dar asta nu înseamnă că afirmațiile autorului nu sunt adevărate în mare.

Creativitatea (capacitatea de a avea idei originale valoroase) pare a fi abilitatea cea mai căutată pe piața muncii de către cele mai profitabile companii. Unul din ingredientele principale ale creativității este gândirea divergentă (mai multe răspunsuri la o singură întrebare) iar inamicul numărul unu al acestei capacități este standardizarea. Ceea ce este foarte interesant este că 96% dintre copiii de grădiniță pot fi considerați genii ai gândirii divergente dar această abilitate scade dramatic odată cu înaintarea în vârstă și trecerea printr-un sistem de educație.

Pe perioada creșterii, busola etică și morală a individului e plăsmuită aproape în totalitate de către mediul de creștere a. î. acțiunile acestuia sunt în mare parte rezultatul validării primite din partea societății.

@Prien - „Prestigiul se castiga singur..Despre copii. Unii nu pot invata decat sa faca cuie. Sau shaorme.Sau sa conduca un tramvai.” - Afirmație total eronată - sper că nu sunteți cadru didactic.

@ipopovici11 - „E clar, romanului de rand nu i-a placut niciodata cartea, din  pacate. Mereu a avut "boala"  pe scoala, pe profesori ca-l puneau sa-nvete, deci il stresau, etc.” - Am fost pasionat de matematică, am fost admis la liceu (nu exista examen de capacitate) cu 9.72. Iar profesorul a considerat că trebuiesc evaluat doar din gazeta matematică pentru că avea „boală” pe mine și pur și simplu m-a distrus psihic fiind nevoit să mă mut până la urmă de la acel liceu. Deci, cine pe cine are boală?

@ASCEND - „Iar ideea că nu e bună școala(cartea)?
Dacă pe ăla care a scris pomelnicul ăsta(din primul post-presupun că e copy/paste-dacă nu,îmi cer scuze),nu l-ar fi dat părinții(adulții) la școală de mic,nu ar mai fi făcut lobby(în scris) pentru a nu se mai da copii la școală de mici.
Credeam că în vacanță nu mai apar topice de genul ăsta(împotriva școlii/învățământului).” - Asta ai înțeles tu din text? Autorul identifică problemele sistemului de educație OBLIGATORIU bazat pe standardizare.

@XORIAN_L - „Serios? Mai concret, ce ar trebui sa se invete practic in scoala?” - Cred că pui problema eronat. Mult mai important este cum se desfășoară activitatea de învățare. Într-un mediu corect, poți învăța un copil, care după Prien ar fi capabil să facă numai Shaorma, să proiecteze rachete Tomahawk.

#41
OctavianAA

OctavianAA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 11.05.2016
Initiatorul are dreptate.a scrise despre asta  gagiul asta john fowles(ala cu camasa lu Isus si magicianul) o carte care se numeste copacul.in care spune ca daca bagi sabloane si viziuni limitate in capu la plozi,nu o sa mai ai parte de originalitate si inovatie.norocu nostru ca americanii mai practica home schooling.

O scris nemtii, ceva dispre asta ,fratii aia Grim, ca cica daca cunosti cum il cheama pe ala, Raspalsuskin, nu tre sa inveti mai departe ca il cunosti

Edited by OctavianAA, 26 March 2017 - 23:59.


#42
borchi24

borchi24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 14.12.2005
Multumesc autorului pt text.

Cateva observatii:
- Vigotsky spune ca de la nastere pana la moarte tot invatam. De-aia traba cu clasele pe varste e intr-adevar o oroare (una dintre!)
- Micsorarea nr de elevi dintr-o banca merge mana in mana cu inducerea sentimentului de neputinta in fata autoritatii. O gasca de 6 elevi s-ar putea uni si “revolta” dar un elev stingher in banca lui e mai usor de “urecheat”. A invata de mic ca trebuie sa fii docil, ca n-ai nici o sansa in fata “puterii" e functia primordiala pe care o are sistemul de invatamant.
- “Revolutia copiilor” nu se va petrece niciodata atata vreme cat revolutiile adultilor sunt deturnate si infrante. Plictisitorul socialism stiintific predat in timpul nationalismului fascistoid al lui Ceausescu ar trebui recitit acum cand fumul propagandei capitaliste de la Europa libera si voice of america se imprastie in fata realitatii ;)

#43
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 14.10.2010

View Posta3ds, on 10 iunie 2016 - 05:14, said:

Învățământul obligatoriu, sub forma în care îl cunoaștem azi, a apărut într-un stat totalitar,

NU cred ca am mai citit un asa articol dezlanat si plin de elemente contraadictorii!!! Si fara propuneri concrete, de "corijare"...

Oare autorul originar si copiatorul,  cate sute de ore au "pierdut" urmarind documentare din canale TV de specialitate precum: Animal Planet. National Geografic,
Discovery?! Cu siguranta nu au avut curiozitatea de a urmarii viata animalelor. Altfel, ar fi aflat ca este in ADN-ul fiintelor ca maturii sa-i invete pe cei mici cum sa se descurce in viata, cum sa SUPRAVIETUIASCA! Sau cum, chiar cei mici, se agata(unii la propriu) de cei mari pentru a nu fi parasiti, abandonati. Supravietuirea este, si ea, inscrisa in ADN. Sau, cum a scris prof. Dulcan in cartea sa "Inteligenta materiei", ca nou nascutul, a oricarui mamifer,  stie sa caute/gaseasca ţâţa mamei.

Oare sa fie vreun adult pe Terra care sa fi suferit, in afara celor doi autori, de sentimentul de frustrare ca a fost trimis obligatoriu la scoala?!?!?!
Dimpotriva, am auzit adulti care spuneau,cu parere de rau, ca parintii lor nu au putut sa-i dea la scoala. Mai mult, un fost coleg, la o intrunire aniversara, a spus ca ii pare rau ca a "baut cerneala"(aluzie ca nu a depus un efort mai mare la invatatura).

Ar fi fost, poate, mai potrivit sa fac analiza pe text. Dar ar fi fost un efort urias. Doar un foarte scurt comentariu. Au fost vremuri, si la noi in Romania, cand parintii, cei cu dare de mana, angajau profesori pentru odraslele lor. Dar NU toti oamenii aveau asemenea posibilitati.

Deh! Cand nu ai nimic a spune, cand nu te baga nimeni in seama, atunci FRUSTRATII inventeaza teme de discutii.
PACAT de timpul meu pierdut.

View Postborchi24, on 20 mai 2018 - 13:09, said:

Multumesc autorului pt text.


... traba cu clasele pe varste e intr-adevar o oroare (una dintre!). pai, daca e eroare atunci ar trebui indreptata. De ex. cei de 7 ani sa fie in clasa cu cei de 12 ani; si invers... cei de 10 ani cu cei/cele de 18 ani. Astfel cei mai mici ar avea ce invata de la cei/cele mai mari si nu ar mai trece prin diverse frustrari ale nestiintei...

- Micsorarea nr de elevi dintr-o banca merge mana in mana cu inducerea sentimentului de neputinta in fata autoritatii. O gasca de 6 elevi s-ar putea uni si “revolta” dar un elev stingher in banca lui e mai usor de “urecheat”. A invata de mic ca trebuie sa fii docil, ca n-ai nici o sansa in fata “puterii" e functia primordiala pe care o are sistemul de invatamant. Vorba invatatului Smiley: "adanc!"!

- “Revolutia copiilor” nu se va petrece niciodata atata vreme cat revolutiile adultilor sunt deturnate si infrante. Pai daca "nu se va produce niciodata",  de ce mai vorbesti de ea?!?!?!
Plictisitorul socialism stiintific predat in timpul nationalismului fascistoid al lui Ceausescu ar trebui recitit acum cand fumul propagandei capitaliste de la Europa libera si voice of america se imprastie in fata realitatii Posted Image Iata! La asa ceva nu mi-ar fi trecut prin cap niciodata....




#44
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostDromichaetes, on 14 ianuarie 2017 - 19:57, said:

școala românească unde jumătate din cei ce o frecventează ajung analfabeți funcționali.

dulce ironie

#45
belemistul

belemistul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,485
  • Înscris: 03.06.2020

View Postborchi24, on 20 mai 2018 - 13:09, said:

- “Revolutia copiilor” nu se va petrece niciodata atata vreme cat revolutiile adultilor sunt deturnate si infrante.
ma intreb, pornind de la ceea spui,
cum poti interpreta ce se intampla astazi cu Black Live Matters?

E o revolutie a copiilor.
Daca te uiti mai atent, doar copiii au iesit pe strazi.

O sa ma contrazici, caci probabil ai mai vazut un adult pe langa.
Da, numai ca aia sunt alte mancare de peste. De fapt alt subiect.

#46
belemistul

belemistul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,485
  • Înscris: 03.06.2020

View Posta3ds, on 10 iunie 2016 - 05:14, said:

Prusacii au reușit. Prusia era un stat totalitar.
Prusia n-a fost un stat totalitar.
Era o monarhie absolutia.

Precum Franta de altfel.

Statul totalitar e o creatie moderna, a secolului XX.

Cel care a scris articolul n-are notiuni primare de istorie.
Nici macar nu stie ca la romani exista un invatamant primar obligatoriu.

Asta in antichitate.

#47
GloriaS

GloriaS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 25.03.2011
Excelent articol!  Sunt intru totul de acord cu cele scrise.  Celor care doresc sa-si largeasca orizonturile le recomand si cartea lui John Taylor Gatto "Arme de instructie in masa".

#48
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,744
  • Înscris: 01.12.2018

View PostASCENDED, on 10 iunie 2016 - 08:43, said:

Cum adică ce?
Ce vrea copilul!
Adică spre ce are el înclinație.Chipurile,dacă unii au înclinație pentru literatură,să învețe doar literatură.dacă au înclinație către matematică(șansele tind spre 0) să învețe doar matematică.Și tot așa.
În realitate să învețe doar despre dujmani,jmekeri,valoare(care draqu valoare,habar nu am),etc.
Că doar astea sunt valorile promovate acum,nu?
Și asta doar pentru că(scrie în primul post):
Copii fac adulții!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Oz9f6OwVSfw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate