Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Telekom si strategia castigatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
133 replies to this topic

#1
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Fostul CEO al Telekom:

Quote

Am făcut analize foarte detaliate ale pieței, ne-am uitat la atributele brandului, la ceea ce le place și nu le place oamenilor, la ce am putea îmbunătăți. Nu este vorba doar de un nou nume și o nouă culoare. Pentru mine este vorba de a schimba ADN-ul celor două companii „vechi”. Acest lucru înseamnă, este un lucru pe care l-am spus și angajaților noștri, că vreau să reconstruiesc ADN-ul celor două companii, vreau un ADN nou, care să fie al unei companii moderne, al unei companii mai flexibile, al unei companii care să fie gata să aducă inovații și să le ofere clienților servicii la un preț rezonabil - nu cele mai scumpe, dar în mod clar nici cele mai ieftine. Vrem să oferim valoare pentru banii clienților.
http://www.zfcorpora...-brand-12635275

Actualul CEO al Telekom:

Quote

“Nu cred în serviciile ieftine, diferențierea noastră nu va fi niciodată prin prețuri ci prin calitatea serviciilor. Vom fi prezenți pe piață cu un preț corect și competitiv, dar nu cu cel mai ieftin” a declarat Majoros.
http://www.zf.ro/bus...cedent-15092193

Care a fost rezultatul "diferentierii prin calitate"?

RCS&RDS a depășit Telekom Mobile la numărul de abonați de telefonie mobilă, cu peste 2 milioane de contracte

Quote

Operatorul RCS&RDS, controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari, a ajuns la un portofoliu de peste două milioane de abonați pe segmentul de telefonie de persoane fizice, a anunțat joi vicepreședintele companiei, Valentin Popoviciu, într-o conferință.
Pachetul de servicii Optim Nelimitat  a atras un milion de clienți în ultimii doi ani și se clasează în acest fel în topul preferințelor utilizatorilor Digi Mobil și din piață. În același timp, serviciul de internet mobil înregistrează peste 2,4 milioane de utilizatori.
“Valabile la finele lunii martie, cifrele arată că avem o cotă de piață de 25% la numărul de abonamente de telefonie mobile pe segmentul persoane fizice”, a menționat Popoviciu.
La finele anului trecut, Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote) avea un număr de 1,66 milioane de abonați dintr-un total de 5,75 milioane de utilizatori.

Veniturile Telekom Romania au coborât ușor în 2015, la 984 milioane de euro, iar profitul, cu aproape 23%

Quote

Grupul Telekom România a înregistrat anul trecut venituri de 984 milioane de euro, în scădere ușoară, cu 1,8%, față de anul precedent, iar EBITDA (profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierilor și amortizărilor) a coborât cu 22,9%, la 205 milioane de euro, potrivit datelor grupului german Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom controlează Telekom România prin intermediul grupului elen OTE, unde deține 40% din acțiuni.
“Pentru Telekom Romania, 2015 a fost marcat de lansarea ofertelor comerciale MagentaONE care au atras peste 208.000 de clienți până la finalul anului, de avansarea proiectului RoNet și de extinderea rețelei de fibră optică, respectiv a acoperirii 3G/4G – ceea ce reprezintă cumulat investiții semnificative cu impact direct asupra EBITDA. Pe lângă pachetele de servicii convergente (...), ne-am concentrat să ne extindem aria de expertiză pe segmentul business și să livrăm soluții inovatoare atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companii. Toate aceste eforturi stau la baza continuării procesului de consolidare a operațiunilor Telekom Romania pe piață”, a declarat joi directorul financiar directorul financiar al grupul Telekom Romania într-un comunicat remis Profit.ro.

Defalcat, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) a consemnat anul trecut venituri de 562 milioane de euro, în scădere cu 3,1% față de 2014, în timp ce Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote) au generat încasări de 422 milioane de euro, nivel similar anului precedent.
Investițiile în cash au fost de 132 milioane de euro, în scădere cu 5,7% față de 2014.
Grupul Telekom România avea, la finele anului trecut, un număr de 2,09 milioane de linii de telefonie fixă, în scădere cu 6,6% față de perioada echivalentă din 2014, și 1,18 milioane de abonamente de internet fix, ceea ce reprezintă un declin de 1,1%.
http://www.profit.ro...ape-23-15391375

S-a dovedit castigatoare strategia Telekom de a se diferentia prin calitate si servicii scumpe?
Mai crede cineva in calitatea Telekom?

#2
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Important e ca au ramas clientii care vor quality la ei, nu cei ce vor quantity Posted Image
1.8% scadere intr-un an nu e nimic de ingrijorat.

#3
Digynykraf

Digynykraf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.02.2016
De aia imi luau creditul de pe cartela pentru extraoptiune, pe care nu o puteam folosi. Credit expirat.
Dar nu luau mereu. Din cand in cand. Sa dea bine in rapoarte.



Cand am vrut sa sun la relatii cu clientii, stai ca nu poti ca nu ai valabilitate.

#4
gabitu73

gabitu73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 05.12.2008
Adevărul este că Telekom și Digi mobil concurează pe un segment de piață mai ieftin și automat o clasă mai jos în privința calității serviciilor, comparativ cu Orange și Vodafone.

#5
Rao633

Rao633

    Setting the stage to ride into the sunset

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,935
  • Înscris: 21.10.2014

 gabitu73, on 21 aprilie 2016 - 23:10, said:

Adevărul este că Telekom și Digi mobil concurează pe un segment de piață mai ieftin și automat o clasă mai jos Ăźn privința calității serviciilor, comparativ cu Orange și Vodafone.

Nu vad care ar fi segmentul de piata IEFTIN pe care se bate Telekom. Dimpotriva, se bate pe tarife premium, nicidecum tarife mici.

Asta e discrepanta Telekomului: tarife premium pe o retea tehnic foarte slaba.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Clientii telekom mi se par cei mai departe de ideea de quality. La ce profil de clienti au (cel putin in Bucuresti, e o parere personala, subiectiva, pe care am mai exprimat-o si am fost mustrat, dar de care sunt foarte sigur in continuare), chiar ar fi fraieri sa investeasca in retea, ca nu ar avea cine sa o foloseasca, de aia nici nu exceleaza la niciun capitol. Cred ca nici 10% din traficul de internet efectuat in Orange sau Vodafone nu se face in Telekom, nu mai zic fata de Digi...

Si stati linistiti ca nici nu au de gand sa investeasca in mobil in viitorul apropiat, nu-s prosti, se vor limita la roamingul cu orange si acoperirea 2G existenta.

Pentru mine Telekom Mobile e doar un brand cu tupeu nesimtit.

http://www.zf.ro/bus...dafone-14467588

"Totuşi, o redesenare a ofertelor este necesară în ce priveşte nivelul preţurilor de pe segmentul cartelelor preplătite, pentru că piaţa nu a urmat creşterea noastră de preţuri de la 6 la 6,94 euro pentru extraopţiuni“.

Edited by MembruAnonim, 21 April 2016 - 23:41.


#7
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006

 MembruAnonim, on 21 aprilie 2016 - 23:26, said:

Si stati linistiti ca nici nu au de gand sa investeasca in mobil in viitorul apropiat, nu-s prosti, se vor limita la roamingul cu orange si acoperirea 2G existenta.


Si la roamingul pe 3G cu Telemobil ;) heh.

#8
Tudor Popescu

Tudor Popescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 21.04.2007
Mie, 5 ani cu Rom Teecom ( 2008-2013) mi-au ajuns. Plateam 180 lei pentru nimic...Aveam net de 100 MBPS ( pe test aveam 10-20, upload...cu greu 2-3). LA televiziune, am trecut in 2010 pe IPTV, ca pe satelit era practic imposibil sa urmaresti ceva iarna, desi m-au obligat sa cumpar receiverele HD ( primite la abonare, dar mai tarziu prin 2009). Pe IPTV, dura si 10 secunde trecerea de la un canal la altul, afecta serios internetul ( si vice versa, netul afecta TVul daca intram pe youtube sau ceva mai consumator). Si acum, dupa atatia ani, tot ma cauta si ma momesc cu ale lor oferte, dar eu nu si nu ! Acum am UPC...nu e cu mult mai grozav, dar sincer, fata de RT, nu mi-a cazut niciodata netul ! Afara de cateva pene de current prin cartier ( 3 in 3 ani) nu am avut surprize, si cam ce e in contract respecta UPC. RT nu ! Asta m-a facut sa plec de la ei. Credeam ca odata cu trecerea sub TELEKOM, au inceput sa aiba performante mai bune, dar se pare ca m-am inselat...

#9
madycyprus

madycyprus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.12.2013
Luna asta si eu le-am zis papa ! Motivul ? Lipsa semnal. Dupa 8 ani de contract cu Cosmote/Telekom, la rezilierea contractului am avut cele mai bune oferte de pana acum !! :)) se milogeau practic sa raman la ei, inclusiv mi-au promis ca se va rezolva problema semnalului printr-o colaborare cu Orange .. Posted Image
Nu m-au atins la inima, am fost foarte hotarat. A, si stand la coada la Telekom Shop, inaintea mea mai erau 3-4 cu reziliere Posted Image

#10
EricJohn

EricJohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 21.03.2014
Acusi intra roamingul cu orange.

Si in viitor poate trag fibra...

#11
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,189
  • Înscris: 18.04.2008

 Tudor Popescu, on 22 aprilie 2016 - 07:39, said:

Mie, 5 ani cu Rom Teecom ( 2008-2013) mi-au ajuns. Plateam 180 lei pentru nimic...Aveam net de 100 MBPS ( pe test aveam 10-20, upload...cu greu 2-3). LA televiziune, am trecut in 2010 pe IPTV, ca pe satelit era practic imposibil sa urmaresti ceva iarna, desi m-au obligat sa cumpar receiverele HD ( primite la abonare, dar mai tarziu prin 2009). Pe IPTV, dura si 10 secunde trecerea de la un canal la altul, afecta serios internetul ( si vice versa, netul afecta TVul daca intram pe youtube sau ceva mai consumator). Si acum, dupa atatia ani, tot ma cauta si ma momesc cu ale lor oferte, dar eu nu si nu ! Acum am UPC...nu e cu mult mai grozav, dar sincer, fata de RT, nu mi-a cazut niciodata netul ! Afara de cateva pene de current prin cartier ( 3 in 3 ani) nu am avut surprize, si cam ce e in contract respecta UPC. RT nu ! Asta m-a facut sa plec de la ei. Credeam ca odata cu trecerea sub TELEKOM, au inceput sa aiba performante mai bune, dar se pare ca m-am inselat...
Aveai Internet de până la 100 Mbps (Internet Power).
Dacă aveai cel puțin 30 Mbps pentru că (Rom)Telekom nu a dat niciodată IPTV combinat cu internet pe ADSL.
Se poate vedea și iarna, dar mai trebuie să cureți antena

#12
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 31.05.2006

 danutz1, on 21 aprilie 2016 - 22:33, said:

S-a dovedit castigatoare strategia Telekom de a se diferentia prin calitate si servicii scumpe?
Mai crede cineva in calitatea Telekom?

Raspunsul corect la intrebarea ta este categoric NU.
Pana si "statul", actionar minoritar nu este multumit.
Si la cate privatizari din care a incasat "praful de pe toba " tocmai  "statul" s-a gasit mai ieri sa fie nemultumit de performantele financiare Telekom Romania.
http://www.zf.ro/bus...elekom-15264490
Dar cum ce a fost deseori se uita repede intrebarea de actualitate ar fi "noua strategie Telekom va fi castigatoare?"
Eu personal nu cred.
"Orice lucru care incepe prost se sfarseste si mai prost."
Nu stiu cum de reusesc cei de la Telekom sa-si dea cu stangul-n dreptu.Posibil sa fie o competitie interna.
http://www.zf.ro/bus...omania-15248297
Noii manageri au inceput activitatea in forta..............recrutari de personal....................
"Cum va arata o zi din viata ta la Telekom:
Vei contacta clienţii care îşi declară intenţia de a rezilia contractul de servicii Telekom, cu scopul de a-i convinge sa ramana in retea.
Vei consulta informatiile disponibile în sistemele IT, despre contul clientilor si ofertele disponibile, cu scopul de a te pregati pentru procesul de negociere;
In timpul discutiei cu clientii vei identifica motivele solicitării de reziliere si vei propune cele mai bune soluţii pentru a păstra clienţii în reţea;"
sursa,
https://career16.sap...NVg4HqhBdZlX2s=
https://www.facebook...?type=3


"Lupul isi schimba parul dar naravul ba".
Telekom nu si-a schimbat naravul cand si-a vopsit parul in "magenta" si nu o va face nici in viitor.

#13
Stegal

Stegal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,285
  • Înscris: 13.05.2004
Pacat ca statul e inca actionar ca altfel le ziceam sa se duca la gunoi 100% astia cu T-ul lor

#14
cristinel07

cristinel07

    #MM93

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,135
  • Înscris: 26.07.2009
E actionar pe blat cu T. :)

#15
cosmin57

cosmin57

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 13.02.2015
Nu inteleg cum poti oferi cele mai proaste servicii la cele mai mari preturi?!
Sper sa nu se desfiinteze... cu cat mai multi cu atat mai bine, dar tare ma tem ca sunt gata.

#16
Stegal

Stegal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,285
  • Înscris: 13.05.2004
Important e sa vanda restul actiunilor inapoi la statul roman. Statul sa fie destept sa faca un Romtelecom evidentiat si in alte tari... la fel cum a facut Telenor - Norvegia

#17
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Nu va mai vinde nimeni inapoi catre stat, ba chiar mai mult statul nu doreste nici ce are in prezent, si e evident de ce.
Aia mai lipsea sa incepa iar statul sa cumpere companii in loc sa le vanda.

#18
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,586
  • Înscris: 11.02.2016

 Stegal, on 24 aprilie 2016 - 14:40, said:

Important e sa vanda restul actiunilor inapoi la statul roman. Statul sa fie destept sa faca un Romtelecom evidentiat si in alte tari... la fel cum a facut Telenor - Norvegia
Asta as fi vrut si eu sa vad, o companie de telecomunicatii a statului. Ar fi frumos sa reînvie Romtelecom. :)
Si mai frumos ar fi sa devina actionar si la partea mobila nu numai la fix. :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate