Apa carbogazoasa este sanatoasa?
Last Updated: May 29 2016 11:56, Started by
moldoveanca2001
, May 25 2016 12:18
·
0
#55
Posted 26 May 2016 - 20:57
Sfatul meu (ca nu ma costa nimic si nu trebuie sa-l urmati neaparat):
Renuntati la orice bautura carbogazoasa. Nici macar ocazional sa nu trebuie folosita, dar daca nu e altceva... agitati-o pana iese cat mai mult din gaz afara. De asemenea, toate bauturile de la Coca Cola, Pepsi mai ales cele cu indulcitori artificiali. Au atatea chimicale (si zahar) ca ar merita numele de "chemical water" Sucurile de fructe (am vazut in Ro ca doar un numar foarte, foarte restrans de bauturi cu fructe au "ceva urme" de suc de fruct inauntru, exceptand nectarul care poate avea in majoritate) sunt daunatoare daca sunt consumate mult din cauza zaharului si conservantilor. Daca ati lua o cana, ati pune apa si adaugati apoi 5-6 lingurite de zahar ati obtine cam aceeasi cantitate de zahar in lichid ca la o Cola e 0.25 L. La sucurile naturale e cam acelasi lucru, doar ca zaharul e mai "natural" (daca nu e fructoza...) Faceti ce vreti, ignorati, radeti de ala care va spune, cine rade la urma.... rade de el. Tinerii sunt in general teribil de ignoranti la capitolul asta. |
#56
Posted 26 May 2016 - 21:14
In Romania gasesti suc de fructe in orice HM Carefour incepand cu 7lei litrul (cel de portocale).
Partea proasta e ca are termen de valabilitate doar 24 de ore. |
#58
Posted 27 May 2016 - 11:16
Eu nici nu stiu cand am pus ultima data mana pe un pahar de coca-cola sau un suc din comert. Carbogazosa e doar berea si apa minerala (daca nu ai probleme cu stomacul nu cred ca exista contra-indicatii).
Rosebud are dreptate cu sucurile, e doar o chestie de obisnuinta, si probabil zaharul care e un drog. Sucurile "naturale" din comert, numai naturale nu sunt. Cumparati direct fructele 1-3 fructe pe zi ar fi perfect. Eu dimineata, de minim 3,4 ori pe sapt fie acasa fie la barul unde mai iau micul dejun beau un suc facut pe loc din 2 portocale si un grapefruit. Sucurile se pot inlocui foarte mult si cumparand o centrifuga si incercand retele interesante (mie imi plac mult, pacat doar ca mereu ma loveste lenea). |
#60
Posted 27 May 2016 - 15:35
adisz, on 26 mai 2016 - 11:03, said:
O apa Apa minerală poate fi plată sau carbogazoasă. Există și varianta carbogazificată atunci cînd i se adaugă dioxid de carbon suplimentar față de ce are în mod natural în ea. |
#61
Posted 27 May 2016 - 19:46
#62
Posted 27 May 2016 - 23:15
Foarte bine.
Daca as fi la magazinul ala, si eu as face asa cu portocalele stalcite sau vechi, pe care nu le mai cumpara nimeni. Suc din asta, proaspat (nu zic si natural, ca nu stiu unde si cum au fost crescute fructele) e o cheste foarte curenta in "tarile calde". Pardon era vorba de apa... Imi aduc aminte de vremea copilariei, megeam la "sifoane" si acolo era o reclama mare: "Sifonul, izvor de sanatate!" Pe vremea aia nu oricine cumpara apa minerala... Edited by Rosebud09, 27 May 2016 - 23:19. |
#63
Posted 27 May 2016 - 23:41
MembruAnonim, on 26 mai 2016 - 01:39, said:
Se gaseste pe piata o apa minerala medicinala 100% naturala > Valcele. Este una dintre cele mai carbozificate ape, dar de la natura. Ce mi se pare interesant la apa asta este ca prezinta suspensii de minerale, in special fier, perfect vizibile in apa. Sa nu se spuna ca facem reclama, cautati info pe net dupa "apa minerala Valcele". Ia verifică-i eticheta nouă. Seamănă cu cea veche, dar nu mai zice că e medicinală sau că face bine la ceva, pentru că nu-i dă voie legea. Eu beau apă de Vâlcele - Malnaş direct de la izvor de când eram copil. Aia de la Tuşnad se strică până ajungi acasă. |
#64
Posted 29 May 2016 - 10:50
Buna,
cu ce este diferita o apa carbogazoasa "cu dioxid de carbon ajutat" fata de una naturala? Nu contin ambele dioxid de carbon? |
|
#65
Posted 29 May 2016 - 11:40
De regula exista o diferenta in compozitia chimica a apei: in prezenta CO2 in zacamant, exista tendinta dizolvarii carbonatilor de calciu sub forma de bicarbonati. Asa ca apa carbonatata "natural" are o concentratie mai ridicata in calciu si bicarbonat.
In rest, destul de putina lume stie ca CO2-ul adaugat in apa carbogazoasa este tot de provenienta naturala, exploatandu-se in cateva locuri din romania exact ca si gazul metan. Din anii 80 nu se mai foloseste CO2 obtinut artificial, nu din motive de protectie a consumatorilor, ci din motive de preturi: cel natural fiind mult mai ieftin. Edited by ain, 29 May 2016 - 11:51. |
#66
Posted 29 May 2016 - 11:56
Interesant, de asta e bine sa ai cate un chimist pe aici:)
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users