Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Manere clasice mobila sau push to...

Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info
 Nu pot raspunde: Huawei P10

Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...
 CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma
 Photoscape, unde?

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...
 

Telekom si strategia castigatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
133 replies to this topic

#73
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Cred ca siteul e configurat sa ceara mereu garantie.
Mai bine te duci in magazine.

#74
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Fuziunea Cosmote - Romtelecom, doar dacã OTE taie din datoria de 600 mil. euro. Finalizarea integrãrii juridice, condiþionatã de un „hair cut“ al datoriei

Surse: Dacã nu se înþelege cu OTE sã reducã datoria, Bucureºtiul evocã perspectiva unei reevaluãri a înþelegerii Beckers - Nica din 2013, pe baza cãreia este organizat în prezent grupul Telekom România.

Ministerul Comu­nicaþiilor, care ges­tioneazã par­ticipaþia statului la grupul Tele­kom România, le-a cerut grecilor de la OTE sã ºteargã o parte „importantã“ a datoriei de aproximativ 600 de mi­lioane de euro pe care Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote România) o are faþã de Atena, condi­þionând finalizarea fuziunii juridice dintre companiile de telefonie fixã ºi mobilã de un acord pe acest subiect.

„Pentru finalizarea fuziunii juridice între cele douã companii de fix ºi mobil trebuie ºtearsã o parte importantã din datoria faþã de OTE, din cauza pierderilor Telekom România Mobile Communications“, este poziþia expri­matã de MCSI în discuþiile cu grupul elen OTE privind fuziunea fostelor companii Cosmote ºi Romtelecom, au declarat pentru ZF surse din piaþã apropiate MCSI.
Este pentru prima datã când statul pune pe masã o asemenea eventua­litate, în condiþiile în care, de regulã, statul român era cel care ºtergea din datorii în cazul unor privatizãri.

Fostul Cosmote România, al treilea jucãtor de pe piaþa localã de telefonie mobilã, are datorii totale de peste 850 de milioane de euro, dintre care aproximativ 600 mil. euro sunt datoriile „istorice“ cãtre OTE. 70% din acþiunile fostului Cosmote sunt deþinute de OTE, în timp ce 30% sunt controlate de fostul Romtelecom.

Pe de altã parte, OTE deþine 54% din acþiunile fostului Romtelecom, iar statul român deþine restul de 46%.
Punerea pe tapet a ºtergerii unei pãrþi a datoriilor Cosmote România cãtre OTE - un subiect extrem de delicat pentru Atena - vine în con­textul în care, ca un pas premergãtor fuziunii juridice, ar fi necesarã o tranzacþie care sã ducã la „unifor­mizarea“ structurii acþiona­riatului celor douã companii din grupul Tele­kom România.

Mai exact, fostul Romte­lecom ar urma sã cumpere cu un preþ simbolic pachetul de 70% al OTE la fostul Cosmote România, problema care împiedicã un progres al discuþiilor fiind aceea cã la nivelul actual al datoriilor valoarea companiei ar fi una negativã. „Se pune problema ca Romtelecom sã deþinã 100% din acþiuni, adicã sã cumpere 70% din acþiuni cu o sumã simbolicã - 1 euro sã spunem, dar asta înseamnã cã valoarea Cosmote trebuie sã fie zero, or în momentul de faþã valoarea este negativã“, a explicat pentru ZF o altã sursã din piaþã, familiarã cu discuþiile.
Cosmote România ar putea fi evaluatã la 700 mil. euro aplicând un multiplu de 8 - utilizat în alte tranzacþii similare din telecom - profitului operaþional obþinut în 2015, de 87 mil. euro.

În discuþiile cu OTE privind ºtergerea datoriilor Cosmote România, Ministerul Co­mu­nicaþiilor a crescut ºi mai mult pre­siu­nea în legãturã cu acest subiect, evocându-ºi hotãrârea - în cazul unui eºec al negocierilor - de a cere repunerea în discuþie a înþelegerii din 2013 pe baza cãreia s-au in­tegrat operaþiunile Cosmote ºi Romtelecom ºi funcþioneazã în prezent structura de conducere a grupului Telekom România.
„În cazul în care nu se ajunge la un acord (privind ºtergerea datoriilor - n.red.), trebuie reevaluatã integrarea operaþionalã, agreatã în 2013, între fostul CEO Nikolai Beckers ºi fostul ministru al comunicaþiilor Dan Nica“, le-ar fi spus reprezentanþii Ministerului Comunicaþiilor celor ai grupului elen OTE, au declarat pentru ZF surse din piaþã, apropiate MCSI.

Reprezentanþii MCSI nu au rãspuns întrebãrilor ZF în legãturã cu acest subiect pânã la închiderea ediþiei.
Înþelegerea la care fac referire reprezentanþii MCSI este practic fundaþia care stã la baza modalitãþii actuale de funcþionare ºi de conducere a grupului Telekom România ºi a fost semnatã în anul 2013, când ministru al comunicaþiilor în cabinetul Victor Ponta era Dan Nica (PSD), iar CEO al grupului Telekom era germanul Nikolai Beckers, un veteran în grupul Deutsche Telekom. Înþelegerea dintre Nica ºi Beckers a reprezentat un pas înapoi fãcut de MCSI ºi o victorie pentru OTE / DT în condiþiile în care documentul din 2013 a anulat practic rezultatul negocierilor dure purtate în 2011 de fosta echipã de conducere a MCSI cu ºeful OTE. În 2011 Michael Tsamaz - CEO ºi preºedinte al OTE - agrease dupã o rundã durã de negocieri de aproape ºase ore cu ministerul Valerian Vreme ºi secretarul de stat Marius Fecioru (ambii propuºi de PD-L) ca integrarea operaþionalã sã nu fie demaratã decât simultan cu cea juridicã, respectiv doar cu acordul pãrþii române. „Am agreat cã vom oferi garanþii cã un proces de fuziune nu va fi iniþiat dacã nu va exista acordul guvernului României ºi al boardului de directori al Romtelecom“, declara Tsamaz în 2011, la finalul discuþiilor de la Bucureºti.

Dupã ce Nica ºi Beckers s-au înþeles în 2013 cã integrarea operaþionalã poate demara fãrã a exista un acord ºi asupra mult mai complicatului subiect al fuziunii juridice ºi al evaluãrii celor douã companii din grup, noul CEO a renunþat la structura paralelã de management a Romtelecom ºi Cosmote ºi a numit o singurã echipã de ºefi. Dupã mutarea fãcutã la vârf, pe baza acestei înþelegeri, Beckers a început sã unifice ºi alte departamente ºi sã numeascã un singur ºef ºi în eºaloanele inferioare de manage­ment. În septembrie 2014, cele douã companii au renunþat ºi la numele Cosmote ºi Romtelecom, adoptând brandul Telekom al gigantului german Deutsche Telekom, care este ºi acþionarul majoritar al grecilor de la OTE.

Discuþiile legate de datoriile Cosmote România ºi înþelegerea pe baza cãreia s-a realizat integrarea operaþionalã a Cosmote ºi Romtelecom vin într-un moment în care grupul Telekom România a anunþat re­zultate în scãdere pentru anul 2015 ºi primul trimestru din acest an, evoluþie care pare sã fi contribuit la apariþia unor dezacorduri între acþionari în legãturã cu strategia companiei pentru perioada urmãtoare.

„În momentul de faþã, între cei doi acþionari ai Telekom încã nu existã un acord deplin cu privire la strategia companiei. Ministerul Comunicaþiilor insistã pe o strategie mai îndrãzneaþã, de întãrire ºi consolidare a poziþiei în piaþã, pe când Deutsche Telekom pare sã considere cã nu se justificã investiþii mai mari în România“, au declarat pentru ZF surse din piaþã, apropiate de MCSI. O comparaþie a rezultatelor între anul 2013 - când a demarat integrarea Cosmote cu Romtelecom - ºi anul 2015 - în care compania a funcþionat sub noul brand Telekom ºi cu o echipã comunã completã de management - aratã cã dacã veniturile au rãmas relativ stabile, profitul operaþional a scãzut cu peste 25% ºi pentru operaþiunile fixe, ºi pentru cele mobile. Fostul Rom­telecom ºi-a redus cu peste 20% costurile cu personalul în 2015 faþã de 2013, în linie cu reducerea numãrului de angajaþi, care a scãzut tot cu aproximativ 20% (1.504 persoane).

Telekom România Communications a avut cheltuieli de circa 30 mil. euro cu restructurãrile ºi plecãrile voluntare în perioada 2013-2015. Costurile operaþionale au crescut faþã de anul 2013 ºi în cazul fostului Romtelecom, ºi în cazul fostului Cosmote, conform datelor publicate de OTE. Profitul operaþional a scãzut cu peste 25% ºi la divizia mobilã a grupului, în timp ce veniturile totale au rãmas relativ stabile. Datele OTE aratã pe de altã parte cã eliminând încasãrile din vânzarea de telefoane, tablete ºi alte echipamente, veniturile din servicii de comunicaþii fixe ºi mobile ale Telekom România au scãzut cu peste 10% în 2015 faþã de 2013. De notat este cã pe segmentul de comunicaþii mobile un factor major care a influenþat negativ veniturile operatorilor a fost reducerea tarifelor de interconectare cu aproape 70% în primãvara anului 2014.

Pe segmentul de comunicaþii fixe, Telekom România a înregistrat cea mai bunã performanþã pe segmentul de servicii TV, unde numãrul de clienþi a crescut cu 15%. Compania a stagnat însã pe segmentul cheie de internet fix câºtigând în trei ani circa 6.000 de abonamente, perioadã în care rivalii de la RCS&RDS ºi UPC au câºtigat împreunã peste 600.000 de clienþi pe acest segment. Telekom a reuºit sã-ºi apere portofoliul de telefonie fixã, unde a rãmas cu peste 2 mi­lioane de abonamente, în ciuda presiunilor dure concurenþiale pe acest serviciu. Pe segmentul de comunicaþii mobile, compania a reuºit sã-ºi creascã numãrul de abonamente, un obiectiv cheie pentru grup, dar a pierdut, pe de altã parte, teren pe zona de cartele preplãtite pe fondul competiþiei dezlãnþuite din piaþã de pe acest segment.

Grupul Telekom România a avut anul trecut venituri de 984 mil. euro ºi un profit operaþional de 205 mil. euro. Cei mai mari competitori ai grupului sunt Orange, Vodafone, RCS&RDS ºi UPC.

http://www.zfcorpora...toriei-15295443

Attached File  14-cosmote.jpg   434.51K   43 downloads

#75
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014
Cel mai important lucru de retinut: statul cere investitii pentru cresterea cotei de piata, iar nemtii nu doresc acest lucru. Asta spune mult despre strategia nemtilor.

Edited by Rao633, 09 May 2016 - 15:48.


#76
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,799
  • Înscris: 25.07.2004
Sau despre interesul lor :)

#77
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,591
  • Înscris: 11.02.2016

View PostRao633, on 09 mai 2016 - 15:47, said:

Cel mai important lucru de retinut: statul cere investitii pentru cresterea cotei de piata, iar nemtii nu doresc acest lucru. Asta spune mult despre strategia nemtilor.
"E smecheri" nemtii stiu ce fac ei... :)

#78
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Cred ca ar putea sa dilueze actiunile daca si-ar propune "nemtii"

#79
Stegal

Stegal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,285
  • Înscris: 13.05.2004
Cel mai bine sa isi faca exitul telekomistii si sa revina statul actionar majoritar si sa creeze un fel de DIGI 2 pentru Romania

Edited by Stegal, 09 May 2016 - 21:17.


#80
gestt

gestt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,882
  • Înscris: 09.10.2009
Proasta idee .. Statul e cel mai prost administrator.

#81
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,799
  • Înscris: 25.07.2004
In Romania, statul este cel mai prost administrator

#82
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
E cel mai bun, nu vedeti ca toti managerii de la stat sunt milionari...

Pentru ca sunt buni manageri, desigur

#83
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,435
  • Înscris: 26.04.2016
Eu am zis ca astia vor sa strice cosmelia, dar na poate gresesc.

Edited by mariusr1976, 09 May 2016 - 22:28.


#84
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,198
  • Înscris: 18.04.2008
Ce ar fi ca Telekom Roâmnia să vândă Orange-ului totul, iar utilizatorii Telekom să treacă pe MVNO mobil și un fel de MNVO pe fix.
Ar face Orange-ul imbatabil în România.

#85
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Iese la iveală motivul pentru care fostul Romtelecom a aprobat doar în 2016 bilanţul pe 2014: compania a redus cu 411 mil. lei valoarea investiţiei în Cosmote şi a raportat o pierdere netă record de 331 mil. lei. Rezultat negativ şi în 2015

Acţionarii Telekom România Communications (fostul Romtelecom) au aprobat în urmă cu doar aproximativ trei luni de zile situaţiile financiare ale operatorului de comunicaţii pentru anul 2014, după discuţii tensionate între acţionarul majoritar (grupul elen OTE şi cel german Deutsche Telekom) şi cel minoritar (statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor) care au fost provocate atât de punctele de vedere divergente ale celor două părţi în legătură cu motivele care au determinat operatorul să reducă valoarea investiţiei în compania soră de telefonie mobilă (fostul Cosmote) cu peste 90 mil. euro cât şi de faptul că managmentul companiei ar fi informat foarte târziu (la finele anului 2015 mai exact) partea română asupra faptului că această operaţiune este necesară - deşi conducerea companiei de comunicaţii fixe discuta deja de luni de zile cu echipele auditorilor de la PWC în legătură cu acest subiect, potrivit informaţiilor ZF.

Conform situaţiilor financiare aprobate de acţionari fostul Romtelecom a înregistrat în anul 2014 o pierdere netă record de 331,4 mil. lei - faţă de un profit net de 214,5 mil. lei în 2013, ca urmare a deprecierii investiţiei financiare făcute de companie în operatorul de telefonie mobilă Telekom România Mobile Communications cu 410,9 mil. lei.

Situaţiile financiare ale companiei au fost aprobate de acţionari însă pe fondul unor discuţii tensionate. Unul dintre motivele care au determinat această situaţie a fost întârzierea cu care managementul companiei ar fi informat partea română despre necesitatea deprecierii investiţiei în Cosmote. Conform informaţiilor ZF CA-ul companiei ar fi fost informat doar la finele anului trecut despre situaţie, în condiţiile în care conducerea companiei discuta deja de luni de zile cu Pricewaterhousecoopers, auditorul operatorului, despre operaţiunea respectivă.
Reprezentanţii OTE / DT / Telekom s-ar fi apărat afirmând că deşi necesitatea operaţiunii de depreciere a apărut devreme în 2015 valoarea deprecierii nu ar fi fost una clară, situaţia impunând discuţii între managementul Telekom şi PWC pentru a clarifica valoarea Cosmote.
Metoda selectată, aprobată şi de PWC, a fost “cea a valorii prezente a fluxurilor viitoare de numerar, pe baza planului de afaceri”. În apărarea lor, reprezentanţii companiei ar mai fi susţinut că au informat CA-ul companiei doar la finele anului despre situaţie şi pentru că doar când s-a realizat planul de business pe anul 2016 s-ar fi confirmat o serie de tendinţe luate în calcul în formulele de determinare ale valorii.

Reprezentanţii părţii române ar fi cerut, potrivit datelor ZF ca o sumă echivalentă cu deprecierea să fie redusă din datoriile Cosmote, susţinând, pe de altă parte, şi că această situaţie ar fi fost provocată nivelul redus al investiţiilor şi de managementul “defectuos” al CEO-ului Nikolai Beckers, trimis la Bucureşti de OTE şi DT. Reprezentanţii OTE şi DT ar fi susţinut în replică faptul că valoare nu este eliminată dintr-o companie doar din cauza unui management defectuos ci şi a condiţiilor dramatice de pe piaţa de telecom din regiune, dând exemplul OTE Grecia, care ar fi realizat operaţiuni similare în ciuda performanţelor bune.

Germanul Nikolai Beckers a fost concediat la finele anului trecut de la conducerea grupului Telekom România cu votul unanim al acţionarilor, înainte de finalizarea mandatului. În 2015 veniturile grupului Telekom România au scăzut pentru prima oară sub pragul de 1 mld. euro iar profitul operaţional a căzut cu 23% la 205 mil. euro.

Datele din situaţiile financiare ale Telekom România pe 2015 arată că operatorul a avut o cifră de afaceri de 2,6 mld. lei, în scădere cu 3% şi o pierdere netă de 122,8 mil. lei, în scădere faţă de pierderea netă record de 331 mil. lei din 2014.

Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi ai Telekom nu au putut fi contactaţi, înafara programului de lucru, pentru a comenta datele.
Datele financiare pentru anii 2014 şi 2015 ale fostului Romtelecom nu sunt disponibile deocamdată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

http://www.zf.ro/bus...v-2015-15507511

#86
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Fostul Romtelecom, pierderi de 100 mil. euro în ultimii doi ani. Motivul - deprecierea investiției în fostul Cosmote

Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) a înregistrat pierderi de 454,2 milioane de lei în perioada 2014 – 2015, rezultatul fiind consecința deprecierii investiției financiare în Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote), care în 2014 a avut un impact negativ de 410,9 milioane de lei, potrivit datelor consultate de Profit.ro.

Romtelecom deține un pachet de acțiuni reprezentând 30% din capitalul social al fostului Cosmote, al treilea jucător local de telefonie mobilă, restul titlurilor revenind grupului elen OTE, prin Cosmote Mobile Communications. OTE are în proprietate 54,01% din acțiunile fostului Romtelecom, celălalt acționr fiind Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI). Cel mai mare acționar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.

Suma privind deprecierea investiției în fostul Cosmote a fost calculată de Telekom Romania Communications, în colaborare cu Deutsche Telekom, prin utilizarea metodei fluxurilor de numerar actualizate, au declarat pentru Profit.ro surse din cadrul operatorului.
Această metodă presupune determinarea valorii unei imobilizări financiare prin estimarea câștigurilor viitoare așteptate să rezulte din utilizarea activului respectiv, actualizate în prezent în baza unei rate de actualizare determinate.

La estimarea fluxurilor viitoare de numerar se ține seama de starea actuală a activului și de condițiile economice în care acționează societatea la momentul prezent.

În acest context, posibila decizie privind fuziunea juridică a Cosmote cu fostul Romtelecom, cel mai fierbinte punct pe agenda discuțiilor dintre reprezentanții OTE și cei ai MCSI, va fi una foarte dificilă.

Surse avizate din piața telecom au declarat pentru Profit.ro că statul român dorește ca fuziunea să fie pusă în practică prin integrarea în fostul Romtelecom a operatorului de telefonie mobilă la o valoare zero a acestuia din urmă. Cu alte cuvinte, preluarea ar trebui să aibă loc după ștergerea unei părți foarte mari din datoria fostului Cosmote față de grupul elen OTE.

O astfel de decizie, spun sursele citate, este una foarte dificilă pentru OTE și pentru actualul șef al grupului elen, Michael Tsamaz, responsabil pentru investiția foarte mare făcută în România pe segmentul telefoniei mobile, ale cărui rezultate sunt mult sub așteptări.
Contactați de Profit.ro, reprezentanții MCSI nu au confirmat, dar nici nu au infirmat cifra referitoare la impactul reflectării în contabilitatea fostului Romtelecom a deprecierii investiției în operatorul de telefonie mobilă.

“Deteriorarea situației Telekom Mobile Romania Communications are două cauze: concurența ridicată pe piața comunicațiilor mobile și rezultatele acțiunilor echipei manageriale din ultimii doi ani”, au spus reprezentanții ministerului.

Grupul Telekom Romania, care include foștii operatori Romtelecom și Cosmote, a fost condus de Nikolai Beckers în perioada aprilie 2013 - decembrie 2015.

De la începutul acestui an, șefia grupului a fost preluată de slovacul Miroslav Majoros, care a început deja să aducă modificări în structura managementului.

Ministerul Comunicațiilor spune că performanța financiară a grupului Telekom România în 2015 a fost sub așteptările instituției, acesta fiind principalul motiv al deciziei de înlocuire a fostului director general.

În perioada mandatului Beckers, veniturile grupului Telekom Romania au scăzut de la 1,02 miliarde de euro în 2013 la 984 milioane de euro la finele anului trecut, iar EBITDA a coborât de la 283 milioane de euro la 203 milioane de euro, conform datelor anunțate de Deutsche Telekom.

Lansat în 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote. Brandul aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Situația negativă a fostului Cosmote se reflectă și în datele disponibile la Ministerul Finanțelor Publice, datoriile operatorului de telefonie mobilă urcând de la 3,05 miliarde de lei la 5,13 miliarde de lei în perioada 2010 - 2015.
Cu excepția anului 2012, când operatorul de telefonie mobilă a consemnat un profit net de 438,3 milioane de lei, în ceilalți ani situațiile financiare consemnează pierderi cumulate de 568,1 milioane de lei.

Anul trecut, pierderile companiei au crescut cu 78%, la 237,5 milioane de lei.
Afacerile celui de-al treilea jucător local de telefonie mobilă au variat în intervalul 1,91 - 1,97 miliarde de lei, mai puțin în 2010, când acest indicator a atins 1,78 miliarde de lei.

În 2015, cifra de afaceri a scăzut cu 3,3%, la 1,85 miliarde de lei.
La finele anului trecut, operatorul avea aproape 6 milioane de clienți, de la circa 6,2 miloane de utilizatori în 2013.

Fostul Romtelecom a obținut în 2014, conform datelor consultate de Profit.ro, o pierdere netă de 331,4 milioane de lei, comparativ cu un profit net de 214,4 milioane de lei în anul precedent.

Anul trecut, pierderea netă a operatorului telecom a coborât la 122,8 milioane de lei.
Cumulate, pierderile companiei din ultimii 6 ani se apropie de 1,6 miliarde de lei. Pe de altă parte, Telekom Romania Communications a raportat profit net în anii 2012 - 312,6 milioane de lei și 2013 - 214,4 milioane de lei.

Practic, diferența dintre profituri și pierderi este negativă și se situează la 930,8 milioane de lei. Această situație nu permite acordarea de dividende către acționari.

Statul a încasat de la fostul Romtelecom dividende de 384,8 mil. lei în intervalul 1999 – 2015CITEȘTE ȘI Statul a încasat de la fostul Romtelecom dividende de 384,8 mil. lei în intervalul 1999 – 2015

Ultima plată s-a efectuat în februarie 2011, când Ministerul Comunicațiilor a încasat dividende de 185,97 milioane de lei din profitul aferent anilor 2006 și 2007, potrivit datelor instituției remise la solicitarea Profit.ro. De altfel, de la privatizare, în 1999, și până la finele anului trecut, statul, care deține 45,99% din capitalul social al fostului Romtelecom a încasat, în total, dividende de 384,76 milioane de lei.

Acoperirea pierderilor este posibilă, conform legislației, din profiturile înregistrate anterior și rămase nerepartizate sau din viitoarele profituri pe care le va obține compania.

Așa s-a procedat în ianuarie 2015, când acționarii operatorului au aprobat includerea profitului net aferent anului 2013 în rezultatul net al Telekom Romania Communications și utilizarea profitului net din anii 2005 (54 milioane de lei), 2012 și 2013 pentru acoperirea pierderilor contabile acumulate până la 31 decembrie 2013, începând cu pierderile aferente anului 2010.

Pe o piață telecom putenic concurențială,unde nivelul prețurilor este principalul criteriu de cumpărare al clienților, dinamica afacerilor Telekom Romania Communications a intrat pe un trend descrescător în intervalul 2009 - 2015. Astfel, cifra de afaceri a operatorului a scăzut de la 3,34 miliarde de lei la 2,58 miliarde de lei în intervalul analizat.

De la momentul orivatizării, sub managementul OTE și, mai nou, al Deutsche Telekom, afacerile fostului Romtelecom aproape că s-au înjumătățit, reiese din rapoartele anuale ale grupului elen

Datoriile operatorului de telefonie fixă au atins 1,19 miliarde de lei la finele anului trecut, de la 1,06 miliarde de lei în 2014 și 478,1 milioane de lei în 2012.

La finele anului trecut, Telekom Romania Communications avea de recuperat de la diverși debitori suma de 665,2 milioane de lei, de la 540 milioane de lei în 2014, și dispunea de lichidități de 873,9 milioane de lei, dublu față de 2014.

Dinamica negativă a Telekom Romania Communications este efectul scăderii numărului de linii fixe cu 11,7% în perioada 2013 - 2015, de la 2,37 milioane la 2,09 milioane.

De asemenea, un regres de 0,6% a fost înregistrat și la numărul de abonamente de internet fix, de la 1,19 milioane la 1,18 milioane.
Pe sectorul serviciilor TV, compania a raportat în schimb un avans de 12% la numărul de abonați în ultimii doi ani, de la 1,29 milioane la 1,45 milioane, insuficient pentru acoperirea pierderilor pe celelalte sectoare.

http://www.profit.ro...osmote-15511168

Edited by danutz1, 25 June 2016 - 22:40.


#87
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Date de la Finanţe: Datoriile Telekom Mobile (fostul Cosmote) au crescut în 2015 cu 4% la nivelul record de 1,2 mld. euro. Pierderile nete au crescut la 237 mil. lei iar afacerile au scăzut cu 3% la 1,8 mld. lei

Compania Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote), numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă după numărul total de clienţi, a înregistrat anul trecut o creştere de 4% a datoriilor până la nivelul de 5,13 mld. lei (1,154 mld. euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Cu datorii de 1,2 mld. euro fostul Cosmote este cel mai îndatorat operator de comunicaţii de pe piaţa locală, “depăşind” cu peste 150 mil. euro compania de cablu RCS&RDS, care avea la finele anului trecut datorii de 4,44 mld. lei (994,8 mil. euro).

Compania parte a grupului de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 237,5 mil. lei, cu peste 100 mil. lei mai mare decât pierderea netă înregistrată în anul 2014, de 133,5 mil. lei.

Cifra de afaceri a Telekom România Mobile Communications a scăzut anul trecut cu 3% la 1,848 mld. lei (415,9 mil. euro), iar numărul mediu de angajaţi  a scăzut cu 215 persoane la 976, potrivit aceleiaşi surse.

Rezultatele slabe ale Telekom România Mobile Communications din perioada în care compania a fost condusă de Nikolai Beckers şi tendinţele negative estimate şi pentru acest an au forţat Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) să deprecieze cu peste 400 mil. lei investiţia în compania soră şi să înregistreze astfel în 2014 o pierdere record de 331,4 mil. lei. Fostul Romtelecom a raportat şi pentru 2015 o pierdere netă de 122,8 mil. lei, conform informaţiilor ZF.

http://www.zf.ro/bus...ld-lei-15508718

Quote

Întrebat dacă grupul are în plan să realizeze concedieri în acest an, Miroslav Majoros a răspuns că este greu să răspundă “nu”, precizând însă că Telekom nu are în plan ajustări majore. Costul forţei de muncă este mai redus aici faţă de alte pieţe, astfel că nu există o presiune atât de ridicată pe automatizare. “Vor fi unele ajustări, dar nu unele majore”.

Solicitat ulterior să precizeze care va fi amploarea “ajustărilor” Majoros nu a oferit mai multe detalii, insistând doar că nu va fi vorba de ceva “dramatic”. “Nu vom reduce cu 30% sau cu 50% forţa de muncă. (...) Nu va fi o transformare dramatică. Forţa de muncă este ieftină în România, o asemenea operaţiune nu ne-ar aduce foarte multe beneficii”.
http://www.zf.ro/bus...cedent-15092193

Angajatii Telekom Mobil cred ca se tem de concedieri.
Daca anul trecut au fost concediati 215 din 1191 de salariati, adica peste 18%, anul acesta un procent de 20-25% ar fi chiar optimist.
Imi pare rau de oameni, nu merita sa plateasca pentru greselile managementului.

Edited by danutz1, 27 June 2016 - 11:48.


#88
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Nu platesc nici o greseala a managementului... cel putin nu a celui actual, ci mai degraba a celui trecut care a umplut compania cu angajati care nu erau necesari, majoritatea PCR style.
Evident ca atunci cand vine noua conducere incearca sa elimine din aceste lipitori care nu produc nimic dar consuma mult. Sa spuna multumesc ca au supt atata timp... e timpul sa isi foloseasca cunostintele in PCR sa caute alta gazda de la care sa suga.

#89
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006

View Postdanutz1, on 27 iunie 2016 - 11:46, said:

Date de la Finanţe: Datoriile Telekom Mobile (fostul Cosmote) au crescut în 2015 cu 4% la nivelul record de 1,2 mld. euro. Pierderile nete au crescut la 237 mil. lei iar afacerile au scăzut cu 3% la 1,8 mld. lei

Compania Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote), numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă după numărul total de clienţi, a înregistrat anul trecut o creştere de 4% a datoriilor până la nivelul de 5,13 mld. lei (1,154 mld. euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Cu datorii de 1,2 mld. euro fostul Cosmote este cel mai îndatorat operator de comunicaţii de pe piaţa locală, “depăşind” cu peste 150 mil. euro compania de cablu RCS&RDS, care avea la finele anului trecut datorii de 4,44 mld. lei (994,8 mil. euro).

Compania parte a grupului de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 237,5 mil. lei, cu peste 100 mil. lei mai mare decât pierderea netă înregistrată în anul 2014, de 133,5 mil. lei.

Cifra de afaceri a Telekom România Mobile Communications a scăzut anul trecut cu 3% la 1,848 mld. lei (415,9 mil. euro), iar numărul mediu de angajaţi  a scăzut cu 215 persoane la 976, potrivit aceleiaşi surse.

Rezultatele slabe ale Telekom România Mobile Communications din perioada în care compania a fost condusă de Nikolai Beckers şi tendinţele negative estimate şi pentru acest an au forţat Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) să deprecieze cu peste 400 mil. lei investiţia în compania soră şi să înregistreze astfel în 2014 o pierdere record de 331,4 mil. lei. Fostul Romtelecom a raportat şi pentru 2015 o pierdere netă de 122,8 mil. lei, conform informaţiilor ZF.

http://www.zf.ro/bus...ld-lei-15508718


http://www.zf.ro/bus...cedent-15092193

Angajatii Telekom Mobil cred ca se tem de concedieri.
Daca anul trecut au fost concediati 215 din 1191 de salariati, adica peste 18%, anul acesta un procent de 20-25% ar fi chiar optimist.
Imi pare rau de oameni, nu merita sa plateasca pentru greselile managementului.

Ziua de vineri 01.07.2016 este asteptata cu mare infrigurare de catre o parte din angajatii Telekom Romania.
Va intra in vigoare o noua "organigrama" conform viziunii  lui Miroslav "slovacul".
Surse interne din Telekom Romani afirma ca printre cei vizati sunt ceva angajati "marunti" din diverse compartimente-servicii interne non-comercial si non-tehnic si un "macel in masa" unde cei vizati sunt "managerii" din esalonul doi indiferent de departament,compartiment................

Edited by danutzu22, 29 June 2016 - 12:20.


#90
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
E clara treaba. Telekom incepe sa faca restructurari serioase si e bine ca nu pierd timpul la cat de brusc s-a schimbat situatia lor financiara.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate